Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İnşaat Malzemeleri Satma Hakkında

BaşlatansteinhardTarih12/02/2014 14:16:38Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
değerli deneyimli koniks üyeleri, gelecekte yapmak istediğim bir fikir üzerine görüşlerinizi almak isterim.şimdi bana dedelerimden kalan ana cadde üzerinde ticarethane, depo yapmaya müsayit arsalar var.ben okulum bitince buraya inşaat malzemeleri yığıp ticaret yapmak istiyorum.bu işin prosedürü nedir, püf noktaları nelerdir? mal alıp satarken nelere dikkat etmek gerekir?kaar oranı nedir? tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Büyük yangınlar, küçük kıvılcımlardan çıkar.

Yerleşim Türkiye / SinopMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Üye711 yazı
öncelikle alıp satacağın mala göre kar oranı değişir mesela %45lik bi karında olabilir bi malzemeden daha aşağıda fakat sen depo felan demişsin yani akmaz kokmaz malzemeler getiremen gerekiyor mesela dış cephe kaplama malzemeleri kereste fayans gibi bunlar zaten alabildiğin kadar vadeli al peşin satmaya bak önce şahıs firması kurmanız gerekiyor

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye22 yazı
öncelikle dışarıdan altın sektör gibi görebilirsin inşaat sektörünü ama içine girdiğinde pişmanlık duymanda ihtimal dahilindedir, bahsettiğin sektörün içinde olduğumdan bu şekilde konuşuyorum önemli olan malı ucuza alabilmen belki ürün yelpazesi olarak en fazla çeşitliliğin olduğu sektördür ama senden mal alacak hitap ettiğin müşteri pörtföyün emin ol o malın kaç para olduğunu senden iyi bilir çok bilmişdir usta kesimi onlara hükmetmek istiyorsan herkeste 10 tl olan malı 5 tl ye vermelisin (ki bunun örneğini yaşadım ve yaşamaktayım 1 teneke boya bende 100 tl iken 100 metre aşağımdaki yerde 99 tl ye satarlar müşteriler o bir tl fark için 50 km lik yoldan gelir dükkanın açılmasını beklerler o bir tl nin çok para olduğu için değil kafalarına yazmıştırlar değiştirmek güçtür.) eğer nokta soruların var ise sana yardımcı olmak isterim ama kısa ve öz bir cevap istiyorsan malı olabildiğince ucuza alacaksın ilk açtığın yıl içerisinde gerekirse sermayen güçlü ise %10-15 kar ile satacaksın, bankadan çek alma şansın var ise alırken vade olayını çözmüş olacaksın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye711 yazı

onur güzel açıklama yapmış insanlarla uğraşması gerçekten çok zor sen dersin ki bunu bu fiyata satıyorum dersin adam der ya pazarda şu kadar sen dersin git pazardan al o zaman diye bu sefer ona yanaşmaz :=)

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er