merhabalar arkadaşlar domates başlığını görünce dayanamadım okudum.kimi görüşler doğru kimi görüşler yanlıştır.ben uzun yıllar meyve sektöründe hem iç piyasaya hem dış p,yasaya yani ihracata kirazdan üzüme,elmadan şeftaliye ve çilekten domatese birçok ürünü birçok ülkeye satmış ve satan birisi olarakki,şu anda Rusya-Kırım dayım.mduran beyefendi fethiye karaçulha kapatılan çamoluk,ova gibi birçok yerden domates aldım.hep peşin aldık.Komisyoncu üreticeye ödemeyi geç yapıyorsa bunun için bizleri itham etmeniz yanlıştır diye düşünüyorum.Kendim Isparta lıyım yani bende üreticiyim.doğal olarak malımı öncelikle eğer vadeli olacaksa tanıdığım birine vermek istemem en doğalı.ve tabiiki değerinde satmakda bir evladım gibi baktığım bahçeme ve ürünlerime buda hakkım.Bizim en büyük eksiğimiz ürettiğimiz ürünleri kendimizin satması adına hiçbir girişimde bulunmamak.İmkanı olanda olmayanda bunun için kılını kıpırdatmıyor.imkanı olan zaten dediğiniz gibi tabiiriz caizse büyük baş büyük bahçeleri olan kişilerki alıcı ayağına gidiyor.imkanı olmayanda sabahı 4 ünde 5 inde halde alıcının gelmesini keyfinin yetmesini bekliyor.Ama hiç kimse demiyorki ya benim tek olarak imkanım yok böyle imkanı olmayan 100 kişiden 100 lira toplayıp bir birlik şirket v.s kursak buyrun başlangıç sermayesi 10,000 llira
şu anda bu toplanan parayla bile şirketi kurup internet sayfasını oluşturup malınızı satmak adına ar-ge çalışmaları yapabilirsiniz.Ama buda komisyoncuların işine gelmez değilmi :))) üreticinin birllik olması demek komisyonculuğun bitmesi demek.o zaman sorun kendi içimizde.Darxoul bey üretim hakkında bir bilginiz yok ise londrada 5evro rusyada 4$ gibi rakamlar ve kar marjlarıyla yanılıp bu işe girmenizi tavsiye etmem.üreticilik bir zanaattır ve en az 10 yılınıza eşdeğerdir.Diyeceksinizki bu işte yardım alırım danışmanlık hizmeti alırım v.b. (el elin eşeğini ıslık çalarak ararmış)zamanında vermediğiniz gübre,havalandırma,koruyucu ilaçlama,sulama v.b. size bırakın ürün vermeyi elinizdekinide alır ***ürür.Nacizane tavsiyem tedarikçi yani komisyoncu olarak başlamanızdır.Yok illa üreteceğimde derseniz kaliteli olması şartıyla her yıl ürününüzü Rusya-Moskova teslim peşin ödemeli alırım.www.oooantalya.com +7 978 011 69 09
oooantalya@hotmail.com Mehmet Ali Aydemir Saygılarımla