Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hobi Merkezi

BaşlatanbasrixTarih25/11/2011 16:07:20Yorum18

İlk mesaj
Yeni Üye23 yazı
HOBİ MERKEZİ

Arkadaşlar bir projem var tutarmı diye fikirlerinizi almak istiyorum
farklı bir eğlence merkezi ,içerisinde :
at eşek deve biniciliği bilardo karting kendin pişir kendin ye kasap
halı saha basket sahası paintball ok atışı havalı silah atışı çocuk parkı ps3 gibi tüm hobileri bir yerde
açıp işletmek
müşteri kurumsal firma çalışanları motivasyonu sağlamak iş verimini
arttırmak için fabrikalar vs yerler böyle uygulamalar yapıyor
ya pikniğe ***ürüyor yemeğe yada halı sahaya ayrıca ailelerede
hitap ediyor

böyle bir yer açmanın maliyeti ne kadardır siz olsanız böyle bir yere
gidermisiniz
gitmezseniz içerisinde ne tür bir aktivite olursa gitmeyi düşünürsünüz

Yerleşim Türkiye / BalıkesirMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Üye102 yazı
maliyeti kalem kalem hesaplamadım fakat çok fazla meblalara ihtiyaç duyacağınız kesin..

Ayrıca binicilik atıcılık ve paintball için çok büyük bir araziye ihtiyacınız olacak ve oraya gelenlerin ps3le ilgileneceğini sanmıyorum.Fikir özünde güzel fakat üzerine biraz daha düşünüp daha oturmuş bir konseptle yola çıkmak daha mantıklı gibi.
Başarılar diliyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye76 yazı
biraz daha düşünmenizi öneririm yada kesin girecekseniz piyasa araştırması yapıp batmayacak şekilde işi yönlendirmenizi tavsiye ederim.
İmza yok parmak bassam?

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Emniyet görevlisi
Üye360 yazı

arkadaşım düzeltmek istiyorum. bu tür etkinlikler hobi değildir. bir kısmı sportif etkinlikler.

fikir bence güzel ama çok fazla tutmazmı ? insanlar bir halı saha kurmak için bile bir kaç kişi bir araya geliyor. şimdi bunun yanına
bir kaç alan daha kuracaksın. üstelik atlar felan da alacaksın. bakıcı ve bakım masraflarını da ayıracaksın. bir kaç aylık giderlerin de
bir anlamda kasanda garanti olmalı. çok çok masraf demek. yatırım için ayırmayı düşündüğün miktarı bilemiyorum ama bunları hesap
etmelisin. oldukça geniş bir arazin de olmalı. bu kadar yatırım yapabileceği olanakları olan insanlar karar vermekte zorlanır. hatta
bu süreç o kadar uzar ki yatırım yapmaktan bile vaz geçerler. zira riske atılacak miktar arttıkça karar vermekte zorlaşıyor.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye70 yazı
Merhaba,,Bu gibi işlerin adresi olmak önemlidir.Yapacağınız yatırım için yer çok önemlidir.Herhangi biryerde yapamazsınız,Sosyal aktivite,sosyal insanların rağbet ettiği bir merkez veya yakın civarı olmak zorundadır.Yerinizi Belirlemişseniz,Finansmanı işleri kolaylalaşır.Ama tek sizinbelirttiğiniz bir yer içinde üstlenici firmadan olumlu sonuç çıkmayabilir.Bu iş Teknik ekip işidir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye97 yazı
aç türkiyenin en ölü yerinde bile işler
İbrahim KIZILIRMAK

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Saty? / Pazarlama
Üye816 yazı
Kardeş aklındaki fikirse ondan öteye gitmez öncelikle altyapın yetersiz çünkü o kadar büyük bir projeyi gerçekleştirmek için büyük maddi imkan ve insan kadrosuna sahip olmalısın eger varsa sorun yoktur.

1. bu proje ancak izmir istanbul ankara dan başka hiç bir yerde tutmaz.
2.hem halı saha hem paintball hem at binici vs.. bu gibi projeler hem ağaçlık hem düzlük arazi bulman lazım buda mininmum 200 dönüm arazi eder çünkü paintball halısaha basket sahası oyun salonları sosyal tesisler vs.. ancak 200 dönüm lazım.

3. at aldın diyelim yılkı atı alacak halin yok bakıcıda asgari ücretle çalışmaz..

sana uzatmıyayım sana kafamdaki maliyeti çıkaracagım arazi sosyal tesisler ( yani bina ahır masa sandalye hariç) minimum 500 binin gider dediğim gibi arazi senin olacak belediye ruhsat vs.. hariç..

ayrıca en az 30 saglam elemanın olacak.
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye25 yazı
sanayi olarak gelişmiş yerleden başka bir yerde tutması zor. yatırım maliyeti milyon dolarları gözden çıkar derim.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Di?er
Yeni Üye23 yazı
60bin tl ye mal oluyor ps3 ü çıkardım bir kaç hobi daha ekledim hepsi 60 bin yer sorunu var ben dahil 3 çalışan yeterli

özel mesaj atın internetten satılık linklerini yollayım

4 adet 3 top 2 adet american masa ıstaka ikinci el 2500 tl
paintball silahı boyası şeridi 10 ad 2500 tl ikinci el elbise lastik varil vs 500 tl
eşek 200 tl ad at kısrak at 300 tl deve 5000 tl 1 deve 2 eşek 4 at 6600 tl ahırı 1000 tl 7700 tl
halı saha basket sahası çimlendirme ekipman duşu çelik konstrüksiyonu ışıklandırması türbünü 15000 tl
şişme cocuk parkı salıncak vs 4000 tl hepsi ikinci el
kasap dolabı kıyma makinası 1500 tl
mangal yeri peyzaşı çardağı 8 adet 3000 tl
atış poligonu 1000 tl yay ad 500 tl havalı tüfek 300 tl 2 şer tane 2600 tl
200 m2 kapalı prefabrik yapı ikinci el 15000 tl
nitrojenli benzinli kumandalı araba pisti 100 tl araçlar 5 adet 1500 tl
karting pisti 4 aracı 10000 tl

TOPLAM 60 BİN TL YAPAR HERŞEYİYLE AZALIR ÇOĞALMAZ

milyon dolarlık birşey yok
ticari imarlı yer kiralanacak
ben dahil 3 kişi çalışacak
vergisi ilk yıl yok stopajı muhasebesi yıllık 2000 tl

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye23 yazı
ama bu iş tutmaz gibime geliyor mevsimsel bir iş olduğu için

Üye816 yazı
hem tutmaz diyrosun hemde yapsam diyorsun..

eşeğe 200 lira fiyat biçiyorsun 200 liraya ancak ihriyat dişi düşmüş hayva bulursun ..

ayrıca herşeyi 2. elini yazmışsın inasnlar eski püsküye gelirmi her avm acıldıgında yeni teknolojilerle gelmiyormu..
sen dahil 3 çalışan diyorsun hem bilardoya abkacaksın hem çay yapacaksın hem atları kiraya vereceksin hem ahırı temizleyeceksin vs vsvsvs
dortler

Editör5590 yazı
O kadar çok kalemin bir o kadar daha kalemi olur. 60 bine o kadarı çıkmaz. Çıkasa da hiç bir iş yapmayacak bir yer çıkar.

Şöyle yap. Tabanı kaya olmayan taban suyu aşırı derinde bulunmayan bir yer bul. Kuyu açmanın yasak olmadığı bir yer olsun. Sondaj vurdur ve su çıkar. Bir iş makinesi kirala dev bir göl çukuru aç. İçini Naylon döşeyip üzerini uygun bir agregat malzemeyle ört. Ortaya 2 olimpik havuzdan biraz daha büyük bir yer çıksın. Buraya kadar paranın yarısından çoğu gitti zaten. İçine sinekten zokaya gelecek her cins balık bul at. Toplamda bin balık kadar. Her cinsten bir koloni oluşturacak kadar. Bunları besle üç beş ay. Bir baraka yap. işletme binası olsun burası. Arazi sınırına çit yaptır. Masa sandalye temin et. mangal al bir sürü. Kömür çıra bulundur. Her boy makineli olta al. Hobi merkesi diye tabela as. Yakın şehirde reklam yap. Gelsinler saati 5 liradan balık tutsunlar. Tuttuklarını yesinler. Biraz para kazan. Belediyelerden maliyeden milli emlaktan seni çok seven arkadaşlarından bir iki tokat ye. Ondan sonra geri kalan hobisel işlere giriş. Ancak büyük ihtimalle bu tür bir işi ayaklandırabilsen bile büyütüp devam etmek yerine saf, temiz kalpli bir müteşebbis bulup devretme yolunu seçersin. Elindeki para çok hesaplı davransan bile bu tek kaleme ancak yetişebilir. Bahsettiğin her kalem tek başına sana bu kadar para harcatır.

Bu işi yaparsan buradan bize haber ver. İlk müşterin olacağıma söz veriyorum yanımda beş on kişide getiririm.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye816 yazı
:) iyi yazmış akınselçuk yani o kadar paraya o kadar köfte
dortler

Yeni Üye23 yazı
akinselcuk bey çoğu sağlam işler saçma işfikirlerinden çıkmıştır haklısın bu yazdıklarını hayata geçirebilirsin yolun açık olsun ama senin anlattığın balık yazısına yorum dahi yapmıyorum çünkü anlamadım benim yazdıklarımla ne alakası var

O kadar çok kalemin bir o kadar daha kalemi olur yazmışsınız ben ne yazdım
özel mesaj atın internetten satılık linklerini yollayım

benim yazdıklarımdan başka ne çıkacak buyrun yazın

Yeni Üye23 yazı
dortler21 eşek eşektir

Üye310 yazı
Bence de mümkün değil ya, 60.000 tl’ye istediğiniz gibi bir tesis açtınız diyelim..
Bu tesisin hiç satış yapmadığınız durumda aylık ne kadar sabit gideri olacak? Sadece muhasabe, stopaj hesaplanarak gider bütçesi oluşturulmaz.
Bu tutarın 3-5 aya tekabül ettiği kadarını cebinize koymanız gerektiği konusunda ne düşünüyorsunuz? İlk iki ay müşteri gelmezse ne yapacaksınız, kapatacak mısınız dükkanı?
Sabit giderleri geçtik.. Hiç satış yapmadığınız durumda, işleri oturtana kadar, geçinmek için aylık ihtiyaç duyduğunuz miktarın da en az bir 3-5 katını hesapladınız mı?
Bunu bütün ortaklar için dikkate aldınız mı?
Gördüğüm kadarıyla 60.000 tl sadece yatırım maliyeti.
Ama sizin zarar bütçesi denen şeyden pek bir haberiniz yok gibi geldi bana..
Bütün hesaplar tesisi açar açmaz para kazanmaya başlamakla ilgili. 2 ay istediğiniz ciroya ulaşamazsanız kapatmaktan başka çareniz kalmıyor sizin hesaplarınızla.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye816 yazı
basrix senin düzmantığınla alacagın eşek başkalarının sana eşek diye boyattıgı başka şeydir...
dortler

Yeni Üye23 yazı
onurkoniks orta hesap girdi çıktı yok olan bir işyeride yok proje sadece ve vazgeçilmiş bir proje nedeni mevsimsel iş yapıcak oluşu