İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Hangi Mobilya Bayiliği
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorumM
Yeni Üye40 yazı
E
Üye317 yazı
Edirnede bir çok markanın bayisi var bildiğim kadarıyla. Ayrıca bayiye kalan kar marjlarını bilemiyorum.
Marka bağımsız satış yapmanızın da iyi kötü avantajı tabi ki bulunmaktadır.
İmajınız ve ürün portfoyunuz iyi olursa daha rahat hareket kabiliyeti yaratırsınız diye düşünüyorum.
Birde sorum olacak. Misal istikbalin bayisisiniz. Onların ürünleri dısında ürünlerde satabilmenize izin veriliyormu?
M
Yeni Üye40 yazı
Kilim mobilya bayiliği sizce nasıl bayisi olan varmı içinizde
I
Üye401 yazı
hala bayilik düşünüyorsanız yardımcı olabilirim.
Ozan Aydemir
www.evgor.com.tr
ozan.aydemir@evgor.com.tr
5443791668
İstemi Ozan Aydemir
A
Üye175 yazı
Sevgili dostum kesinlikle marka bayiliğini tavsiye etmiyorum. Kendin marka olmaya çalışırsan kazanırsın deilse sadece markalara hamallık yaparsın. Bak sana fikirde vereyim marka konusunda Trakyanın düğün paketçisi gibi bir marka oluştur sonra koy cebine parayı gez dolaş piyasayı bak ne ürünler var ben yapamadım çünkü yeterli param yoktu mecburen bir markaya bağımlı kaldım ama 3 senede iflas ettim şimdiki aklım olsa asla bir markaya bağımlı kalmazdım. bol şanslar allah rızkını bol etsin
I
Üye401 yazı
Sn Aspire daha fazla kar marjı konusunda haklı. Eğer kar marjı öncelikliyse kendiniz fason üretim yaptırabilirsiniz. Ama Edirne için pek avantajlı gözükmeyebilir. Mobilya üretiminin büyük çoğunluğu İnegöl'de. %70'i nakliye ve stok konusunda sıkıntılı. Siparişi verdiğiniz ürünün gecikmesi, eksik parça çıkması, nakliye ücreti.. gibi etkenler Edirne gibi küçük şehirde müşteri kaybetmenize yol açabilir. Nacizane tavsiyem, yabancı olduğunuz bu sektörde tek bir markaya bağlı kalmadan bir kaç markanın ürünlerini tedarik edip pazara girmeniz. Bu firmaların eğitim dahil bir çok fonksiyonundan faydalanabilirsiniz. Ürün farklılığından yararlanarak farklı kesimlere hitap eden ürünler tedarik edebilirsiniz. Sektörde piştiğinizi düşündükten sonra ister fason yaptırıp kendi markanızı yaratırsınız, ister kendi imalathanenizi açar kendi üretiminizi kendiniz yaparsınız. Mobilya sektörüne girmek diğer sektörlere göre biraz daha fazla sermaye gerektirir. İlk başlangıç için riskleri minimize etmeniz yatırdığınızı geri almanız ve katma değer katmanız konusunda etkili olacaktır. Bu yüzden de profesyonel ve kurumsal firmalar ile iş birliği yapmanızın sizin faydanıza olacağını düşünmekteyim.
İstemi Ozan Aydemir
U
Üye844 yazı
02/08/2014 : 19:39:50#7
Web sitesi
Alıntı
inegolde bi hafta kalin yeteri kadar bilgi sahibi olacaksiniz e,mn olun
N
Yeni Üye34 yazı
09/09/2015 : 09:20:31#8
Web sitesi
Alıntı
Günaydın meditas Mobilya üreticiyiz dolap,tv ünite,kitaplık,çalışma masaları v.b üretimini yapmaktayız Markamız MİA MOBİLİ v.kazdal@miamobili.com mail gönderebilirsini
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz