Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çinden Modifiye Jant Ve Otomobil İtalatı

BaşlatankajmeramTarih13/08/2008 18:58:26Yorum9

İlk mesaj
Üye537 yazı
SLM ARKADAŞLAR

ELİMDE 15 BİN YTL VAR BU PARAYLA ÖNCE ÇİNDEN MODİFİYE OTOLAR İÇİN JANT GETİRMEK İSTİOORUM

BUNUN İÇİN---->

1-servis ağı kurmam gerekirmi?
2-tutarmı bu iş?
3-yorumlarınız?

işler büyüdükden sonra chevy gibi bi çin otomobil firmasının dispiritorlunu almak gibi bi düşüncem var bu işler yanı koca araba getirip satmak zormudur?

Yerleşim Türkiye / Ankara
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye71 yazı

Jantlar elektronik bir ürün olmadığı için servis ağı kurmanıza gerek yok. Yalnız birkaç ay önce jantlara bazı ek vergiler geldi ve maliyetleri yükseldi. Eğer jantları satabileceğiniz bir dükkanınız veya konu ile ilgili satışta yardımcı olabilecek bir tanıdığınız var ise iyi paralar kazanabilirsiniz. Şu an çalıştığım firmada başka bir firma için jant anlaşması yapılmış durumda ve üretim aşamasında. Yani zaten bunun alıcıları var. Güzel modeller seçer iseniz kâr açısından sorun çıkmayacaktır.
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye75 yazı

selamlar,
Oto jant işinde çinden o kadar çok profesyonel ithalatçı varki, şok olursunuz. bu yüzden tavsiye etmiyorum.
5 yıl önce düşünse idin, cazip olurdu. şu an getirmen paranı sokağa atmak olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye537 yazı
hocam acaba bana bu profosyonel firmalardan örnek gösterriirmisin fiyatları felan oto modifiyesi tr de çook tutdu elde mal kalması imkansız önemli olan kar marjını düşük tutmak gibi gelio bana

Yeni Üye75 yazı
sana istanbul anadolu yakasından modifiye firması örnek veriyorum : www.eliftuning.com
buradan inceleyebilirsin, veya ara arkadaşları durumu izah et. sana yeterli cevabı vereceklerdir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye71 yazı

Arkadaşlar, tamam 5 yıl önce getirseydiniz %400 kazanırdınız ama şimdi de fiyatlar taban yapmış falan değil. Örneğin mp4'ler neredeyse artık bakkalda bile satılıyor. Ama modelleri ve kaliteyi güzel seçerseniz onlardan bile hala kâr ediyorlar. Jantta da güzel modelleri bulduktan sonra %40, %50 kâr kime yetmez ki?
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye537 yazı
arkadaşlar eğer getirilen malın kar marjı düşük tutulursa gene satılr elde kalmaz. ama kafama takılan bi kaç nokta war.

1-çinden getirilen araba parçaları için(jant,angel vb modifiye far) bunlar için servis ağı kurulmalımı sonuçda elektronik deyil kurmak şart mı maliyeti ne olur?

2-çinden getirilen bu oto parçalarını firmamız altında kendi markaları adına mı satıcaz yoksa üstlerine kendi amblem yada markamızı işleyip satabilirmiyiz?

3-eğer kendi markaları adunda satacaksak bunların satışı için bu malları üreten şirketle bi anlaşma vb bişey yapılırmı?

4-italatı yapdıkdan sonra oto parçalarının bunları tr de satarken satış vergisi ödüyücezmi biliosunuz %40 devlet ortakdır her işe.?

5-italat işi için minimum oto parçaları için ne kadar sermaye gerekir?

6-gprs,mp4,laptop,kameralarda italat kuralları satış kuralları nedir acaba?

7-aranızda çinden bu tür malları getiren varmı oto yada elektronik?

8-çine alternatif çeşitli ucuz ürünler bulabilicemiz ülkeler varmı kimisi çek cumhuriyeti dio kimisi güney kore?

ŞİMDİDEN HERKEZE CVP VE İLGİSİ DOLAYI TEŞŞEKKÜRLER

Üye537 yazı
teşekkür ederim