İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
400-500 Bin'lik Yatırım İçin Sektor Seçimi
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
61 yorumG
Yeni Üye4 yazı
Saygilar
H.T Akcakoca
B
Yeni Üye15 yazı
M
Yeni Üye6 yazı
Arkadaşlar ben ıgdırlıyım ıgdır /merkez ,de oturuyorum. 1990 dan beri dogu asya kıtalarına ihracat yapmaktayız. kısa ve oz konuşmak isterim. iran,azerbacan , ermenistana komuşuyuz aramızda ıgdır dan komşu ülkeler arasında 85 kilometre var. patatez,sogan,yaş,sebze,demir celik,otomotiv,tekistil kısaca herşey ihracat ediyoruz daha iyi bilgi almak isterseniz facebook adresimden veya tel no da ulasabilirsin. baso_144@hotmail.com no:0541 714 32 11 anlayışınız için teşekürler
T
Yeni Üye15 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - eseslix
garanti ve kesin konuşuyorsun niye ortak arıyorsunki çek kredi kendin yap kendin kazan yada ailende akrabalarında arkadaşlarındandamı bulamıyorsun 100.000 TL eğer onlarda sana destek olmuyor ise buradaki insanların sana destek olması yada seninle ortaklık kurmasını beklemek saçmalık.................. |
Kredi cekebilecek veya isteyebilecek durumum olsa burda dilenci gibi gozukmektense kendimi finanse ederim. Burada amac firsat ile imkani bulusturmak deil mi?
H
Yeni Üye17 yazı
üretim işine girmek istermisiniz akrilik reklam malzemesi olan pileksi yada akrilik mutfak tezgahı yıllrdır bu sektördeyim sermayem olmadığı için kendim yapamıyorum.ancak bir kaç firmaya bu işi yaptım bu sektörle alakalı hertürlü birikime sahibim gerek tesis kurma gerekse üretim alanında reklam sektörünün vazgeçilmez ürünü olan tabelecıları kullandığı malzeme ışıklı reklam panolarının tamamında bu malzeme kullanılıyor bu iş yapan firma sayısı bir elin parmaklarını geçmez elinizdeki sermaye ile bir tesis kurup iyi bir pazarlama tekniğiğle kısa sürede geri dönüşüm sağlarsınız hemde sürekli talebi olan bir ürün bu işi yapan firmalar kısa sürede aldı yürüdü.halen bu konuda birkaç firma ile tesis kurma aşamasındayız anlaşabilirsek malum herşey karşılıklı isterseniz bi araştırın ona göre kara verin .
hturkmen
H
Üye227 yazı
ben hürol şahin 5 yıldır ilaç sektöründeyim
yeni yapacağım ürüne finasör olursanız ağustos sonu gibi verdiğiniz paranın 5 katını kazandırcak projem hk detaylıbilgi için 0 232 446 43 52 - 0 531 764 43 35
yeni yapacağım ürüne finasör olursanız ağustos sonu gibi verdiğiniz paranın 5 katını kazandırcak projem hk detaylıbilgi için 0 232 446 43 52 - 0 531 764 43 35
www.sifamagazasi.com
H
Üye227 yazı
0 531 764 43 35 hürol şahin ara projelerimi anlatayım aklına yatarsa yaparız
www.sifamagazasi.com
L
Yeni Üye21 yazı
18/03/2014 : 01:07:13#38
Web sitesi
Alıntı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - brçk arkadaslar merhabalar ben ve ailem yaklasık 10 yıldır otelcilik işiyle ugrasıyoruz fakat otelımız turıstık bı bolge değil agırlıklı olarak pazarlamacı musterıye hıtap edıyoruz lakın etrafımıza ve daha iyi konumlara sahıp oteller acıldı hal boyle olunca hem otelcılık te hemde farklı sektorlerde yatırım arayısı içindeyım 450-500 bin tl dolaylarında bır yatırım ile hangı sektore ornegın boyner grubuyla gorustum yaklasık bırmılyon tl lık bı yatırım ongoruyorlar bılmedıgım bı sektor oldugu için hhalıyle korkutucu veya bugun simit sarayı ile gorustum 600-700 bın tlık bı yatırım ile dukkan kırası vs hepsı cıktıktan sonra %37 net kar yatırımınızı 2,5-5 yıl arasında amortı edersınız dıyor kafam çok karıştı vede yaza kadar bi yatırım yapmayı hedeflıyorum bilgi birikiminiz paylasırsanız çok mütesekkir kalırım saygılarımla. |
Arkadasım , bizim makine firmamız var, buyuk kapasiteli briket odun presi ve ekipmanları imalatı yapıyoruz. Bu sene aldıgımız bir kararla canakkale , kastamonu veya trakya tarafında , briket odun tesisi kurmak istiyoruz, makinaların imalatı tarafımızdan yapıldıgı icin teknik alt yapı sorunu yok.. Dusunursen , o bolgede (canakkale icin ) isbirligi yapabiliriz, ortaklık seklinde de olabilir. O zaman makine yatırımlarını beraber yaparak yapılabilir. Yatırım maliyeti dusuk olur, riski az olur... marjı yukseka.. dusunursen detayları konusuruz.
saygılar
A.CAN
B
Üye107 yazı
piyasada yeni ve işlevi iyi ürünler her zaman ilgi duyar ve çok satar.
http://www.dailymotion.com/video/x1rjvif_iyonmak-bright-use-x5-yeni-urun_tech
http://www.dailymotion.com/video/x1rjvif_iyonmak-bright-use-x5-yeni-urun_tech
burhan tunca
B
Yeni Üye59 yazı
bakayb
N
Yeni Üye96 yazı
18/03/2014 : 20:55:07#41
Web sitesi
Alıntı
Merhaba, hayvancılık sektörüne bakışınız nasıl, eğer sıcak bakarsanız mevcut çalışan ve süt üreten büyükbaş süt çiftliğime hayvan alımıyla sözleşme karşılığı süt geliri ile yapacağınız birçok ticaretten daha fazla kazanç elde edebilirsiniz, risk yok gelir garanti pazar derdi yok, kolay gelsin.
Her hafta 5 lt süt tüketiniz, yoğurdunuzu peynirinizi kendiniz yapınız...Serkan Günay
U
Yeni Üye2 yazı
19/03/2014 : 04:22:20#42
Web sitesi
Alıntı
Merhaba,
Ünsal Danışmanlık olarak 2013 yılından itibaren Avrupa Birliği kırsal kalkınma fonu IPARD kapsamında verilen hibe yardımlarına proje danışmanlığı hizmeti vermekteyiz.
IPARD kapsamında et-süt besiciliği ya da tarımsal üretimle ilgili çok karlı yatırım alanlarında yatırım yapabileceğiniz gibi, sizin mevcut durumda çalışmakta olduğunuz turizm sektörüyle ilgili kırsal turizm başlığında 500.000 euro'ya kadar olan yatırımlarınıza %50 oranında geri ödemesiz hibe ve kdv muafiyeti imkanından faydalanabilirsiniz.
Kırsal turizm dışında et besiciliği, süt besiciliği, kanatlı hayvan yetiştirme, et işleme, süt işleme ve kırsal ürünlerin yetişterilmesi gibi farklı konularda 3.000.000 euro'ya kadar olan yatırımlarınızda %65'e varan hibeler ve kdv muafiyetleri söz konusudur.
250.000 TL'lik bir yatırımla 1.000.000TL bir yatırım sahibi olmanız mümkün.
Başlangıç için 200.000 TL sermayesi olan ve yatırım yapmayı düşünen herkesin yatırımlarına başlamadan önce bizimle görüşmelerini şiddetle tavsiye ederiz.
0543 716 2854 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla
Ünsal Danışmanlık
Ünsal Danışmanlık olarak 2013 yılından itibaren Avrupa Birliği kırsal kalkınma fonu IPARD kapsamında verilen hibe yardımlarına proje danışmanlığı hizmeti vermekteyiz.
IPARD kapsamında et-süt besiciliği ya da tarımsal üretimle ilgili çok karlı yatırım alanlarında yatırım yapabileceğiniz gibi, sizin mevcut durumda çalışmakta olduğunuz turizm sektörüyle ilgili kırsal turizm başlığında 500.000 euro'ya kadar olan yatırımlarınıza %50 oranında geri ödemesiz hibe ve kdv muafiyeti imkanından faydalanabilirsiniz.
Kırsal turizm dışında et besiciliği, süt besiciliği, kanatlı hayvan yetiştirme, et işleme, süt işleme ve kırsal ürünlerin yetişterilmesi gibi farklı konularda 3.000.000 euro'ya kadar olan yatırımlarınızda %65'e varan hibeler ve kdv muafiyetleri söz konusudur.
250.000 TL'lik bir yatırımla 1.000.000TL bir yatırım sahibi olmanız mümkün.
Başlangıç için 200.000 TL sermayesi olan ve yatırım yapmayı düşünen herkesin yatırımlarına başlamadan önce bizimle görüşmelerini şiddetle tavsiye ederiz.
0543 716 2854 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla
Ünsal Danışmanlık
www.unsaldanismanlik.com
www.facebook.com/unsaldanismanlik
0543 716 2854
www.facebook.com/unsaldanismanlik
0543 716 2854
A
Yeni Üye35 yazı
11/05/2014 : 18:46:49#43
Web sitesi
Alıntı
Sayın bey efendi, otomotiv sektöründe ar-ge projesi ve prototipi tamamlanmış,oldukça rantabıl,patentli bir projenin üretimi için iş birliğine ihtiyacım var. Saygılar.
C
Yeni Üye89 yazı
tugkan84 ; kredi alabilsem burda dilenci gibi gozukmek istemem demissin saygi duyuyorum fakat bankanin bile kredi vermeye yanasmayacagini dusundugunuze gore soz konusu beyefendi neden fikrinize para yatirsin. Sizin aradiginiz yatirimci sizin cevrenizden sizi bilen taniyan ve guvenen birisi olmali aksi taktirde imkansiz.
Suna bir aciklik getirmeliyimki sizin fikrinizin herhangibi bir garantisi yok burada is yeri acmak isteyen herhangi birinden hic bir farkiniz yok oysaki beyefendinin para yatiracagi isler 2 sekilde olabilir 1. basarisi kesine cok yakin riski az olan yatirimlar francaise vs. 2. Piyasaya yeni giren kimsenin yapmadigi veyahut az yapilan isler bir bulus olabilir, yeni teknoloji bir makina olabilir vs. Yani diyecegim suki sizin is planiniuzin market yada cig kofteci acacak arkadaslarla hicbir farki yok...
Suna bir aciklik getirmeliyimki sizin fikrinizin herhangibi bir garantisi yok burada is yeri acmak isteyen herhangi birinden hic bir farkiniz yok oysaki beyefendinin para yatiracagi isler 2 sekilde olabilir 1. basarisi kesine cok yakin riski az olan yatirimlar francaise vs. 2. Piyasaya yeni giren kimsenin yapmadigi veyahut az yapilan isler bir bulus olabilir, yeni teknoloji bir makina olabilir vs. Yani diyecegim suki sizin is planiniuzin market yada cig kofteci acacak arkadaslarla hicbir farki yok...
4
Yeni Üye72 yazı
12/05/2014 : 02:42:37#45
Web sitesi
Alıntı
Bu kadar parayla açıkcası yeni iş fikri bulmak kolay gibime geliyor. Ben şuanda sıfırdan başladım yatırımcısına iş ortagına kadar buldum birkaç ay içersinde 3 projem ile sıfırdan başla**** Allah'ın izniyle para kazanmaya başlayacağım.
Ama buradan aldığınız fikirlere, bilmediğiniz piyasaların bayiliklerine yada borsa gibi saçma sapan işlemlere para bağlayıp bu parayı kaybetme riskine girmenize anlam veremedim. 400 - 500 bin tl lik bir nakit ile kurulacak çok mantıklı işler var. Bir yıl önce sıfırdan mantıklı yatırımlar ve krediler ile şu an aylık 100 - 200 bin tl arasında para kazanan insanlar var. İhtiyacımız olan biraz düşünmek yada fikir alışverişinde bulunmak bu kadar. 400-500 bin tl yi kesinlikle sıfırdan bir iş kurup markalaşmak için de kullanmanızı veya fabrika vs. gibi işlerde hibe etmenizi tavsiye etmiyorum.
Ciddi anlamda bir fikir almak isterseniz yardımcı olabilirim de.
Kusura bakmayın biraz eleştirmek zorun hissettim kendimi. Bana kalırsa çok boş bir ürün. Tutacağını pek zannetmiyorum açıkcası adam tanıtım videosunda Alber Einstein gibi yok atomu parçalayacağız, negatif iyonlar vs. gibisinden bilmediği konularda atıp tutuyor tamam pazarlama tekniği diyebiliriz ama vatandaş da cahil değil.
Ama buradan aldığınız fikirlere, bilmediğiniz piyasaların bayiliklerine yada borsa gibi saçma sapan işlemlere para bağlayıp bu parayı kaybetme riskine girmenize anlam veremedim. 400 - 500 bin tl lik bir nakit ile kurulacak çok mantıklı işler var. Bir yıl önce sıfırdan mantıklı yatırımlar ve krediler ile şu an aylık 100 - 200 bin tl arasında para kazanan insanlar var. İhtiyacımız olan biraz düşünmek yada fikir alışverişinde bulunmak bu kadar. 400-500 bin tl yi kesinlikle sıfırdan bir iş kurup markalaşmak için de kullanmanızı veya fabrika vs. gibi işlerde hibe etmenizi tavsiye etmiyorum.
Ciddi anlamda bir fikir almak isterseniz yardımcı olabilirim de.
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - BURHAN TUNCA piyasada yeni ve işlevi iyi ürünler her zaman ilgi duyar ve çok satar. http://www.dailymotion.com/video/x1rjvif_iyonmak-bright-use-x5-yeni-urun_tech |
Kusura bakmayın biraz eleştirmek zorun hissettim kendimi. Bana kalırsa çok boş bir ürün. Tutacağını pek zannetmiyorum açıkcası adam tanıtım videosunda Alber Einstein gibi yok atomu parçalayacağız, negatif iyonlar vs. gibisinden bilmediği konularda atıp tutuyor tamam pazarlama tekniği diyebiliriz ama vatandaş da cahil değil.
İnstagram butik ve e-ticaret danışmanılığı.
İ
Yeni Üye82 yazı
12/05/2014 : 10:23:59#46
Web sitesi
Alıntı
Herkese selamlar
para nelere kadir :)
bence bu piyasadan uzaklaş ve tümünü iş yapacam diye düşünüp kafayı yeme.
bende 700 lira değerinde yatırım yaptım şuan sorsan türkiyede marka mı oldun işler çok mu iyi diye , sadece gülerim arkadaş.
yurt dışı risk bu piyasa da tuzak dolu . Allah yolunu açık etsin . ama bana sorarsan yurt dışı her zaman karlı
para nelere kadir :)
bence bu piyasadan uzaklaş ve tümünü iş yapacam diye düşünüp kafayı yeme.
bende 700 lira değerinde yatırım yaptım şuan sorsan türkiyede marka mı oldun işler çok mu iyi diye , sadece gülerim arkadaş.
yurt dışı risk bu piyasa da tuzak dolu . Allah yolunu açık etsin . ama bana sorarsan yurt dışı her zaman karlı
Baran İlci
Ev Tekstili imalatı
Ev Tekstili imalatı
A
Yeni Üye35 yazı
12/05/2014 : 18:47:20#47
Web sitesi
Alıntı
OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE PATENTLİ PİR ÜRÜNÜN ÜRETİLMESİ KONUSUNU DÜŞÜNÜRMÜSÜNÜZ TEL 0507 365 27 27
E
Yeni Üye81 yazı
nacizane fikrim françayzing, yeni buluş, patent ve s. biraz riskli işler. Madem turizm otelcilikde deneyiminiz var, otelcilik yanında kendi acentanızı farklı turlarla, kampanyalarla işletip hem otelinizin müşteri sıkıntısını giderirsiniz, hem diğer otellere hükmedersiniz. Örneğin biz arkadaşla, 2000-li yıllarda özellikle almanlar ve ruslar için Manavgat,Side bölgezinde Macera Turu(tekne turu+eşek turu+restoran+Unimogla safari+transfer ve s. dahil 25euro) ayarlamıştık. Diğer acentalar da bu tur için bize baya fazla müşteri gönderiyorlardı. İnanın müşterileriniz yerli bile olsalar çok değişik kampanyalar düzenleyebilirsiniz.
Otomotiv sektörünü düşünürseniz Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycanda anlaşmalı olarak beraber çalışabiliriz.
Otomotiv sektörünü düşünürseniz Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycanda anlaşmalı olarak beraber çalışabiliriz.
G
Üye102 yazı
iyi günler.. size yatırım olarak geri dönüşümü önerebilirim. Ayrıca devlette geri dönüşüme oldukça destek veriyor. Enerji vergi gibi giderler de asgari düzeye iniyor. Gelecek için oldukça faydalı ve karlı bir yatırım olacaktır. Bunnun dışında internet - bilişim sektörü her geçen gün kullanım oranının artması ve insanların tüm ihtiyaçlarını internetten gidermeye yönelmesi sebebiyle düşünmenizi önereceğim diğer sektördür.
A
Yeni Üye35 yazı
16/05/2014 : 17:34:35#50
Web sitesi
Alıntı
Otomotiv sektöründe ar-ge si ve prototipi yapılmış, oldukça rantabıl patentli bir ürünün üretimi ve pazarlanması için görüşebiliriz. tel:0507 365 27 27
E
Yeni Üye6 yazı
ukraynada su anda durum kritik, 25 mayisda secim var secim sag salim atlatiirsa, 27 mayista AB ile 25 kasimda imzalanmayan ekonomik isbirligi protokolu imzalanacak, eger isler normale donerse, kievde bir simit sarayi ve turk tatlilari satan bir yer ( sutis ) gibi bir yer acmanizi tavsiye ederim, ben bu ise cok kafa yordum uygun bir yer oldugunu dusunuyorum kievin, cok canli ve genc nufusun oldugu bir yer, nufusu 6 milyon civarinda turist de cok geliyordu bu karisikliga kadar, ama halen yeme icme yerleri full guzel is yapiyor, tavsiye ederim, simit sarayinin icinde sandvic pizza gibi urunlerde eklerseniz sanirim basarili olursunuz
KKKK
A
Yeni Üye35 yazı
17/05/2014 : 17:01:19#52
Web sitesi
Alıntı
Bir ar-ge firmasının yöneticisiyim.elektrik elektronik ve mekanik alanında tasarımcıyım.hobim tasarım ve üretimdir.
tasarımı ve prototipi yapılmış,patentli rantabıl projemin üretimi için önerileriniz nedir. teşekkür ederim.Tel: 0507 365 27 27
tasarımı ve prototipi yapılmış,patentli rantabıl projemin üretimi için önerileriniz nedir. teşekkür ederim.Tel: 0507 365 27 27
B
Yeni Üye15 yazı
arkadaşlar degerli yorumlarınız için çok teşekkur ederım geçtıgımız bu zaman zarfında ufak bır inşşaat işi yaptım altınolukta ama sirkulasyon çok uzun zaman ıcerısınde oldu yıne 500 ıle 800 bın tl arasında somut bır yatırım hedefındeyım ayvalık sarımsaklı da kredı ve elımdeki bıkaç gayrımenkulu satarak 2,5 mılyon tllı bır otel satısıyla anlaşmıştık lakın şirket 300 bınlık bır vergı problemı çıktı tıkandı anlaşılacagı uzre yıne fıkırlerınıze ıhtıyacım var paylasımlarınızın hepsını dıkkatle ve ozenle takıp ettıgımı bılmenızı ısterım değerli paylasımlarınız için şimdiden teşşekur ederım
H
Üye227 yazı
Cok guzel bir urunum var fakat reklam yapabilecek sermayem yok
0 531 764 43 35 hürol Sahin
0 531 764 43 35 hürol Sahin
www.sifamagazasi.com
A
Yeni Üye38 yazı
Çanakkale, Türkiye'de ki en iyi öğrenci şehirlerinden biri. Dolayısıyla öğrenciye yönelik girişimlerin çoğu başarıya ulaşır. Öğrenci popülasyonunun sürekli olduğu bir yerde tutacak en iyi cafe-restaurant işidir, tartışma su ***ürmez bence. Ancak bu sektöre eğilirseniz de franchise işinden uzak durun derim. Neden? 400.000 TL çok iyi para ancak bugün franchise firmaarının istediği rakamların altında ve harcayacağın rakamlara göre kar marjları (bence!) düşük. O paraya kendi markanı yaratır, kendi konseptini çok daha iyi fiyatlarla oluşturur, güzel karlar elde edebilirsin. Bu sektörde güzel lokasyonda, güzel iş çıkartırsan 1 yılda bile o parayı amorte edersin. Yalnız eğer bu sektöre yönelecek olursan, tanıdık-sevdik-dost muhabbetlerine girmeden profesyonel şekilde yardım almanı tavsiye ederim.
E
Yeni Üye6 yazı
23/12/2014 : 11:40:27#56
Web sitesi
Alıntı
Öncelikle inşallah hayırlı ve güzel kazançlar elde edebileceğiniz bir işin sahibi olursunuz.
Size sadece en iyi bildiğiniz işi yapın diyebilirim ve daha fazla yönlendirme yapmak yerine turizmle ilgili olduğu için benim 500-800Bin arası harcanabilir yatırımım olsa ne yapardım sorusunu cevaplayabilirim.
Parayı iki farklı yatırım için bölerdim.
1) Airbnb, hemenkiralik gibi sitelerde günlük kiraya verebileceğim daire(ler) alırdım. Ki 150-200bin TL arası güzel daireler almak mümkün( örneğin Antalya Hurma ), biraz araştırmak lazım. Sizin yerinize günlük kiralama işlerini yapan emlakçılar da var. Size ait olan eşyalı evi günlük 100-200 TL arası kiraya veriyorsunuz ve yüksek sezonda doluluk oranları bir hayli iyi oluyor. Otele göre derdi tasası çok daha az. Ev zaten bana ait bir taşınmaz olacağı için yatırımın riski çok düşük olacaktır ve değerlendirip satma imkanı da her zaman var.
2) Kendime 4-5 ana bölge belirlerdim.
Örneğin
1 İstanbul - Taksim, Sultanahmet
2 Antalya - Kaleiçi
3 Antalya - Kaş
4 Muğla - Marmaris
5 Denizli - Pamukkale
Sanırım aklıma ilk gelen yerler buralar olurdu. Zira Antalya Kemer Side Belek'te o kadar paraya yatırım yapmak zaten doymak üzere olan bölgede sıradan başka bir pansiyon-otel kurmakla eş anlama gelmekte. Eğer bağlantılarınız kuvvetliyse ve yatırım hacmi büyükse(10 milyon ve üzeri) tabii ki Kemer, Side, Belek gibi bölgelerde de yiyecek ekmek çok.
