Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kapıda Ödeme Ve Fatura Kesme Vergilendirme

BaşlatanKomixiTarih12/01/2015 02:23:13Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
Arkadaşlar halihazırda satış yapıyorum, üniversite öğrencisiyim. Müşterilerimin çoğu kapıda ödeme istiyordu, bazı aracı internet siteleri sayesinde komisyonlu şekilde gönderimini yapıyordum(sahibinden.com, sanalpazar.com) ancak iş çığrından çıktı kimse kabul etmiyor, herkes kapıda ödeme istiyor. Kapıda ödeme için fatura kesmem gerekiyor. Ancak bu olayı gerçekleştiremiyorum. Dükkan açayım diyorum sermayem yok, home office filan içinde sermayem yok; sermayem olsa bile üniversite kredisi alıyorum. Böyle bir durumda bu kredi kesilecek. Vergimi vermek istiyorum, herşeyi prosedüre uygun yapayım diyorum ancak çok engel çıkıyor karşıma. Bu işin içinden nasıl çıkacağım abilerim, kardeşlerim bir akıl verin bana, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Üye111 yazı
internetten hangi ürünlerri satıyorsunuz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kimyager
Yeni Üye93 yazı
seyyar satış yapma diye bir vergi türü var .home ofis.hem yazarkasa (okc) olmuoyr hemde vergisi çok az.bir yakının varsa tek dilekçe ile vergi dairesine git veya 193 sayılı GelirVergisi Kanunu'nun "Vergiden MuafEsnaf" başlıklı 9'uncu maddesini incele arkadaşım

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Yeni Üye21 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - okanelektro
seyyar satış yapma diye bir vergi türü var .home ofis.hem yazarkasa (okc) olmuoyr hemde vergisi çok az.bir yakının varsa tek dilekçe ile vergi dairesine git veya 193 sayılı GelirVergisi Kanunu'nun "Vergiden MuafEsnaf" başlıklı 9'uncu maddesini incele arkadaşım

peki bu" vergiden muaf esnaflıkta" şimdi komple mi muaf olunuyor vergiden yoksa azda olsa ödeniyor mu ? Bide fatura kesmek gerekiyor mu yine arkadaşın sorduğu kapıda ödeme için ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye16 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - faraday
internetten hangi ürünlerri satıyorsunuz

Powerbank, projeksiyon, gizli kamera gibi ürünlerin satışını yapıyorum.

Yeni Üye16 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - okanelektro

Seyyar satış yapma da fatura kesebilir miyim, benim ödeme şartlı ürün gönderebilmem için ürünlere fatura kesebilmem gerekiyor. Eğer kendim yapabileceğim bir şeyse yaparım. Başkasından gelecek şeyle ticaret yapılmaz kanaatindeyim. Ayrıca kargo gönderilerinde gönderici ismi ve paranın yatacağı hesapta sorunlar çıkacaktır.

Üye177 yazı
kardeşim gid basit usul vergi mükellefi ol kısaca pazarcıların vergi mükellefliği fatuarada kesersin fişde...

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Ticaret
Yeni Üye16 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - muratbakal
kardeşim gid basit usul vergi mükellefi ol kısaca pazarcıların vergi mükellefliği fatuarada kesersin fişde...

Kardeş öğrenciyim ve devletten kredi alıyorum, basit usulde vergiye başvurduğumda bu krediyi kesiyor. O yüzden sıkıntı oluyor. Daha faklı bir şekilde halledemez miyim acaba?

Üye177 yazı
annenın üstüne aç fatura kesmenın daha başka bir yolu yok ayrıca vergi mükellefi olduğun ayda 400tl civarında bağkur primi ödemen gerekecek..

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Ticaret
Yeni Üye98 yazı
Kardeşim Merhaba Hayirli Satislarin Olsun.Eğer sattigin urunleri alirken faturada aliyorsan herhangi bir tanidigina kdvsini odeyerek fatura kestirebilirsin.Yada kural olarak satis yaparken mutlaka belirt kargoyla gonderilecegini söyle o konuda kati ol.Satis fiyatin uygunsa zaten senden mecbur alacak bende zamaninda bu şekilde çok satis yaptim.Babada soyluyorlardi kapida ödeme gönder diye hayir diyordum sonra ertesi gün getli satin alıyordu.Yolun acil olsun mail adresim: zeki bakan@hotmail.com danisacagin herhangi bir sorun olursa mail atabilirsiniz bana yardimci olmaya calisirim
www.annevebebekbakimi.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye16 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - muratbakal
annenın üstüne aç fatura kesmenın daha başka bir yolu yok ayrıca vergi mükellefi olduğun ayda 400tl civarında bağkur primi ödemen gerekecek..

Kardeş yukarıda da belirttiğim gibi başkasının üzerine yapılmasını istemiyorum. Teşekkür ederim yanıtların için.

Yeni Üye16 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bakanbakan35
Kardeşim Merhaba Hayirli Satislarin Olsun.Eğer sattigin urunleri alirken faturada aliyorsan herhangi bir tanidigina kdvsini odeyerek fatura kestirebilirsin.Yada kural olarak satis yaparken mutlaka belirt kargoyla gonderilecegini söyle o konuda kati ol.Satis fiyatin uygunsa zaten senden mecbur alacak bende zamaninda bu şekilde çok satis yaptim.Babada soyluyorlardi kapida ödeme gönder diye hayir diyordum sonra ertesi gün getli satin alıyordu.Yolun acil olsun mail adresim: zeki bakan@hotmail.com danisacagin herhangi bir sorun olursa mail atabilirsiniz bana yardimci olmaya calisirim

Merhabalar, üniversitede olduğum için pek tanıdık yok etrafta, buradan tanıdığım esnafta riskli buluyor ve pek yanaşmıyor bu işe. Yaklaşık 4.5 senedir satış yapıyorum ve müşterilerimin çoğunluğu 40+ yaşında olduğu için, pek bu tür sitelere güvenmiyor; bunlarla uğraşmıyor. Kuralları katılaştırdıkça müşterim azaldı bu süreçte ve verim çok düştü. O yüzden artık müşterimi memnun etmeye yönelik çalışma kararı aldım. İlginiz için teşekkür ederim ancak hala fatura konusunda ne yapacağımı bilmiyorum...

Yeni Üye91 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Komixi
Alıntı Yapılan Metin:

Merhabalar, üniversitede olduğum için pek tanıdık yok etrafta, buradan tanıdığım esnafta riskli buluyor ve pek yanaşmıyor bu işe. Yaklaşık 4.5 senedir satış yapıyorum ve müşterilerimin çoğunluğu 40+ yaşında olduğu için, pek bu tür sitelere güvenmiyor; bunlarla uğraşmıyor. Kuralları katılaştırdıkça müşterim azaldı bu süreçte ve verim çok düştü. O yüzden artık müşterimi memnun etmeye yönelik çalışma kararı aldım. İlginiz için teşekkür ederim ancak hala fatura konusunda ne yapacağımı bilmiyorum...

ptt den hesap aç kapıda ödeme ile gönder

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye213 yazı
Ankarada yapıyorsan yardımcı olurum.Sattıgın urunlerın bana faturalı girme sartı ile + elektronik urunler satıyorsan garantı belgesi olma sartı ile (İstersen benim urunlerimi satıp belırlı bir oranda karda verebılırım. Fatura gonderim hiçbir işe karısmassın)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye16 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahm34
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Komixi
Alıntı Yapılan Metin:

ptt den hesap aç kapıda ödeme ile gönder

Ptt den fatura istiyorlar, sorun bu zaten