ben 50 bin tl yatırdım bu işe borçsuz dükkan açtım.1 tl borcum yoktu. şuan 15 bin zarardayım. 16 ay ayakta kalabildim. neden dersen sebebi şu , yaparım toptan mal satarım dersin devasa fabrikalar var adamlar aynısını senden % 40 ucuz imal ediyor. mütahitlere yaparım dersin mütahit gider o adama 150 tl m2 fiyatı verir sen gidersin 200 verirsin yine alır fabrikalar. sen yaparsın 250 tl ye nette satayım dersin adam aynı ürünü 200 tl ye satar yine hüsran. eğer bir koniks dostu sözü dinlemek istersen uzak dur başka iş yap derim. hee bide netten mobilya satışı çıktıki adamalar 500 lük ürünü 200 e veriyor şaşıp kalıyorum.
1) Elimdeki makinelerle neler yapabilirim? makinaların fena değil birçok şey yapabilirsin. küçük ürünler üretmeni tavsiye ederim tv ünitesi kitaplık sehpa gibi vs.
2) Sektörün rekabet durumundan haberdar olan var mı?(Tutunabilme olasılığımız düşükmüdür?) piyasanın ekmeğini büyük firmalar yiyor BUNU ASLA UNUTMA
3) Faaliyete başladıktan sonra tanınmak için ve satış için nasıl adımlar atmamız gerekiyor? satış için arabaya binersin il il mobilyacıları gezersin elinede kataloğunu alırsın en düşük fiyatı verirsin pazar oluşturursun yavaş yavaş. 3-5 çeşit üret en ucuzunu ver o kadar. Tabiki verebilirsen. birçok firma 40 suntayı aynı anda kesiyor.
4) Sektörün zorlukları nelerdir? sektörün en zor bölümü tahsilat dostum yukarda saydıklarımı yaparsın para tahsil edemezsin hammadde zaten pahalı. ve rekabet çok fazla. ben şunu gördüm malzemenin tamamını hesap etttim elektrik tutkal dahi içinde maliyeti 1200 tl idi adam peşin para diye 1200 tl ye yaptı. amacı para kazanmak
değil günü kurtarmak. küçük esnafın.
not: tüm ürünlerini demonte yapmayı unutma .
benden bu kadar acı tecrübelerimi paylaştım.