Bulundugum sehirde birkac guzel cafe var ancak luks mekanlar olmasindan dolayi ogrenciyi korkutan yerler. Ocak ayi gibi salas bir mekan acildi ve simdi dolup da tasiyor.
Sektordeki bu acigi daha once gormustum ancak maddi sebeplerden dolayi girisimde bulunamamistim. Simdi girisim icin kendimi hazir hissediyorum ve 50bin civari param var.
Yaptigim arastirmalara gore bu bolgedeki cafeler gunluk ortalama 1000 adet cay satiyor. Cay fiyatlari genelde 2 tl.
Kaba bi hasapla sadece caydan gunde 2bin lira kazaniyorlar ve bunun %90indan daha fazlasi kar oluyor. Aya vurunca da 60bin aylik ciro kaliyor. Sadece caydan.
Cafelerde satilan urunler genelde 1e 5 hatta daha fazla kazandiriyor.
Kafamda harika bir konsept var (konsepti burda paylasmak istemiyorum) ve ogrenciler mekani cok sevecekler. Salas, vintage ve retro tarzda bir cafe olacak. Ahsap konsept de kullanilacak.Tasarim konusunda kendime guvenim de sonsuz. Evimi de bu tarzlarda dosedim ve goren herkes bayiliyor.
Sormak istedigim cafe isi kagit uzerindeki gibi kar birakan bir is midir sizce? Daha once bu isi yapan arkadaslar ne derler? Ve dikkat etmem gereken konular nelerdir?
Not:50bin lira tum malzemeler ve acilis masraflarim icin yetiyor.