Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fotoğraf Stüdyosu Devralcagim Acil Yardım! !!

Başlatancenko1905Tarih30/01/2015 02:28:39Yorum7

İlk mesaj
Üye130 yazı
Merhaba arkadaşlar abiler,
Sizlerden fikir almak istiyorum ve benim için gerçekten önemli ve çok kararsizim.

Şuan yaklaşık 10 senedir özel bir firmada akşam çalışıyorum.Yasım 31, akşam 5 de is başı yapıyorum 22:00-23:00 gibi bitiyor. 
3 senedir fotoğraf isi ile ilgileniyorum ek is olarak gelin damat çekimleri yapıyorum. 
Şöyle bir durum var. Bir arkadaşımın düğün salonu ve fotoğraf stüdyosu var. Fakat stüdyosu caddeye baglanan bir ara sokakta. Kendi düğün salonu tutan kişileri kendi stüdyosunda çekiyor. Yoldan gecen musterisi yok denecek kadar az. 
Studyonun yaninda bayan kuaförü var sadece. Düğün salonuna da baktığı için stüdyo ile pek ilgilenemiyor açıkçası bende burayı istedim gel konuşalım dedi. 
10 bin tl para vereceğim ve kira da 500-750 tl arası olucak büyük ihtimalle.yandaki kuaför aynı ölçüde 1250 tl kira veriyor. 

Eger kesin olarak devir alirsam 
Arkadasin düğün salonundan gelin damatlar gelmeye devam edecek. Senede 100 düğüne yakın iş yapıyor. 
Eşimin ve annemin ayri ayrı gelinlik dükkanları var buradan da stüdyoya musteri gondericekler. 
Birde ayni mahallede bir yakınımin düğün salonu var oda musteri gondericek. Bunların yanında dışardan çevreden internet üzerinden vs bakıldığı zaman iyi gibi gözüküyor. 

Fakat benim aklımda söyle birsey var.mevcut işimi bırakmayı düşünmüyorum. 
saat 5 den sonraki durum biraz beni düşündürüyor. Yeni devir alacağım için eleman alma vs düşüncem yok. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. 
sartlara göre iyimi alayimmi? Eger alırsam mevcut isimden cikmadan neler yapabilirim. 
Yardımcı olacak arkadaslara şimdiden teşekkür ederim 

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ulaşım / Taşımacılık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye546 yazı
Kardeşim öncelikle güzel bir proje gibi görünüyor.Benimde kendimce nacizane bir kaç fikrim olacak.Salon için bendede var Sony 'in baskı makinesi var ve 14 saniyede termal baskı yapıyor.Kesinlikle solma vb şeyler yok.Bu tarz makine düşünebilirsin.Farklı marka ve modellerde bulunabilen bir makine.Maliyeti yaklaşık 1 tl satış rakamı sana kalmış.Evet çevren işin ile alakalı gelişime çok müsayit ama düğünler genelde akşam oldugu için bir eleman ayarlaman gerekiyor malesef.En azndan çekimci bir arkadaş satışda güvenilir bir akraba ile yapabilecek bir iş.Bunu haricinde ekipmanın olacağı için okullar ile görüşüp veda geceleri,kep fotografları çekebilirsin buda senin için artı bir şey olabilir.Yine düğünler haricinde cafe,bar,restorant tarzı yerler ile anlaşabilir oradanda kira,eleman parası gibi giderleri çıkartabilirsin.Yeterki elinde ekipman olsun herkes bir proje fikir sunacaktır

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye508 yazı
denersen ne kaybedersin , onu göze alıyorsan hiç düşünme..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye138 yazı

Fikir almak için açmışsınız ancak hazır sizi yakalamışken bende bir soru sormak isterim.Kıyafet çekimi yapılacak amatör bir stüdyo oluşturmak istiyorum.Profesyonel ışıklar vs almayı düşünmüyorum.İnternetten araştırdığım kadarıyla elle yapıcam.(Varsa önermek istediğiniz uygun ışıklandırma memnun olurum)

Ancak ürün çekimi konusunda en iyi alabileceğim makine hangisidir.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Yerleşim Türkiye / AlanyaMeslek Esnaf
Üye130 yazı
[quote]Yazıyı gönderen - CaCaLa
Fikir almak için açmışsınız ancak hazır sizi yakalamışken bende bir soru sormak isterim.Kıyafet çekimi yapılacak amatör bir stüdyo oluşturmak istiyorum.Profesyonel ışıklar vs almayı düşünmüyorum.İnternetten araştırdığım kadarıyla elle yapıcam.(Varsa önermek istediğiniz uygun ışıklandırma memnun olurum)

Sadece kıyafet cekimimi yoksa mankenli olarak mı?
1000 tl civarı Çin malı Paraflash setleri var 2 sene garantili ben zamaninda alip kullanmıştım hiçbir sorun yaşamadım. 3 lü ışık seti oluyor. Birde fon lazim tabiki beyaz perde yada gri olabilir.

Ürun çekimi derken ne tarz bi ürün cekiceksiniz? Eger ufak objeler ise makineden ziyade makro objektif almaniz gerekecektir. Bu objektiflerde 1000 tl civarinda başlıyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye138 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cenko1905
[quote]Yazıyı gönderen - CaCaLa

Sadece kıyafet cekimimi yoksa mankenli olarak mı?
1000 tl civarı Çin malı Paraflash setleri var 2 sene garantili ben zamaninda alip kullanmıştım hiçbir sorun yaşamadım. 3 lü ışık seti oluyor. Birde fon lazim tabiki beyaz perde yada gri olabilir.

Ürun çekimi derken ne tarz bi ürün cekiceksiniz? Eger ufak objeler ise makineden ziyade makro objektif almaniz gerekecektir. Bu objektiflerde 1000 tl civarinda başlıyor.

Mankenli çekim olacak küçük ürünler şuan için yok tamamiyle kıyafet olarak düşünün ve ona göre fotoğrafmakinesi ışık önerisi alırsam sevinirim.

Yerleşim Türkiye / AlanyaMeslek Esnaf
Yeni Üye3 yazı
hayırlı olsun bence güzel bir iş gibi görünüyor hocam başarılar :)
SEVDALUK BETERDUR ACİTUR.
DÜRÜSTLÜK DÜRÜSTLÜK DÜRÜSTLÜK

Yerleşim Türkiye / Kyr?ehirMeslek Ö?renci
Yeni Üye11 yazı
cenko1905 ,
Sezonda ortalama 100 çiftin çekiminin yapılacağı bir yeri 10 000 lira gibi bir devir ücreti ile devralmak oldukça makul.
Ancak bu düğün salonunun müşteri gönderme konusu net olmalı, yani gönderecek olan kişi/kişilere gerçekten güveniyor olmalısınız.
Eşiniz ve annenizden bahsetmişsiniz, bu çok güzel bir şans bu işe girdiğiniz takdirde onlarla ortaklaşa kampanyalar yapın.
İnsanlar bir indirim beklerler bir cazibe beklerler.
Bilinç altında hep bir bedavacılık yatar ,bunu çoğu zaman yaşıyorum.
Birde fotoğraf işi evlenecek bir çift için son kan son demdir.
Yani artık yeterince borca girilmiştir, daima en fazla pazarlığı fotoğrafçıyla yapmaya çalışırlar.
Yani kafanızda belirlediğiniz çekim rakamlarını baz alarak total hesaplara girmeyin derim.
Ben kendi hikayemden bahsedeyim kısaca.
2009 yılından beri profesyonel olarak fotoğraf ve tasarım işi yapıyorum.
4 yıldır aynı dükkandayım, kiram 4 yıldır 400 lira.Merkezin dışında sayılırım ama park sorunu olmaması müşterileri rahatlatıyor ve rand. ile çalıştığım için sorun olmuyor.
İç mekanda çok az çekim geliyor çünkü içerde çekmeyi sevmiyorum, zevk almıyorum ve üstüne de gitmiyorum, isteyeni çekiyorum yada hava şartları izin vermezse çekiyorum.Genelde dış çekime çıkıyorum.
Yanımda daima en az 1 asistanım oluyor.
Tanınana kadar bedava ve bedavadan biraz fazla ücretlerle çekimler yaptım ve artık son iki yıldır az ama öz çekme yoluna gittim.Artık müşteri seçiyorum, çekiminden teslimatına kadar egoları ile savaş yapacağım insanları müşterim olarak kabul etmiyorum, kendime göre yöntemlerim var, onları çekmiyorum.
Hayat beni öyle bir yere getirdi ki önce mutlu olmayı sonra para kazanmayı istiyorum ve çizgilerimi de bu yönde çiziyorum.Herkesden daha az kazanıyorum.(tabiki)
Mesela ben bu kadar yıldır toplam 100 çift çekmişimdir.
Oturup hesap yaptığımda sezonda kazandığımı bir yıla vurduğumda 2014 de aylık 1 500 gibi birşey çıktı.(net)
Burası küçük biyer ilk başladığımda kuaförler, çiçekçiler vb. 1-2 müşteri gönderdiler bende onlara gönderdim.
Ama biyerden sonra insanlar sadece kendi müşteri memnuniyeti ve kendi kazancının kaygısında oluyor, sorarsalar söyler duruma geliyorsun.
İşin özü şu ihtimallerle total hesaplara girmeyin, sonuç olarak şuan insanlar fotoğraflarımın kalitesinden dolayı beni arayıp buluyorlar.
Tamam kabul çevre, desteki konum önemli faktörler ama kazancınızın miktarını , çift sayısını bir yerden sonra siz kaliteniz ile belirliyorsunuz.
İş konusuna gelince mevcut işinizin niteliğini bilmiyorum , sizi çok yoruyor mu mesela ,kafanızı toparlamakta zorlanıyor musunuz?
Eğer fiziksel ve pskljk olarak hafif bir işse hiç bırakmayın bir sezon böyle deneyin, tabiki bunun için yetişmiş bir elemanınız olmalı,saat 17:00'da dükkanı kapatamassınız.

www.elifaslan.com.tr

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Foto?rafçy