Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hangi Ticaret Sitesinde Daha Aktif Satış Yapılır.

Başlatanadnan38Tarih11/03/2014 21:36:23Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye22 yazı
merhaba koniks üyeleri

Fikrinizi almak istediğim konu gitti gidiyor, sanal market gibi sitelerde aylık ücretlerle mağaza alıp ürünleri koymak. Bu sitelerde mağaza açan arkadaşlarım var bazıları bu konuda çok ileriye gitti. şimdi benimde aklımda böyle bir proje var. Arkadaşlara çok sorupta hangi site vs bilgileri almak çok usulüme gelmedi. Bu konuda bana yardımcı olacak fikirlerinizi bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye711 yazı
hangi ürünlerin satışını yapmak istiyorsun?

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
Ne sattığınızdan ziyade, hangi siteleri tercih edeceğiniz önemli, o sitelerin günlük ziyaretçi sayısı nedir, üye olmak istediğinizde ya da ilan vermek istediğinizde sizden ücret isteniyor mu? kısıtlama - engelleme yapıyor mu? bu kriterlere bakmak daha sağlıklı.

Ayrıca sizden kesilecek komisyon oranlarını da karşılaştırmanız yararınıza olacaktır.

gittigidiyor.com - sanalpazar.com - sahibinden.com - bizde.com - ticiz.com gibi sitelere örnek verebilirim. başka siteleri tavsiye edenlerde ilaveler yapacaklardır.
Seri İlan ve Sanal Poslu E-Ticaret Siteleri Yapımı

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye53 yazı

Arkadaşım merhaba,
Ben iki sanal mağazada ticaret yapmayı denedim. Daniel klein marka saatlerin satışını yapıyorum.. ( toptancısı tahtakalede arkadaşım )
Önce gittigidiyorda 2 aylık mağaza açtım.burda satışlar nasıl olurmu diye.ama olmadı :) ne yaptıysam sıralamada ön sayfaya gelemedim.ta 35-40. sayfalarda benim saatler listeleniyordu. haliyle kimse o kadar sayfa gezmez.tüm dopingleri satın aldım yinede olmadı.site yönetimine mesaj attım neden ön sıralara gelemiyorum diye, öncelikle biraz satış yapmanız ve popilitenizi artırmanız gerekiyor gibi bişeyler söylediler.satış yapmak içinde önde olmak lazım.olmadı üyeliğim bittiğinde kapattım orayı.
Döndüm sahibinden e. burda 6 aylık üyelik aldım.şuan 3. ayımdayım. 40 ad. saat koymuştum henüz 10 ad. sattım :) benim düşüncem günde 2-3 ad. satarsam bişeyler olurdu ama ayda 2-3 tane sattım :) tabi burda daha çok ürün sergileseydim ör.250 ad. gibi belki daha fazla satış olurdu. ama o da daha fazla sermaye ve daha fazla risk demekti.

Ben internetten satış yaparken şunu anladım. ya zor bulunan ve talep edilen bi ürün olacak elinde yada piyasadan %15-20 daha düşüğe ürün satacaksın.anca bu iki şekilde müşterin çok olur ve para kazanırsın.

Merak edenler için.sahibinden com daki mağaza adım. Still Saat. http://stillsaat.sahibinden.com/

Bugün bende bi başlık açtım forumda http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=83015

Anlayacağınız hala birşeylerin arayışındayım.her duyup hayal ettiğimiz iş cazip gibi geliyor ama sonuçları pekte öyle olmuyor.
yinede RABBİM herkezin işini rast getirsin. bu işler birazda nasip işi.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye25 yazı
slhist kardeş,sen bu saatleri dükkan dükkan dolaşıp satsan bence para kazanırısn .düşünsene elin afrikalısı geliyor burda saat satıyor geciniyor sen neden satamayasın .hem günde 2 3 saat yeterli demişsin allahın izniyle satarsın bence !!
tufan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye53 yazı
Hocam çok doğru söylüyorsun ama bu dükan dükan dolaşma işini istanbul dışında yapsam dediğin olur.birde biraz fazla sermaye gerektiriyor.Bilemiyorum yinede bakalım hayırlısı.yinede önerin için teşekkür ederim.

Üye141 yazı
slhist mail adresini verirsen sana bi katalog göndermek istiyorum acaba bir işe yarar mı bakar mısın .teşekkürler

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Üye711 yazı
arkadaslar sahibinden.com gibi veya gittigidiyor.com olsun açılan mağazaların çoğu mesela 5 liralık ürünü pahalı pahalı koyuyorlar birde resim çekiyorlar ki bakmaya kıyamazsın :) mesela 2 defa başıma geldi birinde 130 liraya bi saat aldım bildiğiniz 5TL'lik saat ya sağlam bi markanın replika ürünü sonradan fark ettim çok dandik olduğunu yine bi gözlük aldım sırf rezillik ya başka bişey değil artık internetten satılan bu tür ürünlere pek güven kalmadı malesef önceleri olsaydı tamamdı ama güven azalmaya başladı

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye22 yazı
güncel

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Serbest meslek
Yeni Üye53 yazı
Arkadaşlar, elinizde perakendecilere (mağaza,market,vs.) toptan olarak satış yapabileceğim fazla sermaye gerektirmeyen ürünler varsa mail adresime biraz detaylı bilgilendirme maili atarsanız aklıma yatan bir işe girmek istiyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
Mail adresim: effendy_tr@hotmail.com

Üye160 yazı
Herkese merhabalar ben bebe çocuk giyim toptancılığı yapıyorum konu bana yakın geldi ve öneri yerine teklifte bulunmak istedim alıp satmak isteyen olursa ilginizi çekerse yadımcı olabilirim saygılar www.pedibebe .com
www.pedibebe.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye48 yazı
Bu tip sitelerde zor bulunan yada ürün piyasadan %15-20 daha ucuz olduğu zaman satarsınız. Gittigidiyor'dan koleksiyonluk eski cep telefonlarını satıyordum. Ortalama 1 ayda 20 tane satılıyordu ve mal yetişmiyordu.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye126 yazı
Peki bu sitelerde komisyon ne kadar. %5 dediğiniz 100 lirada 5 lira mı ? Adam 1000 liralık ürün sattığında da mı %5 ten 50 lira komisyon verecek.Karı güzel olmayan ürünlerde birde böyle bi komisyon vermek bence kötü yani.Artı birde kargo parası sizden çıkarsa karınız daha da düşer.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye53 yazı
sahibinden.com da komisyon oranları tek çekim ve 3 taksite %6 komisyon, 6 taksite %9 komisyon kesiyor.yani 100 tl lik bi ürün için kargoda size aitse, en az 6 tl komisyon+ 6 tl kargo ücreti+ KDV tabi birde 6 aylık site kirası 390 tl.+ satılmayan ürünler + garanti veripte bozulanı vs. masraf çok yani :) yani 100 tl lik bir ürünü 50-60 tl ye alıyorsanız gündede 2-3 ad. satarsanız bir döngü oluşur. yoksa hiçte hayal edildiği gibi olmuyor :)