Şimdi bu arıcılık iş fikrini sizlere biraz detaylandırmak ve yorumlarınızı almak istiyorum.
Aslen Erzincan' lıyım. Köyümüz erzincan merkeze 100 km uzaklıkta olup suyun oldukça fazla olduğu bir bölgedir. Ayrıca köyümüz en yakın kara yoluna 10 km uzaklıktadır. ( o yoldan da günde maksimum 80 90 araç geçiyor )
Yaklaşık 2 yıl önce babam deneme amaçlı 2 kovan arı almıştı bu kovanlar geçtiğimiz yıl 2 oğul verdi ve babam bu sene toplamda 4 arı ile arıcılık ile uğraşmaya başladı.
Bundan iki ay önce henüz ailem memlekette iken ( yaklaşık 8 ay köyde 4 ay istanbulda yaşıyorlar ) ben ismekte arıcılık kursuna online olarak başvuruda bulunmuştum. Fakat başvuru sonrasında kesin başvuru için bizzat gitmem gerektiğini okuyunca tembellik edip ismek kursuna gitmedim ve o kurs olayı unutuldu gitti. Taki dün akşam saatlerine kadar.
Dün akşam saatlerinde tarafıma ismekten bir mesaj geldi. Yapmış olduğum başvuru kurs yöneticileri tarafından asil kayıt olarak yapılmış ve kurs 25 aralık 2014 tarihinde başlayacakmış.
Ben bu mesajın sevinci ile coşarken birden kafamda bir ampül yanıverdi. Madem önüme böyle bir kısmet geldi bende devlet desteğini araştırayım dedim. ( daha önceden ara ara incelemiştim. )
Araştırmam neticesinde TKDK nin ( Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ) % 50 hibeli arıcılık desteğini buldum. Minimum 50 kovan ve 5.000 euro olmak kaydı ile projelerinize % 50 + % 18 KDV ( alacığınız her türlü teçhizat kdv ve diğer vergilerden muaf oluyor ) destek verilmekte.
Allah nasip ederse bundan sonraki hedefim 3 ay boyunca ismek arıcılık kursuna gidip sertifika sahibi olmak ve aynı zamanda bu süreçte TKDK ' ye proje sunarak Arıcılık sektörüne girmeyi düşünüyorum.
Allah nasip ederse sağlıklı bir şekilde projeyi hayata geçirebilirsem ürünleri ( bal, arı sütü, polen vb. ) internet üzerinden e ticaret ile tüketicilerle buluşturmayı düşünüyorum.
Projenin hazırlanış ve onaylanma sürecine kadar 50.000 TL civarı bir birikim ile projeyi hayata geçirebilirim sanırım.
Siz değerli koniks üyelerinin bu girişimcilik hakkındaki yorum ve önerilerini bekliyorum.
Teşekkürler.