Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bilgisayar Ve Makine

BaşlatanTodolaTarih16/04/2014 17:04:39Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
herkese merhaba, foruma kayıt olmadan öncede çok incelemiştim, kayıt olmam bugüne nasipmiş....

Kuzenim makine mühendisi ve bende bilgisayar mühendisiyim, ortak bir iş kurmak istiyoruz arge ve imalat üzerine fakat ne iş yapacağımıza hangi sektöre gireceğimize bir türlü karar veremedik.

öneride bulunabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / MuğlaMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye48 yazı
@ahm34 HP 3d printer işine girdi. 1 yıla kadar ilk ürünler gelir. Printer olur sana 100$

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye5 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahm34
Ben araştırdım uğraştım para ayarlıyamadığım için giremedim bu işe bari size sunayım belki işinize yarar 3d printer araştırın yürüyün üzerine bu işin

güzel bir noktaya değinmişssiniz hocam hiç aklıma gelmemişti...

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye36 yazı
saygılar....cnc tezgahlarında kullanılan renişhaw cihazını araştırın derim...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye36 yazı
cnc imalat tezgahlarında kullanılan renişhaw cihazlarını inceleyin.....başarırsanız çok karlı iş

Üye355 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - asilkanbarboros
cnc imalat tezgahlarında kullanılan renişhaw cihazlarını inceleyin.....başarırsanız çok karlı iş

Hocam, bu cihaz hakkında biraz bilgi paylaşır mısın ?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye36 yazı
Renishaw’un oyunun kurallarını değiştiren temaslı tarama sistemi, yüksek değerli CNC takım tezgahları için yeni proses kontrolü fırsatları yaratmıştır.
OSP60 SPRINT™ probeGlobal mühendislik teknolojileri firması Renishaw, CNC takım tezgahları için yüksek hızlı analog temaslı tarama sistemi SPRINT™’i 2013 sonbaharında piyasaya çıkaracağını duyurdu.

Yeni sistem, CNC takım tezgahlarında aynı anda birden fazla takım ölçme ve parça ölçme probunun kullanılmasına imkan sağlamaktadır.
RTS (Radio tool setter)Renishaw, radyo haberleşmeli prob sistemlerine, aynı takım tezgahında aynı anda birden fazla prob kurulumuna imkan veren bir arayüz ve daha büyük tezgahlar için ideal olan radyo haberleşmesine sahip yeni bir kompakt takım ölçme probu ekleyerek önemli yenilikler getirmiştir.

“Tezgahta işleme kuralları kitabını bir kenara kaldırın ve yatıcı olun.”
OMP400 touch probeBoxtrees Precision Mühendislik Renishaw prob sistemlerini, çok akıllı tamamen entegre, düşük birim maliyetler, sıfır el ile ayarlama süresi, insansız işleme ve sürekli hassasiyet ve çevrim süreleri sağlayan, “zeki” bir sistem ile Mazak Integrex’te kullanıyor.

Hassas üreticiler kritik parçaların imalatı için Renishaw’a güveniyorlar.
Associated tools case study - Mr H J Bishnu, director of Associated Tools has noticed dramatic results with the introduction of Renishaw’s OMP60Kolkata’da yerleşik Hintli bir imalat firması olan Associated Tools, savunma sanayine ürün tedarik etmek için, her birine monte edilmiş Renishaw temasla-tetiklemeli denetim probları ve takım ayar sistemleri bulunan, BFW, LMW ve Hurco takım tezgahlarını kullanıyor. Takım tezgahı problarını almalarından bu yana, Associated Tools ürettiği parçalarının kabul edilmemesi probleminden kurtuldu ve takım ayar sürelerinde %66’ya varan azalmalar oldu.

Bir talaşlı imalat taşeronu nasıl yüksek kârlı çalışabilir?
Turret probingCastle Precision yöneticileri her branşta en son teknolojileri uygulamaya koyuyor; ancak bunu sırf en yeniyi kullanmak adına yapmıyorlar. Hayata geçirdikleri yeni sistemler öyle yüksek verimlilikle çalışıyor ki, bazı durumlarda imalat süreçlerinde yaşanan kaybın %80 oranında azalmasını sağlıyor. Örneğin şirketin CNC torna tezgahlarında kullandığı Renishaw prob sistemleri, tezgah kontrol sürelerini 35 dakikadan 6 dakikaya düşürüyor.

Kaliteyi yükseltmek ve maliyetleri düşürmek için çok çalışıyoruz
Der Nissan Micra: Alle Teile sind in Europa hergestellt und montiert.Nissan’ın, Renishaw prob sistemleri ile elde ettiği başarının özeti: 375.000 euro’luk tasarruf ve sıfır hurda!

Teknoloji kalıp üretimini kolaylaştırdı
B K Tooling yachtEn son tezgah teknolojisi, küçük ölçekli bir uzmanlaşmış takım üretim firması olan B K Tooling’in yenilikçi Aquapac için yüksek hassasiyetli kalıp benzeri parçalar üretmedeki başarısının anahtarıdır.

Geliştirilmiş PC-tabanlı problama yazılımı şimdi binlerce daha fazla takım tezgahı kullanıcılarının hizmetinde
G-Code editingRenishaw'ın dünya çapındaki takım tezgahı prob kullanıcılarına kolay programlama ve etkili makro eş programları getiren Productivity+™ Active Editor Pro yazılımı 1.4. versiyonunun piyasaya sürülmesi ile belirgin bir şekilde yükseltildi. Active Editor Pro’nun yeni versiyonu etkileyici bir şekilde onun basit programlama stilinden faydalanabilen kullanıcıların sayılarını, çok fazla sayıda CAD formatından CAD modeller için destek sağla****, ve son işlemcilerin aralığını genişleterek arttırmıştır.