Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Gemlik'te Ne İş Yapabilirim?

Başlatanhilalim1Tarih02/03/2014 23:43:51Yorum29

İlk mesaj
Üye206 yazı
öncelikle herkeze merhabalar degerli yorumlarınızı paylaştıgınız için şimdiden teşekkür ediyorum

Bursanın gemlik ilçesinde ikamet ediyorum yaşım 22
12 sene market işletmeciligi yaptık babam emekli olduktan sonra iş yerini kapattık malum agır vergiler kira vs.küçük esnaf öldü bildiginiz gibi büyükler ufak esnaf gibi heryere açılınca pasta bölündü bize kalan kısmı masrafları karsılayamaz hale geldi suan bi fabrikada çalışmaktayım özel sektör yarınınızı bilemiyorsunuz tabiki ayrıyeten de illaki ek iş yapmak ek geliriniz olmak zorunda yaşımız gençken bişiler yapmak şart ileride rahat etmek için sizce ne yapılabilir bir sahil kentinde 100bine yakın nüfusu olan sanayisi gelişmiş yazı kışı devamlı hareketli bir yerdeyiz mesela başka yerde olupta burada olmayan bişiler mesela bi ara topraksız tarım tarzında örtü altı yetiştiriciligi düşünmüştüm halen de araştırmaktayım cok sermayen yok yani sallasam kendimi 20bin tl anca ayrıca hani böle hep bana hep bana niyetinde de deyilim yeni bir ekmek kapısı olacak şekilde baskalarınında kazanabilecegi evine ekmek parası ***ürebilecegi sürekliligi olan bişey ne olabilir sizce ?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
29 yorum
Üye711 yazı
zeytin işi olabilir zeytin ile igli galiba gemliğin zeytini meşurdu buralarda hep zeytini ve zeytin yağı satılır

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye206 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - blackops
zeytin işi olabilir zeytin ile igli galiba gemliğin zeytini meşurdu buralarda hep zeytini ve zeytin yağı satılır

tabiki olabilir dediginiz gibi buranın zeytini meşhur tedarikte sıkıntı olmaz benim için bana düşen tarafı peki ya pazarlaması önemli olan konu zaten bu nasıl bir pazar yaratabilirim mesela

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Üye277 yazı
hilalim kardeş bende bursada yım. hep aklımda bir iş vardı araç sermaye derken bitürlü yapamadım belki sen yaparsın. bursadan gemliğe giderken tam kurşunlu girişinin orda "semiz" zeytinleri diye bir zeytinci var. sahiblerini tanımam etmem ama ben bu yaşıma kadar böyle bi zeytin görmedim muhteşem zeytin yapıyorlar. samsundan evliyim orda zeytin yok yada çok kötü giderken biriki ordan aldım ***ürdüm hayran oldular şimdi ne zaman gitsem zeytin istiyorlar. bende 9 sene market işlettim bursada ve pazarlama marketlere yıllarca bişeyler sattım. dedimya hep yapmak istedim diye niyetim gidip o semiz zeytine güzel bi anlaşma yapıp bursa ve civarı ilk etapta bakkal market şarküteri satmaktı bildiğim kadarıyla onlar satışa çıkmıyorlar sadece dükkandalar, fiyatları piyasaya göre 1-2 lira pahalı ama mal bursada tutar civarda tutar bide kova sele stand tarzı bişeyle süsledinmi dedimya sahiplerini tanımam anlaşabilirsen eğer, ki onlarda mallarının farkında burnun dan kıl aldırmıyorlar bi dene istersen bi araç ve 20,000 tl çok rahat yetecektir.
bide şunu bilki kg ile satılan şeyler herzaman güzel para kazandırır mesela kg 12 tl olsa, temiz 3 tl kazanabilsen zeytinde bir bakkala 10 kg versen nokta başına 30 tl kâr yapar 120 tl ciroda. günde kaç nokta yapabileceğini sen hesapla ama 120 tl ciroyu spot işinden yapsan bakkala kârın taş çatlasın 12 tl. bi bak değerlendir
nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye711 yazı
ordan zeytini nevşehire getiriyorlar pazarda veya boş buldukları yerlere tezgahını kuruyorlar valla millet kilo kilo kapışıyor.bizde kapalı kutu zeytin zaten almayız hep açıkta satılanları alırız çok şahane oluyor herkez başına toplanır adam kime ne kadar vereceğini şaşırıyor eli ayağına dolanıyor :) buralarda her zaman herkezin tercihi açıktan satılan maldan yana olur pazar tezgahlarında zeytin peynir artık ne olursa

