Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Mobilya İmalatı

BaşlatancmobilyaTarih01/06/2014 18:20:31Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Herkese selamlar. Bir ay sonra üniversiteden mezun olacağım. Mobilya imalathanesi işletme imkanına sahibim. Elimde bazı makineler var ancak bu sektörde tecrübem sıfır. Okuduğum bölümden dolayı ihracat yapmayı düşünüyorum. Ancak ilk olarak yurtiçi odaklı çalışmamız lazım diye düşünüyorum. Bu işe gireceğim arkadaşımın az çok tecrübesi var. Birde size danışmak istedim.

1) Elimdeki makinelerle neler yapabilirim?
2) Sektörün rekabet durumundan haberdar olan var mı?(Tutunabilme olasılığımız düşükmüdür?)
3) Faaliyete başladıktan sonra tanınmak için ve satış için nasıl adımlar atmamız gerekiyor?
4) Sektörün zorlukları nelerdir?

Elimizdeki makineler;
1)Robland çizicili yatar daire
2)Turanlar pvc yapıştırma makinesi
3)Netmak kalınlık makinesi
4)Netmak planya makinesi
5)Netmak freze makinesi
6)Turanlar çoklu delik makinesi

Mobilya işiyle uğraşmış ve elimdeki makinelerden anlayan kişilerin yorumlarını bekliyorum.Şimdiden teşekkürler. Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Yeni Üye52 yazı
ihracat çok ileride bir iş.çünkü ihracatta siparişlerin vakti zamanında yetiştirilmesi lazım ve artık demontaj montaj olayı var.bence epey süre bulunduğun bölge için çalış sonra kendi modelini oluştur.açılmaya sonra bak.derim.
Az olsun ama helalinden olsun! Haram kursaktan geçer amma sızısı kalıcı olur emer emer kanser olur!

Yerleşim Rusya Federasyonu / MoskovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye13 yazı
Uretime basladiginda bir katalog gonder. İhracat olayi musteri bulmayla alakali yurt disi fuarlar , Uluslararasi siteler, yurtdisindaki tasarim arastirmalari ve ortak dil ingilizce . once imalathaneni tamamla . Sonrasi senin azmine bagli . İtalyada ki bir firmanin varligindan haberdar olmasi senin elinde. Ben yurt disindayim sadece internet ortamlarindaki firmalarla irtibat saglayabiliyorum.kii ne firmalar var mallari saglam ama haberimiz yok .
Aincs

Yerleşim Meslek Di?er
Yeni Üye12 yazı

Teşekkürler yorumlarınız için. Vakıf üniversitesinde okudum ve toplam 8 ay olmak üzere Amerika'da bulundum yani ingilizcemin yeterli olduğunu düşünüyorum. Yaptığım stajlardan dolayıda az çok ithalat ihracat bilgim var. Aslında benim daha çok sektör üzerine bilgi toplamam lazım. Çünkü artık bildiğiniz gibi ikea gibi global firmalar var ve küçük imalathaneler iş yapabiliyormu bunu öğrenmem lazım.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye193 yazı
ben 50 bin tl yatırdım bu işe borçsuz dükkan açtım.1 tl borcum yoktu. şuan 15 bin zarardayım. 16 ay ayakta kalabildim. neden dersen sebebi şu , yaparım toptan mal satarım dersin devasa fabrikalar var adamlar aynısını senden % 40 ucuz imal ediyor. mütahitlere yaparım dersin mütahit gider o adama 150 tl m2 fiyatı verir sen gidersin 200 verirsin yine alır fabrikalar. sen yaparsın 250 tl ye nette satayım dersin adam aynı ürünü 200 tl ye satar yine hüsran. eğer bir koniks dostu sözü dinlemek istersen uzak dur başka iş yap derim. hee bide netten mobilya satışı çıktıki adamalar 500 lük ürünü 200 e veriyor şaşıp kalıyorum.

1) Elimdeki makinelerle neler yapabilirim? makinaların fena değil birçok şey yapabilirsin. küçük ürünler üretmeni tavsiye ederim tv ünitesi kitaplık sehpa gibi vs.
2) Sektörün rekabet durumundan haberdar olan var mı?(Tutunabilme olasılığımız düşükmüdür?) piyasanın ekmeğini büyük firmalar yiyor BUNU ASLA UNUTMA
3) Faaliyete başladıktan sonra tanınmak için ve satış için nasıl adımlar atmamız gerekiyor? satış için arabaya binersin il il mobilyacıları gezersin elinede kataloğunu alırsın en düşük fiyatı verirsin pazar oluşturursun yavaş yavaş. 3-5 çeşit üret en ucuzunu ver o kadar. Tabiki verebilirsen. birçok firma 40 suntayı aynı anda kesiyor.
4) Sektörün zorlukları nelerdir? sektörün en zor bölümü tahsilat dostum yukarda saydıklarımı yaparsın para tahsil edemezsin hammadde zaten pahalı. ve rekabet çok fazla. ben şunu gördüm malzemenin tamamını hesap etttim elektrik tutkal dahi içinde maliyeti 1200 tl idi adam peşin para diye 1200 tl ye yaptı. amacı para kazanmak
değil günü kurtarmak. küçük esnafın.

not: tüm ürünlerini demonte yapmayı unutma .

benden bu kadar acı tecrübelerimi paylaştım.

Yerleşim Türkiye / K. Mara?Meslek Di?er
Üye450 yazı
Birde şöyle bir şey var. Artık her yerde ebatlama-bantlama hizmeti veren yerler var.
Ben şahsen tüm mobilyalarımı böyle kendim çiziyor, kestirip monte ediyorum.
Banyo dolabı, yavrulu yatak, çekmeceli dolap vs.
Hem istediğim gibi duvardaki her girinti-çıkıntıya göre projelendirebiliyorum. (Çünkü marangozlar uğraşmıyor)
Hem de marangozun verdiği fiyattan çok ucuza çıkartıyorum.
Yani panel mobiyacılık denen olayda ben kendim yaparım arkadaş.
Mağazaların dizaynı için bir kaç marangozla çalıştım, bir çok marangoz ile irtibat kurdum.
İnanın çoğu marangoz 1 hafta çalışıp size iş yapacaksa 1 aylık maliyetini sizin yaptırdığınız işe katmaktadır.
Sürekli ve sürümden kazanmak yerine, pratik ve hesaplı imalat çözüm tekniklerine başvuracağına çoğu kara kalem usulu çalışmaktadır.
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye12 yazı
Enes ve Bulnes cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Özellikle Enes senin cevabın çok güzel olmuş. Merak ettiklerimin hepsi yazıyor. Zaten bende farkındayım artık her sektörde parası olan iş yapıyor adamlar maliyeti küçük esnafın yarısına indiriyor. Benim tek avantajım elimde makinelerin olması yani en azından batarsakta bir iki yıllık giderler yüzünden batardım çok borca girmeden. Sağlam adımlar atmak istiyorum hemen balıklama dalmak istemiyorum bilmediğim tanımadığım bir sektöre. Birde dediğiniz gibi tahsilat sorunu var sonuçta bu piyasadakiler artık kurt olmuştur bizi 5 le çarparlar. Zamanla karar vereceğiz artık ne yapacağımıza.

Yeni Üye82 yazı
hocam bnde mühendisim söylediğin makinalarla yapabileceğin iş başlangıçta dekorasyon gibi duruyor bu iştede parayın tahsil etmelisin mutlaka....bi kaç iş yaptıktan sonra mobilya işine gir derim sitelerde isen pzarı iyi takip et svancis@gmail.com merak ettiğin şeyler olursa yazarsın
serkan

Yerleşim Türkiye / Ankara
Üye179 yazı
ya birader sermayen varsa makineye ne gerek var
montaj ekibini kur kastamonudan ölçüleri ver hazır kapı getirt kayseriden modül dolap al
makineyle dükkanla ne uğraşıyorsun aç bi ofis müteahhitlerle daire karşılıgı anlaş ama malzemeye ve işçiyle peşin çalış sonra al ölçünü gönder ölçüleri
inan kendin yapsan yaklaşık %40 daha pahalıya maledersin bunun içinde montaj işçiliğide dahil
ms

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye12 yazı
Svancis, şu an için senin dediğin gibi dekorasyon ile uğraşacağız gibi gözüküyor.

Muhammeds, bir işe girmeden öne o işin çıraklığından başlamaktan yanayım. Yani şu an işi bilmeden ben o bulduğum montaj ekibine bile güvenemem ki müteahhit bana hiç güvenmez:) O yüzden elimden geldiği kadar çırpına çırpına mobilya yapımından başlamak istiyorum. Ne zaman sektör hakkında donanımlı bir hale gelirsem o zaman dediğin gibi artık başkasına ürettirip mütahhitlerle anlaşmaya başlarım.

Cevaplarınız için teşekkürler

Üye223 yazı
Aynı fikir üzerinden yürüdüm birkaç sene önce.Dayıma ait atölyede onunla birlikte ne yapıp satabilirim diye düşündüm.Benim görüşlerim şu şekilde;

Öncelikle piyasada büyük oyuncuların olduğu pazarın büyüklüğünü gösterir ki bu iyidir.Onlardan farklılaşabildiğin noktada iyi işler yapabilirsin.Tabii ki onlar adı üzerinde büyük.Sermaye,üretim,reklam konusunda onlarla baş edemezsin ama sana görebilirsen ne yapman gerektiğini gösterirler.

Fiyat rekabetine giremeyeceğin için farklı noktalardan ön plana çıkıp farklı ürün grupları oluşturmalısın.

Herşeyi üretmek ve her hizmeti vermek sermayeyle doğru orantılı olacağından belli bir ürün grubuna gir.Örneğin tv üniteleri.

Ürünü toptan satmak yerine son tüketiciye sen ulaştır kar ın yüksek olsun.Müşteriye bu ürünleri ulaştırmak için değişik pazarlama ve satış yöntemleri geliştir/bul.

Mesela yurtdışında sık yapılan bir yöntem pop up shop.Çok iyi noktadaki bir mağazayı 2 gün için kiralayıp burada müzik ve ikram eşliğinde hem ürünlerini tanıtır hemde satış yaparsın.

Ve bence fiyat konusunda dik dur.Senin fiyatına değil tasarımına,kalitene gelecek müşteri kitlesine iş yap.Ikea nın takdir ettiğim tek yönü budur.Hiç rastlamadım %50 veya buna yakın bi indirim.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye294 yazı
Şahsi görüşümü paylaşayım.Eğer bu işi Ankara da yapacaksanız biraz daha fazla riskli görüyorum.Ankara ticaret olarak hızlı hareket eden, vahşi bir ticaret mekanizması var.Piyasaya direk dalarlar.
Mobilya işinde ise bürü mobilyası üzerine imalat ve showroom açarsanız başarılı olabileceğinizi sanıyorum.Ama yaratıcılık göze hitap çok önemli.Yoksa her imalatçının yaptığı tarzda çalışırsanız randuman alamayabilirsiniz. Yurtdışından internet aracılığıyla modeller üzerine araştırma yapın.
Hayırlı işler

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye7 yazı
arkadasım bence bende mobılya işindeyım bende senınle aynı duruma düştüm diyebılırım önemli olan makıne falan degıl ilk olarak tek bır iş sec ben ahsap sehpayla basladım yürümedı ama buyuk yerın tıcaretıde bı yandan avantajdır dıye dusunuyorum yapılan yurtdısı fuarlarını takıp et katologunu bastır elınde katolokla fuarda yabancı musterılere pazarla malını yakalarsan müsterını ihracaat kaydını baska fırma uzerınden kesersın sıkıntı yapma mal teslımı olarakta surenı uzun tut. dıyelım yaptıgın iş tutmadı o zaman farklı işe yoğunlas inegölde o kadar buyuk fırma o kadar küçük firma var fakat hepsı iş yapıyor ama her zaman işinin arkasında dur müşterını önemse bıyerlere gelmek için çaba sarfet sonucta coklu delık delme makınenın olması cok işi yapmanı saglayacaktır eger olmadıgı taktırde en azından makıne sıkıntısı sermaye buyuklugu yasamazsın. sıtede cok önemli senssehpa sıteme bakabılırsın. sana yardımcı olacaktır. ama en nıhayetınde sermayen fazlaysada shoowroom ac daha mantıklı ne demişler yap sat karnını doyur alsat sülaleni doyur. yardım istersen telefonumdanda ırtıbata gecebılırsın yardımcı olurum bol sanslar allah utandırmasın...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci