Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Çinden Mal Getirmek???

Başlatantesol.trTarih11/05/2008 15:46:54Yorum101

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
İyi günler arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve özel sektörde ingilizce öğretmeniyim. Bu aralar aklımda olan bir iş projesini hayata geçirmeden önce sizinle fikir alışverişinde bulunmak istedim.
Yurt dışından büyük bir kaç firmayla bağlantıyı kurdum ve elektronik vs yani piyasaya hangi ürüne açsa onu getirmeyi düşünüyorum işler yolunda gidiyor proje oturdu hatta ankaradan bir iki ortak bile buldum ürünleri isteyeceğim fakat esas sorular burda ilginen herkese çok teşekkür ederim:
1-Gümrükten geçerken ne kadar vergi vereceğim bu bilgiye ulaşabileceğim bir site?
2-Proforma Invoice yani faturayla gönderiyolar ve ödeyince malı teslim ediyolar bu güvenilirmidir?
3-Ürünleri aldıktan Türkiyede ödeyeceğim vergiler?
4-Ürünleri almak için firma olmam gerekiyormu(konustugum yurt dısı firmalar gerek yok diyorlar)
5-Sizin bilmemi istediğimiz bilgi edinebiliceğim bir yer

Saygılar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Üye537 yazı
arkadaşlar eğer getirilen malın kar marjı düşük tutulursa gene satılr elde kalmaz. ama kafama takılan bi kaç nokta war.

1-çinden getirilen araba parçaları için(jant,angel vb modifiye far) bunlar için servis ağı kurulmalımı sonuçda elektronik deyil kurmak şart mı maliyeti ne olur?

2-çinden getirilen bu oto parçalarını firmamız altında kendi markaları adına mı satıcaz yoksa üstlerine kendi amblem yada markamızı işleyip satabilirmiyiz?

3-eğer kendi markaları adunda satacaksak bunların satışı için bu malları üreten şirketle bi anlaşma vb bişey yapılırmı?

4-italatı yapdıkdan sonra oto parçalarının bunları tr de satarken satış vergisi ödüyücezmi biliosunuz %40 devlet ortakdır her işe.?

5-italat işi için minimum oto parçaları için ne kadar sermaye gerekir?

6-gprs,mp4,laptop,kameralarda italat kuralları satış kuralları nedir acaba?

7-aranızda çinden bu tür malları getiren varmı oto yada elektronik?

8-çine alternatif çeşitli ucuz ürünler bulabilicemiz ülkeler varmı kimisi çek cumhuriyeti dio kimisi güney kore?

ŞİMDİDEN HERKEZE CVP VE İLGİSİ DOLAYI TEŞŞEKKÜRLER

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye71 yazı

Merhaba arkadaşlar, yeni bir yorumda daha sizlerle beraberiz. :) Sanırım bu konu altında en çok yorum yapma rekorunu elimde tutuyorum...

kajmeram arkadaşımızın sorduğu sorulara cevap vermeye çalışacağım.

1. Araba parçalarını bilmediğim için Angel'in ne olduğunu bilmiyorum. Ama jant ve modifiye far için servis ağı kurmaya gerek yok.

2. ve 3. Çin'deki firmaların çoğu OEM üreticilerdir. Yani siz ne isterseniz kutunun üzerine onu basarlar. Ama Türkiye'de bu markayı sadece ben satmak istiyorum derseniz hem Çin ile hem de Ankara'da bazı yerler ile anlaşma ve izinler ile uğraşmanız gerekir. Yinede sadece perakende veya ufak toptan satışlar yapacaksınız en iyisi hiç uğraşmamak. Zaten ünlü olamayacağınız için kimse sizin markanızı istemez.

4. Gümrükten çekerken de satarken de KDV, gelir vergisi v.b. gibi tüm vergiler dahil olacaktır. Vergisiz satış gibi bir şey söz konusu değil. O konu DİİB kapsamına giriyor. (Dahilde İşleme İzin Belgesi) Büyük fabrikalar yurtdışından hammadde veya yarımamül alıp, Türkiye'de işleyip son haline getirerek yine yurtdışına ihracat yaparlar. Bu gibi durumlarda pek çok vergi muafiyeti var ama hem karışık bir konu hemde üretici olmanız gerekiyor.

5. Çinden masrafını ödedikten sonra 1 tane far bile alabilirsiniz. Ama sonuçta bu maldan kâr edecekseniz, piyasayı inceleyerek detaylı bir araştırma yapmanız Çin'deki fiyatlarla karşılaştırarak size en uygun gelen kâr marjına göre alım yapmanız gerekmektedir. Yani öncelikle araştırma yapmanız şart. 10 milyarlık mal alınca 2'ye katlarsınız gibi sabit bir rakam bulunmuyor.

6. Bunlara hiç bulaşmayın, servis ağı kurulumu, Ankara'dan izinler, odur budur, çok masraflı işler. Ya numunelik 1-2 adet getireceksiniz, gümrüğe takılmayacak yada 1 konteynır alacaksınız. Bütün paranızı yatıracaksınız, anca o zaman bir işe yarar.

7. Var, ama işyerim bir firma adına getiriyor. Şahsi olarak getirmedim.

8. Tüm uzakdoğu ülkelerinden ucuz ürünler bulabilirsiniz. (Çin, Taiwan, Thailand v.b.) Ama diğer ülkelerde de ürün bazında ucuzluk olabilir. Mesela Özbekistan'dan çok ucuza susam getirebilirsiniz. Veya Hindistan'dan gıda katkı maddeleri. Ama genelde hemen hemen herşeyin ucuzu Çin'dedir.

AYRICA ÖZEL NOT: Çin'de herşeyin ucuz olmasının sebebi malların adi olması değil, işçinin çok, işçiliğin ucuz olması ve Çin devletinin ihracatçı firmalara uyguladığı çok çok düşük vergi oranlarıdır. Cebinizdeki cep telefonları veya televizyonlarınız nerede üretiliyor sanıyorsunuz? Ama Türkiye'deki hemen bozulan Çin malları herkese "Adi mallar Çin'den gelir" imajını ezberletmiş durumda. Çinli'ye 1000 liralık makineyi 100 liraya yap dersen, tamam der. Ama öyle yapar. Sen de onu burada satarsan, "Çin malı adidir" dersin...

Herkese kolay gelsin, iyi günler, hayırlı işler, bol kazançlar...
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye537 yazı

uguruygur hocam gerçekden çook teşşekkür ederim çook yardımcı olacak bilgiler.bana cesaret veriyorsun. seninle msn de de görüşmek istioorum bu msn adresim pm nede atıcam msn mi eklersen sewinirim

cold_boss@hotmail.com

Yeni Üye75 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ernest0
Bu arada bildiğim bir siteyi vermek isterim.

www.chinavasion.com sitesi bu tarz ürünlere bakabileceğiniz ve sipariş verebileceğiniz bir site.

Arkadasım bu istedeki fiyatlar pahalı eger alıyorsan tavsiiye etmem fiyatları normal fiyatların ıkı katından bile fazla

Yerleşim ALMANYA / BayernMeslek Ticaret
Yeni Üye75 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Riz@
sayın uguruygur

almanyadan bılgısayar ve bılgısayar urunlerı getırmek ıstıyoruz. bu konu hakkında bılgı verebılırmısınız.
almanyadan getırmekmı daha karlı yoksa turkıyeden bır toptancıyla anlasmak mı daha karlı
tsk ederım....

ya kusura bakma ama sımdı sana delimisin diyecegim ama neyse sen almanyadan getireceksın burdaki fiyatlardan daha pahalı burda istedigin herseyi spot (kacak)bulabilirsin kimse senın ordan getirdigin malı dogru duzgun almaz hic satamazsın demıyorum ama cok gıtmez cunku elektronık burda daha ucuz hic tavsiye etmem ha eger burdan goturmek ıstersen o baska o zaman ıyı kar edersın