Üye161 yazı
madem daha once market isletmissin neden kapattinki? isyerini buyut discount market ac zaten tecrubende var

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Di?er
Üye711 yazı
askere gidecek olmasaydım seninle bu işe girerdik acayip kafama yattı zeytin işi :(

Üye206 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nedimd
hilalim kardeş bende bursada yım. hep aklımda bir iş vardı araç sermaye derken bitürlü yapamadım belki sen yaparsın. bursadan gemliğe giderken tam kurşunlu girişinin orda "semiz" zeytinleri diye bir zeytinci var. sahiblerini tanımam etmem ama ben bu yaşıma kadar böyle bi zeytin görmedim muhteşem zeytin yapıyorlar. samsundan evliyim orda zeytin yok yada çok kötü giderken biriki ordan aldım ***ürdüm hayran oldular şimdi ne zaman gitsem zeytin istiyorlar. bende 9 sene market işlettim bursada ve pazarlama marketlere yıllarca bişeyler sattım. dedimya hep yapmak istedim diye niyetim gidip o semiz zeytine güzel bi anlaşma yapıp bursa ve civarı ilk etapta bakkal market şarküteri satmaktı bildiğim kadarıyla onlar satışa çıkmıyorlar sadece dükkandalar, fiyatları piyasaya göre 1-2 lira pahalı ama mal bursada tutar civarda tutar bide kova sele stand tarzı bişeyle süsledinmi dedimya sahiplerini tanımam anlaşabilirsen eğer, ki onlarda mallarının farkında burnun dan kıl aldırmıyorlar bi dene istersen bi araç ve 20,000 tl çok rahat yetecektir.
bide şunu bilki kg ile satılan şeyler herzaman güzel para kazandırır mesela kg 12 tl olsa, temiz 3 tl kazanabilsen zeytinde bir bakkala 10 kg versen nokta başına 30 tl kâr yapar 120 tl ciroda. günde kaç nokta yapabileceğini sen hesapla ama 120 tl ciroyu spot işinden yapsan bakkala kârın taş çatlasın 12 tl. bi bak değerlendir
teşşekkür ederim yorumun için nedim abi dedigin dogru spot işi yapılacak bi iş degil gerçekten aslında çeşit olursa belki güzel paralar kazanılabilir fakat dedigim gibi ufak esnaf bitti abi sende yapmıssın zaten en iyi sen anlarsın zeytin işine gelince bunu da epeyce düşünmedim degil ara sıra memleketten bu arada eskişehirliyim akrabaların yakınlarında filan isteyen oluyor genelde zeytin yağı filan ***ürüyorum hani bu şekilde baglantı olsa zaten buralarda baglantı kurmak benim için önemli degil mesela samsunda demiştin baglantı kurabilecegimiz birisi olsa hani o kişiye de bişiler versek kardan pay gibi emeginin karsılıgını almalı yani araç sıkıntımda yok oraya ***ürüp bırakabilirim baglantıyı yapan kişide dagıtımını yapar mesela tabi bu işin ayrıntısı bu iştede bildigin gibi peşin para dönüyor ***ürdügün yerdede aynı şekilde peşin satman gerek işi özü bu abi illa samsun olcak diye bişey yok örnek verdim her ile olabilir yeterki baglantı olsun tabi

Üye206 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
ordan zeytini nevşehire getiriyorlar pazarda veya boş buldukları yerlere tezgahını kuruyorlar valla millet kilo kilo kapışıyor.bizde kapalı kutu zeytin zaten almayız hep açıkta satılanları alırız çok şahane oluyor herkez başına toplanır adam kime ne kadar vereceğini şaşırıyor eli ayağına dolanıyor :) buralarda her zaman herkezin tercihi açıktan satılan maldan yana olur pazar tezgahlarında zeytin peynir artık ne olursa
blackops dediginde haklısın yer yer degişebilir bu arz talep meselesi herkez istedigi zevke göre alışveriş yapabilir.gerçekten buranın zeytini şahane hani burda oldugum için deyil zeytin başkenti diye anılır burası o yüzden söylüyorum gemlik denince akla denizden önce gelir zeytin nedim abiye söyledigim gibi baglantı kurabilirseniz yakınlarınız bile olsa benim burdan oraya zeytini getirmem mühim deyil en iyi en güzelini seçer getiririm hep bana hep bana diye bir ilkem de yok ben kazanıyorsam benle beraber başkalarıda kazanmalı ki o işin bereketi olsun az olur cok olur ayrı bi konu ama ana mantıgım bu

Üye206 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
askere gidecek olmasaydım seninle bu işe girerdik acayip kafama yattı zeytin işi :(
hayırlısıyla git gel kardeşim yolun acık olsun gelincede yaparız sen iste yeterki :)

Üye711 yazı
çok teşekür ederim neden olmasın :) orda zeytinin kilosu kaç lira acaba?

Üye206 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gurbetcı
madem daha once market isletmissin neden kapattinki? isyerini buyut discount market ac zaten tecrubende var
yazımdada belirttigim gibi küçük esnaf bitti artık büyükler her yerde vergiler giderler cogalmakta devamlı iş yerimi zaten kapattım büyütme olanagım yok discount market açmak dısardan da görüldügü gibi basit ve kolay degil diyelimki açtın büyüklerle beraber yarısa girmen hiç ama hiç kolay deyil bunun sonucunu 12 sene sonra ben kapatarak ögrendim teşşekür ederim yorumun için saygılar

Üye277 yazı
bağlantı tabi önemli lazım gittiğinde seni karşılayan birisi olsun ama bu zamanda kime güveneceksin kime itimat edeceksin çok zor benim biçok akrabam orada olmasına rağmen dediğini yapamadım yani ben ***üreyim o orda dağıtsın satsın parasını da peşin bile değil sattıktan sonra versin onada razıyım ama olmuyor neden biliyomusun herkes sen ben gibi ticareti sevmiyor istemiyor hevesi yok içinden gelmiyor MEVLA kimini işçi olarak kimini şöför kimini amir kimini tacir olarak yaratmış misal sen bugün 300 kg zeytin ***ürsen samsuna (ki bence 1-2 sene bursa balıkesir bilecik kütahya eskişehir takılmak lazım) kimseyi tanımasan bile girersin bi bakkala selamün aleyküm abim ben bursadan geldim malım bu fiyatım bu bak dersin çekinmessin yada gir bi köy kahvesine selamün aleyküm ağalar çaycıya deki herkese benden çay abim süper zeytin getirdim kaçırmayın dök bi tabağa bidondan gezdir yesin millet hasta olacak zaten... yani demek istediğim sen bunları yaparsın esnafsın kendi malın uğraşırsın ama misal samsunda bunları yapacak bağlantı zor alıp senden sana para kazandırarak satçak adam zor zaten kafa yapımız kültürümüz zihnimiz bile farklı anlaşamayız ticari anlamda...
ama şöyle bi örnek vereyim arkadaşlar demişya açık zeytin alıyoruz diye gerçekten bursa dışında açık zeytin çok az herkes paket alıyor satıyor bizim burda 7-8 lira olan kilosu açık orda 14-15 liraya müşteri buluyor...
nedim

Üye206 yazı
valla nedim abi inan aklımda olan şeyleri yazmıssın sanki daha önce konusmusuz gibi dedigin gibi herkez ticaret yapasını sevmiyor zaten mantiken herkez yapmıs olsa bi anlamı olmaz en azından gittigin yeri tanımak lazım yada tanıyan birisiyle dolaşmak lazım en azından şimdi ben dedigin gibi 300kg zeytin aldım ***ürdüm oraya bilmiyosun ki şehri nerede ne var buda cok önemli tabi

Üye277 yazı
daha önce bursadan bi arkadaş denedi: doldurdu bi panelvan zeytin ***ürdü doğu turuna çıktı cami önleri kahveler vs malesef satamadan geldi. güven de önemli insanlar yabancı gördümü 1-0 başladın maça. mesela bizim caminin önüne dışardaki illerden bişeyler getiriyolar adam satıyor ama fiyat silahıyla satıyor çok ucuza satıyor sen ***ür samsuna zeytini 7-8 lira de dök caminin önüne yada kahveye bak nasıl kapış kapış satıyor ama biz bunu istemiyoruz kâr elde etmek gaye onca yol zahmet ticaret risk 14-15 satabilmemiz lazım ki değsin. ben şuan çalışıyorum ama senin yerinde olsam şu yolu izlerdim illlaki şehir dışında eşin dostun vardır asker arkadaşın akraban vs. onun yanına git gezdirsin seni satış olabilcek yerleri göstersin okadar yine asıl işi sen yap. yada YA ALLAH de çık yola besmele ile çıkılan yoldan boş gelmessin inan bak ben hiç tanımadan bilmeden gittiğim yerler (ticari anlamda) afyon çeçenistan azerbeycan rusya. illa denk geliyor işler korkma bence yaşın genç sermayen yeter bekleme başla.
ALLAH YARDIMCIN OLSUN...
nedim

Üye292 yazı
Bu iş ek iş olarak düşünülebilir. Benim eşimin işyerinden arkadaşına bir tanıdığı 1er kiloluk plastik kaplarda kargo ile yolluyor ve bize 10 TL'ye satıyor. Dane boyutu çok fazla değil fakat çok lezzetli. Ben aldıktan sonra eşe dosta çıkardık 10 kilo sipariş verdik. Bu adam 10 TLye satarak para kazanıyor. Karga ücreti, kargoya gidip alması isteyene vermesi vs. bunun için bu adama zeytin maaliyeti herşey dahil 6 tl/kg olması gerekir ki bu işi yapsın. Ona yollayan kişi büyük ihtimal üretici. Böyle birilerini bulsam bende bu tarz işler yapmayı düşünürüm.

Zeytin(Siyah ve Yeşil) , Antep Fıstığı, Acı biber vs. satabilirim diye düşünüyorum. Kargo parası ciddi bir maaliyet.

Fındık trabzondan, kayısı malatyadan tedarikçilerimiz var.

mordenge@gmail.com
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye206 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tradeengineer
Bu iş ek iş olarak düşünülebilir. Benim eşimin işyerinden arkadaşına bir tanıdığı 1er kiloluk plastik kaplarda kargo ile yolluyor ve bize 10 TL'ye satıyor. Dane boyutu çok fazla değil fakat çok lezzetli. Ben aldıktan sonra eşe dosta çıkardık 10 kilo sipariş verdik. Bu adam 10 TLye satarak para kazanıyor. Karga ücreti, kargoya gidip alması isteyene vermesi vs. bunun için bu adama zeytin maaliyeti herşey dahil 6 tl/kg olması gerekir ki bu işi yapsın. Ona yollayan kişi büyük ihtimal üretici. Böyle birilerini bulsam bende bu tarz işler yapmayı düşünürüm.

Zeytin(Siyah ve Yeşil) , Antep Fıstığı, Acı biber vs. satabilirim diye düşünüyorum. Kargo parası ciddi bir maaliyet.

Fındık trabzondan, kayısı malatyadan tedarikçilerimiz var.

mordenge@gmail.com
benimde zaten düşündügüm şey yani bu işi yaparsam ek iş olarak yapıcam zaten suan bi fabrikada çalışıyorum nedim abiyle konustugum gibi satabileceginize inanıyorsanız ben burdan size zeytini tedarik edebilirim

Üye206 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
çok teşekür ederim neden olmasın :) orda zeytinin kilosu kaç lira acaba?
k.bakma kardeşim gözümden kaçmış yorumun zeytin kilosu degişiyor hani 3 liraya da var 5 de 8 de 10 da buda tabi boyut numara farkı gibi faktörler var bide boyu küçük ama yemesi cok güzel olanlar var 6 7 gibi satılanyani anlıyacağın degişiyor fiyatlar

Üye206 yazı
konu güncel arkadaşlar düşüncelerinizi bekliyorum

Üye163 yazı
yurt dısından bakır hurda ithal et ! hidrojen peroksit sat ! Bandırma
Laser shop 4 sale !!

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
Üye206 yazı
anlamadıgım bir konu teşekkür ederim yorumun için

Üye141 yazı
purpose arkadaş dediğin şeyler büyük para tutar kolay olmaz ..

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Üye711 yazı
teşekür ederim..

Üye206 yazı
rica ederim blackops arkadaşlar bu ara da güncel konum yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum

Üye206 yazı
konu güncel arkadaşlar

Yeni Üye52 yazı
kahve kreması- kahve- üçübir arada kahve üretiyoruz kafe kafeterya ve toplu tüketim yerlerine yönelik düşünürseniz gebzedeyiz ek iş olarak ve az sermayeyle bol kazanç meil adresimizden ulaşabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye206 yazı
güncell

Üye206 yazı
konu güncel arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum