Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Vitrin Camı Silme İşi Tutarmı Sizce

BaşlatangnlbrcnTarih07/05/2014 05:15:02Yorum19

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
arkadaşlar merhaba,
üniversite öğrencisiyim ve bu yüzden adam akıllı bir iş bulmak zor oluyor ve bende kendi işimi kurmaya karar verdim. üniversite öğrencisi olduğum için haliyle sermaye de yok benimde az sermayeli bir iş olarak vitrin camı siliciği aklıma geldi. hemen hemen her adımda bir dükkan varken bunlar arasında illa cam silme ihtiyacı olanlar çıkar diye düşünüyorum. sizce talep olur mu olursa fiyatlar nasıl olmalı? önerilerinizi bekliyorum
.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Yeni Üye57 yazı
Gayet mantıklı düşünmüşün fiyat konusunda 1 dükkanın camını temizlemede kullandığın malzeme masrafı+işçilik masraf belli olur işcilik sana kalmıs ucuz olursa bi çok yerden kabul görebilirsin dene bence

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye658 yazı
Öğrenci kardeşim esnaflara ucuz satacak bişeyleri bul sat derim 1 e al 2 ye sat günde 30 tane satsan 2 saatte bence sana yeter
İşimiz insanların en güzel ve en zor günlerinde yanında olabilmek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye10 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - MehmetAkGÖZ
Gayet mantıklı düşünmüşün fiyat konusunda 1 dükkanın camını temizlemede kullandığın malzeme masrafı+işçilik masraf belli olur işcilik sana kalmıs ucuz olursa bi çok yerden kabul görebilirsin dene bence

hocam bu işi yapanlar metrekare hesabı olarak yapyolarmış ve 3 lira civarı fln oluyomuşm2si . ancak ben esnaf olsam m2 si 3 liradam kendi dükkanımın camını sildirirmiyim diye düşündüm bana pahalı ama 50 kr. olursa sildirirdim heralde :)
.

Yeni Üye10 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091
kardesim is fikrin fena degil ama magazalarin elemanlari vardir adam hem elemanina maas verecek hem gidip vitrinini temizlemek icin isci mi tutacak? kucuk esnaf dersen o da kendi siliyordur... bence sunu yapin bir kac arkadas birlesin ve koltuk yikama isine girin

leo 091, o benimde aklıma geldi ama örneğin eczane gibi yerler de çalışan bi elemanın hem satış işine bakıp hem cam sileceğini düşünmüyorum (tabi kendi eczanesi değilse) yada büyük bir camekana sahip sadece ama tek kişi ( dükkan sahibi) tarafından idare edilen dükkanlar mevcut bunlar genelde elktronik eşya satışı yapan bireysel şirketler olabiyo, işte böyle şirketler düşünebilirler belki. koltuk yıkama işide mantıklı ama cevremde böyle bir işe girişecek cesarte sahip arkadaşım yok pek o yüzden bireysel yapılabilecek işler gerekiyo bana :(
.

Yeni Üye10 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Bireyselemeklilik
Öğrenci kardeşim esnaflara ucuz satacak bişeyleri bul sat derim 1 e al 2 ye sat günde 30 tane satsan 2 saatte bence sana yeter

doğru söylüyosun böyle ürünler bulursam yapılabilir tabi ama esnaflara 1 e alıp 2 ye satabileceğim ürünler ne olabilir biraz açarmısın
.

Yeni Üye57 yazı
Sen sordun ben düşüncemi söyledim oyle metre kare hesabı düşünmedim senın dediğin bu hesapla plazalar çalışıyor bildiğim kadarı ile dış mekan temizliği konusunda karar senin kolay gelsin

Üye711 yazı
pazarlayabileceğin ucuz ama alınabilir kullanışlı bişey bul ve onu pazarla bence kardeşim hem pazarlama kabiliyetin gelişir..hemde kazanırsın ürünü sen düşün araştır

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye658 yazı
Cam silme bezi temizlik bezi kalem  a kalemi anahtarlık tesbih dini kitap Atatürk posteri vb
İşimiz insanların en güzel ve en zor günlerinde yanında olabilmek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye10 yazı
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, bakalım kartvizit fln bastırıyorum hazır olduktan sonra dükkanları gezip temizlik hizmeti veriyorum yararlanmayı düşünürmüsünüz diyerek denicem şansımı olmadı dediğiniz gibi pazarlama işine yönelebilirim belki. yinede daha değişik fikirler düşünen varsa paylaşsın lütfen
.

Yeni Üye30 yazı
Merhaba Allah yolunu açık etsin işsiz kaldığım bir dönem bende bu fikri uzun uzun düşünmüştüm fakat hayata geçirmek nasip olmadı kısa süre sonra işe başladım tecrübelerini bizimle paylaşırsan neler ile karşılaştığını tepkilerin nasıl olduğunu merak ediyorum inşallah istediğin gibi olur okul hayatındada başarılar kardeşim
Stor perde,zebra perde,dikey perde, her türlü mekanik perde sistemleri imalat ve montajı itina ile yapılır

Yeni Üye10 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - storperdemodeli
Merhaba Allah yolunu açık etsin işsiz kaldığım bir dönem bende bu fikri uzun uzun düşünmüştüm fakat hayata geçirmek nasip olmadı kısa süre sonra işe başladım tecrübelerini bizimle paylaşırsan neler ile karşılaştığını tepkilerin nasıl olduğunu merak ediyorum inşallah istediğin gibi olur okul hayatındada başarılar kardeşim

saol Allah razı olsun, akıl akıldan üstündür derler bende bu fikri düşünmüştüm demişsin sen ne şekilde düşünmüştün tam olarak nasıl yapacaktın paylaşırmısın? işe kesin olarak başladıktan sonra (bu pazartesi hayırlısıyla başlıcam inşallah) karşılaştıgım tepkileri yazarım sizlere
.

Yeni Üye30 yazı
Açıkça söylemek gerekirse ben öyle kart felan bastırmayı düşünmedim malzemeleri alıp dükkanların yoğun olduğu bir bölge belirleyip sabah erken saatte Bismillah diyip dükkandan içeri girip niyetimi açıkça söyleyip eğer nasibimizde varsa kazanmak olur diye düşündüm ama içimde kalmadı da değil olurda birgün Allah kimseyi dara düşürmesin sıkıntı yaşarsam ilk yapacağım işlerden biri bu olur heralde en azından denerim dene bence
Stor perde,zebra perde,dikey perde, her türlü mekanik perde sistemleri imalat ve montajı itina ile yapılır

Yeni Üye10 yazı
kartvizit bastırmaktaki amacım dükkan sahibi benim geçtiğim zamanlarda böyle bi ihtiyaç duymayabilir ama olurda ilerleyen zamanlarda ihtiyac olurda ben o bölgede olmazsam bana ulaşsın diyedir bana ulaşan kişilerin camlarınıda sabah olmasada akşam uygun gördükleri bi saatte silenbilirim
.

Yeni Üye10 yazı
arkadaşlar bu sabah ilk denememe çıktım ve sonuç hüsran :( camları kirli olan 10 dükkana sordum camlarınızı silmemi istermisiniz diye gerek saol gibi cevaplar aldım hepsinden de benimde umudum kalmayınca daha fazla gezmek istemedim.
.

Üye317 yazı
umudunu yitirme. En önemlisi umudunu yitirme.

Dükkan bol. Belkide 11. dükkanla anlaşacaktın! belkide 12. siyle!

O duyguyu bende biliyorum.Bir çoğumuz biliyor. Ama mesele devam etmekte. Yatırım yaptıysan devam et. olmayanları salla.takma kafana. Sana kötü davranmayıp, iyi şekilde reddedenlere daha sonra tekrar git. 1 hafta sonra mesela. o zamana kadarda başka dükkanları gez. Her malın bir alıcısı vardır. 3-5 lira hatta 20-50-100 lira sadaka kutularına para atan bir milletiz. Elbet ihtiyacı olanın yanında sana yardım etmek için bile camlarını sildirecekler çıkacaktır içlerinde.
Ama sen gezmeyi bırakırsan bunlara asla ulaşamazsın.
Ayrıca kazandığın para çok tatlı olacak. 1-2 işten sonra alışırsın bu kadar zedelenmez yüreğin. Sadece sabret ve biraz daha gez.
Allah yolunu açık etsin. :)

Yeni Üye94 yazı
Üzerinden baya zaman geçmiş konunu ama yinede düşünen olursa belki işe yarar diye yazıyordum. Eğer bu şekilde bir düşünceniz varsa dükkanları gezip camı silmemi istermisiniz demek yerine o dükkana öğrenci olduğunu da belirtip (ki malesef duygusal bir milletiz ama sonuçta helal para peşindeyiz) dükkanına ayda 2 kez geleceğini ayda sadece 5-10-20 TL vs gibi ücret belirt, aynı zamanda her ayın ikinci haftası pazartesi vs gibi zaman belirt. Azimli olduğunda anlaşılır bu sayede. Dükkanların cüzi bir ücret karşılığı olduğu için ve öğrenciye destek vermek amaçlı işine gelebilir. Bi düşünce sadece...
İman camilerde, silah korkaklarda, para cimrilerde, karar zayıflarda olursa bu iş yürümez . Hz. Ebu Bekir

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Di?er
Yeni Üye31 yazı
:)) Konu bayağı yeniymiş :D

Dükkanların yoğun olduğu yerde bir dükkana malzemelerinle gireceksin , konuyu anlat, camını bir seferliğine ücretsiz silmek istediğini söyle, sonra izle diğer dükkan sahiplerini :D Çok iddialı oldu ama denemeye değer. Ben bunu bir geliştireyim :D