Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Avrupa'da Baklava Ve Lokum İthalatı

BaşlatannochrreqTarih11/08/2014 18:35:29Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye69 yazı
Avrupa'da yaşayan yurttaşlar;

baklava veya lokum ithal ettiniz mi? odediginiz vergiler ve masraflariniz neler? bu isle ilgili genel gorusleriniz neler?

Avrupa Birligi'nin gumruk tarife cetvelini inceliyorum, gumruk vergisi olmamasina ragmen sekerli urunlerde icerigine gore cesitli vergiler var. Bu konuda bilgi almak isterim, nasil hesaplaniyor son masraflar?

Yerleşim Türkiye / BodrumMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye537 yazı
lnan bende merak edıyorum ama yerınde uretmek daha mantıklı gıbı ayrıca taze urun lojıstık ve cesıt gıbı konular var mesela kuru baklava uzun yola daha dayanır dıyorlar

Yerleşim Türkiye / Ankara
Üye286 yazı
Almanyada hele NRW bölgesinde sadece baklava toptanticiligi yapip almanyanin her yerine dagitan firmalar varken onlara almanya disindan rakip olmaniz cok zor kagit kürek isleri ve yol maliyetinide göze alirsak Almanyada bence en büyük eksik türk firinlari bence bunlara yönelik francheise gibi bayilikler dagitarak kazanabilirsiniz.Almanyada nasil döner mc donals ve burger kinge kafa tutuyorsa backerei yani firincilik-pastahanede yapilirsa cok büyük kazanclar elde edilebilir
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Yeni Üye69 yazı

kebapcilar almanyadan almakta baklavalarini fakat gayet igrencler, asiri sekerli ve serbetliler. italyan damak tadina uymaz bu sekilde, anca biz yiyiyoruz.

lokum konusunda bilgisi olan var mi?

Yeni Üye17 yazı
Hocam Almanyada gayet Kaliteli Baklava üreten Firmalar var Kebapcilarda satilanlarla karistirmayasin onlar ucuza kacmak icin dandik yerlerden aliyorlar Avrupada bircok yerde Baklava yedim benim Favorim Köln Merkezli üretim yapan Gaziantep Damla Baklavalari Almanyada Subeleri var fiyat anlaminda ucuz degiller ama verdigim her kurusa degiyor Istanbulda bulunan Seyyidoglu Baklavalarida Avrupada satiliyor Türkiyeden gönderiyorlar onlarda iyidir. Lokum konusuna gelince Avrupada Türkiyede artik pek Lokum Ithal edilmiyor Almanya merkezli Baktat ve Sebahat gibi Firmalar kaliteli ürünler üretiyorlar onlarla irtibata gec.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye69 yazı
@atakan06

dedigin markalari google'dan bulmustum. sabahata yazdim, bakalim fiyatlari nasil trden almakla karsilastirinca

Üye244 yazı
Lokum da , Baklava da lokal uretildiginde lezzetli olan gidalar. Ya da yasadiginiz bolgenin hava sartlarini sezonuna gore ureticiyle paylasarak ortalama bir urun uretirse tutar. Yoksa baklavalar hamur , Lokumlar sekerlemeden bozma olur.
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim Fransa / AubervilliersMeslek Saty? / Pazarlama