Ana içeriğe geç

İnternet, Teknoloji, Yazılım - Özel

E Ticaret Site Alışveriş

BaşlatansensinisteeTarih31/10/2014 04:00:21Yorum26

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Öncelikle herkese merhaba bilgisi olan yardımcı olabilecek kişilerden açıklayıcı cevaplar bekliyorum şimdiden teşşekkürler

arkadaşımla biz e ticaret işine girmeyi düşünüyoruz tabiki her iş kuracak kişi gibi bizde biraz araştırma yaptık ama bu işle uğraşanlar kadar fazla bilgimiz yok yeni başlıcamız için kafamızda bir çok soru işaretleri var ilk başta şunu söylüyüm ayakkabı üzerine bir satış yapmayı düşünüyoruz ilk etapta bunun için mesela Şirket olmamıza gerek varmı dükkan kurmamıza gerek varmı herhangi bir satış yapan sitenin alt bünyesinde site açıcaz yada kendimize ait bir site açıcaz bize neler gerekli başlayabilmemiz için yasal yolları nedir bu işin nerelere gidilmeli kimlerle konuşmalı kimden ne evrak alınıp nereye bırakılmalı ne kurulmalı yada dükkan olması yeterlimi yada ev ortamını gösterip yapabilirmiyiz bu işi faturayı nasıl alabiliriz yani bu işe kısacası baştan başlamak için bütün gerekli ne varsa yardımcı olur cevaplarsanız çok sevinirim takipteyim :) teşekkürler ...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
26 yorum
Üye118 yazı
İster kendi siteniz olsun ister başka siteleri kullanarak yapacağınız ticarette fatura kesiyor olmanız gerekiyor yoksa kaçak iş yapmış olursunuz.
>Şahıs şirketi kurabilirsiniz. Gerek bu sitede gerekse internette şahıs şirketi nasıl kurulur diye aratırsanız milyon tane belge bulabilirsiniz ek olarak açıklamayacağım.
>Eviminizin bir bölümünü home office tarzı kullanabilirsiniz.
>Maliye ile anlaşmalı bir matbaadan fatura alabilirsiniz bu işin en kolay tarafı bundan önce şirket kurulmalı.

Yani daha çok araştırmalısınız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye78 yazı
internet üzerinden yapacağınız satışın normal satıştan bir farkı yok. dolayısıyla fatura kesmelisiniz ve vergi vermelisiniz. detaylı bilgi için muhasebeci ile konuşmanız gerekiyor...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye574 yazı

home ofis tarzı bir işletme ile sanal ortamda ayakkabı satamazsınız, maliyeden yoklama memuru gelip tutanak tutar işletme açılırken, size sorar internette ne satacaksınız der? sizde ayakkabı deyince bu iş ev ortamında olmaz der çünkü stok lazım, ayakkabılar nerde der, ayrıca vergiye tabi olmanız lazım, benim yazılım firmam var, kuracağınız web sitesinde seo olmalı, reklam bütçeniz olması lazım, open-cart gibi e-ticaret sistemleri ile başlarsanız, herkes bu scripti kullandığı için google yada diğer arama motorlarında üst sıraya çıkmanız zor olur, ayrıca hiçbir büyük site yada sistem hazır scriptle kurulmamıştır. Bu yüzden sıfırdan e-ticaret sistemi yazdırmanız lazım, kısacası ne kadar basitmiş gibi görünsede e-ticaretle birşeyler satabilmek içinde sermaye gerekmektedir. İyi çalışmalar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye23 yazı
Kısaca ;
Şahıs Şirketi veya Ltd. Şti. v.s.( Sabit Adresiniz, Sabit Telefon numaranız Güvenirlik için...)
Kendinize ait şık tasarımlı fatura
Dükkan yada evden sana kalmış.
Muhsabeci ve giderlerin...

Yukarıdaki maddeleri halletikten sonra internet sitesi üzerinden satış yapma ;
Eticaret sitesi kiralaman veya satın alman gerekmektedir. Örneğin ideasoft , kobimaster, tsoft ve aklına gelebilecek bir çok firma dan temin etmelisin. Fiyatlarına bakarsın.

Satın alacağın veya kiralayacağın yazılım hazırda olabilir fakat tavsiye etmiyorum ileride doğabilecek sorunları çözemeyebilirsin. ( Web bilgin veya yazılım bilgin varmı bilmiyorum ama ona göre söyledim )

İnternet siteni açtıktan sonra satış yapmayı bekleme bunun için reklam vermen gerekiyor. Çünkü yeni almış olduğun alan adı ve internet siten google ya indexlemesi (sayfalanması ) bir kaç günü alabilir veya haftalar alabilir.

Dolayısıyla sattığın ürünlerinin karşılaştırma siteleri üzerinden ve gittigidiyor , sahibinden, n11 gibi kullanıcı sayıları çok olan internet siteleri üzerinden de mağza acarak satışlarını arttırabilirsin bu satışlar senin cironu arttıracaktır.

Ayrıca bir çok arkadaşımın atladığı bir konu varki ona da değinmek istiyorum ürünleri müşteriye kargo ile gönderme yöntemi.
Bu konu çok detaylı bir konudur aslında cünkü eğer stratejini, kâr marjlarını doğru ayarlayabilirsen kargodan da para kazanabilirsin veya kampanya yaparak kargo ücretsiz banneri ile bir çok müşteri çekebilirsin. Kapıda ödeme v.s.

Ayrıca unutmadan geri iadeler , keyfi iadeler , bozuk ürün , ayıplı mal v.s. gibi durumlarda kargo masraflarınıda senin karşılaman gerekmektedir.

Eticaret sadece yukarıda vermiş olduğum karşılaştırma siteleri ve diğer siteler üzerinden satış olanağı ile değil doğru kampanyalar yaparak internet siteni güncel ve güvenilir tutarak google üzerinden müşteriler çekebilirsin. fakat bu işler biraz zamanla oluşmaktadır.

Ortalama adam akıllı şahıs firması 300 - 500 TL ye açılışınız olur.
Fakat şunları unutmayın Örneğin : 1 Ayda 35.000TL'lik fatura kestiniz şahıs şirketi olduğunuz için %15 devlete gider.
Yıllığa vurduğunuz zaman ortalama 420bin tl gibi bir rakkama tekabül ettiği için bu sefer %35 lik bir kısım devlete vergi olarak gitmektedir.

Fakat LTD. şirketi 100.000 TL de kesseniz %20 devlet vergilendirir.

Kazancınızı doğru hesaplayıp sizin için hangi şirket karlıysa ilk etapta onu seçmelisiniz. Tavsiyem bir muhsabeci ile görüşüp inciğini cinciğini öğrenmenizdir :)

Bir süre sonra ayakkabı sizi kesmeyecektir şunuda ekleseydik bunuda ekleseydik düşüncesine girebilirsiniz internet sitenizide ileriye dönük tasarlayıp doğru yerlerden tedarik bularak ileride sizde bir hepsiburada gibi olursunuz :)

Aklına takılan soru varsa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Selamlar

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı
teşekkürler yorumlarınız için dediğim gibi biz bu işi daha önce yapmadımız için prosedürleri pek bilmiyoruz o yüzden başlangıç aşamasında neler yapmamız gerektğimizi araştırıp sorup düşünüyoruz ilk etapta n11 gibi sitelerde dükkan açmayı düşünüyoruz . yavaş yavaşta talebe göre ürün çeşidi fazlalaştırılır veya sadece ayakkabı değilde giyimde yapabiliriz ama bazı yasalar var benim asıl öğrenmek istediğim onlar bu işe başlayanlar mesela şunun gibi ilk başta maliyeye gittim şu şu yazıyı verdim muhasebeciden şu şu yazıları evrakları aldım şuraya verdim gibi şeyleri öğrenmek istiyorum e ticaret sitesi n11 gibi bir sitenin altında açmak dükkanı yani. hazır olan evraklarla vergi levhasıyla mümkün oluyor sadece ben bu aşamaya nasıl gelebilcemi düşünüyorum sonrası zaten düşüncelerle araştırmalarla geliştirilebilecek şeyler

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye94 yazı
şirket kurmanız yada ürünlerinizi bi arkadaşınızın, tanıdığınızın şirketi üzerinden yapmanız şart. vergi ödemelisiniz, yoksa ilerde gelir irat vergisi olarak maliye sizden şimdi ödemeniz gereken vergiden daha fazlasını alacaktır.
iş kısmına gelince üretici değilseniz, al-sat ın kar marjı çok düştü. belirttiğiniz sitelere girip bakın binlerce ayakkabı, elbise satanlar var. ne farkınız olacak, 3-5 bin reklamla bu iş dönmez. paranız cebinizde kalsın. bunun yerine işten anlıyorsanız ayakkabı atölyesi açarak yurtdışındaki ayakkabı modellerinden üretmenizi öneririm. bu sayede hem gittigidiyor, n11 gibi sitelerde hem de kendi web sayfanızdan satış yapabilirsiniz. Biraz özgün olmak gerekiyor.
saygılarımla
Siracboran

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Üye118 yazı
Kardeşim önce şirket kuracaksın vergi levhası için şirket kurman gerekli yukarıda arkadaşlar anlatmış bir tane mali müşavire gidin o herşeyi halleder.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye49 yazı
sakın firma kurmanıza gerek yoktur diyenlerin mesajlarına itibar etmeyin, ileride çok başınız ağrır. şahıs firması da olsa bir şirketiniz olmalı, fatura kesmeli ve vergi ödemelisiniz.

bu proje başarılı olmaz diyenlere da katılmıyorum. internet pazarı çok büyük bir pazar ve işinizi dürüstçe, kaliteli olarak yaparsanız her zaman kar elde edersiniz.

e-ticaret sitenizi sıfırdan yazdırmanıza falan da hiç gerek yok. sağlam altyapılı hazır bir e-ticaret scriptiyle bu iş pekala olur..

hayırlı kazançlar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye13 yazı
tasmala ya katılıyorum.

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Müzik
Üye213 yazı
1 sahıs fırması kursan yeterli olur <<gerekli bılgıyı bı muasebecıden alabılırsın
2 sanal pos gerekli basta bunun ıcın payu ve benzerı bı sıstem kullanabılırsın
3 guzel bi e ticaret yazılımı gerekli bir cok firma var ama cok arastırıyın bu konuyu yada acık kaynak kodlu opencart tarzı yazılımlada gırebılırsınız dolu yazılım mevcut bu sekil
4 tek kısaca reklam sarto iş e ticaret siteni tanıtmak için face ve goggleden reklam vermen lazım reklam sart e ticarette butun bilindik forum sıtelerıne kayıt olunmalı
5 ilkbasta ben sadece kendi sitemden satıs yapıyımla olmaz. gittigidiyor sanarpazar tarzı sitelerdende satıs yapıp bı sekılde musteriyi 2 alısverısınde kendıne cekcek hedıye ceklerı koymalı gonderılen kutuya
6- akkace cimridir bılo falandır fılandır bu tur fıyat karsılastırma sıtelerın hepsınde buluncan
kısaca e ticaret işi kazanacagının %50 si reklama vermek gerekir hatta ilk zamanlar hepsını demek daha dogru

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye61 yazı
şirket yada şahıs firması kurmanız şart. para kazanıyorsanız vergi ödüyor olmanız gereklidir. zaten siteye sanal pos alacaksanız bu belgeleri banka da sizden isteyecek vergi levhası vs. isteyecek. kesinlikle bulaşmayın bu işe.. bir sürü kapatan vazgeçen site var. satış yapabilmek için sağlam reklamlar yapmanız lazım reklam yapmazsanız google da face te insanların karşısına çıkmazsanız müşteri çekemezsiniz bunlar büyük maliyetler tutuyor öyle 2-3000 lira falan çerez parası kalır yani reklam vermek için hiç bir faydası olmaz. ayrıca bir sürü site var herkes oraya alışmış durumda onların içinden sıyrılıpta sizi tatmin edecek bir gelir kazanacağınızı hiç düşünmeyin. artık bitti bu işler geç kaldınız. varsa olmayan yapılmamış bir şey onu yapın o zaman kazanırsınız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye49 yazı
Yorumlara bakıyorum da neden hep umut kırıcı şeyler yazıyorsunuz anlamak mümkün değil. Çok küçük meblağlarla etkili reklamlar verebilirsiniz. Ayrıca en önemli olan arama motorlarında kafaya oynamak. Bunun yolu da seo bilgisinden geçiyor. Ben bu işe sakın bulaşma demiyorum kimseye. Mutlaka bu işi yapın ama bu işe girişmeden önce bilmeniz gerekenler var. Kendimce sıralayayım:

- İşinize yetecek kadar muhasebe bilginiz olmalı ki birlikte çalışacağınız muhasebecinin eksikliklerini veya hatalarını anlayın ve önlem alın.
- SEO bilgisini üst düzeyde öğrenin. Google, yandex gibi arama motorlarında nasıl üst sıralarda yer alınır öğrenin, uygulayın...
- İşinize gerektiği kadar tasarım ve kodlama bilgisi edinin. Tasarımda yapacağınız her değişiklik için para ödemek zorunda kalmayın.
- Malı satarken değil tedarik ederken kar edileceğini unutmayın. En iyi toptancıları bulun. Sık görüşün.
- Sattığınız ürünlerden siz de kullanın. Sattığınız ürünleri en iyi siz bilin.
- Sosyal medya ortamlarında reklam vermek üzere bir bütçe belirleyin. Bu bütçeyi boşa giden para olarak görmeyin.
- Ne olursa olsun müşteriye anlayış gösterin. Sattığınız ürünlerle beraber çok küçük de olsa hediyeler gönderin.
- Sabırlı olun.
- Çalışın...

Yeni Üye9 yazı
selam sensiniste rumuzlu arkadas yapacagin isi kendin iyi bilmiyorsan iyice arastir bu isi yapanlardan herkes tam bilgi vermeyebilir ama illaki verende cikar istanbulu iyi arastir cünkü ordan dagitim yapiyliyor türkiye geneline iyi bir imalatciyla kontak kur türkiyenin neresinde kalyiorsun bilmiyorum ama bir depo kirala**** seyyar toptancilik yapabilirsin türkiyenin cesitli illerine yada iyi bir mevkide dükkan kiralayip uygun fiyata satis yapar müsteri tutarsin sonra is kendi kendini cevirir mümkün oldugu kadar cesit cok olursa daha iyi olur bol kazanclar simdiden

Yerleşim Ysviçre / StgallenMeslek Ticaret
Yeni Üye61 yazı
Tasmala yazdıkların çok saçma olmuş. Ben mesela evet ümit kırıcı yazdım. Neden yazdım gıcıklık olsun diye değil elbette.. Ne yapayım? Arkadaşa ümit verip gaz verip zorlu bir mücadeleye girip hüsranla sonuçlanması yüksek ihtimal olan bir işe mi teşvik edeyim? Demişsin ki seo bilgisini üst düzeyde öğrenin kodlama tasarım vs. bunları öğrenmek kolay şeyler değil. Sosyal medya reklamı vs. etkili reklamların hepsi çok pahalı meblağlar. Ben yaptım biliyorum kendi şirketimde vardı eticaret sitemden ayda 60-70 bin lira ciro yapıyordum. En sonunda giderlerim gelirlerimi geçmeye başladı reklam masrafları kredi kartlarımı yedi bitirdi daha çok reklam daha çok satış getirir satış için reklam şart, harcadığım reklam masraflarının altında ezildim ve en sonunda kapatmak zorunda kaldım. Arkadaş ayakkabı üzerine satış yapacak, ayakkabı satışı yapan bir çok site var zaten günde kaç tane ayakkabı satılır bu ayakkabıların ne kadarı kar kalacakta onca reklam maliyeti şirket giderleri vs karşılanacakta kendilerini tatmin edecek bir para bırakacak. Hayal dünyasında yaşamayalım ben gerçeğin ta kendisini yazıyorum.

Yeni Üye49 yazı
Şişlili ben her deneyime saygı duyarım. Siz denemişsiniz, başaramamışsınız. Başkasının deneyip başaramayacağını peşinen söylemek umut kırıcıdır evet. Siz muhtemelen facebook'ta kendi reklam sistemi içine dahil oldunuz. Aslında çok daha uygun bir yöntemi var. Şu an detaylı anlatamayacağım maalesef.

Yazdıklarımı öğrenmek kolaydır da demedim ayrıca. Bunları öğren ondan sonra bu işe giriş dedim. Yoksa sizin gibi veya size benzeyen binlerce insan gibi boşa kürek çekmiş olur. Sizi tanımıyorum, neler yaptığınızı bilmiyorum ama tahminlerime göre ne seo bilgisi, ne tasarım ve kodlama bilgisi gibi bilgileriniz vardı. Bunlar olmadan bir e-ticaret sitesi tabii ki başarılı olamaz. En ufak işte bile birilerine para verirseniz kurtarmaz tabii ki.

Ben size çok saçma yazmışsınız demeyeceğim. Çok mantıklı yazmışsınız ama yazdıklarınız bireysel sadece. Dediklerimi bir düşünün. Bakın ciddi söylüyorum sadece 50TL ye günlük olarak sitenize sattığınız ürünü gerçekten incelemek isteyen binlerce ciddi alıcı çekebilirsiniz. Bu sadece bir örnek. Hemen reddetmeyin. Nasıl olabilir böyle birşey diye düşünün...

Yeni Üye61 yazı
hayır tasarım kodlama vs için para ödemiyodum siteyi özel yazılım yaptırdığım arkadaşımız bizden extra isteklerimiz ve uğraşlar için para almadan hallediyordu sağolsun. face, adwords, bloglarda hediye dağıtmak, sitelere link vermek vs bi sürü reklam yöntemimiz vardı. Bu işin reklam bütçesine 50 TL gibi basit bir olay değil yanılıyorsunuz :) o paralarla karşılık alınmaz. Öte yandan demek istediğim diğer nokta tüm bunlar yapılsa bile internet müşterisi oturmuş yıllardır ayakkabı satan markalar var ve onlarla rekabet etmek zor. Benim müşteri kitlem güzeldi lakin inanılmaz bir rekabet ortamı var pasta çok bölünüyor ve ufaklar doymuyor tatmin edici kazanç kalmadı artık ha farklı bir şey yapılır o zaman güzel kazanılır ama artık olmayan bişey kalmadı gibi.. ayakkabı üzerine eticaret sitesi açmak yerine fiziki bir mağazasını açmak çok daha mantıklı.

Yeni Üye49 yazı
Günlük 50TL ile internet ortamında neler yapılabileceğini fark etseniz inanın farklı düşünürdünüz. 10 yılı aşkın bir süredir web tasarım, seo ve internet reklamcılığı gibi alanlarda çalışmalar yapıyorum. Gördüğüm kadarıyla e-ticaret sitelerinin çoğu gün gibi ortada olan, farkedilmesi çok kolay olan bazı yöntemleri uygulamıyorlar. Uzun uzun anlatmak isterdim ama bu yöntemleri farkedenlerle farketmeyenler arasındaki durumu bozmuş olurum. Kısacası bu yöntemleri herkes uygularsa bir esprisi kalmaz...

Üye2659 yazı
Farklı bir şey yapmayacaksanız farklı bir niş alan bulamayacaksanız E ticaret yapmayın “Herşeyci” olarak başlamamalısınız. Bunun yerine “Niş” bir kategori bulup o yoldan yürümek daha akıllıca. Binlerce markanın binlerce çeşit ürününü stoğumuza almak ve yüz binlerce ürün çeşidini yönetmek hem maddi olarak büyük bir güce hem de çok saatler süren bir çalışmaya ihtiyaç duyar.
Bu arada hazır e ticaret sitesi ile stoksuz e ticaret olayınada fazla inanmayın
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye49 yazı
yine mi incir :D

bırakın artık şu umut tacirliğini...

Yeni Üye6 yazı
Henüz bir e-ticaret sitem yok ancak sosyal medya ve e-ticaretle ilgili birkaç şey söylemek isterim. Tasmala arkadaşımız sanırım insanların bazı donanımlara sahip olduktan sonra başarıya ulaşabileceklerine vurgu yapmak istiyor. Ben de bu konuda kendisine destek veriyorum.

- Pazarlama sadece reklam ya da fiyattan oluşmaz. Birçok arkadaşımız bu yanılgıya düşmüş. Philip Kotler'ın ( http://tr.wikipedia.org/wiki/Philip_Kotler ) pazarlama karmasını bilinmeden bu işi girmek bir eksikliktir kanımca.

- Sosyal Medya'ya hakim olabilmek için temel düzeyde de olsa sosyoloji, sosyal psikoloji, psikoloji bilmek gerekir.

- Ayrıca siteye ziyaretçi çekmenin en etkili yolu reklam değildir. Düzgün yöntemlerle sadık kullanıcı sayısını artırmak, bounce rate(siteden hemen çıkma) oranını düşürmek gerekir. Reklamlar aracılığıyla gelen ziyaretçiler bounce rate oranını yükseltme eğilimindedir.

- SEM ( arama motoru reklamcılığı ) yapılıyorken bile SEO( arama motoru optimizasyonu )'ya uygun bir anlayışla hareket edilmelidir. Google "parayı veren düdüğü çalar" dememektedir, kendi reklam ağında bile bazı kuralları düzgün uygulamanızı bekler.

- Niche(Niş, daraltılmış ürün segmenti) ya da all-in-one(hepsi bir yerde) marketing yapmak sizin elinizdedir. Ancak All-in-one yapılacaksa bile özgün olmak gerekir.

- Ne olursa olsun yasa dışı iş yapmamak önemlidir. Sermayenin büyüklüğüne göre şirket kurmak gerekir. Şahış şirketi veya adi ortaklık yeni başlayanlar için daha cazip sayılabilir. Yüksek cirolar hedefleniyorsa Limited Şirketler daha efektif ve karlı olacaktır.

- Bununla beraber arkadaşların da yazdığı gibi alışveriş sitelerinde mağazalar açmak, karşılaştırma sitelerine sitenizi eklemek de gereklidir.

İyi çalışmalar dilerim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye49 yazı
eniser konuya güzel bir açıklama eklemiş. bu alanda başarılı işler yapmak isteyenler bir kaç kez okumalı derim...

Yeni Üye39 yazı
E-Ticarette binlerce lira para yatırıp sonrasında da ondan 5 kat daha fazlasını Reklamlar için harcamanız gerekli. Ama şimdi E-Ticaret yapacak arkadaşlara yapmak isteyenlere hem kendi mağazasından alışveriş yaparak kazanmak hemde etrafındaki arkadaşlarına anahtar teslimi Mağaza açıp ek gelir elde edebilirsiniz.

Milyarlarca lira para yatırımı yapmanızada gerek yok...

Detaylı bilgi için neistersenbizdevar@gmail.com İsim ,soy isim ve telefon bilgisini yazarsanız mutlaka size ulaşıp fikir alışverişinde bulunacağım.

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Esnaf
Üye844 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sensinistee
Öncelikle herkese merhaba bilgisi olan yardımcı olabilecek kişilerden açıklayıcı cevaplar bekliyorum şimdiden teşşekkürler

arkadaşımla biz e ticaret işine girmeyi düşünüyoruz tabiki her iş kuracak kişi gibi bizde biraz araştırma yaptık ama bu işle uğraşanlar kadar fazla bilgimiz yok yeni başlıcamız için kafamızda bir çok soru işaretleri var ilk başta şunu söylüyüm ayakkabı üzerine bir satış yapmayı düşünüyoruz ilk etapta bunun için mesela Şirket olmamıza gerek varmı dükkan kurmamıza gerek varmı herhangi bir satış yapan sitenin alt bünyesinde site açıcaz yada kendimize ait bir site açıcaz bize neler gerekli başlayabilmemiz için yasal yolları nedir bu işin nerelere gidilmeli kimlerle konuşmalı kimden ne evrak alınıp nereye bırakılmalı ne kurulmalı yada dükkan olması yeterlimi yada ev ortamını gösterip yapabilirmiyiz bu işi faturayı nasıl alabiliriz yani bu işe kısacası baştan başlamak için bütün gerekli ne varsa yardımcı olur cevaplarsanız çok sevinirim takipteyim :) teşekkürler ...

merhaba

ayakkabı işi ile ilgili birlikte çalışabiliriz. ulaşabilirsiniz.
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye3 yazı

Merhaba Arkadaşlar,

Aşağıda linkini paylaşacağım video izlemenizi tavsiye ediyorum. Yeni ve düşük maliyetli bir iş modeli var. Kendi E-Mağzanız olsun ve kazanç elde etmek isterseniz.
Detaylar için bilgi@1bana1sana.com mail gönderin lütfen. Örnek emağaza http://www.1bana1sana.com

Girişimci iş modeli videosu:
http://avaibs.com/1bana%20video.mp4
www.1bana1sana.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye49 yazı
yine incir :D

arkadaşlar er ya da geç bu işlerin boş olduğunu anlayacaksınız. resmen adamlara çalışıyorsunuz. aynı eforu kendi sahibi olduğunuz e-ticaret siteleri için gösterseniz 10 katı para kazanırsınız. bizim kadar kandırılmaya müsait bir millet daha var mıdır acaba?