Yerleşim ALMANYA / BayernMeslek Ticaret
Yeni Üye5 yazı
slm çinden mallar getirmek istiyorum ama adresime mi gelecek tam olarak umdugumuzdan fazla ücret ödemiyelim ben amasyada oturuyorum mesela 60 dolara foto makinası alacam 34 de ups masrafı diyo peki haricinda bi masrafım olurmu aydınlatırsanız çok sevinirim msn adresim mert05bjk@hotmail.com ok bekliyorum

Yerleşim Türkiye / AmasyaMeslek Yleti?im
Üye537 yazı
mert kardeş bi latını yapmak var kar amcıy ile bide alıp kullanmak var anladığım kadarıyla alıp kullancan sen onun için çinle in le uğraşma dogubank a git bence yok italat dersen renk deyişir elektoronik bu servis ağı felan ister

Yeni Üye5 yazı
mrb arkadaşlar benim çinde tanıdıklarım var yani çok samimi şekilde bu yüzden çinden mal getirtmeyi düşünüyorum yani 100 euroyu geçmyen hediyelik eşya olacagı için gümrükte sorun çıkmayacagını zannediyorum..bu konulardan iyi anlayan varsa bana yardımcı olursa sevinirim beraber iş yapmak isteyende buyursun elimdeki fırsat bulunmaz eş degerde tanıdıklarımın olması büyük avantaj yanlış yapacak kişiler deil neden derseniz benim abi çinliyle evli yani yolluyacak kişiler annesi ve babası oluyo :) mail adresim mert05bjk@hotmail.com saygılarımla hoşçakalın by

Üye180 yazı
uğur ben yalovadan selahattin.sence çinden ne getirirsek. satabiliriz.cevap yazarsan sevinirim. ayrıca ordan ithal etmek için şirketmi kurmak gerekir . ve bana maal olur.kizilkaya_67@hotmail.com. teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Di?er
Üye180 yazı
ya uğur birde sana bir şey daha soracağım ben eğlence sektörüiçin çinden malzeme getirmek istiyorum mesala . çoçuklar için akülü araba yada tam tekmilli araba yarışları yani direksiyonlu vitesli .yani ekranda yarış yapacaksın .ankarada gördüm böyle sistemi . çok hoşuma gitti.yani kısaca.cevabını msn yazarsan sevinirim teşşşşşkürler.kizilkaya_67@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Di?er
Yeni Üye71 yazı
Merhaba Kızılkaya arkadaşım, MSN kullanamadığım için veremiyorum. Ama mesaj ile cevap yazabilirim.

Öncelikle zaten bu herkesin kafasındaki sorudur. "Çinden Ne Almak Lazım?" Yalnız bu benim söyleyebileceğim bir şey değil. Zaten öyle basit bir cevabı olsaydı, herkes onu getirir zengin olurdu. Şu an ülkemizde Çin'den gelen pek çok ürüne karşı kota, antidamping, v.b. gibi koruyucu önlemler bulunuyor. Bu sebeple dışarıdan getirtmesi çok pahalıya mâloluyor. En güzeli sizin öncelikle fikirler üretip, piyasasını değerlendirip bunların olabilirliğini test etmenizdir.

İthalat için şirket olmanıza gerek yok. Vergi numarası olan herkes (Yani tüm Türk vatandaşları) ithalat yapabilir. Yalnız siz 20 Milyarlık mal getirip hiç satış göstermezseniz, 6 ay - 1 sene sonra maliyeden gelirler. "Sen şu vakit, şu kadar mal almışın. Göster bakalım nerede?" diye. Siz de onları sattıysanız size bayağı bir sorun olur. O yüzden ya ufak bir şahıs şirketi kurmak yada bir tanıdığın şirketi üzerinden getirmek en iyisidir. Fatura keser çıkış gösterirsiniz, hiç bir sorun çıkmaz.

Diğer sorunuz ile ilgili olarak akülü arabalarda şu an bir vergi var ve maliyeti çok yükseltiyor. Ancak zaten bunlar Türkiye'de çok yüksek fiyatlardan satılıyor. Perakende satış yapacaksanız iyi para kazanabilirsiniz, ama toptan satacaksanız, öyle çok iyi getirileri olmaz. Simülasyon tarzı kabinli oyunlar için birşey diyemeyeceğim (Araba, motor, uçak...) Çünkü daha önce hiç araştırmadım. Ama tanıdığınız bir gümrükçü var ise size vergileri ile ilgili bilgi verebilir.

Herkese kolay gelsin.

Uğur UYGUR
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Editör5590 yazı
Akülü arabayı Pilsan gibi Türk firmalarından, takip edip spot satın almak Çinden getirmekten daha ucuza mal olabilir. Piyasada 300liraya sattığı arabayı, spottan 100liraya alma ihtimalin var. Ama cebinde para, malın spota verileceği zamanı takip etmelisin bu firmalardan. Depocuları ile küçük bir samimiyet kurmak yararlı olur mesela haber için.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
mrb arkaşlar çinde akrabam var ürün getirtmek isteyen bana ulaşsın aracılık yaparım ok adresim mert05bjk@hotmail.com

Yeni Üye2 yazı
Merhabalar sitenin yazilarini takip ediyorum birkac zamandir fakat yeni uye oldum ve yazizyorum sayin ugur kardesim tesekkur ederim sanaki bilmedigim ve ogrenmek istedigim bircok seyi paylasmisin bizlerle ve benim eklemek istedigim birsey var bilisim sektorunde birseyler yapmak istiyorum ama cok buyuk yatirimlarla degil dedigin gibi elektronik getirmek servis agi gerektiyor anladigim kadari ile ilgilendigim sektorlerden biri uydu ekipmanlari yani uydu reciever lar çin malları ile ilgili bir kaç siteyi takip ediyorum getirmeyi düşündüğüm mal çin de 40 50 dolar civarı ülkemizde 150 dolar civarı satılıyor bnm merak ettiğim cihaz sonucta marka burda disbritoru var ama mal yan sanayi olarak türkiyeye geliyor ve nerdeyse yarı fiyatlarinda satılıyor...

1- sizce bu cihazlar bir butun halindemi yoksa parcalar halindemi geliyor (yani elektronik devreler olarak parça parça gelip burda birleştiriliyormuş die duydum)
2- orjinal satan firmalar buna nası dur diyemiyor sizce
3- boyle bir malı getirmek ki cogu satan yer minimum 100 parca diyor (tek tek satanlarda var) bunu şahıs olarak getirebilirmiyim
4- deneme amacli 2 3 tane getirsem gumrukte takılırmı
5- yuz parca getirdigimizi dusunsek 50 dolardan 7 bin ytl gibi bisi etse bu masraflarin disinda ne kadarlara mal olabilir nerelere diyet odemek lazim :)

buyuk dusunup ufak baslamak istiyorum ama korkularim var lutfen yardim herkese bol sans

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye71 yazı
Aramıza hoşgeldin orhonozhon

Öncelikle şunu belirteyim, Türkiye'de distribütörü olan bir malı onun haricinde Türkiye'ye getirmek yasaktır. Ama sizin de bildiğiniz gibi heryerde yarı fiyatına Adidas ürünler satılıyor. Bu nasıl oluyor derseniz basit. Ya ürünler etiketsiz gelip burada etiketleniyor, ya birkaç parça halinde gelip burada birleştiriliyor, konteynıra 100 kolinin 90'ı Adidas koyuluyor, 10 koli markasız ürün var. Kontrol edecek gümrük memuruna o 10 koli mal değerinde hediye veriliyor, mal işler fazla karışmadan çekiliyor. Burada kimseyi itham altına almak istemiyorum ama bunlar olan şeyler. Zamanında Uğur Dündar bile kameraya çekmişti hatırlarsınız...

Büyük firmalar buna engel olamaz, çünkü hangi biriyle nasıl baş etsin. Kanunlar dahilinde tabiki sokulamaz ama kaçak ve kanunsuz bir işe nereden haber alıp ta engel olacaklar.

Elektronik ürünlerde de böyle olabilir, parça parça getirip burada birleştireceklerini sanmam çünkü çok fazla işçilik gerektirir. Markasız kutularda getirip markayı sonradan takıyorlar yada dediğim gibi arkadaşlık ve para işleriyle çözülüyor. Ama sizin getireceğiniz 100 adet ürün için böyle bir işe giremezsiniz, gümrük memuru bu kadar ürün için sizinle uğraşmaz. Direk bir sürü evrak ister. Size astarı yüzünden pahalıya mâlolur. Bu sebeple ufak elektronik ithalatlarını hiç düşünmemeniz en iyisi. Buradaki toptancılardan daha uygun fiyatla ürün alabilirsiniz.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Türkiye'deki her insanın ithalat yapmaya hakkı vardır. Ama çoklu alım yaparsanız, bir sene sonra maliyeciler kapınıza dayanıp "Ne yaptın bunları" diye sorarlar. Cevap veremezseniz de ceza gelir.

Ayrıca numune bazında 1 tane getirirseniz bir sorun çıkmaz, 2 tanede belki çıkmaz, ama 3 olursa kesin onu gümrüğe takarlar, şimdiden aklınızda bulunsun.

Yazılarım olumsuz gibi görünsede malesef elektronik ürünler için durum böyle. Umarım bir şekilde çıkış bulup bir şeyler başarabilirsiniz. (En azından benim gibi "Bir gün yapacağım" yerine "Yapıyorum" dersiniz. :)
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Üye1236 yazı
uguruygur,

Konuyla ilgili sorulara gayet ictenlikle ve detayli verdigin cevaplar icin seni tebrik ederim.
Umarim Cin ile ticaret yapmayi dusunen arkadaslar verdigin bilgileri dikkate alirlar. Cunku gercekten kiymetli ve isabetli konular aktariyorsun.

Hayirli basarilar dilerim.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye71 yazı

Sayın Kenan Kablan,

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Burası sonuçta iş ve girişimcilik üzerine kurulmuş bir site. Ben bu siteyi ilk ziyaret ettiğimde gerçekten çok şaşırmıştım. Çünkü bu devirde kimse kimseye kolay kolay yardım etmiyor. Ama bu siteye ilk girdiğim zaman bu durum beni gerçekten çok heyecanlandırmıştı. Girişimcilik üzerine çok fazla düşünmeye ve çalışmaya başlamıştım. Fakat daha sonra geçti. :) Şaka bir yana girişimcilik gerçekten çok çalışmayı ve cesareti gerektiren bir durum. Bu sebeplerden dolayı en azından girişimcilik yeteneğine sahip olan insanlara yardımcı olabilmeye çalışıyorum. Sonuçta bilgi paylaştıkça çoğalır.

Herkese iş yaşamında kolay gelsin,

Uğur UYGUR
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yeni Üye18 yazı
uguruygur ufkumu çok açdınız karamsar olmamakla madeinchina sitesine girdğimde ürünlere bakdım epey bir 500 sayfa kadar evet çok fazla ürün olsada dikkat ettim değer eden satılabilicek şeylerin hepsi türkiyede ağır yükümlülükler istiyen şeyler mesela motorsikletler var şahane ötesi şeyler ve türkiyede o kadar çok getirten olmasına rağmen benim gördüklerim peynir ekmek gibi satar çünkü adamlar suzukinin racing motorunun kopyasını yapmışlar ama getirtmek benim gibi biri için imkansız :)

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye71 yazı
Haklısınız, para getirecek ürünler için ağır yükümlülükler var ve altından kalkmak gerçekten önemli derecede para istiyor. Ama böyle kota, vergi gibi uygulamalarında Türkiye'deki üretimin korunması açısından olması gerekiyor. Ama Türkiye'deki üretimi fazla olmayan, vergisi az, özel izin gerektirmeyen ürünler bulabilirseniz Çin'den halâ para kazanabilirsiniz. Bu sebeple öncelikle iyi bir araştırma gerekiyor. Gerisi zaten çorap söküğü gibi gelecektir.
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yeni Üye18 yazı
aslında benim istediğim biriyle ortak mal getirtmek yani bir mal çekelim 1000 tane 500 ü onun 500 ü benim o kendi satsın ben kendim sanırsam böyle fazla külfetde binmez zarara girsekde iki taraf için fazla zararda etmeyiz benim gördüğüm tüketimi fazla olucak ürünler genelde araba sektöründeki aksesuarlar olabilir yada pek bilinmesede bahçe laminant ürüleri veya led olabilir ama çin malı ledler pek kaliteli değillermiş led deyince en kalitelisi hong kong malı olanlarmış sizinle daha fazla beyin jimnastiği yapmak isterim fikir istişaresi açısından kendinize iyi bakın

Yeni Üye2 yazı
bu işi el altından yapanlara ulaşmak istiyorum:)bu kadar acık ve net yazmak biraz absurd oldu ama işin gercek bir boyutuda bu... cunku kendı adına yurtdışından ürün getirerek kar etmek istediğinde çok ciddi rakamlarla cebelleşiyorsun..oysa taylandda çinde bulunan cin gibi türklere burdan ıstedıgın urunun ozelliklerini belirten resmini gonderiyorsun o kişide arastırmalar sonucunda sana fıyatı söylüyor aradan 15-20 güngibi bir zaman geçiyor ve ürünün geliyor.bunu bitkisel afrodizyaklar bitkisel zayıflama hapları vs getiren kişiler çogunlukla yapıyor ee benim derdimde tamamen bunlar :)bu konuda yorum yapabilecek arkadaşları beklıyorum.varmı böyle bir deneyimi yaşayan..

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye4 yazı

bende bu forumda yeniyim ve ilk mesajim, gercekden cok guzel forum, yardimlasma cok guzel.Arkadaslar benimde bi sorum olacak,yardimci olursaniz cok sevinirim,benim abim motorsiklet yedek parcaciligi ile ugrasiyor,yani bizde motor yedek parcasi getirmeyi dusunuyoruz cinde, ama hic bi bilgim yok bu konuda, yani cinde tavsiye edeceginiz bi araci sirket varmi, bu konuda yardimlarinizi bekliyorum, birde nelere dikkat etmem gerkli, cevaplarinizi sabirsizlikla bekliyorum,yardimlariniz icin simdiden cok tsk ederim.arkadaslar ayni yaziyi yanlis yere actim once bunun icin cok ozur dilerim.

Yerleşim Hollanda
Yeni Üye71 yazı
Welcome to Turkey Quilix. :) Yerleşim yeri olarak Hollanda yazmışsın. Yabancı dilde birşeyler yazayım dedim, aklıma başka birşey gelmedi. Öncelikle gerçekten Hollanda'da isen oranın gümrük kanunları hakkında hiçbir bilgim olmadığı için tavsiye veremem. Ancak sanırım 1-2 tane numune bazında parça işinize yaramayacağı için doğrudan ithalat yapmayı düşünüyorsunuz. Bu sebeple aracılardan çok doğrudan üreticilerle yazışmanızı öneririm. Şu an en büyük iş sitesi olan www.alibaba.com'a girip istediğiniz parçanın ismini yazarak 100'lerce üreticiye ulaşabilirsiniz. Böylece en uygun fiyatları da bulursunuz. Ama Türkiye'yi baz alarak düşünürsek Çin'den ithalat yaparken pek çok işlem yapmanız gerekecektir. Eğer bunlarla uğraşmak istemiyorsanız en iyisi bulunduğunuz yerde zaten bunları getirmekte olan toptancıları bulmanız. Ama paranız ve uğraşacak zamanınız var ise doğrudan Çin'den getirtmeniz tabiki en iyisi...

Herkese kolay gelsin...
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - uguruygur
Welcome to Turkey Quilix. :) Yerleşim yeri olarak Hollanda yazmışsın. Yabancı dilde birşeyler yazayım dedim, aklıma başka birşey gelmedi. Öncelikle gerçekten Hollanda'da isen oranın gümrük kanunları hakkında hiçbir bilgim olmadığı için tavsiye veremem. Ancak sanırım 1-2 tane numune bazında parça işinize yaramayacağı için doğrudan ithalat yapmayı düşünüyorsunuz. Bu sebeple aracılardan çok doğrudan üreticilerle yazışmanızı öneririm. Şu an en büyük iş sitesi olan www.alibaba.com'a girip istediğiniz parçanın ismini yazarak 100'lerce üreticiye ulaşabilirsiniz. Böylece en uygun fiyatları da bulursunuz. Ama Türkiye'yi baz alarak düşünürsek Çin'den ithalat yaparken pek çok işlem yapmanız gerekecektir. Eğer bunlarla uğraşmak istemiyorsanız en iyisi bulunduğunuz yerde zaten bunları getirmekte olan toptancıları bulmanız. Ama paranız ve uğraşacak zamanınız var ise doğrudan Çin'den getirtmeniz tabiki en iyisi...

Herkese kolay gelsin...

ustad oncelikle cevap yazdigin icin cok tsk ederim.evet ben hollandada yasiyorum ama getirmek istedigim yer cinden turkiyeye yani benim abim bu islerle mesgul ben onun yerine arastirma yapiyorum, buradan turkiyeye zaten olmaz cunku burasi turkiyedende pahali,

Yerleşim Hollanda
Yeni Üye54 yazı
iyi günler ben küçük sanayici olarak araştırmanızı istiyorum bir abimizden duydugum afrikada hanği ülke bilmiyorum devlet adamlara büyük yer tahsis etmiş bizim adamlarda bir taraftan mısr ekimi yapıyorlar diğer taraftan hasadı yapıyorlarmış ve bu adamlar bütün makina ve uman elemanlarını ege bölgesinden almış.
bir başka arkadaşım( kendisi kimya mühendisi okulun desteği ile yurtdışında yüksek lisans yapıyor ayrıca bir kimya ve gübre fabrikasında dış ilişkilerinde çalışıyor )bayramda görüştük kaynak malzemesi olan boraks nasıl olsa bor madeninden üretiliyor biz bor madenini ham alıp işleyip dökme biçiminde karton kapaklı fıcılar içinde veya küçük küçük ambalajlar içinde palet üzerinde karton kutular içinde satabilirmiyiz veya herhangibi bir ürün içinde mümkün dedi yeterki siz bana paradan ve desteklerden haber verin dedi o arkadaş şimdi patronu ile çin'e fuar etkinliğine gitti

TÜRKLER İÇİN İMKANSIZ YOKTUR AMA TEK İHTİYACIMIZ ÇOK ÇALIŞMAK

TERÖRÜN VE DESTEKCİSİNİN KARŞISINDAYIZ

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Sanayici
Yeni Üye71 yazı

Merhaba,

Öncelikle Quilix'e cevap olarak yine aynı şeyleri söyleyeceğim. Eğer paranız ve uğraşacak zamanınız var ise Çin'deki üreticilerden doğrudan ithalat yapmanız en iyisidir. Çünkü aracı iyi firmalar olsada dolandırıcı olanları da mevcut. Bu sebeple üreticiler ile iş yapmanız en iyisi.

clskn1 isimli arkadaşa diyebileceğim konu bor ile ilgili şu an Türkiye'de işleme yapan hiçbir firma yok ve satışı devletin tekelinde gibi. Ayrıca bor ile ilgili sanırım şimiye kadar pek çok mail okumuşsunudur. (İşlenemediği birilerine peşkeş çekildiği gibi şeyler.) O yüzden bor ile ilgili işleme ve satış yapmak için pek fazla uğraşmayın. Afrika ile ilgili söylediğiniz konuyu hiç bilmiyorum. Açlık olması sebebi ile yabancı yatırım çekmek için böyle bir şeyler yapmış olabilirler ama araştırmam olmadı. Ayrıcı dediğiniz Çin'deki Canton fuarına bu sene çok fazla yabancı rağbet olmamış. (En azından geçen seneye göre.)

Umarım siz de uygun bir alanda yatırım imkânı bulabilirsiniz.
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yeni Üye1 yazı
Merhabalar
Yazınızı okudum. Ben farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalarda dış ticaret yetkilisi olarak çalıştım. Şu an kendi işimi açtım ve ithalat-ihracat ve yurtdışı nakliyesi üzerine çalışyorum. Konuyla ilgili biraz daha detay verirseniz size yardımcı olabilir, birlikte çalışabiliriz.
Saygılar
gnn

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ythalat / Yhracat
Üye339 yazı
Bence ithalat işine bulaşmadan istanbul tahtakale ve eminönündeki pasajları gezerek direk ithalatçı firmalardan istediğiniz ürünleri alabilirsiniz.
Belki çinden %50 daha pahalı alırsınız fakat hem başınız ağarmaz hemde stok maliyetine girmezsiniz satış yaptığınız kadar yerine mal alarak ticaretinizi sürdürürsünüz.
Bahsettiğim %50 pahalı alma olayınıda kafanıza fazla takmayın zaten ürünler ucuz siz üzerine %100 lük kar dahi koysanız yinede mallar çok ucuz kalır.
Siz önce dediğim bölgeleri gezin ve girmedik han ve çarşı bırakmayın bir nevi küçük çin gezmiş gibi olursunuz.
Kolay gelsin
.

Yeni Üye71 yazı
jeansteam arkadaşın yorumuna kısmen katılıyorum. Eğer küçük bir dükkânınız varsa ve çok çeşitli ürünler alarak perakende olarak satmak istiyorsanız tabiki ithalâtçılardan almanız en iyisi. Ama konteynır bazında, toptan ürün almayı düşünüyorsanız %50 hiçte azımsanmayacak bir kârdır. Kısaca paranız çok ise ithalat, paranız az ise ithalatçıdan almak en iyisidir...
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yeni Üye18 yazı

maşallah herkes güzel işler peşinde umarım herkes istediği şeye düşük maliyet ve yüksek kar ile ulaşır.
Uğur bey benim sorum biraz da küçük esnaf modeli yani kullanmak için bir iki parça ürün almak istiyoruz çinden fiyatları toplam 2000 dolar civarında türkiyede bir tanesi için 12500 isteniyor.
Otomatik laminasyon makinası ve kesici plotter almak istiyoruz birkaç da ufak malzeme var yanında henüz kesinleşmedi ama mühim olan bu iki makina biz bunları çinden alabilir miyiz?

Bir tanıdığım ups fedex gibi şirketler çinde fabrikadan ürünü alıp kapına kadar getiriyor ve bütün işlemini halledip senden ücretini alıyor dedi fakat böyle birşey bulamadım ben.
Sizin çalıştığınız gibi firmalar var tabi ki ama içeriklerine bakınca bizden birkaç beden büyük şirketler için olduğu hissine kapıldım

Biz nasıl bir yol izlemeliyiz?
(bu da 2009 un ilk sorusu sanırım =)

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Reklam