Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Firma Rehberi Sitesi Kurarak Para Kazanma

BaşlatanSeyitaliTarih29/09/2013 20:29:57Yorum17

İlk mesaj
Merhaba Arkadaşlar ,

Şu sıralar firma rehberi sitesi kurmayı düşünüyorum.
İşleyiş ve kazanç hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Pazarlama işini çözebilirsen iyi.
genel değilde bölgesel olursan dahada iyi.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
bizim bir arkadaş yaptı kendi sitesini yaşadığım ilçede ama güçlü rakipleri var piyasada rekabet etmek çok zor. önemli olan reklam gelirleri sitenin hiti ama diğer siteleri arama motorlarından önce çıktığı için fazla siteye giriş olmuyor ama klasik rehber sitesi yerine daha alternatifler üzerinde düşünebilirisiz. rehber mantığını alt yapıya yerleştirip bulunduğunuz bölgeye göre farklı özellikleri olan site yapabilirsiniz. Bir yerde gördüm hoşuma gitmişti sitede hiç seo yazı vs yok ama eleman sadece resim eklemiş ve kategorilere sadece kartviziti tarayıp eklemiş rehber yapmış sitenin googleden buluniması zor ama görsel olarak güzel olmuştu,kartvizit başına para alınabilir firmalardan,ana sayfa reklamları vs eksra olur, uzun vadeli olmaz ama kısa vadeli şekilde güzel pazarlamasını ver reklamını yapabilirsen bi kazanç elde edebilirsin.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ticaret

Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Ben yakında bir firma rehberi işi yapacağım.
proje firma rehberi + seri ilan + firma haberleri + ürün ekleme şeklinde olacak.
yazılımı fazla para tutmuyor.
tek sıkıntı pazarlama işi.
belkide firma kayıtlarını ücretsiz yapabilirim. ana sayfa reklamları yeterli olabilir.
sizlerinde yorumlarını alalım.

Merhaba,
öyle tüm türkiyeye hitap edecek, tam otomatik millet kendi kaydını kendi yapacak vs derseniz işiniz zor.
yapılması gereken:

1- bir veya birkaç pazarlamacı bölgenizde sahaya çıkacak kayıt toplayıp bu sisteme girildiginde internette yer alacagını anlatacak..
2- özellikle bilgisyar ve internet ile hemen hiç ilgisi olmayan kişilere bu durum cazip gelecek .
3- birden fazla secenek sunulacak, örn: 20: tl sadece sirket adı adresi 35 tl: ad adres telefon 50 tl: ad adres telefon ve 5 kare foto vs.. birde vitrin olacak 250 tl atıyorum..

bu mantıkla bursada, balıkesirde oldukca basarılı gördüğüm bir kaç firma il tanıştım. Bizzat denemedim acak sistemli ve hızlı bi çalışma para getirir diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Dediğim gibi pazarlama işi çözülürse kazandıracak bir iş

Bölgesel ve hatta tek bi iş kolunu hedeflerseniz daha kolay olur. Ama sermayem çok ve pazarlama ekibime de yatırım yaparım diyorsanız tüm türkiye ve tüm iş kollları için kurabilirsiniz.
xxxxx

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Firma Rehberi Yapacaksanız Firmalara Ücretsiz Ekleme Seçenegi Sunmalısın
sponsor baglantılar alabilirsin ücretli olarak.
bazı firmalar ürün eklemek ister ücretli yaparsın bunun gibi
belli bi seviyeye gelebilirseniz iyi bir iş
googleda üst sırada olamanız gerekir yoksa işiniz zor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Buna benzer bir işle uğraşmıştım.Nakliyat firmalarını bir sitede toplamıştık.Ama bizim hatamız türkiye geneli yapmakta.İnsanoğlu nankör küçük düşünemedik işte.Yani burdan çıkacak sonuç 'bölgesel' çapta siteyi kurmalısın.

Arkadaşımın Eskişehir için yaptığı firma rehberi sitesinde ise:
Firma girişleri ücretsizdi.Elinden geldiğince firmaları gezdi ve siteye ekledi.İnternetten buldu.Sonra firmalar duydukça kendileri üye olup firmalarını eklediler.Site 1.5 sene boyunca bu şekilde gitti.Tabi bu zaman zarfında siteye adsense reklamları koyuyordu.Site o kadar güzel düzene oturdu ki zamanla da gold üye tarzı üyelik sistemi geliştirdi ve yıllık 200 TL almaya başladı üyelerden.Gold üyelere üst sıralarda çıkma şansı, daha çok resim ve tanıtıcı yazı vs. gibi ekstralar sağladı.200 lira az gelebilir ama kaç tane gold üye girişi olmuştur sen düşün.(Emlakçı, market vs. gibi yerler için 200 TL hiçbişi)

Sitenin ismini hatırlasam verecektim ama arkadaşımla da iletişimi kopardık, siteyi de hatırlamıyorum.Ama belki az da olsa sana yardımcı olabilmişimdir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Kısa vadede kazanç sağlamanız zor ..bir çok kişinin firma rehberini tanıması lazım. Eğer ortak düşünürseniz benim 1ay önce kurduğum isrehberi.org var Alex'e değeri gün geçtikçe düşman bir site hitti iyi. Düşünürseniz konuşuruz..
www.elektronikesigara.net www.isrehberi.org

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
işin içine girmeden yorum yapanlara şaşıyorum benim şuan 2 rehber sitem var bir tanesi şehrin tamamı diğeri sanayi esnafını bir arada tutan bir site. toplamda yaklaşık 1000 e yakın üyem var.2 elemanım var ama bayan olması gerek elemanlar yıllık 50 tl ye kartvizitini, 5 resmini firma bilgilerini vs yayınlayalım diyor 15 gün içinde google ye düşeceksin diyor , ki düşüyorda. 1 hafta içinde. eğer firma firma gezerim diyorsan hiç düşünme şirkete resmiyetede gerek yok , pc ni al yanı na çık kapı kapı dolaş, he siteni kurduğunda siteni yapan arkadaşa isimler google optimizasyon olacak şekilde yap de, hiç bir giderin yok gider sadec e yıllık verdiğin server ücreti oda 50-60 tl bi şey, şöyle düşün günlük en düşük 2 eleman ve sen 3 kişi 3 er kart alsanız günlük 450 para eder elamanlara %50 verirsin ki verirsen kıçlarını yırtıyorlar kart almak için kalır sana günlük temiz 350 tl , bunun neresi kötü şaşıyorum, ulusallara gelince ulusallarda ilk sırada çıkma olayı yok dostum herşey siteyi yapan adamda bitiyor. benim siteyi yapan arkadaş adamın adını yazınca bile ilk sırada çıkıyoro şekilde siteyi yaptı. eğer düşünürsen ekonomik durumun iyi değilse 2-3 bin tl site yaptırma parası verme ben cüzi fiyata benim sitenin tüm dosyalarını sana verebilirim özelden msj at.
,

Yerleşim Türkiye / K. Mara?Meslek Di?er
enes_468 kardeşim sitenin linkini verirmisin bakalım bi
Baktımki zor günlerin gitmeye niyeti yok.. Sandalye çektim altına " buyur otur kardeşim "dedim..

msn : hasan-im@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Di?er
mercan yazılım daha site açılmıyor nasıl yazılım yapıcaksın

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Denizci