Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Restoranım Var Satış Yapamıyorum. . İflas Ediyorum

BaşlatanturnamTarih23/01/2014 11:11:10Yorum44

İlk mesaj
Yeni Üye76 yazı
Arkadaşlar merhabalar. Et ve et çeşitleri üzerine restoranım var. Aileme ait olan bir işletme. Kendi müşterimiz artık yetmiyor. batar duruma geldik tek avantajımız mal sahibi olmamız. Para kazanamak istemiyoruz dükkanın ve v.s borçlaırnı ödeyip bitirebilsek bize yeticek. Fakat stok var personel var işletme var. müşteri yok. Çat kapı gelen müşterisine bağlıyız. Çözüm olarak aklıma sadece ajanslarla anlaşıp sürkilasyondan ve grup yemeklerinden kazanç sağlamak istiyorum. Fakat bu ajanslar nerededir kimlerdir bilmiyorum . Yardımcı olan her konuda . şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
44 yorum
Yeni Üye52 yazı
sevgili arkadaşım restoranın nasıldır bilemem? ancak ;teknolojinin her geçen gün ilerlemesi ve internetin an be an hayatımıza daha çok girmesi ile sipariş yöntemlerinde de değişiklikler olabilmektedir? yemeksepeti tarzı sitelerde üye işyerlerinden biri olmanız size yeni bir müşteri kanalı oluşturacaktır.ayrıca; restoranınızda sodexo tarzı kartlar geçerli midir?geçerli değilse bunlara da yönelebilirsiniz.yine bir satış kanalıdır.insert , broşür tarzı ilanlar bastırıp kendinizce menüler oluşturup ve bunları paket servis olarak sunabilirseniz ve müşteriyi beklemek yerine müşterinin ayağına giderseniz en azından pazar alanınızı genişletmiş olacaksınız.ayrıca groupon tarzı sitelerden de yararlanarak indirim sunabilirsiniz.şimdilik aklıma gelenler bunlar.site ismi ya da firma ismi paylaşmak yasaksa admin arkadaşımdan da özür diliyorum.iyi çalışmalar.
Az olsun ama helalinden olsun! Haram kursaktan geçer amma sızısı kalıcı olur emer emer kanser olur!

Yerleşim Rusya Federasyonu / MoskovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye76 yazı
Çok teşekkür ederim ilginden dolayı. Restoranımız alakart servis şekli ile hizmet veriyor. Paket servisi ve groupon tarzı siteler mantıklı geldi.
Fakat soruyu genişletmek isitorum bu tip restorant nasıl işletilirdi ve çalıştırılırdı.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye76 yazı

eklemek istediğim şeyse bu işi pek bilmiyoruz gökten tependen indik aşağıya, salondaki servisten anlamam veya mutfakta ustanın malı nasıl kullandığını bilmeyiz. Allah çok şükür mekancı bir usta buldukta mutfağı toparladı. Bize grup yemekleri ve toplu paket işleri gerekli mucize olsun. Özellikleri grup yemekleri şöyle 30 - 40 kişilik organizasyon yemekleri olur. bu tip işleri organize nasıl edilir kim eder ?

Yeni Üye76 yazı
İstanbul küçükçekmece kanladan mimarsinan köprsüne bakıyor.

Yeni Üye21 yazı
öncelikle selamlar
çevrenizdeki küçük ölçekli firmalarla konuşup onların öğlen yemeklerini tedarik edebilirsiniz.
küçükten başlar daha sonra sadece bu işe bile yönelebilirsiniz. hayırlı işler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye390 yazı
yemeksepeti ile anlaşın ve reklam yaptırın.
bol bol el ilanı dağıtın
paket servise ağırlık verin
kampanya ve menüler yapın
müşteriyi içeri çekmek için görsele ve kampanyaya ağırlık verin
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye390 yazı
birde bu gibi bir işletmede bir mutfak ve aşcı vardır sanırım.etraftan 50-100 kadar kişiye catering verecek şekilde müşteri bulun.4 çeşit yemek şu kadar diye.koyabiliyorsanız yada yoksa pide lahmacun koyun.hamurlu ürünlerin karı köfte ve etten çok fazladır.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye52 yazı
yanılmıyorsam bulunduğunuz yerde epey mağaza ve fabrika - atölye tarzı yerler bulunmakta.arkadaşların da belirttiği gibi caterin işi de eklenebilir.ayrıca satış kanalları konusunda önerilerimin yanında affınıza sığınarak şu önerim de olacak. işi bilmiyoruz demiştiniz. eğer ki aşçınız malzemeleri bol kepçeden dağıtıp yemek yaparken gereksiz israflara kaçarsa bu da büyük yükler getirir.maliyet denetimine de önem verin lütfen.herşey olması gerektiği gibi olsun. kullanılan tuzdan arta kalan tuz-*un - et çöpe giderse maliyet büyür.
Az olsun ama helalinden olsun! Haram kursaktan geçer amma sızısı kalıcı olur emer emer kanser olur!

Yerleşim Rusya Federasyonu / MoskovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye292 yazı
Kısa bir gerçek bir anı paylaşayım :

Bir arkadaş bir ürün imalatı için 1 makine alıp, işi iyi bilen 1 usta ile anlaşıyor. Ve 1 usta 2 işçi alıyor yanına. 3 ay imalat yapılıyor maaliyetler çıkıyor, ürünün piyasadaki satış fiyatlarında satıldığını varsaydığımızda işletme zarar ediyor. Sebepler araştırıldığında;
1 - Hammadde %100 daha pahalıya temin edilmiş.
2 - İmalat %50 kapasite ile çalışılarak yapılmış.
3- İmalat hata oranı %10
4- %200 daha fazla iş gücü harcandığı sonuçları ortaya çıkmış.
Bunların farkına vardıktan sonra alınan önlemler sonucunda arkadaşım piyasada en ucuz ürün satan en yüksek kar marjı olan bir firma haline gelmişti.

Bu gibi aksamaları tespit ederek çalışmalara başlarsanız sizin için daha verimli bir çalışma olacaktır. Hizmet sektöründe olduğunuz için çalışanların kılık kıyafeti ve müşteri ile olan iletişimi de kontrol edilmelidir.
Daha sonra,
BİR ANKET OLUŞTURUN.Müşteri memnuniyet ve şikayet anketi. ( Çalışanların iletişimi, temizlik, tat , çeşitlilik, servis hizmeti, ortam , fiyat politikası gibi maddeler içersin. Şu bölümler olsun
Lokantamızın en beğendiğiniz özelliği nedir?
Lokantımızın en sevmediğiniz özelliği nedir?
Lokantamızda hangi yiyecek/yemek olmasını istersiniz?

Önerileriniz : ( Hizmet kalitemizi arttırarak size daha iyi hizmet verebilmemiz için önerilerinizi yazınız - hizmet , ürün çeşitliliği ) İçerik ve metinler size özgü yazılabilir.

1- Paket servis hizmetinin oluşturulması. ( işyerlerinin ihtiyacına ve senin üretim kapasitene göre Tost, hamburger, köfte, pide vs. )
2- Menülerin oluşturulması ve fiyatların gözdengeçirilmesi
2- Reklam tanıtım broşürü
3- İnternet ortamında satış kanallarına üyelik.
4- Yukarıda yaptığımız tüm çalışmaları 1 aylık - 2 aylık süreçte değerlendirilerek küçük revizyonlar gerçekleştirmek. İyi olursa 3 aylık izleme dönemleri.

Bazı firmalar 5 gün 5 farklı menü konsepti ile çalışıyorlar. Özellikle Rusya gibi pahalı bir şehirde 'Business Lunch' 11:00 - 14:00 arası bir menü veya farklı seçimlerden oluşabiilecek daha ucuza satılan bir çeşit etkinlik modeli kopyalanabilir.

- Catering ( Taşıma yemek ) hizmetinde 1 adet sorumlu gıda mühendisi olması gerekliliği var diye biliyorum , araştırmanızda fayda var.

Mesela ben VIALANDda en alt katta bir dönerci de asla yemek yemem, çünkü kendisine ait bir lavabosu yoktu. Bir pastane zincirine gidipte ne yemek yer ne çay içerim pişmemiş pizza nın 1 dilimini yiyip itiraz ettiğimde hiçbirşey yapmadıkları için. Bir balık lokantasına asla gitmem balıkları yağda kızarttıkları için. Çok sevdiğim bir yemeği A kebapçısında yemem midemi yaktığı için, Oturduğum semtte bir cafeye gitmem bir daha Tiramisuyu deep freezeden çıkartıp mikrodalgada yarım yamalak ısıttıkları için. Bunlar gibi bir kaç şey olabilir sizin tercih edilmeme sebebiniz.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye76 yazı
Fabrika atölye tarzı yerler ikitelli tarafında bizim göl kenarındayız. Etrafımızda kentsel dönüşümden dolayı bir çok alan ve esnaf yıkılmış durumda tren hattıda kaldırılınca semt iyice boşaldı bu demek oluyor ki paket servisini çok zayıfla hatta hiç yok. müşterimiz zaten komşu ilçelerden geliyor. Çözüm olarak grup yemekleri organize etmek oluyor. Her 40 - 50 kişilik yemek verebilsem toptan alışverişim ve personelinim masrafı çıkar. organizyan yemeklerini bu tip işleri nasıl alabilirim nasıl kovalayabilirim.

Üye292 yazı
Okullardaki öğretmenler aradabir bir araya gelerek yemeğe gidebiliyor, okullara, idğer devlet kurumlarına ve kurumsal firmalara bir broşür dağıtımı yapabilirsin bununla ilgili. Buralarda tanıdıkların varsa veya organizatör konumunda olacak klişilerle karşılaşman mükün olursa kendisinin ve eşinin ücretsiz hizmet alması güzel bir tercih olabilir. Cuma ve Cumartesi fasıl canlı müzik seçenekleri sunabilirsin. ( içki ruhsatın yoksa bu biraz zor olabilir bu gibi davetler )
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye711 yazı
benim bu zamana kadar restorantlarda gördüğüm en büyük reklam dışarıya güzel kokular göndermek mesela adam dükkanın önüne atıyor et döneri basıyor ateşi öyle bir kokuyor ki yememek elde değil

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye473 yazı
ustam.
burada bir arkadasin ancikladigi üzre en büyük (hata demek istemiyorum ama oraya variyor) eksiklik, ise hakim olamamaniz.
Ileriye dönük arastirmaya baslamissiniz Koniks üzeri.
Elemaniniz cok. Bir ayi daha feda edin derim ben ve:

Istanbulda iyi veya orta dereceli basarili bir restaurantta gidip basarilarini aratirmaya calisin. Girip bedava calisin mesela. Inanin sizin bunaliminiza iyi gelecek ve ufkunuzu acacaktir.

insan bulundugu ortama alisir ve negativ konularda bir cözüm yolu bulamaz yeri gelince ama, o ortamdan uzaklastigginda daha saglikli düsünebilirsin.

Bir süre maliyetine kampanyalar yapin. mesela

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye40 yazı
ayni dert bendede var kardesim,ama inanki islerin artsada para kazanamayacaksin.bende insaatciydim, bir ara bir eskavator almayi kafama koydum kardesim bir kebapcida ustalik yapiyordu geldi abicim santiyeyle toz toprakla ne ugrasiyorsun gel bir dukkan acalim benim patronum soyle kazaniyor boyle kazaniyor,tabi benimde kafama yatti dukkani actik velhasil kelam ilk aylar ucyuz lira ciroyla basladik ben bir saldirdim bankalar,jandarma reklam guler yuz uc ay icinde ikibin lira ciroya ciktik,tabi herkesin dilindeyiz ma benim cepte para yok.cocugumu okula kaydedecem mudur varlikli aileler okula bir hediye vermek zorunda falanca sinifin bilgisayar projeccion sistemini sen yapacaksin daha benim evimde bilgisayar yok basa gelen cekilir aliyoruz.acayip cevrem var ama cepte bir kurus para yok sonra farkettimki ben bu isi bilmiyormusum tradeengineer kardesimin hesabina geldik herkesin yedi personelle yapacagi isi ben onuc kisiyle yapiyorum.motorcularim in motor ustunde facebook meraki yuzunden bir yilda uc motorum perte cikti,baska isletmelerde adam sef ine odun tasitiyor benim sefim masadan bos tabak kaldirmiyor,ustalar biraz yogunlukta suratlar yamuluyor,tedarikciler beni borclandirmaya calisiyor kasaba bir borclandinmi artik senin istedigin eti degilde kasabin verdigi eti kullanacaksin,bir bucuk sene sabrettim sonra kardesime al bu dukkani sen islet ben kaciyorum su an irakta calisiyorum buralar o kadar tehlikeliki sirf gidince yine dukkana bulasacagim diye sabrediyorum size sadece allah yardimciniz olsun diyorum ,gercekten buna ihtiyaciniz var
cengiz

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Esnaf
Üye711 yazı
bi de isterseniz şnu gözlemleyin insanlar daha çok sizin dükkanda ne istiyor yani mesela 10 çeşitiniz var bunlardan 4ü çok isteniyor ve satılıyor hani en çok artan şeyleri ya yapmayın yada sonuna kadar azaltın

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
katalog brosür vb benzeri mataryalleri dagitmainiz fayda goruyorum.her ve eve her işyerinde bi brosürün neden olmasin.mantik bu olmali
Gumuscu

Üye148 yazı
Size fikir vererek yardımcı olmak isterim,
İlk yazınızda para kazanmak istemiyoruz demişsiniz. Borçları vs.yi bitirebilirsek bize yetecek demişsiniz. Yani şu anda borcunuz olmasa, işyerinin net geliri geçiminizi karşılayabiliyor mu?
..ııII BÜYÜK HEDEF IIıı..

Üye262 yazı
allah yardımcınız olsun :(

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Yeni Üye76 yazı
teşekkür ederim yorumlarınız için bazınızın yaşadıklarını birebir yaşıyorum ve birçok dediklerinizi yapmaya çalıştım. Fakat çok bereketsiz ortam alkol sattığımız için başımız yerden kalkmıyor.. evin temel ihtiyaçlar karşılamak konusuna gelince 5 ay kiram birikniş durumda ortağımı evden çıkarıcak ev sahibi... bataklıktayım dükkan günde 7500 veya 6000 tl arasında ciro çekerse cebinde para kalıyor. Fakat ben ramazandan bu zmana günde yaptığım ciro 1500 - 2000 tl. masa sayım artmadığı için gecede bana 2000 tl civarı organizsayon veya grup yemekleri çok mantıklı geliyor. Yerimde müsait olunca bunun altına girebilirim. 3 salonum var. 2 sini aktif kullanıyorum. Bahçe salonumda 70 adet masam içeri salonumda 40 masa var. Bahçe salonuma çok dokunamıyorum organizsayonlarda orası alakart servis yapıyorum fakat diğerinde istediğimi yapabilirim.

Üye546 yazı
Hocam toplu yemekler için dernekler,partiler gibi kanalları kullanabilirsin.Mekan benden yemekler sizdn gibi düşün.Kar olarak düşük olsa bile oradan alacağın reklam çevre yeterli olur.Mesela dernekler için partiler için bir çiçek gönderebilrsin. X parti X dernek seçimlerde başarılar dileriz gibi...X restorant vs

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye148 yazı
Bence kafanız çok karışmış ve herşeyi bir arada düşünüyorsunuz. Herşeyi ayrı ayrı ele alın, daha kolay çözülür. Yani 10 kalemi kıramazsınız ama birer birer kırarsınız.

Şu an son dönemlerdeki gelir gider düzeyi ne orandadır, karlılığı nedir ?
Verimlilik düzeyi nedir ?
Kapasite kullanım oranı nedir?
..ııII BÜYÜK HEDEF IIıı..

Üye105 yazı
merhaba arkadaşım bahsettiğin bölgeyi az çok bilirim. restorantın canlı müzik yapmaya uygunmu bilemem şayet böyle bir imkanın varsa maliyeti hesaplayım fikx tarife ile hafada belirli günler belirleyebilirsin. mesela buna örnek olarak kumkapıda böyle oluyor bir örnek te büyükçekmecede sinnan. bir akşam git fiks menü ile müşteri ol gözlem yap. mesela biz kumkapıda bir doğum günü organizasyonuna davet edildik. kişi başı 50 tl ye yemek + ara sıcak+ tatlı + 4 kişiye bir büyük rakı şeklinde bir menü varde limitsiz çay su ve kahve. fiyata dahildi. maliyetini hesaplayıp. zarar etmicek sürüm yapacak şekilde reklam amaclı bu şekilde yapabilirsin. daha sonra bunu internet üzerinden duyurursun. iyi bir müzik grubuyla anlaşabilirsin. veya bence resital olarak keman çalan bir kemancı bulursan romantik bir mekan haline getirirsen değişik bir yer olursun. ilgi çeker. vs artık sen bunların üzerine biraz daha koy.
İbrahim Turan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye105 yazı
Başka bir öneride mekan sizin ise işletmeyi kiraya verin. mesela kasaba restaurant. gibi veya mado gibi vs franchazing alın demiyorum alan birilerine işletmeyi mekan olarak kiraya verin veya ortak olun. mesela simit sarayı. bursa iskender. falan gibi yada başka bişi.
İbrahim Turan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye15 yazı
Bu gibi durumlarda hem sektörden olan hem de sektörden olmayan arkadaşların yorumları çok güzel.
Senin bu konuda "Neden bu kadar insan yorum yaptı" diye düşündüğümde burada herkesin seni, kendi yerine koyduğunu gördüm ve sana yardımcı olmaya calıştığını(ben de bunlardan birisiyim) , yardımcı olamasa bile işinin iyi gitmesi için dua ettiğini görmek hakikaten çok güzel ve gurur verici bir olay. Tabii burada senin açık yürekliliğinde payı var . Çünkü çoğu insan kalkıpta bu kadar açık ve net şekilde durumunu söylemez,söyleyemez.Ama senin bu konuda farklılığınını herkes görmüş ve koniks ailesine yakışır şekilde yardımcı olmaya çalışmış.

Ben sektörden olmadığım için önerim yok. Fakat ben biraz daha somut şekilde yardımcı olmak isterim.

Nasıl derseniz ben kendi işim için yazdığım toplu SMS gönderme programını size yardımcı olmak için kullanabilirim.
Bunun için tek yapmanız gereken gelen bütün müşterilerin veya paket servisi yaptığınız müşterilerin cep telefonlarını almak
"Bugün menumuz de... ... var ." veya "Bugün vereceğiniz siparişlerde %10 " gibi sizin veya forum üyelerinin yaratacağı güzel mesajları ÜCRETSİZ bir şekilde gönderebilirim.
Bana sadece müşterilerinin telefonu bir excelde toplaman ve göndereceğin mesajı yazman.Tabii bunu sürekli yapmakda işin ciddiyetini gösterir.Elimden geldiği kadar yapmaya çalışırım yapamadığım yerde de size programı kurar nasıl kullanacağınızı öğretebilirim.

Ayrıca mesaj olayının şöyle bir güzelliği vardır. Mesajı alan kişi bir gün lazım olacak diye silmez. Benim mesaj atıpta 1-3 ay sonra bize dönüş yapan potansiyel müşterimiz çoktur. Yani bir gün senin mesajını silmeyip sana dönüş yapacak olan çok kişi olacaktır. Önemli olan firmanızı hatırlacak birşey olması.

Bana özelden veya info@egesayim.com epostasından ulaşabilirsiniz.

www.egesayim.com
www.esyay.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Yeni Üye97 yazı
neden sabahları serpme kahvaltı düşünmüyorsunuz.çok moda oldu şu ara.tabi bunu düşünmüşsünüzdür ama söyleyim dedim.kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ö?retmen
Üye125 yazı
merhaba eğer alkollü ise size şahane bir fikir vereyim canlı alabalık benim kayın pederim yaparmış zamanında Esenyurt ta Hilara diye bir yermiş iş yapmadığı zamanlardan birinde ortak olmuş balığı koymuş Rizelidir kendisi haftada 300 400 tane satıyorlarmış şimdi bende Esenyurt ta lokanta işletiyorum ve lokantada haftada 20 25 tane alabalık satıyorum reklam yapmadığım halde istersen sana kuralım tesisatı bahçemde var diyorsun istanbulda canlı satan yok denecek kadar az

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye64 yazı
Bi insaat firmasi bul anlas tabldot usulu yemek ver

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Di?er
Yeni Üye76 yazı
herşey için teşekkür ederim şimdi bi prje oluşturuyorum. sonuçlanınca size açıklayacağım.