Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Mini Market Kurulum Maliyeti

BaşlatanbrandnewTarih02/10/2011 21:50:53Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Herkese Selamlar,

Ben, deposu hariç 30m2 kullanım alanı olan bir mini market/bakkalın sıfırdan kuruluş maliyetini öğrenmek istiyorum. Market içkisiz sigara satışlı olacak. Kapı önünde manav tezgahı olacak.

Toplu halde bulunması açısından madde madde soracağım, hem benim için hem merak eden başkaları için faydalı olacaktır;

1. Satılacak en temel kalemlerin maliyeti -sebze meyve dahil.
2. Demirbaş maliyeti... Raflar, kapaklı sütlük (şarküteri dolabı olmayacak), tezgah, yazarkasa...
3. Bürokrasi maliyeti... Ruhsatlar, kırtasiye, muhasebe...
4. Firma maliyetleri... Firmalar kendi soğutucu dolaplarını, raflarını, tezgahlarını veriyor diye biliyorum. Bunların teminat benzeri bir ilk ödemesi oluyor mu, ekmeğin, sigaranın -mal hariç- bir maliyeti var mı?

Aklıma gelen kalemler bunlar.. Eksiklerim varsa ekler misiniz...
Saygılar..

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye255 yazı
Ben yardımcı olayım sana

1- meyve sebze çeşiti yapıcam dersen alıcağın mal en fazla 400 lira olur.
2- Demirbaş maliyeti sıfır raf alıcam dersen 4000-5000 gider diye tamin ediyorum raflara ama en son fiyatları ne alemde bilmiyorum internetten market rafları diye araştr metre kare fiyatlarını bulursun. Sütlük dersen metresi 1500 liradan başlıyor 2000 liraya kadar gider. Yada 2, el bakıcaksın. Yazarkasa dediğin 350 tl ve yukarısı devam eder.
3- Tekel ruhsatına kadr diyorsan. Muhasebe açılış 100-150 arası oda kayıt 400-500 arası belediye işlemleri tabela vergisi ile 200-400 arası diyelim
4- İçecek firmaları dolplarını verir.Herhangi bir ödeme yapılmaz dolap için. Sana senet imzalatırlar dolap bedeli kadar yada sözleşme imzalarsın.Başka herhangi bir firma sana raf tezgah vs. vermez.

redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye19 yazı
merhaba,
sigara çeşit yapacaksın.her sigaradan bir karton alsan 3500-5000 lira civarı sadece sigara tutar.ve en ağırda budur.bisküvi, çikolata, sakız ,temel gıda meşrubat gibi hızlı giden ürünlerden ilk etapta çeşit yaparsın.küçük bir dolab alıp kahvaltılık vs çeşit yapabilirsin.ekmek gazete olabilir.cips çeşitleri mutlaka olmalı.doritos ve patos.bunlarda yapacağın çeşit zenginliğine göre 10000 civarı tutar.sigara ile beraber 15000 tl harca**** güzel bir çeşit yapılabilir.(demirbaş ve diğer masraflar hariç).fakat alacağın ürünleri çok iyi seç ve ilk etapta acele etme.satılmayacak ürünü dükkanına doldurma hiç.temizlik maddesi ve temel gidada dikkatli çeşit yap hızlı gitmeyen ürünleri koli ile değilde adet alabileceğin yerlerden kendin seçerek almanı tavsiye ederim.metro bizim toptan gibi yerlerden adet bazında çeşit yapabilirsin.bisküvi ve meşrubat sakız cips gibi ürünleri gele ana dağıtıcı firmalardan alabilirsin.aynı tarzda olan marketlerin raf çeşitliliğini inceleyip fikir alabilirsin.iyi düşün bu iş zor bir iştir.sabah 7'de açmalısın gece 24'e kadar beklemelisin.ve tek kişi kesinlikle dayanmak zordur.güvenilir bir eleman bulman ve yetiştirmen gerekir.yada bir tanıdığın akraban yardım etmeli.
kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye21 yazı

işin gücün yok mu güzel kardeşim? git başka bi iş yap.sakın paranı bulaştırma böyle bi işe.
ego sum via veritas et vita

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye8 yazı
mburakc kardeşimize katılıyorum bakkal olarak görüşümü söyliyeyim bence de hiç bulaşma :)
Hiçbirşey Göründüğü Gibi Değildir...

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Esnaf
Üye816 yazı
senin dediğin minimarket değil bakkaldır zaten artık 100 metrekarenin altında olan her gıdacı bakkaldır.
dostum bildiğin bir iş varsa onu yap yoksa salla gitsin sabah 6-7 de aç gece 12 de kapat **ı-ugursuzu-dolandırıcısı-borcunu ödemeyeni başından eksik olmaz ne bayramın kalır ne sabahın ne misafirin gelir onlarla ilgilenirsin nede sen misafirliğe gidersin ne pikniğin kalır nede seni davet edecek birini bulursun ..
hastanlansan en basitinden nezle grip olsan dinlenemez 3 günlük hastalıgını 7 günde atarsın..

yukardakiler işin daha başlangıcıdır ama açacam diyorsan aç ama temizlik ürünleri,şarküteri gibi ürünler satma kardeşin bile gider ordan alır dert olur sana .. gazete sat teminatı 800 liradır ama 50 kuruşluk bir gazetede kazancın 2,5 kuruş (eski parayla 25bin) 25 kuruşlu gazetede ise 0.9kuruş(eski parayla 90 bin ) toplam en fazla satacagın 50 ad. olursa 1.25 tl kalır sabah gazeteleri açarsın akşam sayarsın sana 1.25 Tl kalır..

sigara konusu bunu sat 3-5 bin lira sermayen olması lazım ama fazla dükkanda bırakma bunların **ları vardır. kar oranıda %5 tir.tekel için yıllık 300 lira defter kayıt ücreti alırlar (sigara)

bürokrasi olayı ise yazarkasa oldugundan gerçek gelire girer muhasebeciye ayda 150 lira yıllık defterdi gelir ver. stopajdı muhasebiciydi sana minimum 4000-5000 bine malolur.

ayrıca bag-kuru unuttuk ayda 280 lirada en düşük aylık yılda eder sana 3400 civarı eder. vergi başladı an bag-kurda artık otomatik başlıyor 2 yıldır.

cola dolabı yada doritos pancoların dolabıydı standıydı onlar ücretsiz onlarıda alıp yere dizip satmak olmaz olsaydı bedava vermezdiyler.. bundan hariç hiçbir firma bedava birşey vermez.

elektrikte aylık en az 400 lira-800 arası gelir çalışan dolaplar günde 18 saat yanan ampuller ..

aylık gider kira-su hariç 1000-1500 liran gider bu giderlere borç,ani çıkan giderler,vs.. dahil degilir.

bunları nerden biliyrosun diye sorarsan yıl 2005 te yegenime bakkal açtık 2009 yılında imanıyla kurtuldu başka bakkal ve marketler olmadıgı halde yinede kurtuldu adam gider bim,carfur,migrosa alışverişini yapar 5 dakika sonra gelip ahmet abi 5 lira borç verirmisin oğlum okula gidecek söyler senin kafan birmilyon olur mecbur vereceksin yoksa bakkal için kötü olur:)

dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye3 yazı
akıllı insan bakkallık yapmaz ben yapıyorum ama yapılabilecek en son seçenek olmalı
serkann

Yerleşim Türkiye / UrfaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye63 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dortler21
senin dediğin minimarket değil bakkaldır zaten artık 100 metrekarenin altında olan her gıdacı bakkaldır.
dostum bildiğin bir iş varsa onu yap yoksa salla gitsin sabah 6-7 de aç gece 12 de kapat **ı-ugursuzu-dolandırıcısı-borcunu ödemeyeni başından eksik olmaz ne bayramın kalır ne sabahın ne misafirin gelir onlarla ilgilenirsin nede sen misafirliğe gidersin ne pikniğin kalır nede seni davet edecek birini bulursun ..
hastanlansan en basitinden nezle grip olsan dinlenemez 3 günlük hastalıgını 7 günde atarsın..

yukardakiler işin daha başlangıcıdır ama açacam diyorsan aç ama temizlik ürünleri,şarküteri gibi ürünler satma kardeşin bile gider ordan alır dert olur sana .. gazete sat teminatı 800 liradır ama 50 kuruşluk bir gazetede kazancın 2,5 kuruş (eski parayla 25bin) 25 kuruşlu gazetede ise 0.9kuruş(eski parayla 90 bin ) toplam en fazla satacagın 50 ad. olursa 1.25 tl kalır sabah gazeteleri açarsın akşam sayarsın sana 1.25 Tl kalır..

sigara konusu bunu sat 3-5 bin lira sermayen olması lazım ama fazla dükkanda bırakma bunların **ları vardır. kar oranıda %5 tir.tekel için yıllık 300 lira defter kayıt ücreti alırlar (sigara)

bürokrasi olayı ise yazarkasa oldugundan gerçek gelire girer muhasebeciye ayda 150 lira yıllık defterdi gelir ver. stopajdı muhasebiciydi sana minimum 4000-5000 bine malolur.

ayrıca bag-kuru unuttuk ayda 280 lirada en düşük aylık yılda eder sana 3400 civarı eder. vergi başladı an bag-kurda artık otomatik başlıyor 2 yıldır.

cola dolabı yada doritos pancoların dolabıydı standıydı onlar ücretsiz onlarıda alıp yere dizip satmak olmaz olsaydı bedava vermezdiyler.. bundan hariç hiçbir firma bedava birşey vermez.

elektrikte aylık en az 400 lira-800 arası gelir çalışan dolaplar günde 18 saat yanan ampuller ..

aylık gider kira-su hariç 1000-1500 liran gider bu giderlere borç,ani çıkan giderler,vs.. dahil degilir.

bunları nerden biliyrosun diye sorarsan yıl 2005 te yegenime bakkal açtık 2009 yılında imanıyla kurtuldu başka bakkal ve marketler olmadıgı halde yinede kurtuldu adam gider bim,carfur,migrosa alışverişini yapar 5 dakika sonra gelip ahmet abi 5 lira borç verirmisin oğlum okula gidecek söyler senin kafan birmilyon olur mecbur vereceksin yoksa bakkal için kötü olur:)

abi heves meves bırakmadın yav... :(

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
Yeni Üye20 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mburakc
işin gücün yok mu güzel kardeşim? git başka bi iş yap.sakın paranı bulaştırma böyle bi işe.

mburakc çok doğru söylemiş, gecesi gündüzü yok veresiyesi çok.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Yeni Üye27 yazı
konu güncelmi bilemiyorum ama görüşümü belirtmek isterimki ; artık her mahallede bim var. Ve yurt genelin 3 bin den fazla mağazası olan karşısında durulamayack bir güç . Bakkalda ekmek ve gazete dışında hiçbirşey satılamaz artık. Bakkallık bu ülke için miyadını doldurmuştur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye4 yazı
MERHABA
SIFIRDAN MARKET KURANLAR VE MARKETİNİ YENİLEMEK İSTEYENLER BİZİMLE İRTİBATA GEÇMEDEN MARKET KURMAYIN!!!!!

ARM DİZAYN RAF VE SOĞUTMA SİSTEMLERİ OLARAK A'DAN Z'YE KOMPLE MARKET EKİPMANLARI ÜRETİMİ YAPMAKTAYIZ

TÜRKİYE GENELİNE SEVKİYAT YAPMAKTAYIZ

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
www.armdizayn.com
armdizaynn@gmail.com
0532 345 24 65
0532 576 14 51
0212 659 37 25/26
arm

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Yeni Üye1 yazı
Yaw arkadaş adamı işten değil.Hayata olan bakışını bitirmişsiniz.

Dükkan senin varsa****.
*İşlekse açacağın yer hiç korkma
*4-5 bin arası raflar masrafı
*Kola ve dondurma dolabı tamamen firmalara ait.(senet imzalarsın formalite o kadar şart mart yok)
*Dükkanın içindeki malzeme çeşidi ne kadar çok olursa müşterin o kadar olur (Bunu unutma)
*Yazda soğuk içecek ve dondurmaya yüklenirsen kazanırsın
*Bir Tavuk firması ile anlaşıp tavuk satabilirsin
*1 lira ile bilgisayar alıp internet hatı çekip tl satışı yapabilirsin (25 kişiye satış yapsan ortalama 30 lira kar elde edersin günlük)
*Çocuk bezi sürekli tüketilen bir ürün 1,5 lira karı var gazte felan boş iş.
*bitkisel yağlara yatırım yapabilirsin fiyatına göre karı marjinalı yükselir.
Çok ürün var kazanabileceğin, yeterki kararlı ve sabırlı ol.

Borç kısmına gelince bu tamamen senin elinde toptancılardan borç alabildiğin gibi bazı markalar hariç ülker,eti vs.vs
Halkada verebilirsinde vermeyebilirsinde bu tamamen senin elinde yada verip limit koyabilirsinde
sonucta senin rızk kapın bunda gönül koyacak birşey yok vermem dersin olur biter.

Zahmetsiz iş yok elebete çok erken açarsın ,1 eleman alırsın fazla yorulmasın yada haftada bir gün kapatrsın dinlenirsin.
Bakkal sana sürekli sıcak para verir.
bir memur olsan parayı ancak ayda bir sefer görebilirsin.

Ben 10 yıllık bakkal işletiyorum . deneyimim var bu konuda.

cironu kendin belirlersin çoğu zaman 500 lira olan ciryo 1- 1,500 çıkardım yüzde olarak hesaplasan 500 - 50 lira net kara , 1,500 - 150 net kar bırakıyor.
ciro yükseltme olayı ürenlerin çeşitlendirmesine ve satılan malın para tutmasına bakar.
sen kalkıpta 500 lira sakıza yatırsan bunun verimini ancak sende alırsın günlük 100 sakız satsan 10 kuruş x 100 = 10 lira karı 2,5 lira olur
ama 5 koli (6 adet olur koli) pepsi alırsan 2,400 maliyeti, olsa 3,25 satarsan 3,25 x30 adet =97.5 karı 25,5 lira

karı fazla olan çok yatırıp karı az olan az yatırıp kazanbilirsin.

Unutma bir malı alırken kazanırsın satarken değil.

sırf bu konu için üye oldum bu foruma geç olmuş ama umarım faydası olur.
Azim, İstikrara giden yoldur.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Gyda
Yeni Üye26 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Mati
Yaw arkadaş adamı işten değil.Hayata olan bakışını bitirmişsiniz.

Dükkan senin varsa****.
*İşlekse açacağın yer hiç korkma
*4-5 bin arası raflar masrafı
*Kola ve dondurma dolabı tamamen firmalara ait.(senet imzalarsın formalite o kadar şart mart yok)
*Dükkanın içindeki malzeme çeşidi ne kadar çok olursa müşterin o kadar olur (Bunu unutma)
*Yazda soğuk içecek ve dondurmaya yüklenirsen kazanırsın
*Bir Tavuk firması ile anlaşıp tavuk satabilirsin
*1 lira ile bilgisayar alıp internet hatı çekip tl satışı yapabilirsin (25 kişiye satış yapsan ortalama 30 lira kar elde edersin günlük)
*Çocuk bezi sürekli tüketilen bir ürün 1,5 lira karı var gazte felan boş iş.
*bitkisel yağlara yatırım yapabilirsin fiyatına göre karı marjinalı yükselir.
Çok ürün var kazanabileceğin, yeterki kararlı ve sabırlı ol.

Borç kısmına gelince bu tamamen senin elinde toptancılardan borç alabildiğin gibi bazı markalar hariç ülker,eti vs.vs
Halkada verebilirsinde vermeyebilirsinde bu tamamen senin elinde yada verip limit koyabilirsinde
sonucta senin rızk kapın bunda gönül koyacak birşey yok vermem dersin olur biter.

Zahmetsiz iş yok elebete çok erken açarsın ,1 eleman alırsın fazla yorulmasın yada haftada bir gün kapatrsın dinlenirsin.
Bakkal sana sürekli sıcak para verir.
bir memur olsan parayı ancak ayda bir sefer görebilirsin.

Ben 10 yıllık bakkal işletiyorum . deneyimim var bu konuda.

cironu kendin belirlersin çoğu zaman 500 lira olan ciryo 1- 1,500 çıkardım yüzde olarak hesaplasan 500 - 50 lira net kara , 1,500 - 150 net kar bırakıyor.
ciro yükseltme olayı ürenlerin çeşitlendirmesine ve satılan malın para tutmasına bakar.
sen kalkıpta 500 lira sakıza yatırsan bunun verimini ancak sende alırsın günlük 100 sakız satsan 10 kuruş x 100 = 10 lira karı 2,5 lira olur
ama 5 koli (6 adet olur koli) pepsi alırsan 2,400 maliyeti, olsa 3,25 satarsan 3,25 x30 adet =97.5 karı 25,5 lira

karı fazla olan çok yatırıp karı az olan az yatırıp kazanbilirsin.

Unutma bir malı alırken kazanırsın satarken değil.

sırf bu konu için üye oldum bu foruma geç olmuş ama umarım faydası olur.

Bu tarz bir bakkalın yada mini marketin, ortalama günlük cirosu nedir peki ve bunun yüzde kaçı kar olarak kalır size göre ?
Money Talks...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Doktor