Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Besicilik Buyukbas Dana

BaşlatanAybarsjerfiTarih04/04/2014 16:22:56Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Merhabalar

Burdaki samimiyetinize guvenerek sizlere danismak istedim. Eger besicilik hayvancilik hakkinda biraz bilgi verirseniz sevinirim. Ben ingiltere de yasiyorum gurbet Zor is. gencligim gitti gurbet de memleketinden uzak ailenden uzak 28 yasindayim 11 senedir burdayim pizza fast food isi yapiyorum kendi is yerim. Artik donmek istiyorum buranin zorluklarini duzenini anlatib kafanizi agritmayim. Aksarayda 450 500 dekar yerimiz var yarisi sulanabilir. 40 dekarlik bir yere 100 150 baslik besi hayvani 1, 1 bucuk yasindaki erkek danalari 6 ay 8 besi ye cekip kesime gondermek yeteri kadar yerimiz oldugu icin yem sorunum olmayacak zaten arastirmalarima gore besi isinde giderin %70 %80 yem.. disariya cok az bagli olacak. Kaba yemi hata kesif yemi kendim yapabilirim iyi bir rasyon Ayarlayabilirim. Hayvanla ugrasmak bakimi Zor isler ama sistemi kurduktan sonra yanimda da bir iki kisi oldugu zaman ustesinden gelirim diye dusunuyorum. Sadece besi oldugu icin kolay tabi. Simdi sormak istedigim ciftligi kurma maliyeti ne olur? Besi isi nasil? guzel duzgun sistemli yapildigi zaman devamli kazanilir mi? Aksaray yazlari cok sicak oluyor zarari olurmu? Uzakta oldugum icin piyasa arastirmasi yapamiyorum Karli bir is mi? Devlet ten ne gibi faydalar saglaya bilirim? Eger yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekurler.

Yerleşim İngiltereMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye29 yazı
Besi için düşünüyorsanız ahır maliyeti ortalama 250-300 Bin lira arası olur. Hayvan başı da besi için alınacağı için dana üzerinden hesap edebiliriz 2-4 arası hayvana göre değişir yaşa , cinse , etine bağlı olarak. Başta yeminizi ürettikten sonra bu işe başlamanızı tavsiye ederim kısa süreli de olsa dışardan alınan yemlerin maliyeti oldukça yüksek oluyor. Dediğiniz gibi neredeyse giderin %80'lik kısmı yemden oluşur. Ancak size şunu da söylemem gerekir okuduğum bölüm ve işin içinde olmam sebebiyetiyle 150 baş baya büyük bi rakam kesinlikle işi bilen bi zooteknistten bi yardım almalısınız. Devletin size sağlayacağı en iyi şey ziraat bankasının verdiği krediler olabilir ve de sigorta vs. işindeki küçük çaplı desteklemeler.

Hayvancılık dışardan göründüğü kadar kolay değil hayvancılık yapan adamın bayramı,düğünü,cenazesi olmaz muhabbeti şaka değil gerçekten devamlı başında olmak gerekir. Ama aksaray bence güzel , kolaylıkla yem yetiştirebileceğiniz bi yer. Hayvancılığı para kazanmak isteyen herkese tavsiye ederim.

Allah yardımcınız olsun , Allah utandırmasın.
Sivas/Kangal'dan Kaliteli Safkan Kangal Satışlarımız Vardır. (Ev köpeği değil davar köpeği yavruları)

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Yeni Üye7 yazı

Aslinda alt yapi var aileden ciftcilik, belki ahir maliyet o kadar cikmayabilir, yari acik sistem. ama bende genel olarak sizin hesabiniza yakin cikartiyorum. kaba hesab. ahir, maliyeti, 100xdana (1, 1 bucuk yasinda simentel irki veya diger irk et danasi 250 300 kg piyasasini bilmiyorum, toplu alim) 2 500 tl desek. soylediniz gibi yemlerin once hazirlanmasi falan hersey ortalama toplam 500 550 bin desek.
Bu hayvanlara 6, 8 ay arasi bakilip 500 550 kg da cok iyi bir bakimdan sonra tabiki sizin dediginiz gibi kolay olmayacak yardim alarak mallar bakimli bir sekilde kesime gonderilse ilk senede 200 bin tl kazanirmisin? bunun %30 unuda bakim boyunca vet. ilaclar, yardimci icin ciksan ortalama ilk senede (6-8 ay) 150 bin tl birakirmi mesale. ikinci ucuncu seneler daha iyi olabilir, hatalarini duzelterek. Pazari kolaymi istedigin zaman elinden cikarmi hayvanlar. Suanda arastirma asamasindayim.
Soylediginiz cok dogru hayvancilik kolay degil gercekten anlamak lazim yoksa maddi manevi kotu goturur. gurbet te yasayanin zaten dugunu bayrami olmuyorki. tesekur ederim allah hepimizin yardimcisi olsun.

Yerleşim YngiltereMeslek Gyda
Yeni Üye99 yazı
dostum bu işi yapan birisi değilim.sadece izliyorum yapanları.başarılı olanları gördüğüm gibi başarısız olanları da gördüm.başarısız olanların sebebi bence olayı hafife almaları,bakıcılara güvenmeleri ,yem vb.ana giderleri hesaplamadan günlük yaşamalarıdır.oysa ucuz iken yem stoklayabilen,sağlık kontrol ve önlemlerini zamanında yaptırıp bu işe kendini cidden verebilenler başarılı olabiliyor.bir noktaya gelinceye kadar sabırla ciddiyetle devam ettirilmesi gereken bir iş.bir süre zorluklara katlanıp moralini bozmadan devam edilmeli.satış konusunda sorun olacağını sanmıyorum.büyük kesim firmaları çok yerde var ve en kötü ihtimalle bunlar mutlaka alırlar.ingilterede yaşayan birisi olarak burada pazarlarda satış yapman zor bence.aileden alt yapı var diyorsunuz.ama unutmayın siz bu işe ne kadar yatkınsınız bunu en iyi sz bilirsiniz.yurtdışı mutlaka zor ve sonu yok.o yüzden çok dikkatle bir şekilde kendine de güvenerek bu zorlukları aşman için allah yolunu açık etsin.
arikaya

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis
Üye192 yazı
Aksarayda besi çiftliği tesisi kurmada %65'e kadar hibe var. www.tkdk.gov.tr
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye7 yazı
Tesekur ederim arikaya Dogru analiz yapmissin bencede bu iste para var. Eger hayvanlarin yemini kendin uretip kendin yaparsan. Bakimlarini iy yaparsan zamaninda asi sini yaptirir ilgilenirsen bence kazanilir. Ama bu isten anlayan yillardir bu isi yapan birisiyle konusmak istiyorum. Genis bir arastirma dikkatli. Inshallah hayirlisi olur.
Dikoryan kardes bilmiyordum Ben onu baktim gercekten ise yariyabilir. Arastiracam tesekurler

Yerleşim YngiltereMeslek Gyda
Yeni Üye94 yazı
güncel diyelim, yeni bilgiler varsa paylaşalım bu konuda lütfen?_? yapanların durumu nasıl, ne gibi zorluklar var, en çok neye dikkat etmek gerekir,
İman camilerde, silah korkaklarda, para cimrilerde, karar zayıflarda olursa bu iş yürümez . Hz. Ebu Bekir

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı
arkadaş lar herkeze bol kazançlar samsun için hayvancılık kredileri hakkında bilgisi oLan varsa yardımcı olursaniz sevinirim
kadir

Yerleşim TürkiyeMeslek Sanayici