Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Limited Şirket Kurmak İstiyorum. . .

Başlatanhntr-mhmtTarih10/02/2014 23:09:53Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye22 yazı
Merhabalar.. Tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorum tarımsal hizmet üretmek için şirket kurmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim...

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye12 yazı
Sayın hntr-mhmt
Nasıl bir yol izlemeliyim derken kastettiğiniz nedir ? Biraz açar mısınız.
Muhasebe açısından kastediyorsanız.
1- Şirket Ana Sözleşmesi hazırlayacaksınız noter onaylı
2- Şirket ünvanı altında imza beyanı çıkaracaksınız aynı noterden ana sözleşme ile
2- Ana sözleşme ile vergi dairesine gidip Geçici Vergi Numarası alacaksınız
3- Bu geçici Vergi No ile herhangi bir bankaya sermayenin 1/4 ünü yatırıp bloke ettireceksiniz. Dekontla birlikte bloke yazısı alacaksınız.
4- Halk Bankasına sermayenin 4/1000 oranında Rekabet Kurulu için harç yatıracaksınız.
5- Bu evraklarla Ticaret Odasına tescil başvurusu yapacaksınız.
6- Aynı gün defterlerinizi tasdik ettireceksiniz.
7-Ticaret odasından Tescil yazısı çıkınca vergi dairesine dilekçe ile başvuru yapacaksınız. Yoklamaya gelecekler.
8- İmza sirkülerinizi tescil sonrası çıkaraksınız.
9- Mali Müşaviriniz size kefil olursa bankaya bloke ettiğiniz sermayenin 1/4 ünü vergi dairesine başvurduğunuz gün vergi levhanızı çıkarıp iade alabilirsiniz. Kefil olmazsa Vergi Dairesinin yoklamayı tutmasını bekleyeceksiniz.

Mali Müşaviriniz sizi bu konularda bilgilendirebilir.

Kastettiğiniz muhasebe ise aradığınız cevaplar kabaca yazınızdan anlaşıldığı üzere bunlar. Başka sorunuz var ise yardımcı olmak isterim.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Çetin GÜLGÜN

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye216 yazı
Çetin bey firma kurma işlemlerini çok güzel anlatmış kendisine teşekkür ederim. Ondan sonra geriye işletmeyi kararak faaliyet göstermek kalıyor. işletme bilginiz bağlı olarak ne kadar başarılı olacağınıza bağlıdır. İşletme kurmak için iş planı hazırlamanızı ve ona göre hareket edin daha önce işletme yönetimi konusunda bilginiz yoksa birilerinden destek almanızı öneririm ayrıca tarımsal ve kırsal kalkındırma amacı ile devlet tarım ve hayvancılık sektörlerine ciddi anlamda % 65 kadar hibe ve hayvan basına yada süt üretimine göre destekleme ve teşvikler mevcuttur.
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk