Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Esnaflık Tecrübesi Olmayan Bayilik Mi Almalı?

Başlatangirişim savaşçısıTarih27/05/2014 15:08:32Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye40 yazı
arkadaşlar sizce herhangi bir esnaflık tecrübesi olmayan riski minimize etmek için bayilik mi almalı yoksa yapacağı işle ilgili biyere girip tecrübe edinip daha sonra kendi işini mi yapmalı?İyi bir Bayilik alırsa isim hakkı bedeli,cirodan kar payı,reklam katılım payı gibi birçok gider oluşuyor ve tam bağımsız olmayıp doğal olarak bayiye tabi oluyorsunuz.yani sadece bayisi olduğunuz ana firmadan mal ve hizmet tedarik edebiliyosunuz.bunlar menfi yanları.müspet yanı ise kurulu bir düzen,hazır müşteri,satışa hazır mal yani satacağım ürünleri nereden tedarik edicem gibi bir dert yok.sizce hangisi mantıklı?fikri olan arkadaşlardan yorum istirham ediyorum.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye711 yazı
yapacağın işin ağırlığı ile alakalı bir durum bence

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye82 yazı
iyi yerden vurmuşsun .
bence de iş ile alakalı . bin lirayla başlayıp para kazanmak da iş ;)
Baran İlci

Ev Tekstili imalatı


Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye54 yazı


leo091 arkadaşın dediklerine bende katılıyorum tecrübe yoksa bayilik avantajlı görünüyor
AYİNESİ İŞDİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ...!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091
tecruben yoksa girersen yuzde 85 batarsin 85 bile iyidir yuzde 95 batarsin o yuzden bayilik al sana urun temin eder isi ogretirler pazarlamasini satisini gosterir oyle teslim ederler urun arama derdin olmaz reklam derdin olmaz kisacasi 2-0 onde baslarsin dayanma gucun artar bayilik almani tavsiye ederim AMA adi sani duyulmamis daha yeni kurulmus ne oldugu belirsiz firmalar turedi saga sola bayilik veriyor daha kendisi ayakta duramiyorken baskasini nasil ayakta tutsun... once bir sektor belirle hangis isi yapabilirsin diye sonra bulundugun sehirde analiz yap ne satilir ne gider sonra saglam bir firma bul bayilik sartlarini arastir sonra bayilik alanlarla konus memnunlarmi kac subesi var son 1 yilda kac tanesi kapanmis ona gore kararini ver.

bayilik agirmi geldi? hangi isi yapmak istiyorsan o isi yapanin yaninda ise gir ogren bir kac ay calis sonra git ac oyle kulaktan dolma bilgilerle ticaret yapilmaz bos dukkan bul getir mali arastirmadan etmeden koy dukkana satilirsa ohh ne ala satilmazsa kapat git.. oyle esnaflikmi olur

adimini saglam at dusun tasin arastir yada git bir firmadan bayilik al para kazandirmayan is yoktur isi dogru yapan herkes kazanir


+1. Yüzdeye katılmadım ama :)) Bence detaylı araştırma, lafta değil gerçek anlamda fizibilite çalışması yapılıp girilirse %50-50. Olur veya olmaz :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek