Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Home Office Anlaşması?

Başlatansars6167Tarih06/01/2015 15:33:30Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye78 yazı
Arkadaşlar merhaba
Tapusu babama ait olan bir ev var. Bu evde ben yaşıyorum zaten hali hazırda. Evin bir odasını home office olarak göstermek istiyorum bunu nasıl yapabilirim.
Forumu aradım net bir cevap bulamadım. Tapuyla ilgili yani, kira kontratına gerek varmı yoksa ev babamın üzerine olduğu için kontrat yapılmasına gerek yokmu. Boşuna stopaj vermek istemiyorum...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye2659 yazı
Kontrat yapılmasına gerek var çünkü ev babanızın üstüne... firmada sizin üstünüze olacak büyük bir ihtimal ile Bu arada eviniz size kayıtlı ise o zaman kendi evinizi rahatça kullanırsınız ama burada şu var: yarısını iş yeri olarak kullandığınıza hükmedilir ve oradan stopaj yatırmanız gerekir. Şirket ise işletmeniz o zaman gayrimenkul size ait olsa bile emsal kira bedeli üzerinden size kira ödemesi lazım. Şirket sizin evinizde bedava oturamaz, iş yerinizi kullanamaz. Onun üzerinden stopaj yatırırsınız.Kendi mülkü olup bunun bir kısmını iş yeri olarak kullananlar amortismanın yarısını gider yazabilirler.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye574 yazı
babanızla aranızda kira kontratı yapacaksınız, siz stopaj vergisi vereceksiniz, bunu bir muhasebeciye sorarak başlarsınız işe, yalnız yapacağınız işin ev ortamında yapılabilecek cinsten olması gerekir, misal evde inşaat malzemeleri satacam derseniz olmaz, maliyeden açılış için yoklama memuru gelecek, tutanak tutulacak, vergi açılışı yapılacak, sizin üzerinize mal ,mülk, ev filan var mı bu sorulacak, hepsi bu, meslek bilişim diyor, sanırım bilgisayarla akalalı bir iş yapacaksınız, evde olur bu iş. Ancak size şunu da söyleyim, eğer babanızın başka evi yok ise babanızla yaşıyor iseniz, babanızda evini kiraya verdiği için devlete yıllık gelir vergisi vermek zorunda bunu da bilmenizde yarar var, zaten babanızın başka evi var ve bu ev boş ise zaten size kiraya vermiş olacağı için gelir vergisi verecek. İyi çalışmalar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye78 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Kontrat yapılmasına gerek var çünkü ev babanızın üstüne... firmada sizin üstünüze olacak büyük bir ihtimal ile Bu arada eviniz size kayıtlı ise o zaman kendi evinizi rahatça kullanırsınız ama burada şu var: yarısını iş yeri olarak kullandığınıza hükmedilir ve oradan stopaj yatırmanız gerekir. Şirket ise işletmeniz o zaman gayrimenkul size ait olsa bile emsal kira bedeli üzerinden size kira ödemesi lazım. Şirket sizin evinizde bedava oturamaz, iş yerinizi kullanamaz. Onun üzerinden stopaj yatırırsınız.Kendi mülkü olup bunun bir kısmını iş yeri olarak kullananlar amortismanın yarısını gider yazabilirler.

Merhaba hocam şirket değilde basit işyeri yani e ticaret yapacağım evden. Bu konularda bilgim yok şirket ve işyeri farklı sanırım. Benimki basit e ticaret yapmak için işyeri.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye78 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ankara2929
babanızla aranızda kira kontratı yapacaksınız, siz stopaj vergisi vereceksiniz, bunu bir muhasebeciye sorarak başlarsınız işe, yalnız yapacağınız işin ev ortamında yapılabilecek cinsten olması gerekir, misal evde inşaat malzemeleri satacam derseniz olmaz, maliyeden açılış için yoklama memuru gelecek, tutanak tutulacak, vergi açılışı yapılacak, sizin üzerinize mal ,mülk, ev filan var mı bu sorulacak, hepsi bu, meslek bilişim diyor, sanırım bilgisayarla akalalı bir iş yapacaksınız, evde olur bu iş. Ancak size şunu da söyleyim, eğer babanızın başka evi yok ise babanızla yaşıyor iseniz, babanızda evini kiraya verdiği için devlete yıllık gelir vergisi vermek zorunda bunu da bilmenizde yarar var, zaten babanızın başka evi var ve bu ev boş ise zaten size kiraya vermiş olacağı için gelir vergisi verecek. İyi çalışmalar...

Merhaba hocam evet bilgisayarla ilgili e ticaret düşünüyorum. Babamın başka evi var ve ailemle o evde yaşıyorlar ben ayrı yaşıyorum. Bu şekilde babamın ödemesi gereken yıllık gelir vergisi ne kadardır acaba?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im