Ülkemizin sıcak bölgelerinden birinde ikamet ediyorum. Burada buz üretimi yapmak istiyorum.İşi araştırdıkça oldukça fazla kullanım alanı ve çeşitleri olduğunu gördüm.Küp, mantar, kadeh, blok, yaprak ve parçalanmış şekilleri ve de kuru buz olmak üzere bir çok çeşitte buz üretimi mevcut.
Buz deyip de geçmemek gerekiyor. İlk yatırım maliyetleri oldukça yüksek aslında. Buz makinası, soğuk oda ve frigofirik araç derken kapasiteye bağlı olarak ciddi bir yatırım gerekiyor. İşin güzel tarafı ise bu yatırımların çoğu geri dönebilir. Sonuçta eldeki makina, araç, soğuk oda her zaman para edecek ve olası kötü bir durumda elden çıkartılabilecek şeyler.
Eğer sizinde konu ile ilgili bilginiz, tecrübeniz ya da tanıdıklarınızdan edindiğiniz bilgiler varsa paylaşırsanız sevinirim. Örneğin makinalar çok çeşitli, ilk başta hangi tip üretim ile başlamak mantıklı olur, pazarı nasıldır, para kazanılabilir mi vs...
Ben bir süre ısıtma ve soğutma sektöründe çalıştığım için oradan gelen çevrem ile makina işini çözebileceğimi düşünüyorum. Kendim de aslen büyük bir şirkette iyi bir pozisyondayım. İşin başına emekli babamı koyacağım. İlk başlarda bu şekilde devam eder. Eğer tatmin edici bir iş olacaksa hazır ki işim ile paralel olarak ilk önce yatırımı arttırmayı ve belli bir süre sonra da başına geçmeyi planlıyorum.Bu konuda da tavsiyeleriniz varsa öğrenmek isterim.Amacım bir yerlerden ufak ufak başlamak. Bu yüzden kaybetsem bile acıyacağım bir para olmayacak.