Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Çin'den Çay-çaydanlık Getirmek

BaşlatanxasuoTarih11/04/2014 04:37:07Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhabalar,
Çin'den ilk etapta 20-50 arası çaydanlık,10-20 kilo da çay getirmek istiyorum.Zamanla bunu arttırmayı hedefliyorum.Hangi yolu izlememi önerirsiniz?

Çaydanlıklardan ne kadar fazla getirebilsem ilk etapta o kadar iyi diye düşünüyorum aslında ama öyle daha mı masraflı olur acaba?10-20 civarı çaydanlık gümrüğe takılır mı?Takılırsa ne kadara patlar bana?Takılmaması için ne yapmalıyım?Farklı çeşitlerde sipariş vermek geldi aklıma,olur mu?Ürünler demir olduğu için ağırlıkları fazla,o yüzden içime böyle kurt düştü.
Diğer konu zaten iyice muamma,az miktarda bile sıkıntı yapıyorlarmış bu çay işinde.İyice karıştı kafam,yardımcı olursanız çok sevinirim;şimdiden teşekkürler herkese.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye67 yazı
merhaba ,
Getirmek istediğiniz malzemelerin tarım uygunluk yazı gerekiyor çayı türkiyede sadece rize gümrük müdürlüğünden işlemlerini yapabilirsiniz. 20-50 arası çaydınlık kesinlikle gümrüğe takılır. Çayı zaten bu şekilde çekemezsiniz izinleri ve prosedürü çoktur.
BALBAY GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD ŞTİ
MUSTAFA BAL 0507 247 41 14

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye711 yazı
20-50 çaydanlıktan bahsediyorsun kardeşim gümrüğe takılmama gibi bi ihtimal olabilir mi

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı

Yorumlarınız için teşekkür ederim,sorduğum zaten takıldıktan sonraki aşama için yapmam gerekenlerdi.Yani ne kadar,yüzde kaç gibi bir maliyet ödeyip oradan çekebilirim malları?Şahıs olarak alabilir miyim yoksa şirket üzerinden mi yapmam gerekir?

Tekrar teşekkür eder,iyi günler dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye25 yazı
SA çayın anavatını burası sen çinden neden çay getiriyosun merak ettim doğrusu?
tufan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tufanhamza
SA çayın anavatını burası sen çinden neden çay getiriyosun merak ettim doğrusu?

Aleyküm Selam Kardeşim,
Malesef çayın anavatanı burası değil,evet siyah çay fazlasıyla üretiliyor fakat benim aradıklarım sadece siyah çay değil.Diğer bitki çaylarını da araştırıyorum.
Yine de ilgin için teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye67 yazı
daha önceden de söylediğim gibi bunların tarım bakanlıgı ızınlerını zor alırsınız cayı zaten sokamazsınız rize gümrüğüne aktarmanız gerekir bunun dışında tarım bakanlığı izinlerini almanız ayrıca aktarma işlemleri ve diğer masraflar çayların fiyatının 4-5 katını bulur. Çaydanlık içinse vergi oranları ve diğer işlemler için mail adresime yazarsanız yardımcı olabilirim

saygılarımla
Mustafa BAL
mustafa@gencgumruk.com
baldisticaret@gmail.com
BALBAY GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD ŞTİ
MUSTAFA BAL 0507 247 41 14

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye125 yazı
direk gümrük mevzuatını inceleyin.bu işi yapmak istediğinize göre ithalatçı belgeniz var demektir.yoksa önce bu işi halledin.ayrıca çok prosedür var.ayrıca 20 30 çaydanlık getirmeniz mümkün değil boşa uğraşmayın.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Üye816 yazı
kusura bakmayın da 10-20 kilo çay 40-50 çaydanlık la bu gemi yürürmü..

siyah çay kaçak olanı burda 12-15 liradan satılıyor hani bitkiş çayı demişsin gıda ya girdiği için tarım bakanlıgından izin alma vs vs. lazım bir de satacagın yerleri düşündünmü satacagın yerlere kesin birileri bu işlerin şirketini kurmuş tonlarca mal getirip satıyordur bunu düşündünüzmü..

20-30 çaydanlıkla bu işe girme çin i bırak git urfaya çinle anlaşmalı yüzlerce şirket var ordan getir sat diyecem ama bu dediğin miktarlar yol parası ve masraflarına degmez
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im