1-) Yaşın daha çok genç olup ticarete atılmak için yanıp tutuşmanı çok iyi anlıyorum.
2-) Daha öncede aklımda iş kurma hayallerim vardı fakat destek olan çıkmadı diyorsun. Burada bence hatalısın yaşın daha 22 ve kimse arka çıkmadı diyorsun daha öncede tezgahtar olduğunu söylüyorsun yani 18li yaşlar falan. Kusura bakma ama o yaştaki kim olursa olsun çevresi asla destek çıkmaz.Çünkü o yıllar toy geçen yıllardır.Ve bence sen daha yeni yeni tecrübe kazanıyorsun.
3-) Abime söylüyorum fakat söylediğimle kalıyorum diyorsun. Yani abinden hım iyi düşünmüşsün aferim - a ne güzel bir fikir falan gibi motive edici ve cesaretini arttıracak bir doping etkisi yapacak destek göremiyorsun.Bu durumda kanaatimce abin seni ya kıskanıyor yada daha tam olarak ticarete atılma konusunda pişmediğini düşünüyor.
4-) Bence daha çok gençsin.Eğer bir iş kurmak istiyorsan önce o iş üzerine bir marka geliştir ve tescil ettir ve abine falanda söyleme. Bu durum sende doping etkisindan daha fazlasına yol açacaktır.
5-) Para biriktirmeden yola çıkma derim. Çünkü herşeyin başı para.
6-) Ekstra para kazanmak istersen reklam geliri elde debileceğin bir site sahibi olmaya çalış. Çevrenden görmediğin yardım internetten akmaya başlayacaktır.
7-) Yok oğlum lan o iş tutmaz - ohoooo sen bu siteyi açmakta veya ticarete atılmakta çok geç kaldın oğlum bu işi yapan birsürü firma var - kim senmi yapacaksın hayatta inanmam - herkes yapar sen yapamazsın oğlum - rüyamda görsem inanmam diyen çevrendeki insanlardan uzakdur. Ya kıskanıyorlar yada kuyunu kazıyorlardır veya motivasyonunu - heyecanını kırmak için elinden geleni yapıyorlardır.
8-) Eğer aklına çok güzel fikirler gelirse harici hardisk al veya bir defter al ona yaz ve sakla ve kimseyede söyleme. Çünkü sana mantıklı gelen başkasına mantıklı gelmeyebilir. Akılın akıldan üstün olmasını buradan yola çıkarak ayırt edebilirsin.
9-) Herkonuda her yerde çok biliyormuş gibi görünmekten - davranmaktan -yaşamaktan - eleştirmekten vazgeç. Birgün hayallerine kavuşur ve hiç düşünmediğin bir zamanda işler ters giderde batarsan o çevrede yüzüne bakacağın değil sana selam veren insan kalmaz.