Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ütü Atölyesi

BaşlatancenKingTarih06/01/2015 20:19:04Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Merhaba, bir iş kurmak istiyorum fakat piyasaya büyük heyecanla girip hüsranla bitirdiğim birkaç ticari girişimlerim olduğu için iyice araştırmadan sormadan bir iş yapmak istemiyorum. Bu site gördüğüm kadarıyla bu konuda derli toplu tek site. Sizden fikirlerinizi (olumlu-olumsuz, yapıcı-yıkıcı her türlü) rica ediyorum. Kurmak istediğim iş şu:

Bulunduğum 30 Bin nüfuslu polis-asker-memur-öğretmen nüfusu oldukça fazla olan bir ilçe. Çok sayıda öğretmen ve memur arkadaşım haftalık olarak elbiselerini poşetlere doldurup terzilere ***ürüyor ütületmek için. Parça başına 1-1,5 TL verip haftalık ütü eziyetinden kurtulduklarını düşünüyorlar. Ben de diyorum ki sadece bu kitleye hitap edebilecek bir ütü atölyesi kursam. En azından ufaktan 2 paskala ütü buhar kazanı alsam. Ütü işini yapacak iş arayan bayan tanıdıklarım da var. Ütü işini onlar yapacak. İlçe ufak olduğu için giysileri evden alıp evlere ***ürmek çok zor olmayacak bunun için de bir eleman tutmayı düşünüyorum. İşin pazarlaması için de broşür çıkartıp kamu kurumlarında dağıtmayı düşünüyorum. Ek olarak promosyon ve kampanyalar da var aklımda. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa tecrübelerini olası maliyetleri paylaşırsa çok sevinirim.

Yerleşim Türkiye / ŞanlıurfaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye29 yazı
buna ek olarak çamaşırhanede yapabilirsiniz. yıkama (otel, restorant işleride düşer ) Sadece fikir olrak yazdım kuruluş maliyeti hakkında bir fikrm yok ama çamaşırhaneler yapıyor genelde bu tarz işleri
ıslak imza

Yerleşim Türkiye / Bursa
Yeni Üye13 yazı
Parça başı 1 -1,5 TL den hizmet vereceksin. Evden alıp eve ne ile gidecek. Bunun için aracın var mı?

ütü işi yapacak kaç kadın olacak en az 1 - bir de servis elemanı etti 2.

bunların ücretleri 1400 x 2 = 2800 edecek. ( brüt asgari ücret )

elektirik ne kadar gidecek. Almayı düşündüğün ütülerin ortalama saatlik tüketim miktarlarından elektrik maliyetini az çok hesaplamaya gayret et.

işi evlere mi vereceksin yoksa bir dükkanın olacak mı?

evlere vereceksen müşteri ile ilişkileri nasıl sağlayacaksın ?

Gömlek ütüsü kolay pantolon ütüsü zordur ikisini de aynı fiyata mı ütüleyeceksin.

1 TL ye yaptığın ütünün hepsi sana kalsa yani maliyet olmasa bile.

sadece 2 çalışanın ücretlerini ödemen için aylık 2800 parça ütü eder.

bu da günlük 93 parça eder.

Ki daha elektrik su kira gibi diğer giderler hesap edilmedi.

Biraz daha hesap kitap yap bence.

hayal gücü bilgiden daha önemlidir (A.Einstein)
http://dargeliyor.blogcu.com

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kamu sektörü
Üye385 yazı

bu kadar çalıan çalıştırısan kar edemezsın
utuyu kendın yapamıyorsan hıc olmazsa getır gotur ıslerını kendın yap 1 kişi çalıştırmazsın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye223 yazı
Öncelikle daha önce olumsuzda olsa ticari tecrüben oldugu için buradaki coğu kişiden bir adım öndesin.Bu sana acaba yapabilirmiyim dedirtmesin tam tersine ayağın yere daha sağlam basmalı.

Ütü konusunda sanırım yıkamada olmalı gibi düşünüyor insan fakat yıkama daha fazla yatırım gerektirir sanırım.Bu yüzden bütçen buna yetmiyorsa ele gitsin ve ütüye odaklan.İst te olsan kesinlikle doğru yerde ve doğru pazarlamayla iyi noktaya gelirsin diyebilirim.Bu yüzden düşündüğün bölgenin potansiyelini iyi tahlil etmen gerekir.

Ütü yapılan yani işlemin yapıldıgı bölüm için çok para harcama ama ön ofisin (müşteriyi karşılayacağın alan)şık,temiz olmalı.Müşteriye güven uyandıracak renkler ve temalar kullanmalısın.

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi hesabını çok iyi yap ve her masrafı %10-15 gibi fazla hesapla.

Yine yukarıda bir arkadaşın dediği konuya katılmıyorum.İşin başında sen ol fakat ütü yapan veya servise çıkan olma.İşi organize eden kişi ol ve mesaini ''bu işi nasıl daha iyi pazarlarım'' konusuna ayır.

Bu işteki asıl masrafın bence reklam-pazarlama masrafın olacaktır.Sermayenin büyük bölümünü buna ayır ve sene içinde sezon olarak tanımlayacağın zamanlarda kullan.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye63 yazı

Merhaba;

Ütü işi alacak ve ütüleyerek para kazanma gibi bir durumun var ise sana Tekstil Sanayi'yi de öneririm. Bu sitede imalatçılara doğrudan ulaşabiliyorsun.

İstersen imalatçılardan ütü gerektiren işleri alıp iş yerinde fason çalışabilir veya tekstile dair ürünleri aracısız olarak buradan temin edebilirsin.

İşte adresi:
http://www.tekstilsanayi.com/

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye46 yazı
193535820 sahibinden.com da profosyonel buharlı ütü 3 adet paskalasıyla beraber.350'şer liradan 2 adet çamşır yıkama makinesi (7kg lık) birde kurutma makinası.dükkanda çamaşırları asıp kurutacak birde alan varsa yazın kurutma makınesınada gerek yok.başlangıçta 1 bayan eleman birde sen yeterli.işler çoğalınca bir bayan daha yeterki iş olsun bir eleman daha alırsın.bu kadar basit.dallandırıp budaklandırmaya gerek yok gerisi iş bilenin kılıç kuşananın.işini temiz yap,iyi esnaf ol,grişimci ol,yenilikçi ol,çalışkan ol para kazanır.iş yerlerine,okullara,derhanelere,evlere,lojmanlara,yurtlara git anlaş.reklam yap, kampanya yap ne bileyim çekiliş yap.yapta yap :)hayırlı işler.
...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek