Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Hakkında

BaşlatanphilipanselmoTarih26/07/2014 12:41:58Yorum1

İlk mesaj
merhaba sevgili hanımlar beyler.ben seneye mezun olacağım.yurtdışı eğitim danışmanlığı işine girmeyi düşünüyorum.biraz birikmiş param da var.ailemden de destek alabilirim.soracağım soruları cevaplayacak bir büyüğüm çıkarsa çok mutlu olurum.

1)böyle bir şirket kurmanın maliyeti nedir?
2)yurtdışı eğitim danışmanlığı şirketinin şartları nelerdir?
3)yurtdışıyla nasıl bir bağlantım olması gerek?(öğrenci gönderilecek ülkede şube ya da o üniversiteyle anlaşma vs.)

elbette sorular bu denli az değil ama aklıma gelenler bunlar ve şimdilik bunlar aydınlatılırsa çok memnun olacağım.teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
1 yorum
merhaba, bu sektördeyim 5-6 yıldır, ve bu sene itibariyle şirketimi kapatacağım.

sorularını cevaplamaya çalışırsam eğer,

1- şahıs firması kurabilirsin, limited olmak zorunda değilsin, gerek bile yok, normal şahıs firması yeterli oluyor, kurulum için muhasebecinle görüşebilirsin, galiba 1000 tl yeterli olur ilk işlemler için, daha sonra aylık muhasebeci ödemesi, vergiler vs..

2- şart yok, çok havada bir sektör, dolandırıcı kaynıyor, müşteriye (öğrenci- veli) güven vermek ve farklılık yaratmak işin en önemli püf noktası

3- çalışacağın ülkeye/ülkelere bağlı, çoğu ülke/üniversite için temsilcilik sistemi yok, danışmanlık hizmeti verir ve ücretini müşteriden alırsın, diğerlerinde hem öğrenciden hem üniversiteden alırsın, yani çok değişken..

önemli olan bildiğiniz ülkeler için çalışmanızdır, çünkü karşınızdaki kişi senelerini sizin firmanıza teslim ediyor, hata olmamalı. vicdanlı olmalısınız..

bilmediğiniz bir iş ise para kazanmanız çok zor olur..

özellikle son 3-4 senede sektör daralıyor, bunun en önemli nedeni

* türkiye'de devlet üniversitelrinin sayısının artması, haliyle üniversite kazanmanın kolaylaşması
* özel üniversitelerin burs dağıtması, eskine göre çok çok daha rahat %50 gibi burs oranlarının alınması, doğal olarak senede 10bin tl'ye adam ülkesinde/şehrinde okuyabiliyor
* yurtdışında eğitime gidenlerin başarısızlıkları, bunların internetten çok daha rahat ulaşılması ve öğrencilerin yurtdışında okumaktan çekinmesi
* erasmus gibi programların artması ve öğrencilerin bu şekilde yurtdışı eğitim yerine tercih etmesi ve yurtdışı deneyimini hem daha uyguna hem de daha kolay hale gelmesi

bunların talepleri azaltıyor, ben ilk başladığım senelere göre öğrenci sayımı/karımı neredeyse 4de 3ünü kaybettim, bildiğim tüm firmalarda da durum aynı, yani çok zor..

bir de masraflı bir iş, yani ilk masraf çok değil ama reklamdı, şuydu buydu totalde senede çok masraf yaptırıyor..

allah kolaylık versin, umarım başarılı olursunuz.

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er