Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Vadeli Araç Alma

BaşlatanhsnizmTarih28/06/2014 16:36:18Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye9 yazı
Merhaba ;

Vadeli araç(tır) alıp çalıştırmayı düşünüyorum. Elimde bir miktar para var. Fakat araç(tır) alırken vadeli şekilde kefil isteniyor mu ?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye410 yazı
bana kalırsa bu ticarettir ancak vadeli işine girersen yeni bir araç için sana bankayı gösterirler ikinci eldede sonuç degişmeyecektir az bir şans senet ve kefil isteyecektir diye düşünüyorum kimse kimseye kendini garantiye almadan arabasını satmaz diye düşünüyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
ikinci el için düşünüyorum. Bankaya bulaşmaktansa vadeli satanlar var onlardan almayı düşünmüştüm. Kefil yerine taksidini aksattım mı aracını geri almasını teklif etmeyi düşünüyorum. Bunuda noterden tastikleştirip resmiyete dökmeyi düşünmüştüm.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı

güncel

Üye140 yazı
arkadasım bu işin çok uzagında oldugun belli. bilmediğin işe bulaşma evinden barkından olursun.
vade işine gelince aracın yarısını peşin verirsin geriye kalanına 30 ay vade %50 faiz koyarlar. hiç bulaşma
senden öncekilerden ibret al ama senden sonrakilere ibret olma

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Sanayici
Üye385 yazı
vadeli tır alıp naklıyecilik için bence hiç düşünmeden uzak dur kaç kaça bildiğin kadar derim.
vadeli alacağın için belliki iş için yeterli sermeyen yok peki senınle bir firma anlaştı ve sana iş karşılığı 3 aylık çek verdi ve 3 ay sonra bu çek karşılıksız çıktı diyelim bu durumda ne yapacaksın?
çoçukluk arkadaşım 15 yıldır tır ile nakliyecilik yapmakta şu an sadece 1 adet tırı kaldı ve dediği de şu borcu bitince tırı satıp ya şöförlük yapıcam yada giricem bir yere maaşlı çalışıcam. ! 15 yıl evvel 10dan fazla tırı vardı.
bu işte asla nakit yoktur ya mazot verirler ya çek çeklerde çok sağlam firm - fabrika değilse karşılıksız çıkma olasılığı yuksektır,zaten cok sağlam firmalar 1 tırı olan adamada iş vermezler anca taşeronun taşeronu olursun, taşeron da seni bir çarpar elindekinden avucundakınden de olursun.

2.el tırcılar kefille verirler zaten ipotekde ayrıca koyarlar ruhsata çoğu eski tefecilerden dir mantık tefeci mantığıdır 10 liralık tır 20 lıraya çok az peşinle 36 ay vadeli verilir 2 ay sarkıtınca direk tıra el koyarlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye9 yazı
vermiş oldugunuz bilgiler için teşekkür ederim.