Ana içeriğe geç

Hobi - Özel

Tesbih İmalatı

Başlatanyolcu18Yayınlandı

İlk mesaj
GÜVEN BAĞLAMISinyalleri ve bağlamı gör

Aşağıdaki sinyaller içeriği değerlendirmenize yardımcı olur; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Yazaryolcu18
Topluluk katkısı21 katkı
Profil alanıİmalat
Profil konumuİstanbul, Türkiye
Yayın
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Sa. Arkadaşlar.evimde ek iş olarak tesbih imalatı yapmak istiyorum. Oltu taşı fil dişi vs maddelerden. Tesbih satışı konusunda bir bilgim yok. İllaki bir pazarı vardır. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Bu işi ticari mahiyette düşünüyorum. Saygılar
Ilgazlı

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 21Profil alanı İmalatProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Bu sektorden anlayan arkadas yok galiba
Ilgazlı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 36Profil alanı Elektrik / ElektronikProfil konumu Ankara, Türkiye

Profil bağlamını gör →
yapabilirsin hocam tanıdık var acayip kar ediyor ama o sadece satış yapıyor.kar marjı oldukça iyi.beyazııttan alınıyor internette ve dükkanlarda iyi satışı var.
elk elektronik

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 67Profil alanı AskerProfil konumu Ankara, Türkiye

Profil bağlamını gör →

ımalata veya satısa basladın mı ?
aykut

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Asker
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 38Profil alanı TurizmProfil konumu Antalya, Türkiye

Profil bağlamını gör →
İmalat için tornaya ve hammaddeye ihtiyacınız olzcak
www.silverakar.com katalin çubuk buradan temin edebilirsiniz

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 405Profil alanı TicaretProfil konumu Edirne, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Arkadaşlar en güzel orjinal tesbih çeşitleri bu sitede. http://www.kehribarim.com/
Referans bağlamı1 dış bağlantı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Dış web 1 bağlantı

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ticaret
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 1Profil alanı İşsizProfil konumu Adana, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yolcu18
Sa. Arkadaşlar.evimde ek iş olarak tesbih imalatı yapmak istiyorum. Oltu taşı fil dişi vs maddelerden. Tesbih satışı konusunda bir bilgim yok. İllaki bir pazarı vardır. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Bu işi ticari mahiyette düşünüyorum. Saygılar

İyi çalışmalar ne yaptınız başladınız mı bu işe ?
Referans bağlamı1 alıntı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Alıntı 1 bölüm

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Y?siz
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 39Profil konumu Ankara, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Ticari düşünüyorsanız önce kendi bölgenizde satışa başlayabilirsiniz :D Baktınız işler büyüyor bir dükkan açın :P

Yerleşim Türkiye / Ankara
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 20Profil alanı ReklamProfil konumu Bursa, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Geçtiğimiz ay bir tesbih ustası ile anlaşıp instagram üzerinden tesbih satışı için çalışmalara başladım. Fotoğraflar, logolar, içerikler her şey çok profesyonel çalıştık.
2 nedenden dolayı bu işi durdurdum:

1. Ustamın başlangıçta bahsettiği kadar özel tesbihler yapamıyor oluşu. Yani başta el yapımı, kişiye özel falan diye konuştuk. Sonradan işin içine girdikçe birçok malzemenin hazır alındığını fark ettim. Bu normalde sıkıntı değil tabii ama ben marka imajımı tamamen kişiye özel şeklinde kurgulamıştım.

2. İnternet üzerinde tesbih alıcısından çok tesbih satıcısının olduğunu gördüm. İnstagram'da vs binlerce binlerce tesbih satan sayfa var.

Bu burda bir pazarın olduğunu da gösteriyor tabii ki ama farklılaşana kadar siz de diğer sıradan sayfalar ile aynı konumda tutuluyorsunuz. Fiyat soran insanların da %90'ı çoluk çocuk, 300 liralık tesbihe abi bunun 10 lira olanı var mı diyen liseliler.

Diyeceğim şu ki başka bir işiniz yoksa buna yeterince vakit ve kaynak ayırırsanız belli bir zaman sonra satışlarınız artacaktır. Ancak bu kalabalık pazar ile rakabet edecek zamanınız, enerjiniz ve maddi gücünüz yoksa zaman kaybı da olabilir.

Mustafa Öztürk

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 18Profil alanı EsnafProfil konumu Denizli, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Bu iş için devletin verdiği hibe veya faizsiz kredi desteklemeleri var,bence bunlardan faydalanarak işi hobiden ziyade daha ticari daha profesyonel yapmanı tavsiye ederim.
bir örnek tkdk kurumunun zanaatkarlar verdiği 302-3 maddeli ıpard hibe desteği var,bu tam sana göre.ya kendin yada bir danışman aracılığı ile bu tür desteklemelere başvurmalısın.uzun ve sıkıcı bir süreç ama sonunda makina teçhizat hammadde vs sıkıntısı çekmeden sektöre iki adım önde başlarsın. ben bu desteklerden yararlandım size de tavsiye ederim.inşaallah hakkınızda hayırlısı olur.saygılarımla

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Esnaf
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 73Profil alanı Serbest meslekProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Üsteki arkadaşın yazdığı gibi ipard hibe desteği olduğu gibi, özellikle bu tür el işleri zanaati ile ilgilenenlere devlet esnaf muafiyet belgesi veriyor. Yani bir kuruş vergi ve stopaj ödemeden işinizi sürdürebilirsiniz. Aynı zamanda işçi çalıştırsanız hatta aracınızla iş yapsanız bile gelir vergisi ve motorlu taşıtlar vergisinden muafsınız. İyiçalışmalar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 16Profil alanı GrafikerProfil konumu Afyonkarahisar, Türkiye

Profil bağlamını gör →
üretime başladıysanız eğer görüşebiliriz yada tesbih üreticisi olan varsa mail olarak dönerseniz sevinirim.
yusufesenkal@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Grafiker
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 16Profil alanı MühendisProfil konumu Bursa, Türkiye

Profil bağlamını gör →
ipard hibe destekler takip edilmeli.
Referans bağlamı1 dış bağlantı

Dış web 1 bağlantı

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet