Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Çinden Ürün Getirmek

BaşlatandokooTarih15/04/2014 22:39:30Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye32 yazı
Merhabalar. Ben şahsi olarak çindeki bir alışveriş sitesi üzerinden yüklü miktarda (2000 usd) ürün getirmek istiyorum (inşaat malzemesi) ticari amaçlı kullanacağım. bunun için nasıl bir yol izlemeliyim. gümrük vergileri sabitmidir %20 olarak duymuştum. şahsi olarak getirtmem mümkünmü yoksa şirket olma zorunluluğu varmı ticari amaçlı olduğu için. Bu işi bilen arkadaşlar yol gösterirse memnun olurum.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Dekoratör
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye4 yazı
ticari olduğundan adınıza getiremessiniz. firmanız olması gerekiyor. %18 kdv ve GTİP'e bağlı Gümrük vergisi çıkacaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye67 yazı
Merhaba ,
Ben gümrük müşaviriyim ,
sizlere bu konuda yardımcı olabilirim %18 kdv inşaat malzemelerinde sabittir . Artı olarak malzemelerinizin özelliklerine göre gümrük vergisi çıkacaktır. Ayrıca bazı inşaat malzemelerinde TSE belgesi gerekmektedir. Getireceğiniz malzemenin detaylarını mail atarsanız sizlere daha çok yardımcı olmaya çalışabilirim.
Saygılarımla
Mustafa BAL
0507 247 41 14
0212 603 66 09
baldisticaret@gmail.com
mustafa@gencgumruk.com
BALBAY GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD ŞTİ
MUSTAFA BAL 0507 247 41 14

Yeni Üye32 yazı

Size mail attım mustafa bey.

Yeni Üye67 yazı
geri dönüş yaptım bir iki bilgi daha gerekli onlarıda atarsanız hemen geri dönüş yapayım
BALBAY GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD ŞTİ
MUSTAFA BAL 0507 247 41 14

Üye711 yazı
2000 usd tutarında ne aldın kardeş yazabilir misin acaba bende inşaat işi ile uğrasıyorum

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye32 yazı
Kardeşim almadım daha almayı düşünüyorum.O yüzden bilen arkadaşlara sordum.Bazı sitelere baktım Duvar kağıdı ve duvar kaplamaları çok ucuz orda. Ama işte uygun fiyatla almak için en aşağı 500 m2 almak lazım artı vergiler ve harçlarla baya artıyor maliyetler.