Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çinden Küçük Elektronik Sensörler Vs.

BaşlatanBoran35Tarih25/07/2014 16:20:47Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Merhaba arkadaşlar forumda ve girişimcilik konusunda yeniyiz. Bir kaç konuda tecrübeli arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.

2-3 aydır sıfırdan başladığımız için işleri rayına oturtmaya çalışıyoruz ama problemler eksik olmuyor, devam da edecek anladığım kadarıyla.

Elektrik-elektronik mühendisliği son sınıf öğrencisiyiz. Elektronik, robotik vs. konularda çoğu kişinin bildiği bir mikroişlemci kartın Türkiye distribütörlüklerinden biri olduk. Bu aşamada şahıs şirketi kurulumu, ticaret odası kaydı, muhasebeci, gümrük müşaviri, e-ticaret sitesi, ürün maliyet hesaplama vs. bunları rayına oturttuk.

Genel olarak yapacağımız iş bu distribütörlüğünü aldığımız elektronik kartı ilk aşamada e-ticaret sitesinden satmak. Fakat bu kart tek başına bir işe yaramıyor. Bunun yanında mesafe sensörü , hareket sensörü , motoru , lcd ekranı benzeri çeşitli komponentler de siteye koymamız ve satışını yapmamız gerekiyor.

Kartlar ispanyadan geliyor fakat bu bahsettiğim diğer komponentlerde çinde üretilen, çinden ithalatı yapılan şeyler.

Çinden getirmemiz gereken ürünler 40-50 çeşit fakat düşük adette ürünler olacak ve bunlarının tanesi ortalama 5-10 dolar. Bazı ürülerden 5 adet getirmemiz gerekirken bazılarından minimum 100 adet gerekiyor.

Gümrük müşaviriyle konuştuğumda bunların gümrüğe geldiğinde TSE ye gidebileceğini ve 5bin liralık siparişim için ortalama 2bin lira tse masrafı çıkabileceğini söyledi.

Benim tecrübenize ihtiyaç duyduğum nokta, bu işi alternatif olarak nasıl yapabilirim? Gümrük vergisi, kdv benzeri vergileri zaten ödeyeceğiz yasal olarak fakat 5 dolarlık küçük bir parça için TSE ye teste ***ürmeleri bin lira iki bin lira fiyat ekletmeden nasıl yapılıyor?

Numune olarak getirtmeyi denesek, dediğim gibi bazı üründen 5 adet getirmemiz gerekirken bazısından 100 tane. 100 adette numune problem çıkarmaz mı?

Derdimi anlatabildiysem ne mutlu, teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye60 yazı
Değerli kardeşim az siparişlerini getirmek için 2 yolun var,ya tek siparişte çok alıp stok yapıcaksın masraf ediceksin yada limanda gemide çalışan bir arkadaş bulucaksın o sana getirecek.TÜRKİYE'de bu üretiliyorsa hiç zahmet etme derim.

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye4 yazı
Yani gümrükte limanda amcaoğlu bulmaktan başka çözüm yok diyorsun?

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye99 yazı

öncelikle son sınıfta şimdiden girişimlere başlaman güzel
meslektaşım olarak kutluyorum ben 9 sene önce bi otomasyon firmasında (sensör üzerine) çalışıyodum hatta onlara bi kaç üründe ben getirttim koreden ama tse faan istemiyolardı şimdi de zannetmiyorum ama gümrükçün istediğin ürünlerin hangi kategoriye girdiğini bulup sana istenen belgeleri söyler onlarda da bu belgeler zaten mevcuttur yalnız garanti için teknik servis zorunluluğu var şu anda ama sanırım onu bozulan ürünün yenisiyle değişeceğini belirttip muaf olabilirsin bi de az getireceğin ürünleri 1-2 tane getirip belki gümrükten sıkıntısız geçirebilirsin ama onu gümrükçünle görüş...

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Mühendis
Yeni Üye26 yazı
Nereye ne getiriyorsun hocam Allah aşkına ? Gerekli bağlantıları kurmadan, izin belgesi almadan, akreditif ve finansman olaylarını halletmeden, nereye ne getiriyorsun ?

Bu işler biraz kumar gibidir. Biraz öngörüsüzlük, eldeki avuçtakini de ***ürür. Ondan sonra mallarını getirir yığarlar bir depoya ve günlük dünyanın parasını işletirler depo kira bedeli olarak. Bir de onunla uğraşırsın.

Küçük yatırımcılar için Çin falan hikaye. Çin'de de hayalperest ve amatör yatırımcıları avlamak için fırsat kollayan bir sürü akbaba üretici var. Adamların birçok ürünü gerekli güvenlik standartlarını bile karşılamıyor. Gönderdikleri numunelerle, ithal ettikleri malların birebirde farklı çıkıyor. Çin'de iş yapmak içinde sağlam aracı lazım. Daha önceden alışveriş yapmış ve memnun kalmış kişilerin referansları ile Çin'de bağlantı kurun. Öyle interneti falan baz almayın. Fena yamulturlar..

O yüzden önce yerli piyasada bir uçmayı öğrenin, sonra global düşünürsünüz.
Money Talks...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Doktor
Yeni Üye57 yazı
Aynen öyle yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Sanırım vergi ödememek için 500 dolar ya da avro tam emin değilim bir fiyat sınırlaması vardı. O fiyatı geçince o dediğiniz işlemler oluyordu. Ama üstteki arkadaşın dediği gibi ya sen gidip görüp anlaşacaksın ya da çok sağlam aracı firma- şahıs bulacaksın. Yoksa o aldığın 100 üründen 20-25i çok benzer başka ürün ya da çok alakasız saçma bişeyde çıkabilir.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yeni Üye4 yazı
Marceollo teşekkürler ama şu anda sorun tedarikçinin güvenilirliği değil, 5-10 adet toplamda bin doları geçmeyen herbir ürün için yaklaşık 1000 lira TSE masrafı çıkacak olması.

Üye195 yazı
sayın boran sen sadece tse masrafı olan 1000.00 tl rakamı düşünüyorsun peki sen bin lirayı göze aldın mal gelsin dedin malın geldi limana numuneler tse ye gitti sonuç çıkıncaya kadar malın gümrükte kalacak gümrükte bbekleyen her gün gün için senden 400.00 tl kira alıyorlar 10 gün mal beklediğini var sayarsak gitti 4000.00 tl bence çinle falan uğraşma elindeki üç kuruşta gidiyor.Sana bir abimin başından geçeni anlatayım çinden bir konteyner eldiven getirdi numuneler alındı tse ye gitti tabi mal gümrükte kaldı 15 gün sonra sonuç geldi 6000,00 tl gümrük ücretini ödedi malı aldı sattığında cebine 6300.00 tl kalıcaktı ama 300.00 tl yetinmek zorunda kaldı
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Gyda
Yeni Üye4 yazı
Mduran yorumun için çok teşekkür ediyorum sonuna kadar haklısın. Sermaya artana kadar başka yollar aramaya başladık. Ama bi süre sonra yüklü alımda tse kaçınılmaz son olacak gibi.

Yeni Üye34 yazı
sevgili boran35 kardesim.
sen bir baska gumrukcuyle daha gorus bence. yani yurtdisindan ithal edilecek bir mal icin gumrukte ne kadar vergi odenecek, TSE uygunluk istenilecek mi istenilmeyecek mi, baska ne gibi bir evrak belge vs lazim bunlar bellidir. Mal buraya geldikten sonra surprizlerle karsilasmazsin. Getirmeyi dusundugun urun icin TSE`ye uygunluk belgeni bir defa alacaksin gerekiyorsa. Bunu takip eden siparislerinde her defasinda ayni urun icin TSE uygunluk belgesi istenmez diye biliyorum. Daha once giren parti icin alinan TSE uygunluk belgesini ibraz edersin malin gumrukten gecer.
Ithalatta yuksek maliyetli stok alimlarinda TSE uygunluk testleri tamamlanana kadar mal gumrukte beklemesin diye, ayni maldan kucuk miktarda yasal bir ithalat yapip tum TSE surecini tamamladiktan sonra, esas siparisin gecildigi ve gumrukte zaman ve para kaybetmeden malin cekildigine sahid oldum birkac defa.
Dedigim gibi, baska gumrukcu ile de gorusmeni tavsiye ederim sana.
Kolay gelsin, basarilar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm