Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Babama Yeni Dükkan Kurulumu Yardım?

Başlatanmertefeo38Tarih25/05/2014 04:52:16Yorum16

İlk mesaj
Üye122 yazı
ALLAH 'ın selamı beraketi rahmeti Müslümanların üzerine olsun,
Selamlar babam eskiden toptancılık yapmış çok paralar kazanmış ama sonra işleri tarafından dolandırılıp ve üst üste hatalar yapmış birisi.
İş tecrübesi var. Yaklaşık 5 ay önce de emekli oldu.
Şimdi ise 30 m2 lik dükkan tuttu içine koyacak ürünler arıyoruz.
Satmayı düşündükleri ise Kuruyemiş
kaçak çay çay çeşitleri Peynir Zeytin Pul toz kara biber
Zeytin yağ gibi gıdaları satmak istiyor.
Şuan kuruyemişcimiz hazır ve anlaştık diğerlerinde sıkıntı çıktı. Fiyat değişme gibi. Zeytin yağı ise litresi 3 lira olarak anlaşmıştık 4-5 e kadar çıktı.

Burada fiyat verebilecek toptancılar var ise görüşebiliriz.
Daha çok satılan ve yeni ne satabiliriz??
Babam bana bırakacağı için bana da tavsiyeleriniz neler olacak deneyimli abilerim var ise benimle paylaşırsa sevinirim :)
Babam başka bir iş yapacak.

Şuan başlama paramız az ama sattıkca genişleteceğiz mahallenin meydanında dükkan :)

Ben 18 yaşındayım o yüzden biraz da heyecanlıyım dükkan işletme konusunda.
Deneyim olacak benim için.
Önerilerinizi bekliyorum. :)
Baki

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye11 yazı
Dükkan ne olacak ben tam olarak anlamadım şarküteri gibi bir şey mi?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye73 yazı
Kardes koy yumurtasi uretiyorum. Yardimci olabilirim
Zeytin yagina gelince litresi ureticide 6 7 lira 3 lira aldatmaca bir fiyat ilgilenirsen ozel mesaj at simdiden hayirli bol kazanclar
kkurtt

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Mühendis
Üye122 yazı

Orada üreten kendi üreten 3-4 lira civarında satıyor. Başka şehirde üretiliyor.
Bizim buraya getiren ise fark koyup satıyor. Ondan biliyoruz.
Dükkanı açalım 2-3 ay geçsin müşterimizi ayarladığımızda olabilir haftalık olarak getirtebiliriz

Dükkanda Kuruyemiş Toz biber Çay yağ incire kadar var :)
Baki

Yeni Üye65 yazı
Merhaba Gaziantep Merkezdeyim eticaret sitemdeki ürünlere bakın istediğiniz üzerinden çalışabiliriz. www.antepdukkani.com sana özellikle pul biber çeşitlerimiz ve kuruluk ( patlıcan , biber , kabak , acur ) kuruluklarını öneriyorum . Ve özellikle salça grubumuza bakabilirsiniz.
www.antepdukkani.com
Gaziantep yöresel ürünleri

Yerleşim Türkiye / gaziantepMeslek Ynternet
Üye385 yazı
Allah'selamı senınde uzerınde olsun kardeşim
benim yazında bir şey gözüme takıldı , girişte muhafazakar biri olduğun belli oluyor peki devamında kaçak çay satma fikri , muhafazakarlığınla çatışmıyormu ? yani kaçak herhang bir şey satmak vergi vermemek kul hakkı yemek demektir buda büyük günahlardandır.
sadece hatırlatmak istedim , ne satrsanız satın vergisi verin ve kaçak hiç bir şey satmayın çay dahi olsa.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye158 yazı
ya kardeş Allah razı olsun.. Tam bende böyle bir yazı yazacaktım.. Kaçakçı arkadaşa.. Senin yazını gördüm.. İnşallah vazgeçmiştir..
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zzaxiss
Allah'selamı senınde uzerınde olsun kardeşim
benim yazında bir şey gözüme takıldı , girişte muhafazakar biri olduğun belli oluyor peki devamında kaçak çay satma fikri , muhafazakarlığınla çatışmıyormu ? yani kaçak herhang bir şey satmak vergi vermemek kul hakkı yemek demektir buda büyük günahlardandır.
sadece hatırlatmak istedim , ne satrsanız satın vergisi verin ve kaçak hiç bir şey satmayın çay dahi olsa.
ozi

Yerleşim Ukrayna / OdessaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye122 yazı
Kaçak çayı torba olarak alındığından fiş kesiyor herhalde ben bunu sormuştum babama haram olmaz mı diye
o da bu çay kaçak değil sadece eskiden kaçak giriyordu ülkemize sonradan devlet onay verdi her yerde satılır
dedi o yüzden ben rahat anlatıyorum yoksa sonsuz cennete iman etmiş birisi çayla harama girecek değildir :)
Baki

Üye277 yazı
bende aynı fikirdeyim artık sadece adı kaçak çay kaldı, alışında satışında bi kaçaklık yok.
nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye122 yazı
Öyle kanunen bir sakıncası olsa zabıtalar polisler falan izin verirler mi onlar da kendi evlerine alıyorlar da :))
Baki

Üye711 yazı
o çayın adı kaçak çay olarak kaldı sadece yoksa kalan bi çok şeyi yasal...

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye711 yazı
+1 çok doğru
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091
adam ekmek parasi kazanip coluguna cocuguna bakmak icin cay satiyor diye cehennemlik gozuyle bakacaginiza o verdiginiz vergilerin kimlerin cocuklarinin cebini doldurguna kimlerin gemicik sahibi olduklarina bakin oyle konusun adam acacak dukkanini vergisinide verecek kirasinida odeyecek takildiginiz sey cay mi insaf ya ulke talan edildi satildi yagmalandi 301 can goz gore ölume gonderildi onlara laf yok ama sakin kacak cay satma emi kardesim neyse kusura bakmayin herkese kolay gelsin

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye73 yazı
Leo091 kardes hakli yada olabilirsin bu konuda bisey diyemem fakat birisi yanlis yapiyor doye diger bir yanlisa goz yummak doru mu sence. Cay konusu ise sadece adi kacak cay.
kkurtt

Üye122 yazı
Aslında doğru bizim verdiğimiz vergiler nereye gidiyor??
Meclisteki pkk nın milletvekillerine özel makam arabası makam şöförü korma vb. tutuluyor alınıyor. Özel villa ve aylık dolgun bir maaş :)
Bunları ülkeyi bölmek isteyenlere askere kurşun sıkanlara veriyorlar. Bizde 10 liralık çaya vereceğimiz 1-2 liralık vergiyi konuşuyoruz.
Aslında vergi kaçırmak günah mı diye değil de acaba vergi vermek günah değil mi diye sormak lazım.
2 bucuk milyon dan fazla yahudi yaşıyor bu ülkede bunu da belirteyim :)
israil dururken ne geziyorlarsa Türkiye 'de :D
Paralarımız onlara gidiyor yani.
Niyetimiz iyiydi ama kötüye iyi.
Baki

Üye122 yazı
Neyse abilerim dükkanı açtık ama pek iş yapmıyor biraz önce oradan geldim.
Sıkıldım beklemekten gelen sorup gidiyor. Az satış yaptım.

Ne yapsam tanınmak için Her evi tek tek gezip biz dükkan açtık diye anlatıp sonra bir baskı bastırıp dağıtsam mı acaba?
Nasıl müşteri çekebilirim siyasetten çok şu benim işi halledelim ??
Mahallede tek kuruyemişciyiz diğerleri bakkal olarak satıyor ama bizimki kaliteli.
Baki

Yeni Üye73 yazı
mertefeo bir iş yeri 1 yıl zarar etmeden çalışıyorsa iyidir. böyle parekende satışta sabır göstermek gerek. bide insanların kendi aralarında reklam yapacagı bir kaç ürünün olmalı uygun fiyata ve kaliteli. sonuçta en iyi reklam insanlar arasında konuşmada geçen reklamdır.
kkurtt