Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Reklam Gazetesi

BaşlatanSeven.7Tarih24/02/2014 02:35:38Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Ben Kütahya'da okumakta ve yaşamakta olan bi öğrenciyim. Kamu Yönetimi 1.Sınıf öğrencisiyim. Her ne kadar çok istesemde ailemin durumu maddi açıdan çok iyi olmadığı için şehir dışına çıkmama kararı aldım ve Kütahya'da kaldım ve kamu yönetimi bölümüne girdim. Ama kesinlikle memur olmak isteyen biri değilim. Ticaret zekam olduğuna güveniyorum ve kendi işimi kurmak istiyorum. Sermayemi düşünerek ve olabilecek her şeyi kendi süzgecimden geçirdikten sonra reklam gazetesi çıkarmaya karar verdim. Bu işte ki amacım kesinlikle para değil. Bir süredir koniks.com takipçisiyim değerli konu başlıkları ve yorumlarınızı takip ediyorum. Siz değerli büyüklerimin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. İzlemem gereken yol , dikkat etmem gereken hususlar v.b. konularda yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye68 yazı
Bu konuyu öğrenciyken bende araştırmıştım. İzinler vs çok sıkıntılı değildi ancak reklam alabilmek oldukça sıkıntılı bir süreç. Özellikle de ilk sayıda. Sonuçta olmayan gazeteye kim ilan verir ki ? Ya bulunduğun bölgede senden başka yerel gazete olmayacak ki esnafın ilgisini çekeceksin ya da ağzın çok iyi laf yapacak.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye83 yazı
Merhaba.
Geçmişte yayıncılık işi ile uğraşmış bir büyüğün olarak öncelikle şunu söyleyeyim; reklam alarak bir yayını sürdürmek oldukça meşakkatlidir. Maliyet hesabını iyi yapmalısın. Ayrıca "Bu işte ki amacım kesinlikle para değil. " demişsin. Bence bu hiç doğru bir yaklaşı değil ve seni kısa sürede hüsrana sürükler. Reklam üzerine kurulu bir ticari faaliyet içine gireceksen önceliğin para kazanmak olmalı. Eğer ideallerin uğruna bir edebiyat dergisi, siyasi bir yayın vs. çıkarmayı düşünüyorsan bu söylemini kabul edebilirim ama sen aile durumunun iyi olmadığı yazmışsın. O nedenle zarar edeceğin işlere girme.
www.toptanistiyorum.com
www.ekisfikirleri.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye7 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Merhaba.
Geçmişte yayıncılık işi ile uğraşmış bir büyüğün olarak öncelikle şunu söyleyeyim; reklam alarak bir yayını sürdürmek oldukça meşakkatlidir. Maliyet hesabını iyi yapmalısın. Ayrıca "Bu işte ki amacım kesinlikle para değil. " demişsin. Bence bu hiç doğru bir yaklaşı değil ve seni kısa sürede hüsrana sürükler. Reklam üzerine kurulu bir ticari faaliyet içine gireceksen önceliğin para kazanmak olmalı. Eğer ideallerin uğruna bir edebiyat dergisi, siyasi bir yayın vs. çıkarmayı düşünüyorsan bu söylemini kabul edebilirim ama sen aile durumunun iyi olmadığı yazmışsın. O nedenle zarar edeceğin işlere girme.
,

Değerli yorumun için teşşekkür ederim. aklımda 2 çeşit fikir var. 1.si tek yaprak arkalı önlü 10ar reklamdan 20 reklam olacak. bunu haftalık yapmayı düşünüyorum. ücreti haftalık 25 aylık 80 lira. 2.si ise 4 yaprak 8 sayfa halinde bildiğimiz gazete. bunda 1. ve son sayfada 2şer reklam , ara sayfalarda 4er reklam. ücreti 1. ve sayfadakiler aylık 300 ara sayfalar aylık 100lira olacak. sizce hangi seçenek daha iyi veya düşündüğüm şablonlar doğru mu?

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Ö?renci
Üye248 yazı
Kardeşim selam.Sana bu konuda vereceğim en büyük tavsiye sektörünü doğru seçmendir.Mesela emlakçı,sigortacı,galerici gibi aracı kurumlar reklama pek bütçe ayırmaz,ama inşaat-dekorasyon-iç mimari-seramik-izolasyon,şömine tipi iş yapan firmalar reklama daha çok bütçe ayırırlar.Kapısını çalacağın kurum çok önemli,kimisi 100 tl nin hesabını yapar kimisi 1000 tl her ay reklama ayırır kimisi çok daha fazla.
Matbaa açısından matbaacının kaç renk ve kaç adet basacağı çok önemlidir,adet arttıkça birim fiyatın çok ciddi düşecekGerekirse ilk sayıları fazla fazla bastır,kar etmeyi ileriki sayılara bırak ki matbaacınla aran iyi olsun.Kolay gelsin.
www.kilizmangida.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye43 yazı
reklam gazetesi fikri yaklasik 4-5 sene once benimde aklimdan gecti.kayseri icin dusunmustum. aslinda turkiye de bu pazarda is var . fakat bolca zaman lazim ilk baslarda.. epey bi ugrasmak lazim. sonra kendi kendine donebilecek bi is haline gelebilir. ben hollandada yasiyorum. evlere reklam konusunda burasiyla turkiyeyi kiyaslayinca aradaki fark daglar kadar. yani turkiyede bu isten kesinlikle ekmek yenir. bana mail atarsan birkac oneri sunabilirim sana bu konuda. basarilar dilerim.

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Ticaret
Yeni Üye20 yazı
Ben tam anlayamadım bu işi , nasıl yani sadece reklam mı olacak? Öyle olursa kim niye alsın ki ? Mesela karadayı dizisi olmasa kimse bana ATV izletemez ben şimdi komple reklam gazetesi niye okuyayım.
Kendini kandırma, başarılı ol.

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Turizm
Yeni Üye7 yazı
işi e-dergi olarak değiştirdim. sadece inşaat sektörüne yönelik.

güncel

Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Ben tam anlayamadım bu işi , nasıl yani sadece reklam mı olacak? Öyle olursa kim niye alsın ki ? Mesela karadayı dizisi olmasa kimse bana ATV izletemez ben şimdi komple reklam gazetesi niye okuyayım

içi full reklam olan gazete/dergiyi kim ne yapsın.
dikkat çekmesi lazım. yoksa kenarda köşede sürünecektir. çalışmamı ona göre düzenliyeceğim.

Yeni Üye97 yazı
BENCE NE BİR İNTERNET SİTESİ AÇ.ESNAFLARLA ANLAŞ,SİPARİŞ BAŞI %10 AL.SENDE %5 İNDİRİMLİ SAT SİTENDE.İSTER FACE'DEN SİPARİŞ AL,İSTER TELDEN.YEMEK SEPETİ GİBİ :)
www.cercevesarayi.com

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Saty? / Pazarlama