Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Ithalat Gider Kalemleri (dis Ticaret)

BaşlatanhamburgistTarih14/07/2014 14:05:22Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
Arkadaslar Merhaba,

Almanyaya Türkiyeden ithalat yapmayi planliyorum.ancak her isin oldugu gibi muhakkak ki ithalatin da inceliklari vardir.Bu konuyal ilgili bir kac sorum olacak, cevap verecek arakdaslara simdiden tesekür ederim. bu konu benim ürün maliyetlerimi hesaplamam acisindan cok önemli.

1.ithalat yapilirken, ithalati yapilan ürünün miktarindan bagimsiz giderler nelerdir? mesela 100 adet tekstil de getirsem 100.000 adet tekstil de getirsem müsavirin aldigi para ayni mi? harc, damga vs. giderler nedir nasil hesaplanir?

2.deniz hava kara(tren-tir) lojistik maliyetleri nasil hesaplaniyor? hacim mi agirlik mi baz aliniyor? loistik maliyetim ithal ettigim ürünün parasal degerinin yüzde kacina tekabül ederse iyi bir lojistik saglamis olurum? mesela %3-5 arasi bu islerde optimum mudur? yani 100.000 TL lik ürün getirirsem 3.000-5.000 TL lojistik maliyeti (sadece tasima, harc pul komisyon vs haric) fazla midir? az midir?

3. TR deki gümrükleme icin araci kullanacagim, Almanyada ürünü gümrükten cekmek icin de bir araci icap eder mi? yoksa yüklenen malin alici ülke gümrügünden cekilmesi kolay midir?

4.Mali satin alacagim fabrika (diyelim ki tekstil firmasi) "lojistigi biz saglariz, ancak fiyata %...... ilave olur" derse %kaca kadar kabul edebielcegim bir rakam olur.

sorularimi mümkün oldugunca net ve acik sormaya calistim, vakit ayirip okuyan ve beni aydinlatacak arkadaslara simdiden cok cok tesekkür ederim.

sorularim da Dis Ticaret bölümü okuyanlar icin kücük bir tez konusu gibi olmus. anlayisiniz icin tesekkür ederim.

Saygilarimla, herkese bol kazancalar.

Yerleşim ALMANYA / HamburgMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye401 yazı
Sevgili Hamburgist,

Sordukların için detaylı bilgi vermen gerekir. Bunların hepsi teslim şekli ve ödeme şekline göre değişir. DDP, DAP anlaşırsın, akarına kokarına karışmassın. Fob anlaşırsın farklı işlemler, Cif anlaşırsın farklı işlemler. Ödemeyi akreditifli yaparsın, Gümrükten malı çekerken ekstradan %6 ödersin. Peşin yaparsın ödemeyi, %6 ödemezsin. Sana giydirmiycek gümrükçü bulamazsın. Ancak insaflısını bulabilirsin. Nakliyeci ile Almanya'dan 1 konteyner için 1000 euro navlun alırsın ama adam sana Türkiye'de 3 katı lokal masraf çıkartır. İthalat yaptığında yaklaşık olarak ürün fiyatına %40-50 arası ekle. Daha da çıkabilir ama aşağıya neredeyse hiç inmez.
İstemi Ozan Aydemir

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ythalat / Yhracat
Üye844 yazı
mrb,
1-müşavirin aldıgı ücret bir limitten sonra artıyor. müşavire sorunca zaten onu iletir.
2- en iyi yol bir çok firmadan teklif almaktır.
3- türkiyede aracı kullandıgınız gibi, almanyada ürünü kim cekecekse gümrükten oda aracı kullanabilir.
4-fabrika ihracat yapacak diye düşünürseniz, fiyatın üzerine navlunu, 0.10 usd/kg baz alabilirsiniz. ama bu sadece naklıyesi. gümrüklemesini kim yapacak vs o maliyetlerde var.
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat