Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Pazarda Kıyafet Satma İşi Sizce Tutar Mı ?

BaşlatanrukkyailTarih10/01/2015 23:44:32Yorum26

İlk mesaj
Yeni Üye18 yazı
Toptan kıyafet alıp üstüne kar payı koyup pazarda satmak mı daha mantıklı ve fazla kazandırır bir yerde işe girmek mi bu işi bileniniz var mı karı nasıl acaba pazarda satıştan zengin olanlar bile varmış başladıgıma pişman olurmuyum acaba bilemiyorum anlıyan var mı acaba ?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
26 yorum
Üye574 yazı
arkadaşım, tekstil ürünlerinde kar marjı yüzde 30 -35 tir, bu işi bir araç alıp mahallelerde satarsan, iyi para kazanırsın, pazarda iş olmaz, pazarda yer kiralayacaksın, bunun için sana bilmiyorum istanbulda nasıl oluyor bu işler günlük, bir pazar için 2 -3 yüz tl kira bedeli isterler, sen ne kadar satış yapacaksında bu parayı vereceksin, işe girmek mi diye sormuşsun, mesleğin var mı? iş bulmak o kadar da kolay değil, size söyleyim, ben yıllardır ticaretle uğraşıyorum, hiç de pişmanlık duymadım, yapabilirim diyorsan ticaret birşeye değişilmez, ayrıca, çorap ve çamaşır al sat, başka şeylere girme, kışın kazak, gömlek filan deyip alma, serisi kırılıyor, gerisini satmak zorlaşıyor, ama çorap filan öyle değil, her ayağa gelir, ben bu işle eskiden gecekondularda uğraştım, veresiyecilikten bıkıp, sebze-meyve işine başlamış idim, diyeceğim, her işte para var, ama sen işi biliyor isen, pişman olur musun diye de sormuşsun, tutupta bir mağaza dolduracak malzeme alma, al-sat, mesela al 3-5 yüz tl lik, satınca bir daha al, çorap çamaşır işi için 500 tl ye bayağı çeşit yaparsın, aklına takılan birşey olursa yaz, bakın ben iki tane 4 yıllık üniversite okudum, ama çocuktan beri ticaretle uğraştığım için hiçbir zaman elin işine girmek istemedim, bugün hiçbir iş yapamasam, seyyar mahalleelerde birşeyler alıp satsam, yine üniversite mezunu doğru düzgün para kazanan birisi kadar para kazanırım, gerisi size kalmış, ticaretin yerini hiçbirşey tutmaz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye32 yazı
çocukluktan beri ticaretle uğraşan üniversite bitiren beyefendi
1)200 300 tl pazar kirası nasıl oluyor adam 15 tahta mı kiralayacak?ortalama 15 25 tl istanbulda pazar tahtası başına iyi yerlerde 50tl ye kadar gider.
2)tekstil ürünlerinde kar marjının %30 olduğunu nereden çıkardınız? tekstil en kötü %50 kar bırakır
3)500 tl ye bayağı çeşit nasıl yapılacak ? perakende alışveriş yapmıyor en kötü 5bin tl gerekir.
4)sen hiç seyyar satıcıdan kıyafet aldın mı yada alan gördün mü?
ticaret bereketlidir bir tek oraya katılıyorum.
ankara2929 , yanlış anlamayın sizi eleştirmek istemem ama mesaj yazmış olmak için yazmayın , gerçekten bildiklerinizi yazın şayet her bildiğiniz böyleyse kendinize saklayın.
rukkyail bey , pazar ticaretin kalbidir.çevremdeki büyük esnafların hepsi pazardan başlamıştır.ben de zamanında pazarda giyim sattım.çok zordur ama aç bırakmaz açıkta bırakmaz.ilerisi için tecrübe ve atlama tahtası olur.
...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye437 yazı

bir de nedense her yazdığınız cevapta özenle bunu vurguluyorsunuz ankara2929....iki üniversite bitirip 10 yaşından beri ticaretin içinde olduğunuzu....maşallah...aslında yazdığınız gibiyse,takdir edilecek birisiniz...yalnız bunu dediğim gibi devamlı vurgulamanız bana itici geliyor....bu forumda çok tecrübeli arkadaşlar var,takdiri onlara bırakıyorum....yoksa herkes istediğini yazmakta özgür tabi,forum kuralları çerçevesinde...kolay gelsin herkese....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye437 yazı
konuya gelirsek,alitrc arkadaş kısaca özetlemiş,sağolsun...bir de pazarın mevsimi genelde bahar yazdır arkadaş...millet gezinecek,bakacak....gerçi artık kapalı pazar yerleri de var,istanbulda,ayrı....pazar iyi bir basamak tabi,yazıldığı üzre....insanın gözünü açar....insanları tanırsın...tecrübe....dükkanda iki yılda edineceğin öngörüyü orda 6 ayda öğrenirsin...yalnız dükkanda biraz farklılıklar olur elbet....maaşlı iş bulma imkanınız varsa,bu da bir seçenek sizin için tabii.....sizi tanımadan kesin bir şey denmez....selamlar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye53 yazı
İstanbul'da sosyete pazarı diye adlandırılan pazarlarda kıyafet satanlar oldukça fazla. Sizde bu pazarlarda tahta kiralayıp satış yapabilirsiniz. Tabii malı alırken ucuza bulmanız gerekiyor ki satarken hatırı sayılır kar kalsın size. Kadıköy, Başakşehir, Fatih, Beylikdüzü benim bildiğim ve zaman zaman gittiğim sosyete pazarlarından bir kaçı. Öncelikle buraları ziyaret edip gözlem yapmanız yararınıza olur. Kıyafet satanlar elbiseyi denemek için kabin koyabiliyorlar ve mobil pos olduğu için kredi kartı ile satışta mevcut. Dolayısı ile mağazadan farksız hale geliyor bu pazardaki tahtalar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye56 yazı
Önemli olan pazar değil,pazarda satıcak malı bulmak.Sağlam bir mal bulursan pazar çok iyi,ama ortalama bir malla yerini bulursan kazanırsın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye574 yazı
şimdi gelelim eleştirilere, bence herkesin haddini bilmesi lazım, ben iş hayatına seyyar satıcılıktan başladım iş adamıyım, şu anda, gelelim pazar işine, pazarda ne satarsan sat, pazarın mafyası var, bunu biliyor musunuz? gir bakalım, sattıracaklar mı sana? akşam haberlere çıkmayında 3 kuruş para kazanacağım diye, pazarda ancak çorap çamaşır gibi ucuz ürünler satılır, pazardan kimse elbise almaz, ankarada durum böyle, bu seyyar sebze- meyve ve tekstil ürünlerini gecekondularda satardım, eskiden bu iş pazar kazandırıyordu, birisi yazmış, nerde yüzde 30 yüzde 50 diye, sen satabilirsen, yüzde 200 ile de satarsında kimse almaz, şimdi dört mevsimlik çorap ankarada perakende 1 tl, havlulu kışlık çorap ise 1,5 tl perakende ücreti, şimdi siz bunu dükkanda satın, seyyar satın pazarda satın 1 ve 1,5 tl de yuıkarı satamazsınız, çünkü dükkanlarda bu fiyata satılırken, sizden fazla fiyata almaz, tekstil in kar marjı ürüne göre, yüzde 30 ile 35 tir, bu fiyata satarsanız çabuk satılır, yoksa yavaş gider, işi bilmeyen kişilere göre değildir ticaret, elindeki 3 kuruştanda olursun.

Yeni Üye34 yazı
ben heveslenip pazarda mal satmayı denedim 5 ay mücadele ettim aynen ankara2929 ne dediysen onları yaşadım.. nerdeymiş % 50 karlar.. doğrudur 15-25tl arasına pazarda yer bulursun ama seni kimse bulamaz hatta kendi yerini bulmak için bide harita lazım.. ancak işin içine giren anlar anlamayan uzaktan anca yazar ben 15.000 TL kaybettim ve 16 yıldır uluslararası pazarlama dahi yapmış bir adam olmama rağmen pazar işini anca girince anladım.. ankara2929 doğru yazmışsın arkadaş.. rusya kan ağlıyor güngören - merter gibi üretimin göbeğinde hergün 10 tane şirket iflas veriyor hala tekstil deniyor.. tabi diyecekler ki malları satacak adam bulsunlar.. tabi bunlar benim düşüncelerim herkes kendi ekmeğini yer kötümser değil gerçekçi olun.. bilmediğiniz işe bildiğiniz sektörden alıntı yaparak yorum yazıp yanlış yönlendirme yapmayın.. rukkyail inşallah herşey gönlünce olur ve bolca kazanırsın ama çok düşün deneme yap öyle karar ver.. herkese hayırlı işler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye574 yazı
sayın f.karasoy;
siz bu işi yapmış birisiniz yazdıklarınızı da okuyunca anladım, bu ilana yazan ancak beni eleştiren kişilerin bu işten anlamadığını zaten ilanı yazan arkadaşa verdikleri cevaptan hemen anladım, zaten bütün platformlarda söylüyorum, herkes her işi yapamaz, en iyi bildiğin iş, kendi bildiğin iştir, pazarda bu iş olmaz. Üç kuruş para kazanacağım derken elindekini de kaybedersin arkadaşım, sen bilirsin, f.karasoy da zaten yazdıklarımı onaylamış, ben gecekondularda satardım tekstil ürünlerini, bu işi veresiyecilikten bırakmıştım. Gecekondularda aracın varda satarsan, o zaman belki olur bu iş, ben bu işi yıllar evvel yapmıştım. İyi çalışmalar, karar senin.

Yeni Üye32 yazı
ankara2929 beyefendi konuşmanıza dikkat edin . insanlar burada bir soru soruyor herkes görüşünü yazıyor. sen benimle bu şekilde konuşamazsın sen haddini bil.
seyyar satıcılıktan başlayıp iş adamı olmuş olabilirsin hatta başbakan da olabilirsin ama konuşmana dikkat edeceksin.benim gibi saygı çerçevesinde konuşacaksın.
f.karasoy bey ticaret çok komplike bir olaydır , hangi malın ne zaman satılacağı hangi sektörün ne zaman durağan olup ne zaman canlı olacağı belli olmuyor.
haklısınız şu an rusya krizi tekstili büyük oranda etkiledi. benim de tekstil işiyle uğraşan bir çok arkadaşım var , hepsi zor durumda batanlar da oldu.
ben yazımı yazarken bunu hesaba katmamıştım. şu an tekstil riskli.
ancak kar konusunda ve pazarda yer konusunda çok yanılıyorsunuz sizde. ya bilginiz eksik yada özellikle böyle konuşuyorsunuz.
benim istanbulun çok çeşitli pazarlarında pazar tezgahlarım var ve kiraya veriyorum.ortalama 25 tl civarı tahta başına.
örnek:istanbul bağcılar 25 tl civarı bayrampaşa 25tl sefaköy 25 tl fatih çarşamba pazarı 45 tl şehremini salı pazarı 35 tl büyükçekmece 20 tl tepeüstü 20tl
bunlar benim kendi yerlerim ve bu fiyatlardan kira alıyorum , bu fiyatlar rayiç fiyatlar. insanları yanıltmayın.
kar durumuna gelince o da aynı mesele dediğim lafın arkasındayım , %50 ve üzeridir . aksini iddia eden ya bilmiyor ya yalan söylüyordur.
örnekler: penye boxer toptan 1.2 tl perakende 2.5 tl erkek atlet toptan 1.5 tl perakende 2.5 tl 1. kalite erkek kot toptan 22 tl perakende 35 tl
bayan keten toptan 11 tl perakende 20 tl bayan polar pijama toptan 3.25 tl perakende en ucuz 5tl .
arkadaşlar bunları yazmamın sebebi tartışmak değil. gerçekleri ortaya koymak istiyorum. insanları yanılmayın .
aksini iddaa edenler benim gibi somut örnekler versin ya da verdiğim örneği çürütsün.
ticarette kafayı çalıştırmak , düzenli olmak ve çevre edinmek önemli. aynı malı herkes 3 tl'ye alıp sen 5 tl ye alırsan %25 kar koysan bile pahalıcı olursun.
bu konudaki son mesajım herkese kolay gelsin.

...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye574 yazı
her zaman söylediğim bir laf var, bu lafta bana ait;
işi bilmeyen para kazanamaz, işi bilen parayı koyacak yer bulamaz, kısacası sadede gelir isek, millet evine ekmeğe zor alıyor, vatandaşın alım gücü kalmadı, hal böyle iken, tekstil işi zaten olmaz, gıda türü işlerde her zaman para vardır. Burda arkadaşın profilinde öğrenci yazıyor, tekstil ürünlerinin fiyatını burda yazıyor, piyasa koşullarına bakıldığında bu ürünleri satan bir pazarcı, pazarda kaç lira ciro yapar, mesela burda ayrıca satış fiyatları çok yüksek, millet beni ilgilendirmez ki, ben her zaman ticarette sürüm yaparım, milletin 70 kuruşa alıp 1,5 tl ye sattığı erkek çorabını 1 tl ye satarım, sonuçta para kazanılmaz, bu işten, zaten ilanı veren arkadaşta yazmış bu işten zengin olanlar varmış diye doğrudur, ankarada samanpazarında malatyalılar tekstil toptancısı, çoğu da çorapçılıktan gelmiş, eskiden sepette çorap satanlar şimdi toptancı olmuşlar neden derseniz, eskiden bu işten para kazanılıyordu, şimdilerle dükkan açsan masraflarını çıkartamazsın. Ayrıca bu ilana adeta verilen yanıtlardan tartışma ortamı doğmuş vaziyette ancak, ilanı veren arkadaş ortalarda görünmüyor. Bence madem ki pazarda iş yapacam diyorsun sebze - meyve sat, parayı koyacak yer bulamazsın, ama sattırmazlar sebze-meyveyi başka.

Yeni Üye19 yazı
Oturduğunuz Yerden E-Ticaret Yapın Bire Bir Pazarda Domates Satmak Gibi. Bütün Ürünlerinizi biz hazırlıyalım. Siz Satiş Yapin Günde 3-5 saat tanitim yaparak.. Özel Mesajdan Ulaşin Detaylı Bilgi İçin

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mimar
Yeni Üye18 yazı
Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim fakat benim önemle takıldıgım asıl esas nokta şu bu satış işinde dükkana kira vererek satış yaparsak karın yarısı zaten kiraya gidiyor aynı şekilde pazara da kira vermek gerekicek vergi islamiyette haramdır ve cehenneme gidiceklerine dair hadis var müslümandan zorlan vergi alanların he noluyor biz haraç veriyoruz bizim paralarımızla televizyonlarda kadın begendirme programları oynatıp paraya para demiyorlar bence Allah el rezzak kullarını rızıklandırandır bu ismi şerifin tecellisini istiyor ve kendi ürettigim kıyafetleri araç arkasında haraç kira belasına yakalanmadan satabilmek istiyorum tecrübeli site üyeleri bu konuda ne önerirsiniz nasıl satabilirim bir caddeye mi pussam yoksa kalabalık bir caddeye mi pussam bunun yolunu buldugumuzda ancak iflas mı edicez etmicez mi diye düşünmekten tamamen kurtulabilirim bence

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye46 yazı
rukkyail arkadaş madem ALLAH'ın rızık veren olduğuna imanın tam (ki benimde bunda en ufak bir şüphem yok elhamdürillah)o zaman neden iflas korkusu yaşıyosun??? vergi verme meselesine gelince tamam belki adil bir vergilendirme sistemi olmayabilir.bu gelirler her zaman helal yollarada harcanmayabilir fakat buna bulaşmayan biri olarak sakınan biri olarak devletin hiçbir hizmetindende faydalanmamanız gerekmektedir.peki bu konudada hassasmısınız bunu merak ettim doğrusu.eğer bundada hassasiyetiniz varsa sizi canı gönülden tebrik ediyorum.
esas konuya gelelim.bence sizin yapabileceğiniz en kolay, en risksiz,en helal aynı zamandada hem az hemde bereketli kazanç yolu iki tepsi börek vs evinizde yaparak ,kahvelere,esnaflara,yoldan geçene satmanız.ALLAH rezzaktır merak etmeyin 2tepsi börek parası kanatkar bir aileyi doyurur.
...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye18 yazı
Arkadaşım ben devletin zaten hiç bir imkanından faydalanamıyorum ki yeşil kart verdiler doktora gidiyorsun yeminle hiç ilgilenmiyorlar ne zaman ölüp gidicek mantalitesinde suratına bakıyor adamlar bir özele gitsen elli kere muayne eder tedavi ederler bu insanlarında içlerinde bulundukları vahim durumu anlamama sebebini anlıyamıyorum ayrıca Hz Peygamberin hadisinde verginin haram oldugu yazıyor vergi alan cehennemdedir diyor ikincisi de ben asla iflas korkusu yaşamıyorum aksine yamyam korkusu yaşıyorum ben üretip satabildikten sonra neden iflas edeyim elimden gelip mallarımı alıp beni haraca baglamazlarsa tabi tabi haliyle yamyamlara yakalanınca bu duruma düşmekten korkuyorum

Yeni Üye18 yazı
Bir ikincisi de neden kıt kanaat geçime mahkum olayım ki yeryüzünde ekmek mi bitti bol bol kazanırım şu başımdaki beladan kurtulmanın yolunu bir bulsam ötekileri de fakirlere veririm sevabı da bana kalır yanlışmıyım daha karlı olur bir taşla hem bu dünya hemde öteki tarafa sevap stoklarız

Yeni Üye46 yazı
çobanlık yap biladerim.hem peygamber mesleği
...

Yeni Üye18 yazı
Beni şu sagcı solcu muhabbetinize karıştırmayın arkadaşım ben ilgilenmiyorum siyasetlen o dediginizi yapmak istiyordum zaten en başından ayrıca küçümseme vallahi çok karlı bir iş ama tarlan senin olursa tabi tarla kirası diye elindeki parayı alırlarsa senden bir kar bırakmıyor haliyle

Yeni Üye46 yazı
arkadaşım ne sağı ne solu,senin dünya görüşüne göre tavsiyede bulunuyorum.ne küçümsemesi çobanlık kral iş ben şehir çocuğuyum işim gücümde yerinde çok şükür.ama az araştırmadım hayvancılık işlerini.yumurta tavukçuluğuda olabılır.serbest gezen organik tavuk yumurtacılığıda var mesela.ama sonuçta bu işede sermaye ve bilgi gerekir.üreticiler bu yumurtaları toptana 50 kuruşa satıyolar.iş ki sen yapabılırmısın.
...

Yeni Üye18 yazı
Pardon benim kafam karıştı galiba bu iş benim en evvela araştırdıgım işti sanıldıgı gibi organik yumurtacılıkta kolay müşteri bulunmuyor insanlar genelde ucuz oldugu için beyaz köy yumurtasını tercih ediyorlar düzgün yapıldıgı taktirde çok iyi geliri oldugunu biliyorum ama tarla kirası ve 20 bin taguvun altındaki yerlere tavukçuluk ruhsatı verilmemesi sebebiyle bu dediginizi yapamadım belediyeden aldıgım bilgiye göre o sıralarda da bir çok insandan yapma bilmiyorsun gibilerinden sözler işittigim için cesaret edemedim buna dükkan açmayı denedim onda da karımın yarısından fazlası kiraya gittigini görünce sürdüremeyip kapattım en iyisinin evde üretilen bir ürün oldugu kanısına vardım eve dikiş makinaları alıp tekstil ürünleri üretmesini ögrendim ama sorun gene bitmedi satması büyük sıkıntı nereye satıcam bilemedim günde 100 tane külot yapıyorum ama satış yok dışarı çıksam zabıtalardan kurtuluş yok pazara gitsem zaten bana 20 kuruşa maal oldugu için 5 kuruşa falan satıcam ondanda kirasını bile çıkaramam bu satış konusunda büyük sorun yaşıyorum

Üye189 yazı
İstanbulda pazarda tahta fiyatları ve giderler:
Yeşilköy :50 tl
Bakırköy:70 tl
Beylikdüzü:50 tl ortalama fiyatları
Tahta parası belediyeye :3 tl
Temizlik parası. :2.5
Dernek koruma. :2.5
Çay cok içersin soguktan günlük 10 tl
Wc çok gidersin bide yemek pazardaki masrafların ortalama bunlar
Yeni oldugun için iyi yer bulamazsın bide yeni olduğun için ezilirsin.ortamlar pistir pazarda bunu bil.bu arada pazarcılıkta parayı baharda ve yazın kazanırsın.ozamanda yer bulamazsın sen kışın pisliğini çekersin tam para kazanacağın zaman yürü git derler.pazarcılıkta para kazanan kişiler var fakat parayı imalatçılar kazanır al sat çılar pek değik şöyleki imalathanesi,atölyesi olan kişiler pazarın en iyi yerinden 6-8 tane tahtayı alıyo bide ürünü resmen yıkıyo cok cüzzi bir rakama onlar iş yaparken sen yanlarında veya yakınında silinip gidiyorsun.bide ortamı pis gerçekten pis.tavsiye etmem o rezilliğe bence deymez ben olsam parti malı koştururum.şöyleki batağa düşmüş ürün koştururum.toptan nakit ucuza malı alır toptan çok fazla kar koymadan satarım.tabi bunun içinde çevre lazım.pazar işi macera olur.kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye18 yazı
aybar1726 peki nasıl satıcam ben arabamın arkasında satış yapmak istiyorum zabıtalar başıma bela oluyorlar pazarda dediklerinize aynen katılıyorum ben üretiyorum evde habire dikiş ama satıcak yol bulamıyorum az önce yeni çizdigim iç çamaşırının prototipini diktim seri üretimini yaparım ama nasıl satıcam sıkıntı burda tamamen

Yeni Üye4 yazı
meraba arkadaşlar, bi panelvanla atlet, kilot, terlik, çocuk takımı-pijaması vs doldurup köylerde tezgah açmak olabilir mi?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Emekli
Yeni Üye4 yazı
ayrıca yakında elime yüklü bi para geçecek, 120 bin gibi. ticarette hiç ama hiç tecrübem yok. bulunduğum yer 30 bin nüfuslu bir yer. ıslak-kuru temizleme dükkanı ve halı yıkama gibi işler kafamı kurcalıyor. bu işler yok burda. ama herşeyden çok tırsıyorum. ticarette tecrübeli olan herkesin yorumuna saygı duyarım. bi konuda şu ki, bu parayla kazandırma ihtimali yüksek hangi işe girilir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Emekli
Üye574 yazı
sayın mbas;
mademki ticari tecrüben yok, ufaktan başla, bir panelvan al, köylerde çorap, çamaşır sat, para kazandığını görünce büyütürsün işleri, çeşit sayını artırırsın.

Yeni Üye22 yazı
herkese merhaba,

istanbul'da pazarcılık yapan biri olarak, kapalı pazarlarda günlük 1 tahtalık yer 20 - 75 - 150 tl arasında pazarın popülerliğine göre değişen fiyatları vardır. (Beykent - Yeşilköy - Beylikdüzü Pazar Pazarı). Bunun yanında belediyeye 2 tahtalık yer için yaklaşık 9-10 tl işgaliye verirsin. Eğer kendi tahtan (yani ayak) yoksa, tahtacıya en az 10-15 tl verirsin. Yemeğin + çayın + arabanın yakıtı bütün bunları iyi hesap etmelisin. Pazarlar kışın genelde ağır geçer, fakat bu sene 2015 kışı ekstra ağır geçiyor. Çevremde birçok değişik mal satan esnaf arkadaşlar var günü 150 tl - 400 - 500 tl arasında kapatanlar var. Sana saydığım masrafları topla, buna birde malın parasını koy sonra sana kalan ile masrafları çıkartabiliyorsan ve sana da para kalıyorsa devam et derim. Rekabet fazla. Senin sattığın maldan pazarda en az 10 kişi satar, kar marjın hep en alt seviyelerdedir. Fiyatı yüksek olan kalemlerde müşteri kredi kartı sorar yoksa döner gider. İstanbulda AVM'ler çoğaldıkça pazarların espirisi her geçen gün azalıyor malesef. Giyim için örnek vermek gerekirse, müşteri AVM'de kışın sıcak, yazın soğuk ortamda alışveriş yapıyor, otopark sorun değil. Ürünü değiştirmek isterse haftayada o mağazacı orada ve en önemlisi fiyatlarda artık pazarlarla birbirine çok yakın. Benim ki nacizane pazarlarda gördüğüm fikirlerimi paylaşmak istedim. kolay gelsin.