Oysa benim yukarıda yazdığım bölgeler sejour acentelerden bağımsız iş yapma potansiyeli yüksek bölgelerdir. Booking.com Expedia.com gibi online kanallarda rahatlıkla pazarlaması yapılabilir. Yukarıda saydığım bölgelerde daha fazla paraya ihtiyacım olsa da A.B. fonu , Kosgeb gibi desteklerle bir konsept yaratmaya gayret ederdim.
Bio Otel gibi mesela... Gıda ürünlerinin, şampuanın, sabunun vs. organik olduğu, geri dönüşüm sistemlerinin güzel işlediği butik bir konsept A.B. fonlarından yararlanılabilecek bir proje olabilir. Profesyonel danışman şirketlerine iş projesini yazdırıp fon akışını beklerdim.
Örnekler uzatılabilir.
Yukarıda bir arkadaşın söylediği gibi özellikle kredi, fon, yardım vs. almak ve iş planı oluşturmak için profesyonel yardım almanız da çok önemli.
Size sadece en iyi bildiğiniz işi yapın diyebilirim ve daha fazla yönlendirme yapmak yerine turizmle ilgili olduğu için benim 500-800Bin arası harcanabilir yatırımım olsa ne yapardım sorusunu cevaplayabilirim.
Parayı iki farklı yatırım için bölerdim.
1) Airbnb, hemenkiralik gibi sitelerde günlük kiraya verebileceğim daire(ler) alırdım. Ki 150-200bin TL arası güzel daireler almak mümkün( örneğin Antalya Hurma ), biraz araştırmak lazım. Sizin yerinize günlük kiralama işlerini yapan emlakçılar da var. Size ait olan eşyalı evi günlük 100-200 TL arası kiraya veriyorsunuz ve yüksek sezonda doluluk oranları bir hayli iyi oluyor. Otele göre derdi tasası çok daha az. Ev zaten bana ait bir taşınmaz olacağı için yatırımın riski çok düşük olacaktır ve değerlendirip satma imkanı da her zaman var.
2) Kendime 4-5 ana bölge belirlerdim.
Örneğin
1 İstanbul - Taksim, Sultanahmet
2 Antalya - Kaleiçi
3 Antalya - Kaş
4 Muğla - Marmaris
5 Denizli - Pamukkale
Sanırım aklıma ilk gelen yerler buralar olurdu. Zira Antalya Kemer Side Belek'te o kadar paraya yatırım yapmak zaten doymak üzere olan bölgede sıradan başka bir pansiyon-otel kurmakla eş anlama gelmekte. Eğer bağlantılarınız kuvvetliyse ve yatırım hacmi büyükse(10 milyon ve üzeri) tabii ki Kemer, Side, Belek gibi bölgelerde de yiyecek ekmek çok.
Oysa benim yukarıda yazdığım bölgeler sejour acentelerden bağımsız iş yapma potansiyeli yüksek bölgelerdir. Booking.com Expedia.com gibi online kanallarda rahatlıkla pazarlaması yapılabilir. Yukarıda saydığım bölgelerde daha fazla paraya ihtiyacım olsa da A.B. fonu , Kosgeb gibi desteklerle bir konsept yaratmaya gayret ederdim.
Bio Otel gibi mesela... Gıda ürünlerinin, şampuanın, sabunun vs. organik olduğu, geri dönüşüm sistemlerinin güzel işlediği butik bir konsept A.B. fonlarından yararlanılabilecek bir proje olabilir. Profesyonel danışman şirketlerine iş projesini yazdırıp fon akışını beklerdim.
Örnekler uzatılabilir.
Yukarıda bir arkadaşın söylediği gibi özellikle kredi, fon, yardım vs. almak ve iş planı oluşturmak için profesyonel yardım almanız da çok önemli.
T
Üye100 yazı
Ben uzun süredir yurtdışından yine özellikle yurtdışına ürün gönderme konusunda araştırma yapıyorum.Dünyada milyarlarca dolar ticaret oluyor.Bununla ilgili çok araştırma yaptım özellikle gıda konusunda yemlik mısır, şeker,pirinç v.b gibi..Çok güzel kar marjları var.Ama bu tür işlerde alıcı ve satıcı sizi aradan çıkarıyor bunun için malı sizin almanız ve sonra satmanız gerekiyor.Benim de şu an için buna ayırabilecek param olmadığından Dubai'ye yemlik mısır Irak'a şeker ve deterjan gönderme işlerini kaçırdım.Sizin söylediğiniz rakamlara çok güzel bu işler yapılabilir ..Ticaret sözleşmelerle bankalar aracılığı ile olduğu için riskte yok denecek kadar az..İlk işimizi yaptıktan sonra mal teslimini de hesaba katarsak yaklaşık 45 sonra kar marjı ile birlikte paranız elinize geçecek..Mesela dubai yemlik mısırda kar marjı %20 civarındaydı ve alıcı sürekliydi..Bu konu ile ilgilenirseniz iş birliği yapmak isterim..İlk işimizi en geç 3 ay içerisinde yapabiliriz...acarhakan@gmail.com
B
Yeni Üye15 yazı
SAYIN TUGİACAR BAHİS KONUSU SEKTORDE AKLIMA TAKILAN BIKAÇ HUSUS VAR TAMAM ÜRÜN TEDARİĞİNDE SIKINTI YASAMAYIZ ÖZELLİKLE KIMYASAL KONUSUNDA BENIMDE CİDDİ ÇEVREM VAR DİREK ÜRETİCİ BAZLI VEYA DIGER TARIMSAL URUNLERDEDE SIKINTI YASAMAYIZ TEDARIK KONUSUNDA LAKİN PAZAR YANİ ÖRENĞİN IRAK VEYA HERHANGIBIR ORTADOGU ÜLKESİNDE SAĞLAM PAZAR BULMAK VE YARININ NE OLACAGINI BILEMEDIGIN KENTLERE URUN YOLLMAK KONUSUNDA CİDDİ ENDİŞE UYANDIRICI SİYASI İSTIKRARSIZLARDAN DOLAYI KALDIKİ SAĞLAM ALICI YANİ BANKO ALICI BİR DİGER KONU BAŞLIĞI İSE İHRACAT OLAYINDA Bİ MÜŞSAVİRLİK FİRMASI İLE ANLASMAKTAN BAŞKA Bİ YOLUMUZ VARMI Kİ MALUM BÜROKRASİ BİDONEM BENDE FAS İÇİN DÜSÜNMÜŞTÜM TARIMSAL TICARETI AMA CİDDİ TIKANIKLAR VAR AKLIMDA OYUZDEN SİZİN DÜŞÜNCELERİNZİ BEKLIORUM SAYGILARIM AYRICA İLGINIZE TESEKKULRER SAYGIALRIMLA
H
Yeni Üye11 yazı
Komodite ürünlerde (yemlik mısır buğday ayçekirdeği arpa pirinç şeker soya yağ vs )asla %20 gibi bir kar marjı yakalayamazsınız
ancak siz alırsınız dünya borsa fiyatları yükselir bu da kar değildir zaten bunun için ticaretini yapmanıza gerek yok
ancak siz alırsınız dünya borsa fiyatları yükselir bu da kar değildir zaten bunun için ticaretini yapmanıza gerek yok
Güven ruh gibidir, terk ettiği bedene asla dönmez
V
Üye550 yazı
28/05/2016 : 07:30:56#60
Web sitesi
Alıntı
Araziyi cok ucuza
Villalari kuracak
Jeotermal sulari baglanacak
Site seklindede olabilir
Boyle bir yatirima musteride araplari getirecek isi bitirecegiz
Milyonlari kazanacagiz.
Villalari kuracak
Jeotermal sulari baglanacak
Site seklindede olabilir
Boyle bir yatirima musteride araplari getirecek isi bitirecegiz
Milyonlari kazanacagiz.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz