İlk mesaj
Pazarlama Ve Satış
Restoranım Var Satış Yapamıyorum. . İflas Ediyorum
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
44 yorumS
Yeni Üye6 yazı
1) 120 masa kapasite çok çok çok fazla dolayısıyla kapasiteyle orantılı personelin ve dükkan yattıkça sabit giderin olması gerekenden çok fazla müşteriyi çekip dolduramıyorsan ufalman gerekecektir
2) Anlattığın kadarı ile hareketli bir yerde değilsin gerçi alakartın hareketli değil seçme hakkı olan müşterisi olacaktır seni el ilanı gibi ufak tefek reklam çabaları kesmeyecektir. Yemeksepeti ve indirim sitelerine menü yada indirim kuponu motorlu servis gibi çözümler düşünülebilir
3) catering kesinlikle sana uygun değil. Alakart bulmacalarda bile tabldotun zıt anlamlısı olarak geçer. Ayrıca bir restaurant'ta tabldot varsa oranın yemek kalitesi düşüktür izlenimi oluyor direk müşteride. Bence bu sana zarar verir kalite hissini düşürebilir. Tabldot yerine menü, günün menüsü gibi uygulamalara gidebilirsin.
4) bence seni kurtaracak hamle maddi olarakta köklü değişiklik yapamayacak durumdasın belliki işleyiş sistemini değiştiremeyeceğini varsa**** elindekinin en iyisini yaparak, her personelin ne yazıkki 2 kişililik çalışmasını sağla****, müşteriye ulaşmalısın. İnternetten Düğün, yemek, vb. organizasyon yapan şirketleri bul bu işlerle uğraşan yerler var bunlarla görüş sürümden kazanacağın fiyatlar ver (en azından bir süre için) bu organizasyonlarda reklam olacaktır bireysel müşteri için güzel sunumlar yap dekorasyon masrafı yapamasanda güzel bir temizlik düzenleme ile belki 500 tlye bir fotoğrafçıya güzel mekan ve yemek fotoğrafları çektirip bir sunum yaparsan bunu organizasyon şirketlere gönderirsen inşaALLAH birşeyler çıkacaktır.
5) kesinlikle işini iyi yap. Lezzet ve sunumda kalite standardını koru ve temizliğe çok önem ver. Bir yemek lezzetliyse satar
S.a
SÇ
K
Yeni Üye64 yazı
A
Üye125 yazı
24/02/2014 : 11:28:10#33
Web sitesi
Alıntı
kır şehirli kimin boş yazdığını forumdaki 100 kişiye mesaj at cevap suratına tokat gibi inecektir bilmiyorsan sus adam sansınlar adam et yemekleri diyor 1 tabak yemek 15 20 den aşşağıya masaya gitmez orada amelelere kaç liradan verecek bu adam yemeği? 4 çeşit yemeği 4 tl ye 5 tl ye veren firmalar var
B
Yeni Üye59 yazı
Ama yine de benimde bir iki katkım olabilir diye bildiklerimi paylaşmak isterim belki küçükte olsa bir katkım olur. Öncelikle restoranının nerede olduğu çok önemli değil dağın başınada açsan müşteri seni bilirse her yere gelir. Çünkü senin restoran sadece karın doyurmak için değil keyif içinde gidilen bir yer. Öncelikle müşteri potansiyelini iyi belirleyip ona göre plan yapmalısın. Anlıyorum zor durumdasın biraz ama senin gibi işletmeler için en önemli şey müşteri potansiyelini arttırmak için reklam yapman gerekir. Her yere değil ama senin oraya gelebilecek yerlerdeki işyerleri kamu kurumları gibi restorana daha çok giden işyeri sahibi yöneticilerin olduğu yerlere iyi hazırlanmış broşür yada okudukları gazete yada dergilere reklam vermek.Boşuboşuna heryere reklam yapmanın anlamı olmaz çünkü müşteri potansiyelin kimse onlara yönelik yapman lazım.
Gurup yemekleri de seni ayakta tutar ama onun içinde iyi bir hazırlık gerekir. Ajanslar seni ayakta tutacak kadar para kazandırmaz. Onlarda şirketlerden aldıkları paradan kar ederek sana para veriyorlar. Bence burada da yapmanı önereceğim şey iyi bir dosya hazırlayıp potansiyel olabilecek firma, dernek, kamu kurumları, vb gibi yerlere gidip bizzat kendin ayada ortağınla beraber bu işi satmak. İyi hazırlanırsan ilk gittiğin birkaç yerde acemilik çekersin sonra alışırsın.
Benim 4-5 yıldır ayda 2-3 kere gittiğim restoranın sahibi bu şekilde ayakta kalmayı bırak adam hafta içi bile neredeyse ful çekiyor.
İnsanlar bilmedikleri yada duymadıkları yerlere gitmeyeceklerdir.
bakayb
I
Üye105 yazı
benim birde şöyle bir önerim fikrim var. klasik geceler düzenleyin. mesela pazartesi 70 ler gecesi salı 80 ler çarşamba doksanlar işte ne bileyim cumartesi fasıl. pazar türk sanat müziği gibi
İbrahim Turan
E
Yeni Üye57 yazı
03/03/2014 : 03:05:54#36
Web sitesi
Alıntı
Hocam www.toptantlfatura.com bu benim sitem ve Sanırım siz büyükçekmecedesiniz. Esenyurt, Avcılar, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Silivriye Kadar belki 40 milyon kişinin telefon numarası var bende Sadece sizin bu bölgelerde oturan insanlara toplu sms atayım.. 10 000 sms sadece 50 TL ye atıyorum. 10 bin kişiden en az 100 kişi sana döner diye düşünüyorum. Zaten sms parasını 1 masadan alırsın...
Toptanİstan
B
Yeni Üye17 yazı
Yazıldı mı bilmiyorum ama ben olsam orta halli şirketlerden randevu alıp kapı kapı dolaşır şirket toplantılarını benim yerimde yapmaları için onları bağlamaya çalışırdım. Gelir gideri maliyeti az çok kestirebilirsin hem sana para bırakacak hem şirketi rahatlatacak fiyatlarla gidersen illaki bir deneyen olur, ustanın marifeti iyiyse ayda 1 sende olurlar. Ağızdan ağıza reklamla devam edersin. Anladığım kadarıyla reklama harcayacak ekstra masraf durumun yok, bunu bi dene derim. Belki çok saçma gelicek ama eş dost akrabandan rica et sağda solda senin yerin hakkında şöyle lezzetli böyle ferah hoş güzel yer diye bahsetsinler duyan aklında kalan olur belki gelenin olur.
H
Üye140 yazı
Cemaate yakın olun onlar halleder merak etmeyin :)
T
Üye305 yazı
07/03/2014 : 21:27:37#39
Web sitesi
Alıntı
seni yaklaşık 3 ayda kurtaracak bi proje anlatayım. Anlattıklarından anladığım kadarıyla işi toplu yemek organizasyonlarına cevirmeye calşıyorsun. Onun için sana en düşük maliyetle reklam yapıp toplayailecegın bir sistem anlatayım.
Öncelikle 2-3 menü belirleyeceksin içkili yada içkisiz- Senın bunu restoranda sattıgın bu menuler atıyorum 30 tl diyelim bunun sana maliyetini cıkartacksın
örnegın bunu maliyeti 20 cıktı (o zaman porsiyonları bıraz kuculteceksın ama musterı geldıgınde karnı doyacak sekılde olacak tabı hızmette kusur olmayacak)
yada örneğin maliyeti 10 tl cıktı atıyorum sımdı nıye bunu soyledgımı anlatacagm
maliyetı mutlaka satış fıyatının yarısından aza denk getrmen gerek bunu yaptktan sonra ınternettekı fırsat sitelerine basvuracksın bu sıteler senden extra ucret almadan belırledgın menu uzerınden en az %50 olmak kaydıyla ındırım alıp verdgn fıyat ustunden 1 yada 2 gunlugune datalarındakı yuzbınlerce ınsana fırsat sunarlar ısıne gelen musterı kıtlesı ınternet sıtesınden bu urunu alır ve onlara gönderılen kupon kodu ıle ısletmene gelır ve senın sıteye sundugun menuyu yer kalkar boylece sen dukkanına malıyetıne yada ufak bır zararla musterı getırıp oturtmus menunu tattırmıs mekanını göstertmıs olursun----musterı uygun fıyata yemek yemıs olur---fırsat sıtsıde sattıgı kupnlar ustunden atyorum anlaşmanıza baglı olarak ortalama %10-15 para kazanır yanı alısverısın 3 ayagıda mutlu olur.
örneğin kebab menunuzun maliyetı 9 tldır sız orada 25 e satıyorsnzdur bunu sıteyle anlasıp o gunlugune 25 yerıne 9.90 dan satısa sunduracaksınz (ne kadar fıyat dusersenız mekanınıza gelen ınsan sayısı artar) bu satın alınan kuponlarıda 1 ay ıcınde musterılerın kullandrmasını saglaycaksınz boylece gelen tum musterılerınıze mukemmel hızmet sunup toplu yemek orgnızasyonları ıcın kapı acmıs olacksnz tabı bunları yaparken normal musterılerınıze caktrmayacaksnz cunu onlar yuksek fıyat oduyo tabı onuda soyle asabılırsınız duyan musterılere onlar toplu yemek organızasyonu kampanyamızdn satın aldılar dıeyerkten...
umarım faydalı olur..
Öncelikle 2-3 menü belirleyeceksin içkili yada içkisiz- Senın bunu restoranda sattıgın bu menuler atıyorum 30 tl diyelim bunun sana maliyetini cıkartacksın
örnegın bunu maliyeti 20 cıktı (o zaman porsiyonları bıraz kuculteceksın ama musterı geldıgınde karnı doyacak sekılde olacak tabı hızmette kusur olmayacak)
yada örneğin maliyeti 10 tl cıktı atıyorum sımdı nıye bunu soyledgımı anlatacagm
maliyetı mutlaka satış fıyatının yarısından aza denk getrmen gerek bunu yaptktan sonra ınternettekı fırsat sitelerine basvuracksın bu sıteler senden extra ucret almadan belırledgın menu uzerınden en az %50 olmak kaydıyla ındırım alıp verdgn fıyat ustunden 1 yada 2 gunlugune datalarındakı yuzbınlerce ınsana fırsat sunarlar ısıne gelen musterı kıtlesı ınternet sıtesınden bu urunu alır ve onlara gönderılen kupon kodu ıle ısletmene gelır ve senın sıteye sundugun menuyu yer kalkar boylece sen dukkanına malıyetıne yada ufak bır zararla musterı getırıp oturtmus menunu tattırmıs mekanını göstertmıs olursun----musterı uygun fıyata yemek yemıs olur---fırsat sıtsıde sattıgı kupnlar ustunden atyorum anlaşmanıza baglı olarak ortalama %10-15 para kazanır yanı alısverısın 3 ayagıda mutlu olur.
örneğin kebab menunuzun maliyetı 9 tldır sız orada 25 e satıyorsnzdur bunu sıteyle anlasıp o gunlugune 25 yerıne 9.90 dan satısa sunduracaksınz (ne kadar fıyat dusersenız mekanınıza gelen ınsan sayısı artar) bu satın alınan kuponlarıda 1 ay ıcınde musterılerın kullandrmasını saglaycaksınz boylece gelen tum musterılerınıze mukemmel hızmet sunup toplu yemek orgnızasyonları ıcın kapı acmıs olacksnz tabı bunları yaparken normal musterılerınıze caktrmayacaksnz cunu onlar yuksek fıyat oduyo tabı onuda soyle asabılırsınız duyan musterılere onlar toplu yemek organızasyonu kampanyamızdn satın aldılar dıeyerkten...
umarım faydalı olur..
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.
E
Yeni Üye2 yazı
H
Yeni Üye8 yazı
Firsat sitelerine mutlaka kayit birak, kahvalti firsatlari iyi kar birakir.
hardworking
K
Yeni Üye64 yazı
ayyildiz_turkiye1 sen adam olsan tanimadigina pc arkasindan oyle sacma sapan dingilceyazmazsin, oku fikirleri herkes baska seyler öneriyo, malmal millete lafyetistirme kendi hatilinda ye .burda dayilik yapma.
I
Yeni Üye24 yazı
22/04/2014 : 16:19:56#43
Web sitesi
Alıntı
İSTERSENİZ PROFESYONEL BİR REKLAM ÇALIŞMASI YAPILABILIR FİRMANIZ GENİŞ BİR KİTLEYE DUYURULABİLİR MAİL ATARSANIZ YARDIMCI OLABILIRIM KONU HAKKINDA
ilker@renori.com
ilker@renori.com
Renori Digital Solution INC
(Advertising Marketing Manager)
(Advertising Marketing Manager)
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz