Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Yaş Üzüm İhracatı Yapmak

BaşlatantinerciTarih30/06/2014 22:34:25Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
öncelikle herkese merhaba..

üniversitede uluslararası ticaret bölümü okuyorum ve bir arkadaşımın üzüm üreticisi olduğunu öğrenince bizde bu işi yapmaya karar verdik..

alıcı bulmayı
lojistiği
üzümün muhafazasını
vb üstünkörü işlerin hepsini biliyoruz.

sorum şu ki : bu işin incelikleri var mı? ( naturel olduğuna dair sağlık bakanlığı onayı hariç ), yaş meyve ihracatında karşılaşabileceğimiz zorluklar nelerdir? kesinlikle gerekli belgeler nelerdir?
akreditif ile satış yapabilir miyiz?
akreditif olmaz ise bizi temsil eden birisi malın varış gününden önce orda bulunup işi garantiye mi almalı?
üzümü alıp parasını vermemezlik yapılabilir mi?

bunlara benzer sorulara cevap arıyorum..değerli bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..

SAYGILAR.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye38 yazı
yaş üzümü bilmem ama kuru üzüm ihtiyacınızı görebilirim

0531 714 45 55
PARLAK

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Gyda
Yeni Üye4 yazı
üzüme ihtiyacım yok teşekkür ederim..bilgiye ihtiyacım var.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye17 yazı

yaş üzüm ihracatı oldukça meşakatlidir. bakınız üzümü nereye göndereceğinizde önemli ama üzüm uzun süre muhafazası uygun bir meyve değil.raf ömrü ortalama 3 gün. zaten akreditif çalışmalısınız.mumlama paketleme bunların hepsi ihracat yapacağınız yere göre değişiklik göstermektedir.iyi çalışmalar
ÇİĞDEM PEKGÜLEÇ

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye4 yazı
çok teşekkür ederim verdiğiniz cevap için..üzümü azerbaycan ve rusyaya göndereceğiz...paketleme lojistik vb gibi konuların hepsi hallolmuş vaziyette..daha önce bu işi yapmadığım için biraz tedirginim açıkcası..onun için faydalı önerileri bekliyorum..teşekkürler..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci