Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Plastik Enjeksiyon İşi.

BaşlatanaforizmaTarih27/01/2014 18:34:32Yorum36

İlk mesaj
Yeni Üye80 yazı
Merhaba ;
Forumunuzu uzun süredir takip etmekteyim .Sizlerden bir konuda yardım rica edeceğim. KOSGEB den de kredi alsam bir plastik enjeksiyon makinası ile bu işe girsem nerelerden iş alabilirim ? Benim çevremde bu işlerle ilgili yardım alıp danışabileceğim kimse yok. İş bulma konusunda ciddi sıkıntım var.

İyi Çalışmalar ...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
36 yorum
Üye292 yazı
Hiç bilgin olmayan bir konuda kredi alma bana sorarsan. Üretimde bir tecrübeye sahip olabilirsin muhtemelen mühendis olarak çalıştığın bir sektör.
Çalıştığın yerde alıcı firmalara eş diğer firmalarla iletişime geçebilirsin.
Ne üreteceğine karar vermediğinden bir piyasa talebi beklemektesin. Bunu gezip sorup öğrenmen gerekecek. Hangi toptancıya gideceğin bile belli değil. Aklında bir ürün gurubu yok mu hiç?
Makine alacaksın, kiralık bir yer tutacaksın, açılış yapcaksın eleman çalışştıracaksın.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye80 yazı
İlk önce ilginize teşekkür ederim. Birincisi şu anda çalışmıyorum , yani halihazırda bir iş çevresinin içinde değilim. Direk temas kurup sorabileceğim insanlar yok çevremde. Bu yüzden dediğiniz gibi bir ürün yada pazar arayışı içindeyim . Sorup soruşturma kısmı içinde internette foruma danışıyorum , başka kaynaklar bulabilirsem onları da kullanacağım. İnanın bildiğim başka bir iş olsaydı bu işi kovalamazdım , biraz olsun bildiğim iş bu , başkada bir iş bilgimde yok. İşin mühendislik kısmını yapabileceğimi düşünüyorum , ancak ticaret kısmı biraz zor benim için. Açmaz yaşadığım kısımda burası zaten müşteri , piyasa , pazar , ürün kısımları sıkıntılı. Ben aramaya devam ediyorum , eğer bir fikriniz , bilginiz olursa paylaşırsanız sevinirim.

İyi çalışmalar...

Yeni Üye20 yazı

kardeş enjeksiyon işi farklı biriş nakte dayalı makineleride pahalı zaten kosgeb kredi vermez bu durumlarda.
LOKUMUN EN İYİSİ

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye2 yazı
kosgebin girişimcilik eğitimlerine katıl.oradan fayda sağlayabilirsin.

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Üye711 yazı
bi çok kişi plastik enjeksiyon işine olumsuz bakıyor sebebi nedir acaba?

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye15 yazı
plastik enjeksiyon işine olumsuz bakılmasının sebebi yatırım maliyetlerinin ve rekabetin yüksek olmasıdır.
aynı paralelde üretim hacminin ve pazar genişliğinin inanılmaz geniş olması da avantajdır. bulunduğunuz yerde gözünüzü etrafınızda bir gezdirin kaç tane plastikden üretilmiş eşya ürün göreceksiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye161 yazı
10 yıl kadar plastik enjeksiyon işinde çalıştım. çok detaylı ve karmaşık bir iş
yüzlerce çeşit makina var. makina işi kolay her yerde ikinci el veya sıfır makina
bulabilirsin. sektör derya deniz ruzbe arkadaşın da dediği gibi altarnatif ürün çok.
bu sektörden ne kadar anladığın iş yeri açabilecek kapasiten maddi ve işletmecilik anlamında
ne basacaksın ürün olarak enjeksiyonda hangi pazara gireceksin kaç makiana olacak yeterli büyüklükte
dükkan fabrika benzeri yerin varmı .

enson çalıştığım fabrika damlama sulama boruları üzerine idi. konyada ilk onlar başladı bu işe ilk ik yıl çok zorluk
çektiler imalat kıonusunda iki boru makinası iki enjeksiyonla başladılar. şimdi hem boru üretiyor hemde boru makinasını
kendileri imal ediyor. günden güne büyüyorlar ve yanlarındaki iki fabrikayıda bu iş için satın aldılar. ama onların dayanacak güçleri vardı
yani güzel kardeşim bu işin herşeyinden anlamıyoran işin zor her şeyi derken makinadan ( azda olsa tamir ve bakımı )
kalıp tan hammadde den en önemlisi ne üreteceğini plastiğin hangi pazarına girecegini kafanda şekillendir.
yoksa kosgeb ti makinaydı onlar kolay işler. ben sana 10 tane hesaplı makina bulurum.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Yeni Üye7 yazı
Kardeşim benim çevremde birçok medikalci dostum var. Şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. İllaki plastik üzerine bir şeyler yapmak istiyorsan Yarı katı dolum makinalarına göre sert plastik kutular yap. Tedarikte sıkıntı var şu sıralar.İmalatcı olarak kısa zamanda kazanç sağlarsın
Civaner Group 2001
konjamedikal@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye131 yazı
Mccivaner , yarı katı dolum makinasına kutu yap ne demek biraz açarmısınız.Bunun bir standartı olmalı.Değil mi?Ne tür bir malzemebu dolumu yapılacak malzeme?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye711 yazı
bluege5 işe noktayı koymuş :)

Üye711 yazı
arkadaslar bir sorum olacak pprc temiz su borusu ve pis su artık borusu da plastik enjeksiyon makinalarında mı yapılıyor?

Üye161 yazı
arkadaşım temiz veya atık su boruları extruder dediğimimz boru makinalarında yapılır. enjeksiyonda ise boru ek malzemeleri yani te dirsek kelepçe vb.
malzemeler basılır. extruder boru makinası diye arattır. görselinin daha net anlarsın saygılar.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Üye125 yazı
Ben enjeksiyon isi yapiyorum kendi kalip ve makinelerimle izmirde sadece mobilya firmalari icin kucuk plastik parcalar basiyorum. Bu isi dusunuyorsan araba yikama fircasi takozu uret bende butun malzemeleri mevcut ok dersen ulas bana yardimci olmaya calisirim..

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Esnaf
Üye711 yazı
bluege5 çok teşekür ederim sen bu işte baya profesyonelsin galiba

Yeni Üye80 yazı
sayın securex20 ,
fırça takozu dediğiniz bildiğimiz fırçanın plastik kısmı anladığım kadarıyla , yanlış bilmiyorsam fırçanın kıllarıda baskı esnasında kalıbın içinde oluyor v.s. bu konuyu netleştirirmisiniz?
ikincisi nasıl bir iş planı düşünüyorsunuz? ben kalıbı yaptırıp makinayı alacağım, ürünleri basıp size göndereceğim ,sizde bu süreçte hammedde tedariği sağlıyacaksınız,
benden aldığınız ürünleri satıp karı benimle bölüşeceksiniz.
müşteriniz hazırmı? tam olarak hayal ettiğiniz iş akışı nedir.?

Yeni Üye89 yazı
hammaddeyi peşin alırsın, verdiğin urunun parasını 3-5 aylık çek alırsın.... dön dönebilirsen... başkasının hamalı olursun yani.... kendin farklı bir urun bulup yapıp piyasaya verbilirsen tutunursun ancak..

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ymalat
Üye125 yazı
Sayin aforizma ben size sadece kalip sunarim satis konusunda musteri ile iletisiminizi saglarim birebir kendiniz satis yaparsiniz. Ikincisi kil basma kalipta olmaz sizden sonraki asamada gerceklesir. Siz sadece plastik kismi basiyorsunuz

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Esnaf
Yeni Üye99 yazı
bu enjeksiyon işi enteresan.binlerce ürün yapılıyor.bir ara arkadaşım vardı enjeksiyoncu.fason iş yapıyordu.sonradan işleri çok büyüdü.ama kalıp atölyesi vardı.bence ucuza kalıp üretebildiğinden farklı bir çok şeyi deneyerek başardı.bu imkanları olmayan bir girişimcinin deneme sayısı bir ikiyi geçemez.tutturabilmek çok önemli.yeni bir buluş yapmak bence bu aşamada imkansız.var olanı taklitle başlayabilirsin.securex arkadaşın dediği fırça olayı mesela.heryerde satılıyor.alınan satılan bir ürün.elbette karı ona göre az olabilir.ama cepteki bir elma daldaki on elmadan iyidir :) maliyet ve pazar araştırması ayrı konu .risksiz kazanç da olmaz.
arikaya

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis
Yeni Üye3 yazı
her türlü plastik enjeksiyon işleriniz yapılır fason işler için fiyat alın

Ahmet ATEŞ : 0532 706 65 75

Esa plastik
plastik deyince ESA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye62 yazı
esa plastik deterjan kapları üretimi yapıyormusnuz
ticarette her zaman bir çıkış noktası vardır.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Memur
Yeni Üye79 yazı
arkadaşlar daha önce gözlük plaketi üretim hakkında konu açmıştım.plaket dediğimiz gözlüğün burunla temas eden yerindeki şeffaf silikonsu bir malzeme.bunun üretimi konusunda bilgisi olan varmı?bu malzeme enjeksiyon makinalarındama üretiliyor.hammaddesi ne?üretim için bir tesis kurulabilirmi?
DÖNENCE

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Otomotiv
Yeni Üye80 yazı
Kalıphane İçin Ortak Arayışı. Yada Kalıpçıya Ortak

Kalıphane kurmak için ortak arıyorum. Yada kalıphanesi olan birine ortak olabilirim.

Ben Plastik Enjeksiyon Kalıp Tasarımcılığı yapıyorum.

Ayrıntılı görüşmek için info@moldprojects.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yeni Üye96 yazı
selam aforizma arkadasim
saniyorum sen plastik kalip üzerine bayagi tecrüben var-
benim senden ögrenmek istedigim plastikden yer karosu kalibi yapabilirmiyiz 30cmx30cm yada daha büyük sana daha detayli bilgide gönderebilirim
saygilar
Ali

Yerleşim ALMANYA / BochumMeslek Serbest meslek
Yeni Üye80 yazı
Evet Ali bey , plastikten yer karosu yapılabilir.

Ayrıntılı görüşebilmemiz için info@moldprojects.com adresine mail atın oradan devam ederiz.

İyi çalışmalar.

Yeni Üye96 yazı
selamlar
ben simdi size özelden birkac resim gönderdim bir inceleyin lütfen bu teknik Türkiyede varmi
saygilar

Yerleşim ALMANYA / BochumMeslek Serbest meslek
Yeni Üye80 yazı
Merhaba Ali bey , mailinizi kontrol edin.

İyi çalışmalar.

Üye102 yazı
Merhaba. Öncelikle kolay gelsin iş hedefinizde. Ben de plastik işinde 1.5 yıl kadar çalıştım. Az çok anlarım ve gayet karlı olduğu gibi dipsiz bir sektördür. Yalnız bağlantılarınızın kuvvetli olması çok önemli. Ayrıca fason yerine hep imalata yönelmelisiniz. Plastikle ilgili birkaç ürün fikrim var ancak sermayem ve bu işi yürütebilecek kadar bilgi - tecrübem olmadığından atılım yapmadım. Eğer ürünü siz üretebilirseniz, sizin belirlediğiniz bir kar payı üzerinden pazarlama ve dağıtımını yapabilirim.
Bu arada KOSGEB girişimcilik kursunu bitirdim ve sertifikayı aldım. Bu ürünü aynı zamanda sağlık bakanlığı da destekleyip hastanelerde kullanılabilir. Topluma yararlı olabileceğinden kolay pazarlanır ve satılabilecektir. Tüm bu olumlu özellikleriyle, iyi bir iş planı çıkarırsak hibe desteği de alabiliriz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Müzik
Yeni Üye80 yazı
Merhaba Gökhan bey özelden mail attım , bakarmısınız.