Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Bir Ürünün İthalatı Hakkında Bilgi

BaşlatantheredTarih07/09/2014 03:40:16Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhaba

Su arıtma sistemlerinde kullanılan filtre ve birkaç kalem parçayı yurtdışından getirmeyi düşünüyorum.

Ürün getirmek istediğim ülkeler ABD ve Çin. İlk etapta 100 adet ürünle bir başlangıç yapıp eğer olumlu sonuç alırsam binlerce adede çıkarmayı düşünüyorum. Çinden belki daha kolay getiriliyordur, bazı parçaları oradan alabilirim ancak asıl parçaları ABD'den getirmem lazım.

Ürün ve nakliyat bedeli haricinde gümrükte ne gibi işlemler ve maliyetler çıkar?

Komple sistem yerine parça getirip gerekirse burada montaj yapmayı düşünüyorum. Su arıtma konusunda filtreler ve sistem parçaları herhangi bir özel mevzuata/izne tabi midir? Herhangi bir bakanlıktan veya TSE'den izin/onay vs. almak gerekir mi?

Googleda arattığımda şöyle bir sayfa (http://www.gumruk.com.tr/8421.21.00.00.00/detay/) çıktı karşıma gümrük mevzuatıyla ilgili olarak ancak konuya yabancıyım. İş ciddileşirse tabi ki bir gümrük müşaviri vs. ile görüşürüm o yüzden lütfen "arayın yardımcı olalım" gibi cevaplar yerine biraz somut bilgiler verirseniz (şuralardan izin almak gerekir, şu kadar gün gümrükte bekler, şu kadar vergisi vardır, gümrük müşavirliği şu kadar tutar vs.) sevinirim. Şu an işin fizibilitesini yapıyorum. Yeterli sermayem, geçmişte bilişim sektöründe şirket kurma deneyimim ve getireceğim ürünler hakkında detaylı bilgim var. Sadece işin dış ticaret boyutu konusunda hiçbir fikrim yok. O yüzden yaklaşık bir maliyet çıkarmam önemli.

Şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye151 yazı
karaköyde birsürü ev ve sanayi tipisu arıtma sistemleri satan firmalar var.ürün çeşiteri kanadadan çin e kadar var onlardan bilgi alabilirsin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Yeni Üye9 yazı
Merhaba sn. Thered,

Ürünü getirtebilmek için en ayrıntılı ve kesin bilgiyi şehrinizdeki ticaret odalarından alabilirsiniz, onun dışında bu işi bizzat yapmayan birinin vereceği bilgi sizi yanlış yönlendirebilir, gümrükte beklemesine gerek yoktur bu işi gümrük müşaviriniz sizin adınıza halledecektir, gümrük müşaviri hizmet bedeli konusunda bir bilgim yok maalesef, kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye73 yazı

8421210000 gtip su filtre makinasının tarifesidir...tam ithalatını yapmak istediğiniz eşyaların özelliklerini verirseniz size tam bilgi verebilirim,filtreler içinse herhangi bir izin yok ithalatı serbest gümrük vergisi 1,7 kdv %18 dir fakat daha değişik masraflar çıkacak önünüze gümrükleme masrafları onuda bildiririm size..
murat

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye8 yazı
Arkadaşım öncelikle bu ürünü parça parça getirip burda toplayıp satmak istesen bile bu ürün TSE belgeli olmalı.. bence öncelikle bulunduğun yerdeki TSE ye gitmeni tavsiye ederim.
Dündar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe
Yeni Üye3 yazı
Cevaplar için teşekkürler.

Sayın mcangiri, bu bahsettiğiniz değişik masraflar konusunda yaklaşık bir şeyler söyleyebilir misiniz? örnek olarak veriyorum, tanesi 20$'dan 100 adet (2000$ fatura bedeli) karbon su filtresi getirdiğimi düşünelim. kargo boyutu yaklaşık 50kg diyelim. bu ürünü gümrükten çekmek için sizin dediğiniz gümrük vergisi ve kdv dışında diğer maliyetlerin toplamı yaklaşık ne kadar olur ve bu maliyet ürün fiyatıyla oranlı mı artar yoksa işlem bazında mıdır?

TSE konusunu tam bilmiyorum, TSE sertifikalı olma zorunluluğu olduğunu sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla sadece Garanti Belgesi düzenleme zorunluluğum olacak. Yanlışsam düzeltin. Sektörde benim gördüğüm bazı firmalar bir tane ürün için garanti belgesi düzenleyip alakasız da olsa her ürüne o garanti belgesini ekleyip satış yapıyorlar. yani 50 çeşit farklı sistem kombinasyonu satsa bile garanti belgesinde sadece "su arıtma cihazı" gibi genel bir ifade yer alıyor. bir de sanırım filtreler ve yedek parçalar için değil, sadece bütün bir sistem için garanti işlemleri var. benim düşüncem hem parçaları, hem de kendi hazırladığım sistemleri satmak. ilgi alanım evsel arıtma sistemleri.

Malı gümrükten çekme işini gümrük müşavirleri hallediyor, peki garanti belgesi ve tse vs. işlemleri halletmek için kimlerden hizmet alabiliyoruz? bu konuda danışmanlık şirketleri var mıdır yoksa kendimiz mi yapıyoruz? ve bilen varsa böyle bir garanti belgesi çıkarma süreci ne kadar zaman alır?

son olarak da garanti belgesi düzenleme zorunluluğu malı gümrükten çekmeden önce mi yoksa ürünü çektikten sonra yani satış öncesinde mi yapılır?

teşekkürler

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye67 yazı
sayın thered ,
kendim gümrük müşaviriyim getireceğiniz ürünlerin detaylarını bildirirseniz veya proforma faturasını iletebilirseniz sizleretam anlamıyla yardımcı olabilirim. Malzemenizin gümrük vergisi 1,70 kdv %18 dir bu değerler CIF değer üzerinden alınır garanti mecburiyeti gümrükleme sırasında geçerli değildir. Malzemelerinizi satarken firmanızın bağlı olduğu servis istasyonlarını göstererek garanti verebilirsiniz gümrük işlemleri sırasında garanti belgesi istenmemektedir. Malzemenize çıkacak olan vergiler dışında ardiye ,ordino , taşıma şeklinize bağlı (FOB , CIF VB. ) Navlun ücreti ve iç nakliye ücretleri çıkacaktır bunlarıda elimizde bir belge olmadan hesaplamamız çok güçtür .

saygılarımla
Mustafa BAL
0507 247 41 14
mustafa@gencgumruk.com
baldisticaret@gmail.com
BALBAY GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD ŞTİ
MUSTAFA BAL 0507 247 41 14

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat