Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Oto Yıkama & Kuaför Ve Fason Halı Yıkama Hk. Bilgi

BaşlatanGodricTarih20/02/2014 23:13:18Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
S.a Koniks Üyeleri. Uzun Zamandır Siteyi iş Fikirlerini Mevcut işleri Adım adım Takip Ediyorum. Şu An İçin Aklıma En Çok Yatan Oto Yıkama & Oto Kuaför ( Yanında Fason Halı Yıkama İşinide Düşünüyorum)
İzmirde İkamet Etmekdeyim 2000 Tl Kiralı Bir Dükkan Buldum. Sabahın Erken Saatlerinden Akşam 7 – 8 e Kadar Dakikada 70 Belki Daha Fazlasının Yani Günde Rahatlıkla 40 Bin Aracın Geçtiği Ana Cadde. Cadde Üzerinde Başka Yıkamıcalar Oto Aksesuarcıları Tamirhaneler Vs De Var. Dolmuşlarda Bu Hat Üzerinden Çalışmakda Dükkan Yükseklik Olarak 6-7 Metreden Fazla Zaten 300 Metrekare.
Şimdi Projem Şu Şekilde.
En Başarılı ve Hızlı Kaliteli Oto Yıkama Makinalarını Alıp Kullanmayı Amaç Ediniyorum.
Bir Bekleme Salonu Düzenleyip İçine Loca Tarzı Koltuklar Lcd Tv(Araçların Yıkama Esnasında Müşteri Tarafından Takibi İçin) 2 Adet İpad 2 Adet Laptop Gazeteler Bir Adet ps3 ve Lcd Tv Belki Dart Tahtası Maksat Müşteri Aracı Yıkanırken sıkılmaması Ve Tekrar Gelmek İçin Beni Tercih Etmesi. Tabikide Yiyecek İçecek Hizmeti Hatta Aksesuar satışta Koyabilirim. Yıkama İşleminde Kalite ye Önem Verip Dandik Malzeme Kesinlikle Kullanmayağım Bu Yüzden Piyasadaki İyi Ürünleri Araştırdım Ancak Sizlerinde Görüşleriniz Tecrübeleriniz Benim İçin Çok Önemli. Çalışanların Kesinlikle Müşteriyle Gereksiz Muhabbet(Kaça Aldın Kaca Satıyorsun, Kac Basıyor Bu Alet Gibi Gereksiz Muhabbete Sokmayacağım İşe Alım Yaparken Kriterim Bu Olucak Özellikle) Tabi Arac Temizlenirken Yok Icınde Sıgara Icmeler Yok Son Ses Muzık Acmalar Bunlarda olmucak. Şimdi Aklıma Takılan Bazı Yerler Şöyle Sıralayım Günlük 15 Araç Maliyeti 15 Aractan sonrası Kar Elde Etmeyemi Başlarım. 1 İşci Bir Günde Max Kaç Araba Yıkayabilir. Ne Gibi Su Tüketimi Olabilir ki Kuyu Suyu Tercih Etmek İstemiyorum Leke Kalma İhtimaline Karşı Aylık 200-300 Lira Gibi Bir Fark Benim İcin Kabul Edilenebilir Şebeke Suyu Kullanmak Acısından. Hangi Makinalar Daha Başarılı daha hızlı Ve Yanına Tabı Bir Adette Buharlı Yıkama Alıcam Onunlada Motor Aksamı ve İc Temızlık ıcın Dusunuyorum Maksat Hem Daha hızlı Hemde Motor Aksamında Riskı Sıfıra İndırmek İstiyorum. Görüşleriniz Gercekten Cok Onemli. Kendimi Dürüst Güler Yüzlü İşine Sahip Çıkan Müşteri İle İyi Diyalog Kuran Biri Olarak Tarif Edebilirim. Disipli ve Kaliteli İş Anlayışı İle Başarılı Olacağıma İnanıyorum.
Not: 30 Bin Tl Max 40 Bin Tl Gibi Bir Sermaye İle.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye574 yazı
Sayın Godric;
biraz evvel online donanım hizmeti vermek istediğim konuya yorum yazmışsınız bu işi yapmak içinde yazı açtığınızı belirtmişsiniz öncelikle yazılarımı yakından takip ettiğiniz için tşk ederim. Gelelim konunuza Ankara'da İvedik organize sanayide sizin yapmak istediğiniz tarzda bir iş var devir ediyor adam 22 bin tl istiyor. Benimde ilgimi çekmedi değil, adamla konuştum neden devrediyorsunuz diye adam hevesle açmış sanayide dükkan bayağı bir araç gelip geçiyor önünden adam diyor ki bu işten ben anlamıyorum adamda çalıştırmıyorum dedi, kendisi yıkamaya çalıştığını ancak pek beceremediğini söyledi, eğer Ankarada yaşıyor olsa idiniz orayı tavsiye edebilirdim. Bu iş yerini tesadüfen arabamı tamir ettirmek için ivedik organize sanayiye gö türdüğümde gördüm. Adam yeni kurulmuş bu işi 22bin tl ye devrettiğine göre Sizde belirttiğiniz bütçenize göre açabilirsiniz ancak siz araç yıkama işinden anlıyor musunuz? bu çok önemli işlek bir yer ise para kazanırsınız ben sadece fikrimi yazdım. Ancak fason halı yıkama işine gelince bu işe yeni girişiyorum bu işte para var birisiyle konuştum piyasası Ankarada 3 tl halı yıkamanın adam bana 1,5 tl den yıkarım dedi. Sırf oto yıkamanın yanında fason halı yıkamahizmeti verseniz dışardan halı getirene yıkasan masraf çıkar ancak burda en önemli husus su kullanımı. Suyu fazla tüketirseniz işyeri su faturasına çalışır hale gelebilir. Size başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye7 yazı
Pardon Ankara2929 Abi. Ben Yazarken Yanlış Belirttim Aslında. Halı Yıkamayı Kendim Değil. Toplayıp Fason Yaptırıcam. Benim İçin Ekstraya Giricek Bu. Evet Bazı Arkadaşlar Kimi Günde 50 Tl Kimi Günde 150 Tl Gibi Karlardan bahsetmiş. İyi Bir pazarlama İle Bende Bu Pastadan Payımı Alabilirim Diye Düşünüyorum. Bana Bu İşe Bile Koşturmak Ayda 1000 Tl Bıraksa Ki Fazla Bırakacağını Düşünüyorum Dükkan Kiramın Çoğunu Belki Hepsini Buradan Çıkarabilirim Diye Düşünüyorum. Araç Temizliği Dış Yüzeyde Evet Profesyonel Sayılabilirim. Araç Aksam ı Aksesuarı Vs İyi Anlarım. Ancak Motor Temizliği Derseniz İşte Orda Biraz Çuvallarım( Sonuçta Arabanın Beynine Su Kaçırmakta Var) O Yüzdende Buharlı Bir Makina Almayı Düşünüyorum Yanına.. Riski Sıfıra İndirmek İçin. Biraz İyi Eleman Bulmak Bu Sektörde Zor. Araçların Son Kontrollerini ben Yapıcam Begenmediklerimi Tekrar Yıkatttırcam Veya Ben Yıkıcam Yoğunluk Durumuna Göre. İyi Eleman Olsunda Fazladan Ücret Veririm Piyasanın Üstünde. Zamanla Bende Pişiceğime İnanıyorum Motor Ve İç Temizlikte. Zaten 2 adet Yıkama Makinası Bir Adet Buharlı Diye Düşünmüştüm ancak Toplamda 3 Adet Yıkama Makinası Bir Adet Buharlı Yapmaya Karar Verdim Yedekde Durmasında Zarar Yok. Sıkışılan yerde 3. İle Bende Katkıda Bulunurum. Halı Toplama işine Gelirsek Eğer Toplama yı Hepsini aynı Anda Yapıcak Şekilde ayarlıcam. Kendim Alıp Yapıcam Kendim Teslim Edicem. Bu Sırada Da Babam Dükkanın Başında Durabilir ki Bu İşlerden O Gayet İyi Anlar. Gerçi İşin İçine Girmeden Neleri Görceğim Belli Olmaz Herşey Dışardan Hoş Geliyor. Öncelikle Bunu Yapıcak Cesaret var Fizibilite mi de Tamamladığımda Kesinlikle bu İşe Giricem. Yorumlarınız İçin Ben Teşekkür Ederim Sizlerede İyi Çalışmalar Başarılar Dilerim.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye7 yazı

//güncel

Yeni Üye48 yazı
Usta, ben kendi arabamı amatör olarak yıkayan birisiyim. Neden? çünkü yıkamacılar yıkamayı beceremiyor. Deterjan at, fırçala, su tut değil olay.

Deterjanımı atarım, mikrofiber eldivenimle veya sünger ile silerim. Fırça atarsam aracın boyası çiziliyor. Pasta cilamıda kendim yaparım. Tazyikli makine ile su tutarım. Mikrofiber bez ile kabaca kurularım. Kapı tutacaklarına aynalara basınçlı hava tutarım. Son olarak hızlı cila diye bir ürün var. Ben Meguiar's dan alıyorum dükkanda kullanılacaksa daha ucuzları var. Hızlı cilanın amacı aracı aracı kimyasal ile kurutup parlatmak, kireç lekelerinden arındırmak. Aracın toz tutmasını önlemek. Bir sürede cilalı görünüm sağlamak. Camlarım için iki tane bezim var. Boyasız cam silin içine (boya leke bırakır) elma sirkesi koyarım. hafif nemli bezle camımı siler, kuru bezle kurularım ayna gibi olur.

Aracın içini güzelce süpürür, nemli bezle tozunu alırım. Torpidoyu parlatmak için kesinlikle silikon kullanmam. Atas plak2r ile önce bir bezle uygularım. Torpido parlar, sonra kuru bezle fazlasını alırım. Torpido yapış yapış kalmaz, orijinal temiz bir görüntü oluşturur.

Koltuklarım yıkanacaksa buharla olmaz o iş. Denedim düzgün olmuyor. Koltuklar halı yıkama makinesiyle yıkanır. Yada döşeme kılıfları sökülüp çamaşır makinesinde yıkanır. Başka türlü dört dörtlük olmaz.

Tavan için Amway loc kullanıyorum hafif nemli bez olacak. Islak olursa tavan sarkar. Hele hele araç wv ise tavan çöp.

Motor yıkarken dizel araçtan korkmayacaksın. Benzinli ise buji başlarına vazelin sürülür. sigorta kutusu naylon ile kaplanır. Önce normal deterjan + tazyikli su, sonra yağ çözücü ile bir daha yıkanır. Basınçlı hava ile kuruturum. Meguiar's ın bir ilacı daha var onla da parlatırım.

Pasta cilamıda kendim yaparım. Aracımda taş izleri, boya çizikleri varsa ince fırça ile içini doldururum. 1 gün sonra vaktim yoksa saç kurutma makinesi ile kuruturum. 2000 numara grid zımpara ile zımparalarım. 2 çeşit pastam, 1 adetde cilam var. İlk önce kalın pasta atarım, sonra ince pasta atarım. ince pasta bittikten sonra aracı alkolle silerim, sonra yıkarım. İyice kuruttuktan sonra cilamı atarım elle güzelce parlatırım.

Yamuk yumuk yıkamacılar yüzünden kendim öğrenmek zorunda kaldım. Aracı yıka dersin kurutmaz, fırça ile boyayı çizer, deterjanında kostik vardır plastikleri matlaştırır. Kuruturken cam çekçeği yada eski silecek ile kurutmaya çalışır küfür edersin. Boyacıya gidersin rötüş yap dersin buna rötüş olmaz der komple boyarız der. Aracın torpidosuna tozunu almadan silikon sıkar onuda silmeye üşenir aracın içi yapış yapış olur. Dağdan inme öküz aracı kullanmayı bilmez sileceği çalıştırır, kapatayım diye camlara su fışkırtır aracı bir daha yıkamak zorunda kalır.

Neyse usta işin özeti otomobiller düzgün yıkacak, malzemeler kalite olacaksa iş yapar. 3-4 kere gelen müşteriye koltuklarını yıkayayım benden olsun dersin, Kalabalık değilse tavanını temizleyeyim hediyemiz dersin müşteri mutlu olur. Bekleme salonunda ps3, lcd tv, internet falan güzel fikirler. Kaliteyi elden bırakmadığın sürece iş yapacağına inanıyorum.

Üye216 yazı
Oto yıkama konuşunda sizlere her konuda yardımcı olurum, Kurulum, ışletme ve yönetım daha önce dortyıl bu ışle mesgul oldum
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye7 yazı
Herkese Teşekkür Ederim. Aslında Benim Aklımı Daha çok Kurcalayan İşletme Giderleri. Bir araç yıkama Maliyeti(Kaliteli Malzeme İle) ve bir yıkama personeli günde kaç araç yıkayabilir.

Yeni Üye33 yazı
halı yıkama hakkında sorularınızı sorabilirsiniz. halihazırda yapmaktayım o işi. Fason halı yıkama bir iştir başka işin yanında yapamazsınız. yaparsınızda para kazanamazsınız. bir sene kendinizi adamalısınız. Mümkünse azar azar web sitesi işini öğreneceksin kendi siteni yapacaksın benim iki adet var kendim yapıyorum amatör ama gogle beni seviyor yavaş yavaş yükseliyorum
http://www.duyguhalitemizleme.com/
http://duygukoltukyikamaantalya.com/
Ayrıntıları anlatırım. Ama siz daha çok araba işiyle ilgileniyorsunuz sanırım.Halı işini önemsiyorsanız yazın cevap yazarım
www.duyguhalitemizleme.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Elektrik / Elektronik
Üye216 yazı
Oto yıkama maliyetleri sabit ve değişken olarak farklılık gösterir Bir aracın yıkanması 30 ile 35 dk arasında degişir maliyet olarak da sadece kimyasal 3 tl civarında işcilik kira, hariç bir insan günde yaklasık 20 arac yıkaya bilir cok iyi ve hızlı işe 30 kadar cıkar oto yıkama, motor yıkama, oto kuaför, boya koruma ve cılalama işlemleri uygulamaları önemlidir,
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye34 yazı
Kısacası şunu söyleyebilirim malzemelerin çok kaliteli olmasına gerek yok kaliteli malzeme işini kolaylaştırır kar marjını düşürür normal düzeyde ürün kaliteli işçilikle para kazanabilirsin herşey ustalıkta biter.Saglam bir ustan olursa eğer araban kuyu suyuyla bile yıkansa anlayamazsın.
Oto yıkamadan çok oto kuaför işine önem ver oto yıkama işi masraflarını karşılar oto kuaför işi güzel para bırakır oto kuaföre dair herşeyi yap dükkanında pasta cila koltuk temizliği far parlatma araç ozon temizliği vs vs
Temiz makinalar bulabilirsen makinalarını ikinci el al ilk başta fazla aksesuar alma satmak için gidişata göre değerlendir durumu paranın hepsini malzemelere bağlama işlerin olmadığı zaman dayanabilmek için arkada biraz paran olsun sağlam oto yıkama müşterisi bulmak çok zordur lakin arabasına değer veren müşteriler bulduğun zaman seni asla bırakmazlar yerin uzak dahi olsa senin yanına gelirler
Her iki işinde başında durman gerekiyor yada yanına güvenebilieceğin çok sağlam biri olması lazım babanın yanında durması senın için artı bişey bu iki işte kesinlikle sadece elemanın yapacağı iş değildir ufak hatalar büyük masraflarla sonuclanır ne demek istediğimi anlayabilirsin
Eğer çok çalışır işin başında durursan güzel paralar kazanabilirsin ama iş yorucudur ve sürekli yoğun bir tempoyla çalışman lazım bunu en başta göze al
İş dışardan göründüğü gibi değil anlatılacak daha çok şey var aslında imkanın varsa birkaç yıkamacı gez işlerin nasıl yürüdüğü kendin gör ne demek istediğimi daha iyi anlarsın
Aklına takılan birşeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım İnşallah hakkında hayırlısı olur...
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye206 yazı
selamun aleykum yaz sezonu için güzel iyide kışın yaz kadar işler iyi olmaz sanıırım kışın nasıl giderleri cıkarmayı düüşünüyorsun elemandı kiraydı filan ?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Yeni Üye33 yazı
Arkadaşlar halı yıkama düşünenler bidaha düşünsün. Çok parlak bir iş değil. En iyi müşteri ayağındaki müşteridir. araba yıkama daha mantıklı. Ama iyi eleman şart.
www.duyguhalitemizleme.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye68 yazı
Oto yıkama işi iyi kazandırır fakat işyerinde çalışanlardan en az ikisi güvendiğin akraba eşin dostun olacak.
Kalifiye eleman asla bulamazsınız. Zaten adam kalifiye olsa araba yıkamaz. Çalışanlar parasını günlük alır.
3 gün gelir 4üncü gün telefononu kapatıp 5 tl fazla veren yere kayar. Bu işin 1 numaralı sorunu elemandır.
Bakın netteki devredilen oto yıkamalara hemen hepsi eleman yüzünden devreder. Bu konuyu tam 6 ay araştırdım.
150bin tl yatırım yapacakken vazgeçtim. Hele ankara gibi yılın 8 ayı soğuk olan memleketlerde iyi düşünün. Soruları olan
arkadaşlar var ise cevaplayabilirim.
otomobil profesörü
05437457011

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Otomotiv
Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tuccar06
Oto yıkama işi iyi kazandırır fakat işyerinde çalışanlardan en az ikisi güvendiğin akraba eşin dostun olacak.
Kalifiye eleman asla bulamazsınız. Zaten adam kalifiye olsa araba yıkamaz. Çalışanlar parasını günlük alır.
3 gün gelir 4üncü gün telefononu kapatıp 5 tl fazla veren yere kayar. Bu işin 1 numaralı sorunu elemandır.
Bakın netteki devredilen oto yıkamalara hemen hepsi eleman yüzünden devreder. Bu konuyu tam 6 ay araştırdım.
150bin tl yatırım yapacakken vazgeçtim. Hele ankara gibi yılın 8 ayı soğuk olan memleketlerde iyi düşünün. Soruları olan
arkadaşlar var ise cevaplayabilirim.

bu konudaki yazılarınızın hepsini okudum bende bodrumda yaşıyorum oto yıkama yeri buldum kuyusu da var 35 bin tl istiyor kirası 2 bin tl dükkan 60 m2 ne dersiniz güneyde yıkama işi iyi olur gibi geliyor yağmur çamur kar derdi yok gibi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye3 yazı
Arkadaslar normal bir hali yikama isi yapmayin derim dunya kadar var cogu kisin kapatiyor yazin aciyor, guc bella geciniyor hepsi, eski h100 araclarini bile degistiremiyorlar, bilinmis kaliteli bir marka ile calisin, Chem-Dry gibi. 51 ulkede olan bir firma, 4500 bayisi var dunya genelinde, hepside basarili yalniz herkese bayilik vermiyorlar, basarili olacaklarina inandiklari kisilere veriyorlar, yurtdisinda yillik 1 trilyin para bile kazanan bayileri oldugunu biliyorum.size kalmis yani, diger isler gibi oturuop musteri beklemiyorsunuz. Www.franchise.chemdry.com.tr den ulasabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Halkla ili?kiler