Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İnternet Sitesi Kurup Para Kazanmak

BaşlatanaforizmaTarih21/02/2014 10:48:56Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye80 yazı
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Bir internet sitesi kursam , adsense reklamları koysam , ne kadar ziyaretçiye ne kadar gelir elde ederim?
Hangi konu üzerine yoğunlaşsam çok ziyaretçi toplarım?
Bu siteden başka ne tür gelirler elde edebilirim?

Rabet gören bir konu bulursam içerik sağlama konusunda fazla zorlanacağımı zannetmiyorum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye33 yazı
. lama atışı yapman gerekiyor uzman oldugun alanda bir site olusturup üretgen olabilirsin blog yazarlıgı vs rağbet gören bir konu hakkında işin zor olur çünkü rağbet gören konu=Rekabet'tir rekabet edecek alt yapın seo bilgin blink,wp,asp,web tasarım becerin olması gerekiyor adsense olayına gelirsek adsense reklamları verebilmen içinse googlea siteni kanıtlaman gerekir yani günlük iyi bir hit alan site yapman gerekiyor adsense boş iş bana sorarsan ama profesyonel olarak yaparsan 5-10 tane siten olur günlük hit oranı yüksek ozaman dogru düzgün bir gelir elde edebilirsin yanlış anlaşılmasın sadece tecrübelerimi paylasıyorum su sıralar bende bir girişim için uğraşıyorum tek fiziksel ürün adwordste rekabeti yüksek olmayan kelimeler 5 site sağlam seo bcklink , bunlarla cok ugrastım zamanında ama tecrübe oldu bana
Do whatever you like... but make the best of

Yerleşim Türkiye / Denizli
Üye122 yazı
Bende site düşünüyorum güzel bir soru cevap sitesi muhabbet sohbet vb. :)
Ama gerekli imkanlarım yok :D
Baki

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ticaret
Üye574 yazı

sayın aforizma ve diğer bu ilana mesaj atan arkadaşlar eğer site kurup reklamdan para kazanmak istiyor ve de yazılım işinden anlamıyor iseniz cebinizde paranız olacak, bir kere siteniz SEO'lu olacak bunun için bütçe lazım, ben yazılımcıyım, yazılım şirketim var ancak deneyiminiz yoksa yazılımdan anlamıyor iseniz, paranızda yoksa para kazanamazsınız, çünkü hangi içerikle olursa olsun sitenizi başkalarının tanıması için zaman ve reklam gerekiyor, reklam demek para demektir. Eğer cebinizde paranız var ise, hazır script kullanarak ucuz bir web sitesi yerine kodlamanın tamamının lisansı size ait olacak sıfırdan yazılımlı site kurdurun ve SEO yaptırın, gerisi gelir tabiki içerikte önemlidir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye21 yazı
Öncelikle adsense öyle kolay reklam alınmıyor sitenizin çok iyi olması gerekiyor. Hit alacak konuları belirlemelisiniz ve buna göre çalışmalar yapmanız gerekiyor.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?renci
Üye122 yazı
Arkadaşlar bu konuda uzman olanlar varsa gerçekten toplu bir site yapsak güzel olur bence değerli abilerimde fikirlerini söylerse.
Baki

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ticaret
Yeni Üye88 yazı
Selam degerli katılımcılar.Ben yaklasık 3 yıldır internet aleminde bircok blog grublarları internet grişimcileri ile ilgili bilgi arastırması yaptım.İnternette cok bilgi kirliligi var.Bazı uyanıklar internet ve google,den nasıl ayda 2-3 bin dolar kazndıgını anlatıyorlar insanları kandırmak istiyorlar.Dijital kitabı al oku hemen internette suratle para kazan yanıltıcı altadıcı bilgiler malesef cok.Ama buna karsılık cok kalitelli durust blog yazarlarıda yok degil.Ben arastırmalarım sonucu şu sonuca vardım.Eger bir site kurayım bu siteden para kazanayım diyorsaniz bu kısa zamanda mümkün degil.Eger şöyle yapılırsa yasadıgınız sehir büyükse bir sehir portalı veya o sehrin lokal internet-gazetesi olarak baslayıb,sitenin icerigini yazılarını kesinlikle kopya olmayıb insanların yararına olan sorunlarını cözmede yardımcı olacak yazılarla doldurursanız 2-3 senede hatırı sayılır trafik elde edersiniz.Ve artık firmalara gidib reklamlarını sitenizde yayınlayabileceginizi teklif edebilirsiniz.Tabi elinizdeki sitenizin yeterli trafigini oldugunu karsı tarafa ispatlamanızda gerkiyor. kimse boş siteye reklam vermek istemez.Veya sitenizi görübte size reklam vermek isteyeceklerdir.dolayısıyla siteyi popüler bir noktaya getirmek içinde içerik için çok calışılmasi gerekir özgün içerik kraldır.Arkadaslar wordpres tabanlı yeni acmiş oldugum e-ticaret sitem olan www.satisalis.net e sizleri beklerim.
www.satisalis.net
MEHMET ALEMDAR

Yerleşim Kyrgyzistan / BiskekMeslek Ynsan kaynaklary
Yeni Üye30 yazı
bir sitenin tutması için bütçen varsa reklam yapman gerekiyor reklam yaparkende iyi bir bütçen olması gerekli
bütçe yoksa reklam yerine googlenin seni bulmasını sağlayacak şekilde sitende seo yapman lazım
onuda şöyle yaparsın bir arkadaşım şu şekilde yapıyor.temizlik şirketi var ve aramada önde çıkmak için <a href="http://www.temizliknoktasi.com/TEMIZLIK-SIRKETLERI"> veya <a href="http://www.temizliknoktasi.com/ev-temizlik-sirketleri"> <a href="http://www.temizliknoktasi.com/temizlik-sirketleri">şeklinde kodlar yazmış bunu tam anlamadım ama çalışmak lazım denemeni tavsiye ederim

http://www.temizliknoktasi.com/temizlik-sirketleri

bu siteye bakmanı tavsiye ederim
C--E--C--C--E--K

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye61 yazı
Sermayesiz Yapılabilecek İşler
Sermaye Koymadan Ek Gelir Elde Edilebilecek İşler.

Sermaye koymadan yapılabilecek bazı iş fikirlerini sizler için topladık. Şuan teknolojinin gelişmesi ile popüler olan bazı sektörlere yönelik iş fikirleri iyi kazançlar sağlamaktadır.
Bunlardan bazıları aşağıda;

1- Web sitelerine makale yazmak,
Web siteleri için makale, haber, inceleme tarzı yazıların girilmesi karşılığında web sitesi sahipleri yazı başına ücretler ödemektedirler. Bu işi yapabilmek için belirli bir konuda uzmanlaşıp bu konularda yazılar yazabilirsiniz.

2- Film-Dizi Altyazı Çevirmenliği,
Yabancı film ve dizileri web sitelerinde gösteren sitelerde iyi bir yabancı diliniz var ise alt yazı çevirmenliği yapabilirsiniz. Hatta aylık bu işten 4-5 bin tl civarı kazançlar elde edebilirsiniz.

3- Sosyal Medya Uzmanlığı,
Firmaların sosyal medya üzerinde ki hesaplarına yöneticilik yapabilir, sosyal medya üzerinden gelen talep, öneri ve şikayetleri firmalara raporlayabilirsiniz.

4- Basın Bülteni Yazarlığı,
Firmaların gerçekleştirdiği fuar, organizasyon, açıklama gibi etkinliklerini derleyip, fotoğraflayıp basın bülteni haline getirip kazanç elde edilebilmekte.

5- Websitesi Hazırlama,
Websitesi yada wordpress bilgisine sahip iseniz, basit websiteleri hazırlayıp kişisel blog kurmak isteyen kişilere satabilirsiniz.

6- Evcil Hayvan Bakıcılığı,
Sadece hafta sonları bile hayvan bakıcılığı yapıp, onları gezdirerek para kazanabilirsiniz.

7- Karikatür Yazarlığı,
Çiziminiz güzel ise karikatür karakterleri çizip bunları insanlara satabilirsiniz.
Kaynak: http://www.teknolojik.net/sermayesiz-yapilabilecek-isler/detay/

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye165 yazı
hocam simdi bile baslasaniz inanin disinize dokunacak para kazanabilmeniz icin ya cok saglam is yada yillar gerek hic girmeyin bence
AcarGruppen
0046 767 169 189

Jönkoping / Sweden

Yerleşim Ysveç / JönkopingMeslek Tekstil
Yeni Üye20 yazı
Merhaba;
Bence Şirket kurmana gerek yok hazır kurulmuş şirketler üzerinden bu işi ilerletebilirsin.
Çünkü ayrıca bir şirket demek en kötü maliyeti(bağkur , kira ,stopaj , muhasebeci parası ,elektrik faturası , han aidatı v.b) aylık
750 TL bence böyle yapana kadar çevrendeki eş,dost,akrabalarına ait şirketlerinden rica etsen (yada pm at bana ben sana
yardımcı olmaya çalışayım) daha karlı olur.Böylece birçok masraftan ve dertten kurtulursun ilk başta baktın ki oluyor iş aç yine şirketini ama piyasayı ölçmen için
böyle birşey yap.

Özellikle e-ticaret yapacak için deneyimli şirketle anlaşmak bu konuda çok önemli yeni e-ticaret açmak isteyenlere şirket anlamında yardımcı oluruz.

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Memur
Yeni Üye61 yazı
illagal siteler yapmayacaksan reklamdan para kazanman neredeyse imkansız. film, xyz, dizi, oyun sitesi gibi sektörlere bulaşırsan geçici olarak kısa dönem kazanırsın. sonrada ya mahkemelerle başın derde girer. yada sitene vs blok gelir (bu en şanslı halin). yada hapise girersin. bu alternatifleri göze alıp bu sektörlerede girebilirsin. gerçekten ses getirecek kalıcı bir internet projen yoksa, netten buyuk rakamlar kazanmak çok zor.

Yeni Üye3 yazı
Eski gelir kaynağım :) çok spesifik bir ilgi veya bilgi alanınızın yanında seo becerileriniz yoksa zamanınızı boşa harcamayın derim bu kadar net ;) adsense hesabı almak şu zamanda neredeyse im-kan-sız. sitenizi hitlendirdikten sonra özel reklamlar da alabilirsiniz ama hiçbiri adsense olmuyor. video dizi film cart curt sitelerinden her gün zibil gibi açılıp kapanıyor. tÜRKİYEDE web işi bile kesinlikle bir etik içerisinde gelişmiyor. önüne geçtiğiniz site sahibi sitenize siber saldırı mı düzenlettirmiyor, adsense reklamlarınızı banlatmaya mı çalışmıyor, yetişkin sitelere sizin linki verip google sıralamasında düşürmeye mi çalışmıyor daha neleri neleri :)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye78 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aforizma
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Bir internet sitesi kursam , adsense reklamları koysam , ne kadar ziyaretçiye ne kadar gelir elde ederim?
Hangi konu üzerine yoğunlaşsam çok ziyaretçi toplarım?
Bu siteden başka ne tür gelirler elde edebilirim?

Rabet gören bir konu bulursam içerik sağlama konusunda fazla zorlanacağımı zannetmiyorum.

İnternet sitesi kurmak çok kolaydır, şuan piyasada bulunan birçok büyük web sitesi bile ücretsiz wp kullanıyor onun üzerine ücretli tema kuruyorlar. Hangi konuya yoğunlaşsamdan ziyade hangi konularda bilgilisiniz ve içerik üretebilirsiniz kendinize bunu sormalısınız. Adsense den en fazla finans-sağlık-turizm gibi içerikli siteler kazanır. Fakat adsense e odaklanmayın derim örneğin japonyaya gitmişsinizdir ve japonya hakkında çok iyi bilgilere ipuçlara sahipsinizdir japonya ile ilgili bir site açabilir google da ilk sıraya çıkabilir ve turizm sitelerinden reklam alabilirsiniz.