Ana içeriğe geç

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık - Özel

Hayvancılık (sütçülük)

BaşlatanJasonTarih31/10/2014 10:44:45Yorum23

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Merhabalar,
Türkiyede hayvancılık sektörünü araştırıyorum ve araştırmam dahilinde süt inekçiliği konusu dikkatimi çekti. Konuyu detaylandırdığımda devletin bu sektör üzerine inanılmaz destekleri olduğunu gördüm. Benim gözüme çarpanlar. Yatırım bölgelerinde Hayvan basına %80, kurulacak tesiside %50 oranında hibe verebileceğini okudum. Bunun yanında bankalar bu sektöre yatırım yapılması halinde 7.5 milyona kadar faizsiz kredi verebileceğinden bahsediyor. Hani herşey inanılamıyacak kadar iyi. Hani doğru insanlar doğru bir fizibiliteyle inanılmaz işler başarılır gibi geliyo. Ama öte yandan internette gezinirken satılık bir sürü çiftlikte görmüyo değilim. Hal böyleyken insanın aklına bu sektörde yanlış olan ne sorusu gelmiyo değil. Siz konuya vakıf büyüklerim ve kardeşlerim bana yanlış olan nedir yada benim okurken eksik yorumladığım yada yanlış yorumladığım nedir söyleyebilir mi? Tecrübelerinize saygı duyuyorum şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
23 yorum
Yeni Üye17 yazı
yanlis olan eger hibe ile banka kredi si ile bu ise girerseniz sonunda elinizdeki herseyio banka ve devlet alacak ve arti borclanacaksiniz yani yanlis anlamayin sut inegi yetistireyim derken sizi sagacaklar bu yuzden eger paraniz var ise bu ise girin derim benim kendi ciflik arazim var bende sizin gibi dusundum ama biraz arastirdim ureticilerde irtibat kurdum bankayla devletle olcak is degil yani paraniz varsa yapabilirsiniz ama yoksa hic bulasmayin derim

Yerleşim Rusya Federasyonu / Saint PetersburgMeslek Dekoratör
Üye110 yazı
merhaba tkdk ya gidip oradan bilgi alın bankadan kredi alarak sakın bu işe girmeyin cok iyi araştırın gidin gercek üreticilerle konuşup bilgi alın işin artısı nedir eksisi nedir bunları araştırın. ben cok ve hala araştırıyorum iş öle basit bir iş değil hala araştırmalarımız devam ediyo bilginiz olsun diye yazdım

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye11 yazı

Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim . Evet haklisiniz yazimdan sanki bankadan kredi cekip girmek istiyo gibi anlasiliyo. Aslinda oyle degil. Bir miktar birikmisim var. Yatirim olarak ne yapilir diye dusunurken kesfettigim bi sektor. Kesfettikce biraz daha derine inmek istedim ve maliyetlendirmeye calistim ama galiba bu is oyle 150 binle yapilacak bi is degil sonrada bu krediler dikkatimi cekti. Sizce 20 inekle girilecek is midir. Okan ve yusuf bey sizce 150 bin ve diger desteklerle girilebilwcek bir is midir

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye77 yazı
Herhangi bir canlı üzerinden iş yapmak ve para kazanmak çok zordur.Bir o kadarda risklidir.Herhangi bir makine gibi tak fişi bitir işi kadar sıradan ve düz değildir.Helede hayvan ve hayvancılık konusunda tecrübeniz yoksa iş çok daha zordur.Bu sektörde tecrübeniz yoksa her şeyden önce kendiniz işin içine girerek nasıldır,nedir,ne değildir bilgi edinmeniz gerekir.

Tüm zorluk ve risklerine rağmen sistemi kurup çarkı döndürmeye başladığınız zaman kazançlı ve karlı bir iştir.Helede talebin artık karşılanamadığı günümüzde üretiminiz hatrı sayılır miktarda olursa pazar probleminiz yok denecek kadar azdır.Alışverişte fiyatı belirleyen siz olursunuz.

Tüm sektörlerde olduğu gibi kurulumdan sonra en büyük girdi maliyetleri yem ve işçilik maliyetleridir.Kaba yemi kendiniz üretebilirseniz ve işçiliğin en azından bir kısmını yine siz karşılayabilirseniz maliyetiniz düşer.

Ben şu iş karlıdır yapılır öbür iş karsızdır risklidir yapılmaz demiyorum.Bu tamamen kişiye göre değişir.Kimi iki koyunu güdemez,kimiside sürüye sürü katar:)
İnanmak başarmanın yarısıdır..!

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Emekli
Üye146 yazı
Abi, elinde 100, 150 varsa bankayda değilde bu işi yapmak isteyen, insanları bir araya getirip bir kaç ortakla girmek, mantıklıdır. Ama maalesef Türkiyede ortaklık konuları, insanların kişisel çıkar ve bireysel baktığı bir konu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye87 yazı
Herkese Selamun Aleyküm;

Bende uzun zamandır bu işi hiç param ve bilgim olmamasına rağmen yapmak istiyorum... öyle bir tutku haline geldi ki şaka yapmıyorum evi köyü bırakıp bu işe gideceğim neredeyse...

biliyorum ciddi bir hata bu benim düşündüğüm ama ne bileyim tutku tutkudur...

benim araştırmalarımda vardığım birkaç sonuç şu şekilde...

sakarya balıkesir ve birkaç şehirde daha çok cüzi rakamlara kiralanabilecek arsalar var.. mesela 80 dönüm arazi yıllık 8000 lira 5 yıllık kiralasan 40 bin liran gider kalır 110 bin liran 5 binliradan 15 tane süt ineği alsan ki sün ineği belki daha pahalıdır... 75 binde öyle gider kalan 35 binlirada yanına yem, ilk 3-5 aylık kazanma döneminde elektrik su parası gibi ihtiyaçlarına harcıyabilirsin..

daha sonra hayvanları kiraladığın tarlayı ekerek besliyeceğin için kısa zamanda masraflarını düşürüp hayvan sayısını arttırman mümkün olabilir...

bunlar benimn sadece araştırdığımda aklıma gelen ve olacağına inandığım hususlar...

tabi içimizde bu işi yapar bana hayal dünyasında olduğumu söyleyen arkadaşlarım olacaktır.. saygı duyarım.....

ama ben olsam süt inekçiliği yerine besi danası düşünürdüm.. daha karlı gibi geliyor bana...

tossbaa@live.com

Hubbul Vatan Minel İman...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye11 yazı
Merhaba, herkese yorumlari icin cok tesekkir ediyorum
Rakbulut dostum, bende sizle ayni fikirdeyim ortakliga sicak bakilir ama bu isi bilen birigle.
Benim aslinda konuyu acarken kredi cumlesini kullanma maksatim kredi cekip bu ise girmek istiyorum seklinde degil de. Bu sektore bu kadar destek var iken neden kapatan ciftlikler var. Bu sektorun dezavantajlari nelerdir. Bunlari ogrenmek istedim. Boylelikle sektore girmeden nelerle karsi karsiya gelecegimi kestirmek istedim. sayet sektore girersem kendi ozsermayemle girmek isterim. En azindan isler yolunda gitmedi mi ceketinizi alir cikarsiniz.
Bu isi yapan dostlarim, internette elde ettigim yazilara gore bu isin temel gideri hayvanin dogru sekilde beslenmesi ve cogu yaIlanalara gore bu gider toplam giderin %70-75 arasinda oldugu soyleniyor. Yukaridaki arkadasiminda dedigi gibi en azindan kaba yemini kendimizin yetistirmesi maliyetleri dusurecektir. Ve cogu uzmanda bunu tavsiye ediyor. Peki ekilen tarlanin urun vermesi ne kadar zamanda oluyo?

Bugun okudugum bir gazete haberinde de danismanlik firmalarinin yada buyuk sut urunu kullanan firmalarin sut ciftligi kurmak icin proje konusunda yatirimcilara yardimci olduklari soyleniyor. Bunlar ne kadar saglikli bilgisi olan var midir? Ve firmalar bu konuda bi ucret talep ediyorlar mi?

Kusura bakmayin cok soruyorum.
Yardimlariniz ve cevaplariniz icin simdiden cok tesekkurler

Yeni Üye26 yazı
Mutlaka bu işi yapan birileriyle çiftlikte en az 1ay geçirin ve sonra karar verin

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Danışmanlık firmaları IPARD çerçevesinde TKDK kredi ve hibelerinde yardımcı oluyorlar. Tabii ki hayrına yapmıyorlar, belli bir miktar komisyonu -destek almaya hak kazanırsanız- alıyorlar tabii.

Size hayvancılık konusunda şu kadarını söyleyeyim; altı yıllık bir veteriner hekimi olarak bana karşılıksız 1.000.000 TL verseniz, gidip çiftlik kurmam. Bu kadar net söylüyorum.

1) Bu işi yapabilmek için hayvancılıktan ve hayvandan iyi anlamanız lazım.
2) Bu işi yapabilmek için bitkilerden-yemlerden anlamanız lazım.
3) Bu işi yapabilmek için iyi, işini seven ve saat gözetmeyen işçiler bulmanız lazım.
4) Bu işi yapabilmek için sektörde iyi bir veteriner hekimiyle anlaşmanız lazım.
5) Bu işi yapabilmek için, yem bitkilerinin tamamını kendinizin üretmesi lazım (sadece kaba yemle olmaz o iş)
6) Karlı ve verimli bir işletme için, en az 50 hayvan almanız lazım.
7) Desteklemeler olsa da, maliyetler yüksek ve uğraşı gerektiren, tüm zamanınızı çalan bir iş.
8) Üretilen süt, elektrik-işçilik-yem gibi masrafları karşılar; modern bir işletmenin karı her sene alacakları bir adet yavrudur.
9) İlla girmek istiyorsanız, besi işini yapmak daha mantıklıdır. Hem metabolizma hastalıkları, düşükler vb daha az olur, hem süt sağım, buzağı bakım gibi maliyetleriniz olmaz, hem de belli besi teknikleri kullanarak ahırınızdaki hayvan nüfusunu sürekli al-sat yaparak dönüştürürsünüz; sürünüz dinamik olur. Kısa süreli ve nispeten agresif besleme ile kar elde edebilirsiniz.
10) Yazdığım gibi, bana karşılıksız, iadesiz 1.000.000 TL verseniz, işin içinde olduğum halde bu işi yapmazdım :)

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Veteriner
Üye165 yazı
Merhaba kolay gelsin iyi forumlar,Bulgaristanda yasiyorum benimde burda ciftligim var buyuk bas sut besiciligi yapiyorum suan ciftligi satiliga cikardim ama satsammi satmasammi halen kararsizim ne istedigimi bende tam bilemiyorum galiba lakin para kazandiriyor..ben 28 yasindayim 3 senedir yapiyorum bu isi 5 isci ile...ben 3 sene icerisinde ogrendigim puf noktalardan bikac tanesini yazim..hayvancilikda bence 1.kendi yemini kendin ureticeksin hic olmazsa en yaz %60-70 2.iscilerin basinda durucaksin tabi sizde isi ogreniceksinizki isci birakir gider hastalanir o zaman tulumlari giyip ahirda temizlenir hayvanda sagilir.dezavantajlari gece gunduz hayvanlara yakin olunmali onlarla ilgilenmeli bence baska dezavantaji yok..

is kolay degil lakin kolay is zaten yok ekmegi bile cignemeden yutamiyoruz..hayvanciligi hakkiyla yapiyorum fakat para kazanamiyorum diyen insan yaniliyor bence..

Sizin 100-200-300 donum tarlaniz 1-2 traktorunuz 30-40 sagilir ineginiz olsun misirinizi ekin silaj yapin arpa bugday aycicegi ekip yarmanizi yapin hadi yoncayida satin alin bunlarla hayvaninizi guzel beslediginizde Allah in izniyle sirtiniz yere gelmez..
...

Yerleşim Bulgaristan / PlovdivMeslek Di?er
Yeni Üye17 yazı
selamun aleykum .. hayvancılık öyle para ile yapılacak bir iş degildir öncelikle onu soyleyeyim size. hayvanı alırken bileceksin. hangi yemi günde ne kadar hangi hava şartında ne kadar verecegini bileceksin. bakışından durusundan yuruyusunden dışkısında hasta olup olmadıgını kilo alıp almadıgını bileceksin bunları bıle bılmek içinde bu işin içinde yıllanmıs olmak gerekiyo. ciftligin insatı sagma ünitesi bilmem yem karma makınesi bilmem ne bunlar para ile her türlü alırsın bunlar sıkıntı degil önemli olan hayvan bilgisi . sonra yem için arazi gerekiyo yani en azından kaba yemini kendin yetişdireceksin ki maliyeti düşüreceksin. devlet baba ona destek buna destek veriyor varolsun ama bu buyuk işletmelere yarıyor. gel gelelim bu buyuk işletme dedigim vatandaşlar bu işi fabrikasyon gibi birşey sanıyorlar .işte günde sunu su kadar yer bunu bu kadar yer bu para tutar falan gibi param calışsın düşüncesindeler ama hepside en fazla 5 yıl yapıp satmaya kalkıyorlar yapamıyorlar . hayvanın agzı dili yok sana. sdandartıda yok.. süt işini boş verin eger memlekette tarım işi yapan tanıdık güvenilir yakınınız var ise ona hayvan alın( eski agalık sistemi) hayvan size ait yem ve yer bakımı ilacı ona ait olsun kar ortagı olarak bu işi yapın ..hayırlı işler

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Ticaret
Yeni Üye11 yazı
merhabalar tekrardan, işlerimden dolayı uzun süredir girememişdim. değerli yorumlarınızı yeni gördüm. sadece banka kredisi ve hibe ile girmenin yanlış olduğu konusunda sizle aynı fikirdeyim. ben en iyisi direk net olarak yazim. 150.000 öz sermayem var. bu miktar bu iş için yeterli midir. değilse ne kadar daha para tedarik etmemiz gerekir. toplam maliyette bir kısmını kredi çekilmesini önerir misiniz (örnek veriyorum, 150 bin benim var. iş maliyeti 300 bin dir. 150 bin kredi çeksem bu iş yapılmaya değer mi. yoksa bu işde sadece öz sermayemiz kadar mı yatırım yapmalı)

Yeni Üye41 yazı
50 anaç altını önermem. Kalite bir inek şu an 10.000tl (fiyatlar şu an yüksek) ve ekipman hariç bu hesapta. Düşük ya da negatif (sübvanseli krediler) reel faizle borçlanabiliyorsanız neden borçlanmayasınız? yapacağınız yer çok önemli. Mera imkanınız olacakmı? Hayvandan anlarmısınız sorusu ise hepsinden önemli. Tkdk'ya fazla güvenmeyin sizin 300.000 e yapacağınız Çiftliği 1.000.000 a patlatır yarısını verir. Ekipman için hibe mantıklı olan. Ondada tezgah altı piyasa var ama olsun. Sorularınız varsa yardımcı olabilirim.
Evren

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye10 yazı
Merhaba. ben tum dunyada taninan ve gereken bir biznese sahibim. salyangoz haviari ve haviardan kozmetik urunler, sampuanlar ve bir cok urunler hazirlaya biliyorum. tek salyangoz haviarinin fiyati avrupada 1 kilosu 2000-3000 avro arasi deyisir. turkiyede en cok bulunan kara salyangoz(helix pomatia) nevinin haviardir. su an azerbaycandayim, ama 21.02.2016 tarihinde turkiyede olacam. bu biznesi kurmakla ilgili. Bu bisnesi Turkiye, Rusiya, Ukranya ve bu turlu ulkelerde kurmak daha avantajlidir. email: asadigzade@gmail.com. whatssapp: +994504546840.
Aliakber Sadigzade

Yerleşim Azerbaycan / BakiMeslek Doktor
Yeni Üye41 yazı
Devletlulerimiz köyüne geri dönüp hayvancılık yapan gençlere 30.000 tl hibe verecekmiş şartlar belli olsun sektöre dönüştürmek benden ;)) ziraat odası kayıt, işletme tescil, kulak küpe, ikametgah ıvır zıvır benden fifti fifti - win win :)
Evren

Üye129 yazı
Sayin bragi kardesim ben afyon bolgesine yerlesmeye calisiyorum keske bir birimize yakin olsaydik bilgi ve dusuncelerinize katiliyorum malesef turkiyede sap la saman karismis bi durumda ..devletin yaptigi her girisim gercekci degil goz boyama . Esasinda koyluyu, hayvanciligi, sutculugu,veya diger meslekleri devlet nasil destekliyor, nasil ekonomi canli tutuluyor Hollandayi incelemek lazim, ufacik ulke hayvancilik,cicekcilik,ve daha bir cok bransta destekleme ama gercekten duzgun destekleme nasil oluyor bakin, bizde her sey bir baska ama suc cobanda degil koyunlarda.....
Yusuf

Yerleşim Hollanda / UtrechtMeslek Ythalat / Yhracat
Üye129 yazı
Sayin bragi kardesim ben afyon bolgesine yerlesmeye calisiyorum keske bir birimize yakin olsaydik bilgi ve dusuncelerinize katiliyorum malesef turkiyede sap la saman karismis bi durumda ..devletin yaptigi her girisim gercekci degil goz boyama . Esasinda koyluyu, hayvanciligi, sutculugu,veya diger meslekleri devlet nasil destekliyor, nasil ekonomi canli tutuluyor Hollandayi incelemek lazim, ufacik ulke hayvancilik,cicekcilik,ve daha bir cok bransta destekleme ama gercekten duzgun destekleme nasil oluyor bakin, bizde her sey bir baska ama suc cobanda degil koyunlarda.....
Yusuf

Yeni Üye41 yazı
Sayın peker maalesef ki bu düzende yer tutmak zorundayız. Koyunlardan ve mevcut çobanlarından nefret eden biri olarak tek yapabileceğimiz üzerimize koyun postunu atıp gemimizi yürütmeye çalışmak. Eğer düşünceniz tr'ye yerleşmekse tekrar düşünmenizi öneririm. Canlı bombalar, suriyeliler, pkk itleri, kaynağı belirsiz para pompala**** ayakta tutulmaya çalışılan ekonomi. Bizleri güzel günler beklemiyor.
Evren

Üye129 yazı
Bragi kardesim fikirlerine aynen katiliyorum, benim esas hollandada emlak danismanlik ve yatirim uzerine sirketim var cocuklarim da ilgileniyor, buralarda artik suyu cikmis durumda " son iki senedir koyumden afyon- emirdagdan 3500m2 uzerinde iki kat ev 60 x6 metre ahir ve depolari olan bir yer aldim oturmak icin evi tamir ettirdim bitisigimizde bulunan iki parsel 50+45 donum (135 dekar) tarlayida cuzi bir fiyata kiraladim..bu sene de ahiri modernlestirecegim altina beton atip gubre cukuru yapilacak, catilar yenilenecek havalandirma filan . Yalniz slklntlm adam yok bir aile bulmam lazim ilk 6-8 ay guvenilirligine ve isi yapabilecegine inanirsam ilk etapta 8-10 sut sigiri veya besi danasi yada 80-100 kucuk bas ,la baslamayi dusunuyorum, kendim icin bi gelir beklemiyorum ilk etapta calisan kisi kendi maasini ve ciftlik giderlerini karsilarsa zamanla edinecegimiz tecrubelere gore bi yol haritasi cikartacagiz, bu yolda sizlerin engin tecrubelerinizden yararlanmayi dusunurum. Simdilik saygilarimla y, peker
Yusuf

Yeni Üye54 yazı
konu güzel ve faydalı bilgilerimizi paylaşalım inşallah
AYİNESİ İŞDİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ...!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye41 yazı
Sayın peker allah emeğinizi zayi etmesin. Sizlere yardımcı olabileceğim bir konu olursa ne mutlu bana. Esen kalın.
Evren

Yeni Üye68 yazı
burada yorum yapanların hangisi hayvancılık yapıyor. bir işin içine girmek hesap ettiğinizden daha farklı sonucların oluşabilecegini görmek demektir.

iş oyle basit degil. bayram yok seyran yok.
her daim sizden hizmet bekleyen hayvanlar var.
oyle bugun pazar yarın su oburgun bu deme luksunuz yok.
ayrıca 80 donum arazi kiraladın nasıl ekip biçeceksin ona ekipman lazım bir traktör ve ekipmanları ne kadar araştırdınmı kardes.
tek basına yapamazsın adam calıstırman lazım vs vs vs

o yuzden bilmiyorsan gecmişte yapmamışsan sıkıntıya girersin. he hayvancılıkla toprakla ugrasmak zevklidir oda işin baska boyutu.

yinede hayırlı olsun senin için
www.yereladaylar.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er