Gördüğüm kadarı ile foruma katılımda bulununan arkadaşlarımızın çoğu kıt sermayesı olmasına ragmen enerjik hevesli ve de yenilikçi, en önemlisi cesaretli…Eminim buraya yazmayan ama sürekli takip eden arkadaşlarımız da vardır.
Avrupa da yıllar boyunca emeklerimizi değerlendirelim derken, paralarını yüksek faiz hayali ile holdinglere kaptıran bunca vatandaşımız, kendi aralarında birleşip de girişimlerde bulunmus olsalardı sanırım bugün Almanya da küçük işletmeler yerine ticaret hayatına yön veren büyük işletmelerin sahipleri olacaktı. Örn; Küçük dönerciler yerine Mc Donalds ları alaşağı edecek fastfood zincirleri olacaktı.(Sıyaseti karıştırmak istemiyorum ama yazmadan da geçemeyeceğim gurbetçilerimizin o milyarlarca dolarları su an Dubai den aklanmış olarak Türkiyeye giriş yaparken Deniz Feneri gibi organizasyonlar da o holdinglerin yeni versiyonu olarak gurbetçilerin hizmetine girmiştir.Şimdiden Alman mahkemesinden dolandırıcı damgasını yemiştir!)
Avrupa da yasayan iş kurmak isteyen, ya da isi olup da kafasındaki planları maddi yetersizliklerden dolayı bir türlü hayata geçiremeyen , Türkiye de ürettiği malını Avrupa ya pazarlamak isteyen bu konuda yepyeni fikirleri olan tüm arkadaşlara sesleniyorum;
Bu forum içerisinde lütfen fikirlerimizi paylasalım hayal ya da gerçekçi olsun, ummadık taş baş yararmış. Kollektif bilinç eşit sermaye ve emek katılımı ile üstesinden gelinmeyecek başarılı olunmayacak hiçbir girişim yoktur. Nerde çokluk orda bokluk(özür!)#61514; anlayışını yıkıp birlikten güç dogar anlayışının hakim olacağı hukuksal ve yasal zeminde kolektif yapılanma ile çok şeyler başarabiliriz.
Gelecek mantıklı iş girişimlerine emek ve para olarak geniş bir katılımın olacağı inancındayım. Bu başlık altında fikirlerimizi, tekliflerimizi paylaşalım. Ben de bu konuya aktif olarak katılıp düşüncelerimi yazacağım.
Hayırlı olmasını dilerim.
Inorin