Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Emlakçılıkta Para Var Mı?

Başlatanankara2929Tarih10/02/2014 03:15:18Yorum7

İlk mesaj
Üye574 yazı
Arkadaşlar çok merak ettiğim konulardan birisi bu. Mesela babamın evi var emlakçıya verdi. 2,5 sene oldu daha satılacak, emlakçıda 4-5 ev var satılık, 1-2 tanede kiralık ev var, emlakçıya sordum, dükkanı kiraymış ana caddede 1,250 tl kirası dedi. Bu adam nasıl para kazanıyor zaman zaman babama giderim. Adamı ne zaman görsem oturuyor boş boş, birçok emlakçı böyle, hadi emlakçı eve kâr ekleyip satıyor desek fiyat babamın verdiği fiyat olarak görünüyor. Komisyondan kazanıyor desek yüzde 2 ile bu iş olmaz ki? birçok emlakçı var millet zaten pek emlakçıdan ev almakda istemiyor komisyon vermemek için kafama takıldı bu işten nasıl para kazanılıyor, mühendisim ben yazılım firmam var misal bende emlakçılık yapayım desem bir yılda bir ev satamam otur boşu boşuna bilgi olanlar bu işten nasıl para kazanıldığını yazabilirler mi? Ha şimdi şöyle söyleyecekler için baştan yazayım, iş hayatına sıfırdan başlamış 30 senelik bir ticaret adamı olarak, ben emlakçı olsaydım eve kâr ekleyip satardım ayrıda nasıl olurdu bilmiyorum, yani iş hayatında başarılı olmak için çok çene yapmak lazım bunu yaparım ama bu iş olur muydu bilmiyorum. Bilgi verebilir misiniz?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye6 yazı
Eğer bir emlakçı açmayı düşünüyorsan mutlaka ama mutlaka köşe de bir paran olacak , illa ki kelepir ev , arsa vs. düşüyor ve işleri büyüten emlakçılar genel de bu şekilde büyütüyor , yani kira komisyonu ile en fazla kendi kendini zar zor geçindirirsin zaten her sokakta emlakçı dolu neticesinde..
The Floridians are back

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ynsan kaynaklary
Üye390 yazı
Bu konuda sitede onlarca başlık var ve hepsine yazdık nasıl olur,ne eğitimi verilir neden kadro kurulur neden markalı emlak ofisine bir kucak para verilir diye.Yeniden aynı soruları sormak bence zaman kaybı.Yinede siz bilirsiniz yazılarımı okumanızı tavsiye ederim.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye574 yazı

tşkler metinmetin.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye711 yazı
bence emlakcılık işn bahanesi yani görünen yüzü kelepir ev arsa ne düşerse onu kapmak için

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye161 yazı
sadece al sat yaparak para kazanamazsin ancak karnin doyar. gercek anlamda emlakcilik yapanlarin parasi var adamin biri geliyor evini parselini bagini bahcesini satacak zor durumda mecburen dusuk fiyata satiyor emlakci bunu aliyor normal fiyatinin ustunden satiyor 100 bin liralik evi adam zor durumda oldugu icin mesela 85e verebiliyor adam alip 105-110a baskasina pazarliyor al sana 20-25 bin kar

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Di?er
Yeni Üye89 yazı
bence sıfır binaların satış haklarını üstlenmenin yollarını aramalısın. avm lerin yaptığı gibi satış hakkını bir firmaya devrederler ya onun gibi bişi denenebilir. bunun için ceptan reklam giderlerini falan karşılamayı vadedersin ve tabi alıcıdan komisyon talep edilmemeleli. sadece bir öneri..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye473 yazı
Bence de GURBETCI usulü calisanlarbu isten daha iyi para kazanmaktalar. Ya da emlakciyi finansal destekleyen yatirimcilar bulunmakta ve emlakci bu cevresi sayesinde emlak al sati yaparak aradaki komisyonundan para kazaniyor. Bu sekil calismalarda her emlakci pek dürüstce de calismaya biliyor ;-)

Her nasil calisilirsa calisilsin...Insanlar dürüst olduguna inandiklari bir HIZMET SEKTÖRÜ mensubuna güveniyorlar ve o isin bir sürekliligi oluyor. Maalesef, dün karpuz satan ertesi gün emlak satmaya yeltene biliyor ve maalesef dürüst calismak isteyenler bu konuda zarar görüyorlar.

Selamlar

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama