İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Limited Şirket Kurmak İstiyorum. . .
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorumR
Yeni Üye12 yazı
Nasıl bir yol izlemeliyim derken kastettiğiniz nedir ? Biraz açar mısınız.
Muhasebe açısından kastediyorsanız.
1- Şirket Ana Sözleşmesi hazırlayacaksınız noter onaylı
2- Şirket ünvanı altında imza beyanı çıkaracaksınız aynı noterden ana sözleşme ile
2- Ana sözleşme ile vergi dairesine gidip Geçici Vergi Numarası alacaksınız
3- Bu geçici Vergi No ile herhangi bir bankaya sermayenin 1/4 ünü yatırıp bloke ettireceksiniz. Dekontla birlikte bloke yazısı alacaksınız.
4- Halk Bankasına sermayenin 4/1000 oranında Rekabet Kurulu için harç yatıracaksınız.
5- Bu evraklarla Ticaret Odasına tescil başvurusu yapacaksınız.
6- Aynı gün defterlerinizi tasdik ettireceksiniz.
7-Ticaret odasından Tescil yazısı çıkınca vergi dairesine dilekçe ile başvuru yapacaksınız. Yoklamaya gelecekler.
8- İmza sirkülerinizi tescil sonrası çıkaraksınız.
9- Mali Müşaviriniz size kefil olursa bankaya bloke ettiğiniz sermayenin 1/4 ünü vergi dairesine başvurduğunuz gün vergi levhanızı çıkarıp iade alabilirsiniz. Kefil olmazsa Vergi Dairesinin yoklamayı tutmasını bekleyeceksiniz.
Mali Müşaviriniz sizi bu konularda bilgilendirebilir.
Kastettiğiniz muhasebe ise aradığınız cevaplar kabaca yazınızdan anlaşıldığı üzere bunlar. Başka sorunuz var ise yardımcı olmak isterim.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Çetin GÜLGÜN
A
Üye216 yazı
13/02/2014 : 15:14:49#2
Web sitesi
Alıntı
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz