Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İç Giyim Hk.

BaşlatanAsumanhanımTarih25/02/2014 12:34:29Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
Merhaba,
30.000TL sermaye ile küçük bir iç giyim dükkanı açmak istiyorum. Yer bakıyorum şuan için fakat bu konuda çok fazla bilgim bulunmamakta. 5 bin TL açılış işlemleri kira ve depozit gibi işlere ayırdım. 5 bin TL de dekorasyon gerisi bu iş için yeterli mi?

Dükkanın içine iç giyim, pijama, çorap ve şal gibi aksesuar ürünleri koymak istiyorum. Benim öğrenmek istediğim konu mal alımını belli firmalardan yapsam bana dükkanın raf, banko ve vitriniyle ilgili yatırım yaparlar mı? Bu masrafları karşılayan firmalar var mı? İşler nasıl yürüyor bilmediğimden tecrübeli kişilerin bilgisine ihtiyacım var.
Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
Bal kazançlar herkese

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye177 yazı
5 bi tl dükkan gerçekten iyi durumdaysa bile yetmeyebilir.Çünkü askı sistemi falan yaptırıcaksın en başta.Dükkan uygun bi duruma değilse zaten daha fazla harcaman gerek.Cebinde 20 bin tl kalmaz ancak kalaacağını farzedelim o parayla gerçekten iyi bi çeşit yapmassın ve hiç bir ürürnün yedeğini bulunduramassın.Ayrıca cebinde para kalmayacağı için eksilen malı yerine koyamassın.Şöyle söyleyeyim orta halli günde 500 600 lira ciro yapması beklenen bi dükkan için bile en başta cebinde 70 bin tl falan olması gerek.Ben bu işi yaptım.bi dükkanı kapadık biri duruyor hala.ayrıca hiç bi firma bi masrafını falan karşılamaz bunu kesinlikle unut.sen elindeki parayla dekora fazla harcamadan ne fazla 15 metrekare falan bi dükkan açabilirsin.ara sokaklarda olur ya bazı hanımların olduğu o tarz bişey olur ancak.onun için belli miktarda dodurabilirsin.ayrıca bu işi hiç tavsiye etmiyorum size.1500 2000 tl kirası bir elemanı ve diğer masrafları olan bi dükkanın cebinize kar bırakması için günde ortalama en az 500 lira falan ciro yapması lazım.çevrede bu işi yapan kimse olmazsa çeşidiniz iyise ve yaya trafiği varsa bu ciroya ancak ulaşırsınız.az gibi görünen ama yapılması zor bi ciro.adam girip 1 liraya çorap alıp çıkıyo çoğu zaman.çok sürüm olması lazım.görüldüğünden çok daha zor iş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye8 yazı
Değerli yorumlarınız için teşekkürler, fakat elimde ancak bu kadar nakit ve yapabileceğim ancak bu iş var. Çevrem az çok var, avon yapmayı da planlıyorum. Belki böylelikle ciromu yükseltebilirim diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek