simdi bana ee senin sermayen vardi da oldu diyeceksiniz..evet bu dogru..ancak sirf deneme maksati ile kendi sektörümüzün haricinde baska bir ise de el attim..neredeyse külüstür diyebilecegimiz ucuz yoldan bir kapali kasa minübüs aldim..(6000 YTL YE) önce corumdan direk üreticiden leblebi sonra ordu ve giresundan yine direk üreticiden findik aldim.oradan kastamonuya gectim..tel helva aldim.tabii yine ilk elden..bu saydiklarimin hepsine 4000 ytl ödedim.yol,mazot cart curt masraflarla 5000 i o da buldu.inanin bana kastamonu-izmir arasinda malllari sirf kuruyemisci ve bakkaliyelerde sattim.yani izmir kaldigim yerdir.satin aldigim araba haric kii o demirbas kabul edin..bütün masraflari ile 5000 ytl ye aldigim mallardan net 3725 ytl kär yapmisim..yani ana para ile 8725 ytl izmire döndügümde cebimde idi..hepsi 9 günde gerceklesti..yani sermaye azdi ama harcadigim is gücü fazla idi..inanin bana avrupa da ticaret yapmak icin kirk yerden kirk kelepce takarlar adama..yukari bak yasak asygi inme yasak.yok su otoban parasi öde,,yok kemerini takmayi unut 100 e ceza ye..yok yollarda maliyenin feci kontrolleri..yok rekabet yasasina uygun mu.yok dogu almanyayi kalkindirma parasi öde.daha neler neler..yaww arkadaslar yemin olsun bizim ülkemiz bir cennet..bizler ne yapiyoruz.icraat e gecmeden yaaa bu is te para var yaa bu is hakikaten kazandirir cene calip duruyoruz..ben tr de yasayan armut pis agzima düs diyen,türkiye biiti diyen 29 yasina gelmis babami yada annemi yolan evli cocuklu erkek kardesime inat bu isi yaptim..demkki oluyormus..yani gerilla pazarlama..üreticiden direk al..süsle püsle iki üc misline sat..kisacasi milletin calismaya kici yok..hem valla hem billa..maalesef gercekten calism,ak isteyen garibinde cebinde külstür bir minübüs alacak 3-5000 ytl si bile yok..allah yardimcilari olsun..
okey