Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bişkek Ve Dordoy Pazarı !!!

BaşlatanozikTarih19/07/2014 21:16:46Yorum7

İlk mesaj
Üye158 yazı
Selamün Aleyküm, Hayırlı Ramazanlar Değerli Arkadaşlar;
Bişkek ve Dordoy Pazarı hakkında bilgi verebilecek var mı?
Pazarda konteyner kiralamak için neler gerekli?
Pazarda kiralar yaklaşık ne kadar?
Yabancılar dükkan açabilirmi pazarda?
Polis ve maliye ile ilişkiler nasıl?
Pazarda gerçekten potansiyel var mı?
Genel olarak Bişkek'te insanların Türklere bakış açısı nasıl?
Şehirde (merkezde) ev kiraları yaklaşık ne kadar?
Şehir merkezinde dükkan açmak için prosüdürler nelerdir?
Kaliteli Türk malları için pazarımı, şehirde dükkanımı tavsiye edersiniz?
Eklemek istediğiniz başka şeyler varsa çok memnun olurum...
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim...
ozi

Yerleşim Ukrayna / OdessaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye120 yazı
Hayırdır? Siz Bişkek'te iş kurmak mı istiyorsunuz? Ne yapacağınıza göre verilecek cevaplar değişir.
hcingir

Yerleşim Kyrgyzistan / Bi?kekMeslek Emekli
Üye158 yazı
Pazarda yerde tutabilirim veya düzgün birisini bulabilirsem malda satabilirim..
Asıl hedefim Bişkek'e ve Almatı'ya mal satmak istiyorum..
Ama önce gelip piyasayı gezip görmek istiyorum..
ozi

Yerleşim Ukrayna / OdessaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye120 yazı

Hangi tür malları satmayı düşünüyorsunuz yazarsanız size yardımcı olabiliriz. Dordoyda genelde tekstil üzerine ama her malı rahatlıkla bulabilirsiniz. hcingir@yahoo.com mailime yazın size ayrıntılı bilgi vereyim.
hcingir

Üye158 yazı

Buradan yazışırsak Bişkek ve Dordoy Pazarı hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlarda faydalanabilirler..
Bende tekstil üzerine düşünüyorum...
Ağırlıklı konumuz dokuma kumaş ve hazır dikili bayan elbiseleri..

ozi

Üye120 yazı
burada madina pazarı diye bir pazar var. orada her türlü kumaşı bulmanız mümkün. model verdikten sonra her türlü elbiseyi de diktirmek mümkün. burayı gezmeden yazılanlarla fikir sahibi olmak da mümkün değil. işin bilen birisi buranın ne gibi imkanlar sunduğunu aklına bile getiremez. örnek: istediğiniz tarz bir kumaşı ucuza aldınız, diktirdiniz. burada işçilik de ucuz. Türkiyede 10a malettiğiniz bir malı 5 e maletmek mümkün. zaten Türkiyedende aynı malı getirmeye kalksanız 10 gelir ki karı olmaz. anlatabiliyormuyum.çinliler bunu 8e maledip bir de Türk etiketi bastığı zaman sizin rekabet şansınız da kalmaz. bu, bir çok tekstil ürününde maalesef böyle. örneğin perdenin kumaşını alıyorsun, ölçülerini ve modelini veriyorsun. perdeci bunu sana hazır olarak veriyor. Türk malları kalitesiyle kendini belli ediyor. bilenler tercih ediyor ama mesela tac marka yatak çarşaf nevresim takımları çok tutuluyor. şu anda en çok tac satılıyor ama hepsi taklit çin malı. tac buraya gelsin baksın kendi malı satılıyormu diye, mümkün değil rekabet edemez. Düşünün bu, Türkiyenin en ünlü markalarından. bu gömlekte de böyle..hep ünlü markalarıntaklitleri. dünyadaki bütün markaları bulmanız mümkün ancak orijinalini bilen bilir. Çinliler barkoduna varıncaya kadar vuruyor malın üstüne.
hcingir

Yeni Üye7 yazı
s.a ben dordoy pazarında 3 tane yerim var ve aynı zamanda almatada da bağlıntımız bulunmaktadır. hangi ürünü satacaksınız ve asıl amacınız nedir belirtirseniz daha kolay yardımcı olabilirim. ben 2 yıldır burda yaşıyorum burayla ilgili bütün bilgileri mail olarak gönderebilirim. nurhatbishkek@gmail.com
evet

Yerleşim Kyrgyzistan / BishkekMeslek Di?er
Üye158 yazı
güncel
ozi